סטנד לממיר ברבע שעה

mike1999

אוהב את התחום
מעורבות
21
נקודות
8
החלטתי לנסות את העניין לאחר שראיתי פטיפון כלשהו שעד כמה שהבנתי עובד על אותו עיקרון (דגם היי-אנד מוכר, עם 2 פלטות שמסתובבות בכיוונים הנגדיים).
הנחתי את הסטנד על הרמקול עצמו, שמתי קטע טראנס, מניח את היד על הממיר ואני כמעט ולא מרגיש רעידות, ועל ווליום נמוך אני צריך לבדוק פעמיים כדי להרגיש אם יש משהו, בקיצור הבדל עצום בין להניח אותו ישירות על הרמקול...

אני רוצה להתעלם מעניין הסאונד כרגע, גם אני לא חושב שהמערכת שלי מספיק איכותית כדי לשים לב להבדל כלשהו ממילא, מעניין אותי לשמוע מה חושבים פה על העניין, האם זו טעות? האם זה בעצם רעיון טוב לסטנד?
LL

LL

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אדיר!!!!

איזה רעיון מטריף.
עזוב מערכת איכותית או לא. מה המסקנות שלך?

mike1999

אוהב את התחום
מעורבות
21
נקודות
8
אדיר!!!!

איזה רעיון מטריף.
עזוב מערכת איכותית או לא. מה המסקנות שלך?
אני לא מכיר מספיק טוב את הרמקולים שיש לי כרגע במערכת:oops:, זה AR שסיימתי לחדש לא ממזמן

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
רעיון מדליק...
אני מניח שבידוד הרעידות היפה לא יכול לעשות רע - בטח לממיר.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
מעניין אותי לשמוע מה חושבים פה על העניין, האם זו טעות? האם זה בעצם רעיון טוב לסטנד?

זה רעיון אפקטיבי..
ראיתי משהוא דומה ששולב לתוך הרגליות.
ISOLATION FEET  .jpg

תמונות מצורפות

• ISOLATION FEET  .jpg
    ISOLATION FEET .jpg
    KB 33.1 · צפיות: 328

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
חזק ביותר.
ראיתי סטנד עם עקרון דומה אצל ערן לפני מאה שנה. מעין איקס מעץ שבחלקו העליון נמתחות גומיות רחבות, עליהן מניחים את המכשיר.

לגבי ההבדל בסאונד:
בשנת '95 כשהיה לי מגבר Arcam Alpha 5 ונגן CD של Nad 512 עם רמקולים מזעזעים של אינפיניטי, קניתי מבני טסלר ארונית של Sound Organization כדי שיהיה לי איפה להעמיד את הציוד.
לא הבנתי למה שומעים יותר טוב. יותר מפוקס, יותר מהיר, יותר נכון.
אם המערכת שלך ברמה הזאת ומעל, והסטנד עושה עבודה, אני מניח שתשמע הבדל כלשהו.

viamusic

אוהב את התחום
מעורבות
49
נקודות
28
אין משהו אבסולוטי לשיכוך.
בכל מע' התוצאה תהיה שונה.
אם השיכוך "יתקן בעייה" הנובעת מאחד הלולאות בשרשרת אזי הרווחת.
זאת הסיבה שיש מליון חברות של מוצרי שיכוך.
כל מוצר כזה משפיע על הסאונד
ד.א. אם אתה לא מכיר את הרמקולים מספיק טוב
חבל על המאמץ

mike1999

אוהב את התחום
מעורבות
21
נקודות
8
חזק ביותר.
ראיתי סטנד עם עקרון דומה אצל ערן לפני מאה שנה. מעין איקס מעץ שבחלקו העליון נמתחות גומיות רחבות, עליהן מניחים את המכשיר.

לגבי ההבדל בסאונד:
בשנת '95 כשהיה לי מגבר Arcam Alpha 5 ונגן CD של Nad 512 עם רמקולים מזעזעים של אינפיניטי, קניתי מבני טסלר ארונית של Sound Organization כדי שיהיה לי איפה להעמיד את הציוד.
לא הבנתי למה שומעים יותר טוב. יותר מפוקס, יותר מהיר, יותר נכון.
אם המערכת שלך ברמה הזאת ומעל, והסטנד עושה עבודה, אני מניח שתשמע הבדל כלשהו.
אבל לא מדובר CD ששם הגיוני שתשים לב להבדל, אני משתמש בממיר ישירות למחשב, והמגבר בלי שום סטנד...

אין משהו אבסולוטי לשיכוך.
בכל מע' התוצאה תהיה שונה.
אם השיכוך "יתקן בעייה" הנובעת מאחד הלולאות בשרשרת אזי הרווחת.
זאת הסיבה שיש מליון חברות של מוצרי שיכוך.
כל מוצר כזה משפיע על הסאונד
ד.א. אם אתה לא מכיר את הרמקולים מספיק טוב
חבל על המאמץ
שום מאמץ, פשוט מאזין למערכת כמו תמיד, ברגע שמערכת ברמה מספיק טובה בשבילי אין "תיקון בעיות", אלא רק רף ההנאה שלי מאיכות המוזיקה עולה;)

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מייק, גם במגברים יש הבדל בשיכוך. נסה קצת לשחק עם זה אחרי שתתגלה לרמקולים ודווח על תוצאות אם בא לך. מעניין.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
החלטתי לנסות את העניין לאחר שראיתי פטיפון כלשהו שעד כמה שהבנתי עובד על אותו עיקרון (דגם היי-אנד מוכר, עם 2 פלטות שמסתובבות בכיוונים הנגדיים).
הנחתי את הסטנד על הרמקול עצמו, שמתי קטע טראנס, מניח את היד על הממיר ואני כמעט ולא מרגיש רעידות, ועל ווליום נמוך אני צריך לבדוק פעמיים כדי להרגיש אם יש משהו, בקיצור הבדל עצום בין להניח אותו ישירות על הרמקול...

אני רוצה להתעלם מעניין הסאונד כרגע, גם אני לא חושב שהמערכת שלי מספיק איכותית כדי לשים לב להבדל כלשהו ממילא, מעניין אותי לשמוע מה חושבים פה על העניין, האם זו טעות? האם זה בעצם רעיון טוב לסטנד?
LL

LL

תעשה לו גימור יפה ליטוש וצבע,
רעיון יפה
תתחדש

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
@mike1999

לא בטוח שהתכוונת לקבל גם עצות (או חלילה "עיצות") אבל משהו לך או למשהו אחר שירצה לנסות מתקן דומה...:

לפי הצילום השתמשת ב"גומיות" פשוטות שיש להן מגרעה אחת גדולה:במזג האוויר בא"י ,ארץ הקודש, וגם מהחום שנפלט מהמכשיר הן,די מהר,תתיבשנה ותקרענה.

אז ככה: בכל חדר אמבטיה ישנה סעפת ביוב שנמצאת בריצפה ושאטומה באמצעות מכסה שנראה דומה מאוד לתמונה הזו.

המכסה שבתמונה הוא ממבט על,מתחת לחלק שבתמונה ישנו החלק שנתחב לתוך סעפת הביוב והוא מחורץ. לתוך החריץ הזה מכניסים אטם למכסה ביוב,שעשוי מגומי ונראה כך.

האטם עשוי גומי מוקשח ומידתיו (קוטר) 110 ס"מ (או 4 צול בשפת האינסטלטורים) עלותו כמה עשרות אגורות.

היתרונות שלו:
עמיד בנזקי מזג האוויר.
שומר על צורה וקשיחות לאורך זמן.
זמין למימכר בכל חנות חומרי בניין/חלקי אינסטלציה וכו.
עמיד בלחץ דריכה של 150 ק"ג למ"ר.
בשל עוביו ומבנהו העגול - שטח המגע עם המכשיר שמעליו נמוך מה שמאפשר ספיגה טובה של רטט/רזוננס.

החסרונות שלו:
כושר מתיחה נמוך (נמוך מאוד ביחס לגומיות שאני משער את טיבן לפי התמונה).
אלסטיות נמוכה הנובעת מקשיחות החומר. ("קשיחות החומר": לא מדובר בגומי טבעי אלא ב"גומי"בדומה לגפה של צמיג ברכב ודי דומה מבחינת התפקוד...).

האטם הזה עומד בפרצי לחץ מים ולחץ אוויר כשהוא מתפקד כאטם למכסה הביוב. מציין את זה כדי לתת מושג לגבי היכולת שלו לשאת עליו מכשיר אלקטרוני ולספוג רזוננס שזה מה שרוצים להשיג ממנו.

עם האטם הזה לא יצא להתנסות אף פעם,לעומת זאת:עם "אטם לירה" (האטם שנמצא במצוף של מיכל ההדחה) -למשל- יצא לי להשתמש,לא פעם,לבודד ולשכח ויברציות בציוד אודיו,בציוד תקשורת ועוד,והוא - עשה עבורי עבודה טובה.

HIH

מנחם.

mike1999

אוהב את התחום
מעורבות
21
נקודות
8
תודה ענקית על הפוסט, היה ברור לי שבשלב מסוים הגומיות פשוט יהרסו, אבל זה מה שהיה לי בשלוף בבית בשביל הניסיון, ומצד שני תהיתי אם גומיות יותר חזקות יעשו את העבודה כמו אלו שאני משתמש בהן כרגע כמו שציינת בחסרונות.
כרגע מבחינת הממירים אני כנראה אשאיר אותם ככה, לדעתי ייקח זמן עד שהן יהרסו, ותמיד אפשר להחליף שוב גומיות בכמה אגורות, לא סיפור גדול.

אבל כן נתת לי רעיון לאיזה גומיות אני הולך להשתמש למגבר והCD שלי:אצבע מורמת

mike1999

אוהב את התחום
מעורבות
21
נקודות
8
האמת יש עדכון קטן לגבי ההשפעה, חייב להודות שהתלבטתי אם לשתף כי בעצם אני לא ממש האמנתי\מאמין בעניין של השיכוך, לפחות לא למגברי SS וממירים, אלא CD,מגברי מנורות ופטיפונים, אבל אחרי שהאזנתי קצת למערכת אני חייב להודות שאני מרגיש שינוי, יש יותר שקט והסאונד מפוקס יותר.
בינתיים לקחת את מה שכתבתי בעירבון מוגבל (מאוד), יכול להיות שמחר אחליט אחרת.:rolleyes:

בינתיים בניתי עוד קומה, שהממיר השני לא ירגיש שנטשתי אותו לחסדי הוויברציות.

תמונות מצורפות

• 20160908_211015.jpg
    20160908_211015.jpg
    KB 93.3 · צפיות: 525

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור