סיגנון מוסיקלי ואישיות המאזין.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
האם אדם השומע מוסיקה קלאסית שונה מזה ששומע רוק כבד?

אם הייתם רק שומעים צלילי מוסיקה הבוקעים מבית שאנכם יודעים מי מתגורר בו כיצד הייתם מתארים את המאזין מבלי לראותו?

האם זה ששומע את ה-4 של ברהמס עלול לדעתכם יהיה חנון עדין?
האם זה ששומע את היהודים יהיה דווקה הצעיר המורד?

כל הפוסט הזה הוא לאחר ששכני "היקר" הגיב בפליאה שצלילי הפסנתר שהוא נהנה מהם בוקעים מביתי בישיבת ועד הבית בלובי הביניין. הוא הגיב בפליאה גדולה יותר שהבין כי גם הצלילים הקלאסים בקעו מביתי לא פעם. הוא הגיב בפליאת טרום דום לב אכזרי שהבין שזה באמת נכון ואינני צוחק עליו!! והוא החל לפרכס כאשר שכני מקומתי {4 דירות בקומה} אישר את דברי בטענה כי זהו באמת ביתי ולא בית אחר.

מענין אותי לדעת {בלי התיפיפות} מה אתם חושבים על זה.:p

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
ואשכנזים שמאזינים למוסיקה שחורה?....

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
אשכנזי שגדל בנתניה יש לציין!:D

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
למרות שיש לי כמה דיסקים של מוזיקה קלסית אני עדיין לא חסיד של התחום.
האם זה הופך אותי לפחות "יורם" :)

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אתה צריך דיסקים נוספים ולשמוע פעם אחת את החמישית של בטהובן בווליום גבוה ועד לסוף היצירה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
את הדיסק הזה יש לי - באמת המלצה טובה, אני מקווה שהשכנים שלי באמת אוהבים קלאסי כמו השכנים של נמר.

אחרי שהם התרגלו לשמוע קצת ג'אז לאחרונה והרבה מוזיקה ישראלית מעניין מה תיהיה התגובה.

דרך אגב לשאלה הראשונה של נמר - לדעתי אין חוקים בסוג המאזין למוזיקה:
יש לי חבר ששומע הרבה מאוד קלאסי ועבורו המערכת הבסיסית של המזדה 3 ורסיבר בסיסי בבית מספק מעל הראש והוא כלל לא מבין אותי עם ההשקעה שלי במערכת.
מצד שני יש אודיופילים ששומעים מוזיקה מודרנית (אלקטרו משהוא) במערכות מעל 100 אלף שקל.

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
קודם כל כן לשאלה שבכותרת..יש קשר בין אישיות ובין סוגי המוזיקה המועדפים..

אבל מה שאתה מתאר לא בדיוק עונה על הכותרת אלא יותר על נושא אחר של הדבקת "תויות" או "סטיגמות" לאנשים האחרים שזו תכונה אנושית מובהקת ונחוצה...

הסבר פסיכולוגי/ סוציולוגי/ ביולוגי קצר לעניין הדבקת התויות או הקיטלוג או הסטיגמות ולמה היא נחוצה לנו..

כולנו, בין אם במודע ובין שלא באופן מודע, קובעים ומחליטים לעצמנו בראש מי האיש העומד מולנו על סמך סממנים חיצוניים כמו לבוש, צבע עור, תסרוקת, אביזרי קישוט שפת גוף וכו' תוך כמה שניות עוד לפני שהבן אדם פתח את הפה והוציא מילה מהפה או לפני שהכרנו מי הוא ומה הוא...

נמר - אם נקח 100 אנשים באופן אקרעי מהרחוב שלא מכירים אותך ונניח שלא מכירים גם את ליאור - נציג להם תמונות שלך ושל ליאור ונשאל אותם מי מבין שניכם נוהג להאזין למוצרט ומי נוהג להאזין לאייל גולן..מה לדעתך יאמרו רוב רובם של הנשאלים....אני חושב שתשובה ברורה...

למה נושא הקיטלוג המיידי והאוטומטי שכולנו עושים כל כךנחוץ וחשוב לנו ??

ההסבר פשוט וטמון בצרכים הבסיסיים שלנו כ"חיה חברתית" - ברגע שאנחנו חיים ב"חברה" אנו חייבים לפתח כישורים חברתיים ולזהות מיידית מי עומד מולנו כדי שנדע איך לתקשר איתו ומה יהיה יחסו אלינו...

לכן אל תתפלא אם שברת לשכן שלך את התדמית שהוא יצר לעצמו לגבייך רק על סמך איך שאתה נראה...

אני בטוח שאם אתה תראה אברך לבוש בקפוטה שחורה ושטריימל בסיגנון מאה שערים רוקד בטירוף לצלילי אינפקטד מושרום גם אתה תופתע עד כדי דום לב...

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
תתפלא, אבל החסידים דווקא מעודכנים מאוד בסגנונות מוזיקה חדשים, יש להם גרסאות משלהם לזה.

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
אני לא מתכוון לחברה של חב"ד וניידות הבום בוקס שלהם אלא לחברה ה"שחורים" - החרדים מבני ברק שלובשים שחור..ולא הם לא מאזינים לשום מוזיקה...

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
האמן לי שלמה ש-200 ילדים בבית זו אחלה מקהלה!

לגבי כל מה שכתבת קודם?
מסכים עם כל מילה!!
לא שאני בעד אבל מה לעשות?:)
תמיד הייתי בטוח שרואים אותי מיד חושבים על בראהמס, מאהלר, בטהובן ומוצרט - עכשיו הכל התפוצץ לי בפנים:p

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני לא מתכוון לחברה של חב"ד וניידות הבום בוקס שלהם אלא לחברה ה"שחורים" - החרדים מבני ברק שלובשים שחור..ולא הם לא מאזינים לשום מוזיקה...

בנושא הסטיגמות שלמה - אז כך חרדים מבני ברק בחלקם כן מאזינים למוזיקה וחלקם גם לקלאסי
יש לי בעבודה ארבעה כאלו ושניים מהם מאזינים למוזיקה ואחד מהם גם יש לו מערכת בבית - נכון לא ממש אודיופיל.

דרך אגב שלמה לא פגשת את היבואן של קבס בארץ? :)

אריה

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אישיות

אני שומע מוסיקה קלסית, חזנות, פינק פלויד וזוהר ארגוב, מה זה אומר עלי? לדעתי לא כלום.

(אולי פיצול אישיות, איפה דיז שיאבחן אותי)

ead

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
16
לטעמי זה אומר אולי בגיל צעיר שאנשים מחקים את הדמויות שרואים ושומעים, ולכן נניח מישהו (בן 15) שישמע מטאל, גם יתלבש פעמים רבות בהתאם (לא תמיד אבל הרבה פעמים).

בגיל מגובר יותר, כנראה שכבר לא.
אני שומע מטאל מגיל איזה 15 וזוכר שהייתי רואה מבוגרים באים וקונים אלבומים של ACDC או אירון מיידן או כל מיני אחרים וכבדים אף יותר (INFLAMES נניח), ולעולם לא הייתי מנחש מבחינת מראה או אופי שזה מה ששומעים.

אז כנראה שאין קשר.

ואני דרך אגב שומע גם קלאסית הרבה וגם שומע כמו כולם פה להקות קלאסית כמו פינק פלויד וביטלס.
:)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור