ספוטפיי-בקרוב אצלנו

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
שירות הסטרימינג הפופולרי ספוטיפיי מגיע היום לישראל באופן רשמי אחרי עשור של פעילות בעולם.
המוסיקה היא בנוף חיינו.

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
מנגן אצלי כבר כמה...שעות :):):)

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
איך האיכות של הקבצים.

אני מניח שהתכוונת לאיכות האודיו,לא כן?

אז ככה: ספוטפיי משתמשים בקונטיינרים דחיסה של OGG ובשרות החינמי בקצב די נמוך (64 ביט).
אני מקשיב,כבר כמה שעות,וכנראה גם בעתיד רק למוזיקה אינדי ישראלית שרובה כבר הופצה בפורמטים דיגיטאלים יותר מחמיאים מ OGG וחלקה הופצה רק כקבצי אודיו (לא תקליטים ו CD).

OGG נתמכת מהקופסא בלינוקס ואילו בחלונות (10) ההתקנה של ספוטיפיי מתקינה קונטיינר של OGG אין תמיכה מהקופסא בחלזונות 10.

במכונת הלינוקס בהזרמה דרך האפליקציה של ספוטיפיי להפצה החביבה עלי בימת הסאונד היתה מפורטת יותר מההזרמה דרך האפליקציה של ספוטפיי בחלזונות.

בשתי המערכות יש לקבצים חמימות (מבחינת האופי הסוני) שבקטעים ששמעת ואני מכיר לא קיימת - ובכללי הייתי מגדיר את התוצאה עם אופי סוני שיש לו נטיה לחמימות של האודיו שלי זה מפריע.

יצא לי לשמוע,יותר מקטע אחד,שמיד אחרי ההאזנה איתרתי אותו ב Bandcamp באתר של היוצר וגם למשוך אותו למחשב שלי ב FLAC,אז ככה:

בהזרמה בספוטפיי: הבמה מסודרת אך לא הכי מפורטת בעולם והנטייה הסונית היא לחמימות.....

בהזרמה מה Bandcamp של האומן: הבמה קצת יותר מפורטת ונראה שהוקבץ יצא מהקופסא למרחב קצת יותר דינאמי עם פירוט יותר טוב בתחום המיד-הי והגבוהים או,אם תרצו,יותר פתוח ופחות חמים.

במחשב שלי (שוב במכונת לינוקס) התמונה השתנתה לטובה:במה מפורטת יותר,דינאמיות הרבה יותר נדיבה ואיזון טונאלי הרבה יותר טוב משני האתרים ומההזרמה שלהם. וסוד קטן: במחשב שלי הקבצים משמעים מ FLAC ו/או Wave.

קטע אחד,יצא לי לשמוע (בהזדמנויות אחרות) ב 88FM פעם משודר ברשת (בהזרמה) ופעם ברדיו עצמו. נעזוב את הרדיו כי 88 FM משודרת לגלי האתר באיכות איומה - מלאה ברעשי שידור. בהזרמה אני מעדיף את ספוטפיי,למה?

כי קול ישראל משתמשים להזרמה בקונטינרים סגורים (מוגנים זכויות יוצרים) של MP4 שלהם דיליי עצום שזה אומר: שהמחשב המקבל צריך לבצע הרבה ניחושים למידע שאבד או שקומפרס ונפרש וזה מיצר עומק דינאמיות מאוד רדוד לעומת זאת הקונטנרים של OGG מתאפינים בדיליי נמוך מאוד שזה אומר:שמחשב שפורש את הקבצים צריך לנחש פחות וזה אומר פירוט סוני,בימת אודיו עדיפים אם כי,עדיין,בתחום של החמימות.

אין לי מנוי לספוטפיי,ולא בטוח שיהיה,אבל עניין החמימות עניין אותי ולפי מה שקראתי ברשת למנויים,שלהם קצב ההזרמה הוא 320 ק"ב בשנייה,היכולת להבחין בהבדלים בין הקובץ המוזרם לאותו קטע כשהוא מנוגן ב CD מקומי נמוכה מאוד עד לא שמיע. אני מניח שלמנוי עניין החמימום יעלם אבל לא טרחתי לבדוק ולא יודע לומר ברמה האמפירית.

ברמה האישית: מה שנכנס לאוזני שמיע ומענג ברמת ההאזנה למוזיקה. אחת החוזקות של ספוטפיי,כנראה גם בארץ,היא חשיפה של אמנים מתחום האינדי - שמאוד מעניין אותי ובשביל זה התחברתי וגם קיבלתי,בנתיים,את התמורה ככה שאיכות האודיו היא לא מטרה,אלא אמצעי בלבד.

לילה טוב ובהצלחה לספוטפיי.

מנחם

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
אני כל הזמן טענתי שמה שחשוב זה להינות מהמוסיקה,
דבר משונה עובר עלי בזמן האחרון,
לאחר שמיעת מספר תקליטים והשוואה לאותה המוסיקה ב CD (FLAC ) במערכת שלי,
נתפס לי בראש שאני חייב איכות של מאסטר, איכות של CD לא מספקת אותי לצערי :)
(אני מקווה שזה לא מחלה :) )
נרשמתי ל TIDAL אבל כמות ה MQA שלהם מצומצמת יחסית :(
מישהו כאן מכיר אתר של סטרימינג שיש לו ספריה גדולה של מאסטרים ?

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
אוי. הספוטיפיי נשמע נורא!!!

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור