LCD סקירה ראשונית LED 2011 של סאמסונג (סידרה D)

ahersko

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
זאת סקירה ראשונית למוצר שטרם הוצג בארץ ובתחילת השקתו באירופה. למרות שכך אני מאמין שתוך מספר חודשים נזכה לראות את דגמי 2011 של סמסונג בארץ ולמי שמתלבט בין הדגמים השונים זאת אכן עוד אופציה ששווה להקדיש לה תשומת לב. כמה מילים מקדימות. אני לא עובד של חברת סמסונג או בעל כל קשר למותג ושנית אני לא מתגורר בארץ קחו זאת לתשומת לבכם. כמעט שנה אני מתלבט מה יחליף את הCRT המדהימה של סוני שהיה לי. הפלזמה ירדה מהר מאוד מהפרק. למרות המחיר המאוד אטרקטיבי שלה, התמונה של ה LED משמעותית יותר טובה (עניין של טעם) גם הפלזמות הכי חדשות, לא חדות כמו הLED. המתחרים העיקריים היו פילפס, שלא ממש הצלחתי להתחבר לתמונה שלה (משהו הפריע לי בחדות), מבחינת פיצ'רים רוב הדגמים מאוד פשוטים והעיצוב קצת מסורבל. סוני החביבה שלי קיבלה גם היא זריקת עידוד בשנת 2011 עם דגמים מעוצבים להפליא. תענוג לעיניים. איכות התמונה מצוינת עם נטייה קלה לגרעיניות. מבחינת אמינות סוני נחשבת למוצר אמין במיוחד מול הסמסונג, שהפחד הגדול שלי היה, קריאה בפורומים שונים על בעיות אמינות. טושיבה ו LG לטעמי לא בליגה (סליחה אם פגעתי). פנסוניק מתמחה בפלזמה וליין הLED שלהם בינוני. שרפ עם דגמי הארבע צבעים מדהימה. סדרה 820 שלהם עם מסגרת גדולה מידי (פשוט לא אסטטי בסלון) ובלי תמיכה בתלת מימד וה830 החדשה יקרה מאוד אבל בהחלט טלביזיה שהייתי שמח לשים בסלון.
בתחילת מאי השיקה סמסונג במזרח אסיה את דגמי ה SMART TV. מדובר על סדרה D שהחליפה את סדרה C הישנה (שעדיין נמכרת בארץ) כל המסכים הינם מסוג LED מלבד 4 דגמים חדשים של פלזמה בגודל 43 ו 51 אינטש עם או בלי תמיכה בתלת מימד. אני לא מתכוון להיכנס למפרט המלא אבל סידרה 5 החדשה שודרגה ל 100 הרץ. לדגם ה 5000 הבסיסי אין יכולת SMART שעליה נדבר בהמשך. דגם 5500 קיבל גם את ה SMART. סידרה 6 שודרגה לתלת מימד וקצב רענון של 400 הרץ וקיבלה מסגרת דקה במיוחד. דגם 6000 יודע "לאכול" רק סרטים מקורים של תלת מימד ולא יכול להפוך שידורי דו מימד לתלת מימד. דגם 6400 יודע לשדרג לתלת מימד כל שידור ותומך בסקייפ ול 6600 גם דפדפן ווב מובנה כרטיס הרשת האלחוטי "נבלע" לתוך המכשיר. סידרה 7 עם מסגרת מינימאלית (ניראה כאילו למסך אין מסגרת) בצבע כסוף, קצב סריקה של 600 הרץ ושלט חכם. אני רכשתי את הUA46D6600 כאשר 2 האותיות הראשונות מסמלות את השוק. UA למזרח אסיה אוסטרליה וניו זילנד, UE לאירופה והמזרח התיכון וUN לשוק האמריקאי.
logo_smartTv.png

הsmart TV הוא ניסיון להפוך את הטלביזיה למרכז בידור. כמו לאיפון גם לסמסונג מרכז הורדות, אפשר להוריד לטלביזיה אפליקציות שונות (בינתיים כולם בחינם). מניסיוני הדל אני יכול להעיד שממשק היו-טיוב גרוע. זה של האקסטרימר הרבה יותר מוצלח. אתר הזרמת וידאו VIMEO הרבה יותר מוצלח עם תכני HD מדהימים. פייסבוק ממשק גרוע וסקייפ דורש מצלמה ייחודית שעולה (תחזיקו חזק) סביב ה500 ₪..כאילו דא, מי מת? לדעתי כל הממשק הזה של האפליקציות די מיותר במיוחד עם יש לכם אקסטרימר או מזרים מדיה דומה.
110124_pm_TV.jpg

הגלישה הוובית – התמיכה בעברית מצויינת. כל האתרים עולים בסדר. זמן הטעינה של YNET ארוך מאוד, הדפדפן לא אוהב דפים כבדים או פלאש. אין תמיכה בפלאש! השימוש בשלט הטיפש שהגיע עם ה6600 מיגע. התקנת אפליקצית השלט לאייפון מאפשרת גלישה נוחה יותר (כולל מקלדת בעברית לחיפוש) אבל עדיין הגלישה איטית, מסורבלת, אין עכבר אמיתי, ניתן לרכוש מקלדת ייעודית של סמסונג בעלות של 300 ₪. מיותר למי שיש אייפון או מכשיר מבוסס אנדרוייד (גם לו אפליקצית שלט). פונקצית ALL SHERE מאשרת שיתוף תמונות סרטים ומוזיקה, טרם בדקתי אותה, אני לא יודע איך התמיכה בעברית (אני מניח שקיימת) בשביל זה יש לי את האקסטרימר. מלבד התמיכה בתלת מימד וקצב הסריקה הגבוה (ואיכות התמונה) כל שאר התוספות של סמסונג די מיותרות שבמבט לאחור הייתי מוותר עליהם בכיף.
חיבורים: 4 HDMI שאחד מהם תומך ב DVI. 2 אנלוגיים קומפוננט/קומפוזיט. יציאה אופטית (לא תומכת בריבוי ערוצים!!! מוציאה רק סטראו) ו VGA...סביר מאוד. USB שלושה שאחד מהם תומך גם ב HDD, כאמור למי שיש סטרימר לא רלוונטי למי שאין בהחלט מכובד. חיבור רשת קווי (מיותר, לא?)
תמונה: אין מילים התמונה נראית פשוט ליגה אחת מעל כל המתחרות. גם שידורי SD נראים מעולה. תכני HD מאפליקציית VIMEO חדים באופן מפחיד. סרטי BR (ראיתי את אווטר) פשוט למות מהאיכות. אין דברים כאלה. תלת מימד עם משקפיים קצת מעצבן אבל אין כרגע פיתרון אחר לתלת מימד. המרת תמונה מדו מימד לתלת מימד נחמדה. ראיתי את ההופעה של מארק קנופלר night at London 1996 מDVD, חביב מאוד אבל האפקט לא חזק כמו בסרטים שיוצרו מראש בתלת מימד. עדיין זו בהחלט תוספת מבורכת. גם TOP GEAR בשידור SD מהטלביזיה בהמרה לתלת מימד נראה מצוין.
סאונד: היות ואני לא משתמש בטלביזיה כמקור שמע, זה לא רלוונטי. אני מניח שהסאונד סביר.
תפריטים: נוחים, הגיוניים, יש יכולות כיוון מתקדמות לתמונה, אני לא מבין בזה כלום ולא ניסיתי לראות מה כל דבר עושה, אבל גם בלי לכוון שוב התמונה היא שוס.
שלט: אני משתמש בלוגיטק 880, הזיהוי של הלוגיטק היה מושלם, כל האקטיביטיז עודכנו בקלילות והשלטים המקוריים כהרגלם נותרים במגירה. בגדול השלט המקורי גדול מדי, וטיפש מדי בשביל טלביזיה כל-כך "חכמה".
חסרונות: אין יכולת לבטל שמע מה HDMI (כשומעים דרך המגבר חייבים לוודא שהטלביזיה בעוצמה אפס וזה מעצבן)
השלט זול, בשביל הכסף שתשלמו היו יכולים להשתדל קצת יותר.
אי אפשר לתת שמות לכניסות אלא לבחור מרשימה סגורה (למה???)
אין מצלמה מובנית ל SKYPE
מבחר האפליקציות כרגע דל מאוד
דפדפן גרוע.
מי שמחפש עוד קצת מידע:
http://www.samsung.com/sg/consumer/tv-audio-video/television/index.idx?pagetype=type_p2&
נגן BR דגם DB-D7500. – הנגן הכי מתקדם של סמסונג. למי שמחפש עיצוב ותחכום. במשקל של פחות מקילו בגודל זעיר הקוריאנים דחפו ים של טכנולוגיה.
samsungbluray_540x360.jpg

כולל גם הוא את ה SMART TV (למי שאין את דגם 2011 או בעל טלביזיה של יצרן אחר ומעוניין ביכולת, לא כולל סקייפ ודפדפן) אצלי זה מיותר לחלוטין. כולל חיבור רשת אלחוטי מובנה וקווי. כולל אופציית שיתוף (יכול להיות סטרימר)
יכולת המרה של דו מימד לתלת מימד, לסרטים שמנוגנים דרכו.
שליטה של הנגן דרך השלט של ה TV דרך פקודות שעוברות על ה HDMI שמחובר בינם (ANYLET)
התרשמות ראשונית:
זמן הטעינה ארוך במיוחד.
אין אפשרות לבטל שמע מה HDMI והכי גרוע שהיציאה האופטית היא בדיילי לסאונד ואי אפשר לכוון את ההשהיה! זה מטריף אותי.
לפחות הדגם שלי הגיע מולטי זון.
הטעינה היא מהצד, לא נוח וגם נראה לי שברירי מידי.
מחיר מופרז!
יתרונות:
עיצוב, גודל, תליה על הקיר, SMART TV, תאימות לטלביזיות של סמסונג, מגיע עם כבל HDMI

אני מקווה שעזרתי.

matan148

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
36
יאו תודה רבה על הפרסום חח כול זה ארתה כתבתה קבל ח"ח

אפי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
כל הכבוד

ותבוא עליך הברכה- עשית לי קצת סדר בעיניין הדגמים ,והיכולות שלהם.
תתחדשששש

ahersko

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
כמה הערות קטנות.
כפי הנראה דגמי 2011 שמיועדים לאירופה לא כוללים יכולת SMART.
ממה שראיתי התחילו לזלוג לארץ סדרה 6 דגם 6200 בקצב רענון של 200 הרץ ולא 400 כמו באסיה. היבואנים שמביאים את הדגמים הנ"ל הם יבוא אפור וטרם החל שיווק רישמי. כמו כן קיים יבוא אפור לסדרה 8 המאוד יוקרתית (והמיותרת לטעמי).
דגם 6500 שנמכר באירופה עם 400 הרץ וללא יכולת SMART. מוזר! למה לא נתנו את היכולת הזו לשוק האירופאי?
בכל מקרה כפי שכתבתי, למי שיש סטרימר, היכולת הזו מיותרת לחלוטין.
אני לא יודע האם ההבדל בין ה200 הרץ ל400 הרץ הוא משמעותי. פה אין דגמי 200 הרץ. ההשואה היחידה שעשיתי היא לסדרה 5 עם 100 הרץ. מלבד קצב הרענון יש הבדל גם באיכות הפנל (הארה וניגודיות) וללא ספק שיש הבדל גדול באיכות.
עוד דבר שכדאי להדגיש הוא העובי הדקיק (1.2) ס"מ שזה מדהים! קיים מתקן תליה יחודי של סמסונג שממש "מדביק" את הטלבזיה כמו תמונת קיר.
בדקתי את אופציית השיתוף (allshare), התמיכה בעברית מצויינת אבל המוצר גרוע. פשוט לא נוח להזרים איתו מדיה. גם התוכנה שצריך להתקין על המחשב מסורבלת ומיותרת. בקיצור אין תחליף לאקסטרימר.

נערך לאחרונה ב:

matan148

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
36
זה מענין מה שאתה אומר לפי מה שאני יודע לD8000
יש מנגנון 200 הרץ ולא 400 כמו בטושיבה Z1....

ahersko

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
אתה צודק בחלק מהדברים

קודם כל, זאת הפעם הראשונה שנתקלתי בדגם הזה 6750... ממה שראיתי לדגמי ה UE יש 6200 ו 6500 (בUA יש 6000 6400 6600) אז למדתי משהו חדש :)
עד כמה שהבנתי מהמפרט הטלבזיה היא 200 הרץ, אבל שנכנסתי לפירוט היא הופיע כ400 - מוזר.
המפרט די מבלבל, ממה שהצלחתי להבין הSMART הוא חלקי. אין את ה SAMSUNG APPS אלא רק את ה Social TV. ה APP היחיד הוא דפדפן האינטרנט.
בכל מקרה, כל מדינה הדגמים והמפרט שלה. עד שלא ינחתו בישראל הדגמים ע"י היבואן הרישמי לא נדע מה נקבל.

מתן,
אני לא יודע מה יש בטושיבה אבל אני יכול להגיד לך שהיבואן של טושיבה בארץ עושה עבודה מדהימה במיתוג ומיצוב. בארץ טושיבה נתפסת כמותג מוביל מה שלא כל-כך מאפיין את המותג ברוב מדינות העולם. בדרום מזרח אסיה סדרה 8 היא בקצב רענון של 800 הרץ ואין ספק שהיא פאר היצירה (למרות שזה באמת מיותר)

מילה על המחיר.
הדגמים של סמסונג לא זולים. אני אזרוק מחירים בדולר סינגפורי (בערך 2.8 ש"ח) לדגמי 46 אינטש.
5000 - 1850
5500 - 2150
6000 - 2600
6400 - 2800
6600 - 3000
7000 - 3400
זה מחיר גבוה ב30-50 אחוז מרוב ה LG הטושיבה הפנסוניק והפיליפס.
LG LED לא רע בכלל (מסך 47) SMART עם תמיכה בתלת מימד קצת פחות מ 2000

היחידים ששומרים על ליין מחירים זהה הם סוני, שעל פניו נראה מוצר לא פחות טוב.
אז לכל מי שמצפה למכשירים האלו קחו בחשבון שזולים הם לא יהיו.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור