סמסונג LA32A450 כצג מחשב. האם ישאר כמחשבה בלבד?

Roi232

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
לאחר כשנה וחצי של עבודה עם צג מחשב "22 וצפיה בסרטים בחיבור S-VIDEO ל"25 CRT החלטתי שאני זקוק לשינוי משמעותי.
אני חייב לציין שאני בקיא פחות או יותר בכל הקשור לתמיכת מסכי טלויזיה בNR וההבדלים בינם לבין צגי מחשב הן מבחינת רזולוציה והן מבחינת הבדלי המחיר ההזויים ביחס לגודל.
יוצא לי לעבוד עם מסך "42 HDR שנמצא בסלון הבית לעיתים קרובות ברזולוציה המתאימה ולמרות שהכל מאוד ברור ומדויק והחוויה ממכרת ניתן לשים לב שהכל "גדול" אפילו ביחס לגודל המסך.
מפעת חוסר מקום אין לי אפשרות למקם מסך גדול מ"32 לכן זהו הגודל האופטימלי בשבילי.
בדקתי ובררתי ככל שאפשר לברר בצורה וירטואלית לגבי מסכים בקטגוריה הזאת והמסך שענה על מה שחפשתי יותר מכולם היה הLA32A450 ובנוסף כל הביקורות עליו היו טובות באופו מחשיד.
רק כדי להבהיר - מדובר במסך HDR שתומך בNR דרך VGA וHDMI וחסר חיבור SCART.
מרחק צפיה בשימוש כצג מחשב(עבודה עם טקסט, משחקים) - קצת פחות ממטר.
מרחק צפיה בסרטים או שידורי כבלים - נע בין 1.5 ל2.5 מטר.
שימושים - צפיה בHD, עבודה עם טקסט ומשחקים. פחות צפיה בכבלים למרות שלא הייתי רוצה להגביל את עצמי מראש.
למרות הכל ישנם כמה ספקות בסיסיים שמונעים ממני לרוץ אל החנות.
- האם ההבדל בין HDR לFHD משמעותי בעבודה עם ווינדואוז וישומיו באותה מידה שניתן להרגיש כאשר אני מכוון את הרזולוציה של צג המחשב ואם כן האם כדאי לספוג את ההפרש ולרכוש מסך FHD עכשיו או לחכות לירידת מחירים כאשר ההפרש הוא כ1000 ש"ח?
- כמה משמעותי ההבדל באיכות הצגת שידור הכבלים בין SCART-COMPONENT ל S-VIDEO?
- באופן כללי ביחס לגודל הזה ולזמן - 720P או 1080P?
- למסך גימור מבריק מאוד. האם עלול להפריע כאשר עובדים תחת אור חזק או מול אור שמש והאם התמונה שעל המסך עלולה להשתקף?
- האם שימוש במסך כצג מחשב רלוונטי בכלל?
אני אחזור ואומר שאין לי אפשרות להכניס מסך גדול יותר אל החדר ןמסך קטן יותר לא יהיה מספיק משמעותי כדי לעשות רכישה. לצורך ההמחשה דמיינו את ה"דירה" של קיפוד דובה ונטלי מארץ נהדרת כהשוואה לצפיפות החדר שלי.
בכל מקרה אני לא מתכוון לקחת שום החלטה בלי להגיע לחנות מקצועית ולראות את הדברים בעיניים. אני מקווה שלא שכחתי לציין שום דבר.
אני אשמח לפרט או להבהיר אם צריך.
תודה רבה מראש לכל מי שטרח לקרוא ואו להגיב.

תמונות מצורפות

• LA32A450.jpg
    LA32A450.jpg
    KB 32.3 · צפיות: 434

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
תוכל להשתמש ב טלויזיה זו כמסך מחשב, הרזולוציה תהיה סבירה ואפילו טובה, מ- 2.5 מטרים יהיה קשה להבדיל בין FHD ל- HDR.
תבדוק בחנות שהמסך לא בהיר / בוהק מדי בישיבה קרובה, זה עלול להכאיב בעיניים וגם לא מומלץ בריאותית.

sharonmale

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
כל הכבוד לליאור שחוזר ועונה לנו על אותם שאלות ולא משאיר אף 1 מקופח >>יישר כוח.
לרועי-
לי יש את אותה הבעיה וכשאתה אומר "שאפילו שהחוויה ממכרת זה גדול מידי" הכוונה שלך שגם אם היה לך מקום ל42 אינץ היית לוקח 37 פול HD כי הסמלים גדולים מידי ?

Roi232

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
קודם כל תודה על התגובות. כולם כאן מאוד נחמדים.
מאוד קשה למצוא תשובה לכל השאלות ששאלתי בפוסטים קודמים ולדעתי שאלתי כאן כמה דברים שאנשים רואים כמובנים מאליהם אבל אני לא.
מה שאמרתי הוא שלמרות שמאוד כיף לעבוד עם מסך ענק(נראה לי שזה נותן הרגשה של שליטה בממשק שמתקבלת פחות בעבודה עם מסכי מחשב קטנים) אני שם לב שכל האייקונים למיניהם בווינדואוז וכו' מאוד גדולים גם ביחס למסך "42. במילים אחרות אם זה היה מסך מחשב "42(שהיה אמור לעלות בסביבות ה8,000 ש"ח אם לא יותר) ולא מסך טלויזיה הכל לא היה כלכך גדול אלא היה שולחן עבודה מאוד מאוד רחב עם סמלים הרבה יותר קטנים. זאת גם הסיבה ששאלתי לגבי ההבדלים בעבודה עם שולחן עבודה במסך FULL HD שתומך ברזולוציה יותר גבוהה שגורם למסך הטלויזיה להיות יותר קרוב למסך מחשב למסך HD READY שהתנסיתי בו. אני לא מתכוון להפטר ממסך המחשב שיש לי כשאני אקנה את הטלויזיה(למרות שלא נראה לי שאני אשתמש בו) ובכל מקרה יש לי כרטיס מסך עם שתי יציאות DVI ואני יכול לחבר את שניהם אם זה יהיה ממש קריטי. אם לא הייתי מספיק ברור או לא עניתי על השאלה אני מוכן להסביר שוב.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
ב- 42", עבור שימוש כמסך מחשב, הייתי לוקח FULL HD, לטעמי האישי גם ב- 37".

eranmc

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
יש לי את ה 451 הוא ממש ממש מצוין. רק שאתה צריך קצת להתרחק מהמסך עדין 32 "

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור