סיגמא 150-600 VS קנון 70-300 : עדשה לספארי

misgavv

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
היי
כרגע יש לי קנון 760D עם סיגמא 17-50 f2.8
בתקופה הקרובה אני טס לטיול של שלושה שבועות באפריקה הדרומית מתוכם שבוע יהיה ספארי בבצוואנה בנוסף עוד כמה ימים במפלי וקטוריה וטיול יום ספארי בזימבבואה את שאר הזמן נבלה בדרום אפריקה...
אני מתלבט איזה עדשה לקחת לספארי
מצד אחד הבנתי שהסיגמא 150-600 היא עדשה מעולה לכל הצילומי טבע מצד שני היא ממש כבדה ולכן אני שוקל האם
הקנון 70-300 תתן לי מספיק טווח?
שוקל גם את הטמרון 70-300 VC קראתי עליה הרבה דברים טובים באינטרנט...
דרך אגב רוב הטיולים שלי והזמנים שבהם אני ארצה לצלם זה בטבע ככה של 150-600 יהיה שימוש גם אחר כך במידה ואלך על העדשה הזו...

נערך לאחרונה ב:

תמי ליבנה

אוהב את התחום
מעורבות
40
נקודות
28
מניסיון שלי עדשה כבדה לא נוחה לצילום בספארי.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לא הייתי בספארי כך שאני מאמין לתמי שאני יודע שהייתה שם :)
אני יודע שצלמים נוסעים ציוד כבד לשם, אבל זה בהחלט ציוד כבד.
עדשת קנון 70-300 נחשבת תמורה לא רעה בגלל חדות לא רעה במרכז העדשה.
נראה שאתה יודע מה היתרונות והחסרונות של העדשות כך שאני לא רואה מה אני יכול להוסיף שאתה כבר לא יודע:)

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
בסאפרי מצלמים מרכב ג'יפ עם גג פתוח, או חלון, (בד"כ חלון פתוח נחשב מסוכן בסאפרי), את המשקל של העדשה מניחים על שק אורז, מפתן החלון, או משהו דומה.
70-300 זה סביר, זה שווה ערך ל 480 מ"מ ככה שאפשר לצלם די הרבה דברים, אם הנהג/אתם מתקרבים מספיק.
ה 150-600 תהיה יותר שימושית בסאפרי, כשרוצים לצלם דברים/חיות רחוקות.
תצטרך להחליף עדשות מדי פעם, כי תרצה לצלם גם דברים קרובים. בד"כ לוקחים גוף נוסף לעדשה שנייה.

תמי ליבנה

אוהב את התחום
מעורבות
40
נקודות
28
DSC_3815.jpg
ועדיין זה לא נוח הדרכים משובשות והג'יפ מתנועע מצד לצד בדרך כלל לעלות למעלה ולרדת עם ציוד כבד ומסובך ועם עוד אנשים זה ממש לא נוח.
וכשיש משהו קרוב מפספסים בגדול. והרוב קרוב.

נערך לאחרונה ב:

misgavv

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
כרמי את החסרונות והיתרונות של העדשות על יבש אני באמת כבר חקרתי ויודע...
מה שאני מבקש בעצם כאן בפורום הוא לגבש דעה איזו עדשה נכונה עבורי מאנשים שהיו בספארי באפריקה ובמיוחד בבוצואנה ויודעים למה לצפות....
כי אם ה 70-300 תעשה את העבודה בצורה טובה מאוד אז אני מעדיף אותה אחרי הכל היא גם קלה וזולה משמעותית...

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
קיבלת דעה משני אנשים שהיו בסאפרי.
ה 70-300 תכסה לך יפה את האזור הקרוב, ומנסיון, 480 זה בקושי מספיק לצלם בצורה משמעותית,
מה שנקרא למלא את הפריים עם החיה, ב 50% מהמקרים זה לא מספיק.
מה שכן, ה 150-600 היא עדשה כבדה, דגם ה S הטוב יותר קרוב ל 3 קילו, וזו התיחבות גדולה מצדך לטובת ה"ציוד",
ונגד הנוחות.
החלטה אתה תעשה, איפה האיזון שמתאים לך.
תהנה בטיול!

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור