תודה תמיר. אני עוקב היטב אחרי טכנולוגיית ה-MLA שהיא למעשה התשובה של LG דיספליי ב-2023, לטכנולוגיית ה- QD OLED שהשיקה יריבתה סמסונג ב-2022. הבעייה היא אחרת - LG הטמיעה את טכנולוגיית ה-MLA במסכים גדולים בדגמים שזמינים באירופה ובארה״ב ממרץ-אפריל 2023 והשבוע הוכרזו בארץ רק עד גודל 77 אינץ׳ ב-4K ועד גודל 88 אינץ׳ ב-8K. לי כצרכן, אין שום יכולת כלכלית לקנות מסך 88 אינץ׳ מסדרת Z3 בכ-110 אלף שקלים וגם שום רצון להשקיע ברזולוציית 8K שלא קורה איתה כלום כבר חמש שנים .אם כן, נותרנו עם מסך MLA מסדרת G3 של LG בגודל 77 אינץ׳. יש לי כבר כארבע שנים מסך אולד 77 אינץ׳ 4K משובח שאיננו בהיר מספיק על פי הסטנדרטים של היום ורציתי לשדרג השנה לאולד 83 אינץ בטכנולוגייה שהיא פריצת דרך בבהירות של מסכי אולד.
נתונים שהוכחו בבדיקות מעבדתיות של אתרים אובייקטיביים מלמדים על בהירות שיא בדגמי G3 ב-HDR של כ-1050 ניטס ובהירות שיא ב-SDR של כ-530 ניטס עם אותה טכנולוגייה שציינת, ברייטנס בוסטר מאקס. חבל ש-LG לא נותנת לי את האפשרות לשדרג ביוני 2023 את המסך שלי כפי שהייתי רוצה. היא נותנת לי את האפשרות להסתפק עכשיו במסכי G3 או C3 , שניהם בגודל 83 אינץ׳ בבהירות נמוכה יותר משמעותית של כ-660 ניטס בתכני HDR ושל כ-470 ניטס בתכני SDR בטכנולוגיית אולד ישנה ולא מעודכנת.
לכן שאלתי את השאלה - מתי יהיה שדרוג לטכנולוגיית ה-MLA גם בדגמים בגודל 83 אינץ׳ ברזולוציית 4K. האם הוא יקרה כבר בספטמבר הקרוב בתערוכת IFA בברלין? או רק בדגמי שנת 2024 שיוצגו ב-CES בלאס וגאס בינואר 2024 ויגיעו לשוק בישראל במאי-יוני 2024?