עדשה לסוני a5100

mich

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
שלום יש ברשותי סוני a5100 עם עדשת קיט. רציתי לשאול אם יש הבדל משמעותי באיכות התמונה ובחדות בעדשת e 1.8 50 של סוני?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
עדשת הקיט היא העדשת הזום הזולה ביותר והיא בדרך כלל בנונית באיכות התמונה שלה, עדשות הפריים (ללא זום כלל) הן עדשות הרבה יותר חדות ובעלות בוקה מוצלח יותר - כלומר תספק איכות תמונה ברמה טובה יותר.

אני אישית לא בדקתי את עדשת סוני 50ממ OSS F1.8, אבל מביקרות ברשת היא נראת עדשה מוצלחת, קצת יקרה, אבל עדיין עדשה טובה.

אולי כדי לשאול לפני זה, עבור מה העדשה? מה הולכים לצלם איתה? ולמה עדשה זו?

mich

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
תודה על התשובה המהירה. אני מעוניין בעדשה בגלל שאני לא מרוצה מהחדות של העדשת הקיט. אני מצלם בעיקר את הילדים (קטנים) ומשתמש הרבה בוידאו

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
השאלה האם עדשת פריים (ללא טווח זום) תוכל לספק אותך, או שאולי אתה רוצה לבדוק עדשת זום טובה יותר.

מעבר לכך אני לא בטוח שעדשת הקיט לא מספקת אותך - נכון היא לא מדהימה, אבל לשימוש רגיל היא צריכה להספיק מעל הראש - יכול להיות שימוש לא נכון? (אני רק מנסה לעזור לא לבקר חלליה)

mich

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
הבעיה היא שעדשות זום בדרך כלל באות עם צמצם סגור (בטח לא 1.8) ואני אוהב לצלם ללא פלאש . הזום פחות מעניין אותי. לפי הבנתי צמצם פתוח מאפשר לנצל את החיישן של המצלמה טוב יותר

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
צמצם פתוח מאפשר כניסת יותר אור למצלמה ולכן מאפשר צילום עם זמן חשיפה מהיר יותר שזה יתרון וכן מספק עומק שדה רדוד יותר (שהאוביקט בפוקוס בולט מהרקע שלא בפוקס).

בצילום בתאורה חלשה ניתן גם כן לעלות את ערך ה ISO, במצלמה זו יש יכולות ISO לא רעות בכלל - כדי לבדוק אם זה מספק פתרון.

הצמצם פתוח מביא איתו בדרך כלל תמונה קצת רכה יותר (מגבלות של רוב העדשות), כאשר רוצים לצלם נוף או שרוצים שרוב הפרטים בתמונה יהיו בפוקוס צריך לבחור בצמצם סגור יותר - כך להגיד שצמצם פתוח מנצל יותר טוב את החיישן זה לא מדויק.

mich

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
תודה על ההסבר. יש עדשה שאתה ממליץ עד 1500שח? או שלהשאר עם הקיט?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני ממליץ לבדוק את נושא הצילום ב ISO קצת יותר גבוהה וללמוד קצת את המצלמה - אז לראות מה חסר לך
יש מגוון עדשות אני לא בטוח מה אתה רוצה להשיג עם העדשה - אתה יודע?

50ממ במצלמה שלך זה שווה ערך ל 75ממ זו עדשה שטובה לצילום פורטרטים - תחשוב כאילו אתה מצלם על זום המקסימלי של עדשת הקיט שלך כל הזמן. זה יכול להתאים לך?

עדשות זום עם צמצם גדול זו לא סיפור זול - וגם המבחר של סוני חלש בנושא

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור