עדשה חדה לאיפור וקצת למאקרו, ניקון

sun light

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
היי, גיסתי מאפרת ורציתי לשאול איזה עדשה מתאימה לצילומי פנים ועדיין נחשבת חדה?
בנתיים יש לה את 35 שהבאתי לה.
אז בטח היא תרכוש בנוסף להמלצות פה עדשה משלימה
הצעתי לה את ה85 ממ של ניקון.
היא אמרה שאם יש אפשרות של מאקרו זה טוב.
הציעו לה את ה70-300 של סיגמא אבל הצמצם הסגור יחסית לא יבאס? איך היא מבחינת חדות? זה נראה לי פיתרון טוב לזום, אם היא תקנה אותה העדשה המשלימה בטח תהיה 17-50
מה עם הטמרון 90 ממ 2.8 ? במקום ה85ממ שהצעתי?
אם יש הצעות נוספות אני אשמח לשמוע =)
תודה !

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ה-85 היא העדשת פריים הטובה ביותר לצילום מהסוג הזה.
אני משתמש בקנון 1.2 - מדהימה!!!
לניקון יש 1.4 אם אני לא טועה. מעולה גם כן.

sun light

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
אני יודע שהיא מדהימה =) לכן הצעתי לה, אמרתי לה שאם היא תרצה להתקרב יותר שתעשה לתמונה קרופ. זה יוריד קצת מהאיכות אבל זה עדיף מכלום.
השאלה העיקרית היא האם יש תחליף שכולל מאקרו? כמו למשל ה105 ממ של סיגמא? או מה שהצעתי לפני זה?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
על איזה מצלמה מודבר?
יש הבדל בין עדשה לפורטריטים על מצלמת FX מול DX
על DX כל עדשה צריכה להיות מחושבת גדול מוקד כפול 1.5 כך ש 105 היא בעצם 157.5 שזה פחות מתאים, על גוף FX זה יותר מתאים, אם כי 85 ו 90 זה יותר הכיוון.

עדשת מאוד מוצלחת יכולה להית סיגמא 50 ממ ART

כמו כן עוד קצת אפשרויות עבור מקרו
http://www.cameralabs.com/lenses/le...Nikon_macro_close-up_flower_insect_lens.shtml

sun light

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
סליחה שלא רשמתי תקציב. היא לא ממש הביאה לי אבל לתקציב נמוך. אפשר למתוח אותו ל1500 גם יד שניה זה טוב.
היא מצלמת עם D3200 וART גם לא בתקציב שלה, וגם חדה מידי בשבילה.
היא לא שמה לב לאיכויות כאלה.
רמת חדות כמו הסיגמא 17-50 או ה85ממ מספיקה בהחלט בשבילה. לכן גם הצעתי תחליפים.
כרמי, אני מעדיף שיהיה לה נגיעות של מקרו ועדשה חדה יחסית לצילומי פנים בעדשה אחת. לכן מראש אני מוריד את ה40 וה60 ממ שבקישור שלך.
ה105 ממ לא מתאימה לצילומי פנים? גם אם זה על קרופ? כי ה85 ממ שיש לי בקושי מגרד בפריים חצי פנים(בלי קרופ)
דבר שני, על איזה 90 ממ אתה מדבר? אשמח לקישור.
דבר שלישי, במידה והיא קונה עדשת פריים 85 ממ והלאה, העדשה המשלימה תהיה רק 17-50? אין לי בעיה שהיא תאבד אורך מוקד בטווחי הביניים האלה. מקסימום אם היא תרצה זום היא תקח 55-200 או כל עדשה לא חדה אחרת.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לא הבנתי מה זה אומר:
"כי ה85 ממ שיש לי בקושי מגרד בפריים חצי פנים(בלי קרופ)"
בעדשות פריים עושים זום עם הרגליים - כלומר ניתן לזוז קדימה אחורה כדי לקבל את התמונה שרוצים בתמונה.

כמו כן לא הבנתי, מה הכוונה עדשה חדה מידי - אין דבר כזה, אפשר להגדיר לצלם עם פחות חדות בהגדרות הפורפילים של המצלמה, אנחנו תמיד רוצים עדשה חדה.

יש נקודה נוספת לקחת בחשבון עדשות רחבות יותר יוצרות אפקט של פנים יותר מלאות מול אותה תמונה מרחוק יותר עם
עדשה צרה יותר (זום גדול יותר) - השאלה איזה אפקט רוצים לספק.

אפשר להשתמש בעדשת 105ממ אבל אז צריך לצלם יותר מרחוק היות וכאמור היא נהפכת להיות 157.5 על קרופ, וצריך לקחת בחשבון שהיא תספק קצת פנים רזות יותר.

לדעתי אפשר להשתמש בעדשת 17-50 גם עבור צילומי פורטרטים ואז בהמשך לראות מה חסר עדשת 85 ממ או 105 ממ
חשוב להבין גם שצריך להשקיע בנושא התאורה, או לפחות ללמוד איך האור החיצוני (חלון, מנורה) משפיע על פנים מאופרות לקבלת התוצאה הנדרשת

sun light

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
אני מתכוון שכשאני מצלם פנים, אני מגיע לטווח הפיקוס המינימלי של ה85 ממ, ועדיין אני תופס בפריים רק 3/4 פנים ולא קרוב יותר.
אם אני מנסה להתקרב יותר, אני לא מצליח להתפקס.
לכן היא רוצה גם סוג של מאקרו. כדי לצלם קרוב יותר, למשל עין ואף וכו..
2.עדשה חדה מידי- נכון , ברור שכולנו רודפים אחרי החדות, אבל תאכלס בשיקלול התקציב,השימושים והמטרות של הצילומים שלה, אני מעדיף שזום,מאקרו,ועדשה שימושית לצרכים אחרים יבוא על חשבון חדות. כל עוד העדשה סבירה בחדות ולא ברמה של עדשת קיט.
3.לצלם יותר רחוק זה לא בעיה כי במילא התמונות שהיא רוצה זה של פנים על כל הפריים. זה לא אמור להיות רחוק מידי. זה לא פורטרט של חצי גוף.
בקשר לעיוות תמונה, בגלל זה אני מסתייג מלהמליץ לה על ה 17-50 בשביל השימושים שלה.
אתה חושב שזה לא נורא לעשות צילומי פנים באורך מוקד של 50 ממ? אני אישית משתמש ב18-35 וב85ממ אז חסר לי הניסיון באורך המוקד שאתה מדבר עליו.
רק לצורך הדוגמא, תמונה שמצאתי ברשת שממחישה את הצילום הקרוב שהיא צריכה בד"כ
http://www.hamovel-c.co.il/Public/image/02471919_23.jpg
אם תגיד שאפשר לעשות את זה עם ה17-50 מאקרו אז זה מעולה. כמובן שהשאלה שלי ממקודם על העיוות תמונה בזוויות רחבות יחסית נשארת, ואני עדיין צריך את ההמלצה שלך אם באורך מוקד של ה50 ממ יורגש העיוות בצילום כ"כ קרוב.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אתה לא מדבר על צילום פנים, אתה מדבר על צילום חלק מהפנים :)
אם 85 ממ לא מספיק צר, אז עדשה צרה יותר כמו 105 מקרו יכולה להתאים, אבל יכול להיות שהיא תגביל לשימוש אחר

כמו כן הצילום שהצגת הוא בטח חיתוך של צילום גדול יותר - ניתן לעשות זאת בעיבוד לאחר צילום כמו lightroom שמאוד פופולרית ומאפשרת עוד הרבה יכולות עריכה נהדרת כמו גם תיקוני עיוות עדשה.

יש להפריד בין עיוות של עדשה לבין הבדל בפרופרציות של פנים בצילום עם עדשה רחבה לצילום בעדשה צרה

sun light

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
אוקי, לכן הפרדתי את העדשה לעבודה לבין עדשה כללית. הייתי שמח אם שניהם היו יכולים להיות ביחד אבל לצערי 70-200 2.8 לא בתקציב.
אז אין פה בעיה של הגבלה לשימוש אחר. טווח שבין 85 ל105 יכולות להיות טובות לזה
ולעדשה כללית 17-50?
או עדשה פחות איכותית כמו 18-200 או משהו בסיגנון? (אני לא מרגיש בנוח להמליץ לה עליה אבל אם אין אפשרות אחרת זה מה שיש.)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
18-200 היא לא עדשה איכותית בשום עולם שאני מכיר !!!

יש אפשרות לבדוק את 18-140 שהיא עדשה טובה מאוד עם טווח זום יפה חדות טובה, אבל ללא צמצם גדול, לצילום חלקי פנים עומק שדה רדוד לא ממש חשוב ואז צמצם גדול לא נדרש.

בכל מקרה בעדשות אין קיצור דרך עדשות טובות לא זולות :)

sun light

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=h-cameralens&db800220=3697722
18-140 זאת לא הקיט החדשה? היא טובה משמעותית מה18-105?
בקשר לצמצם היא תסתדר. אחרי הכל אם יש לה 35 ממ והיא תקנה את ה85 ממ, צמצם סגור יותר לעדשה כללית זה בסדר.
מקסימום בלילה היא תשתמש עם העדשות פריים.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
הקיט זו ה 18-55 וה 18-140 היא עדשה יחסית חדשה יותר מה 18-105 שהיא לא רעה
שוב אני חוזר אין קיצור דרך בעדשות - הטובות לא זולות

sun light

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
טוב, אז לסיכום יש כמה אפשרויות.
85 ממ. 17-50 ומקסימום יחסר לה האורך מוקד הגדול ליומיום?
35 ממ שיש לה. 85ממ. ו18-140 ?
או איזה שילובים אפשר? כרגע יש 35 ממ. ו 18-105 שהיא לא מרוצה ממנה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
רגע למה היא לא מרוצה מה 18-105?
כמו כן הבנתי שה 85 ו 17-50 לא מספקת לה מספיק זום

sun light

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
היא כמעט ולא משתמשת עם ה18-105 כי היא מאוהבת בצמצם של ה35 ממ =) איך לא..:אצבע מורמת
אני חושב שהצמצם זה מה שמפריע לה. שהוא סגור מידי
ה85 אולי לא תספק את הזום הרצוי אבל עם קצת קרופ היא תסתדר. בכל זאת חיישן של 24 מ"פ, ואולי היא תהיה שימושית גם לכתפיים.
ה105 ממה שראיתי בזאפ לא בתקציב. למרות שהיא מאקרו,
אז בשביל מאקרו היא תוכל להשתמש ב17-50 וגם אולי לוותר על ה35 בדרך בגלל הצמצם 2.8

לכן חשבתי אם כבר אז שילוב של 17-50 עם ה85 ממ.
או במקום ב17-50 את ה18-140 מה שהצעת? היא תפסיד מאקרו אבל תצא עם יותר אורך מוקד (וככל הנראה עדשה פחות חדה וצמצם סגור קצת.)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
איזו עדשה 17-50 היא עדשת מאקרו? על איזו עדשה אתה מדבר?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ה 17-70 זו עדשה שונה מה 17-50
אין לה צמצם פתוח לכל אורך המוקד.
כמו כן עדיין לא הבנתי אם יש צורך במקרו שיש לעדשה טווח זום צר. כלומר מה היתרון של העדשה מול ה 18-140 (רק צמצם גדול באזור התחום הרחב)

sun light

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
אני לא מכיר את העדשה, חשבתי אולי חדות...
אבל אם ה18-140 היא גם סבבה אפשר ללכת עליה ועל ה85, זה נשמע לך סט משלים טוב?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני מאמין ברכישת עדשה אחת ואחר כך לראות איזו עדשה נוספת יכולה להתאים

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור