סטליטים MOREL

pierre7

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
התחדשתי בסטליטים של מורל דגם NOVA יד שניה במחיר טוב ללא סאב (יש לי שני סאבים אחד JVC והשני WESTRA שאיתו אני משתמש )
שמעתי את הסטליטים אצל המוכר הם היו מחוברים לרסיבר ROTTEL דגם די ישן דרך מחשב ,
הסאונד היה מעולה ה TREBLE גבוהה מאוד כמו שאני אוהב אך כאשר חיברתי אותם לרסיבר שלי (שאותו גם קניתי שלשום יד שניה)LUXMAN 6500 יש פחות TREBLE, יכול להיות שהרסיבר שלי לא נותן מספיק גבוהים ???
איך אני יכול לשפר את הסאונד ה TREBLE על מקסימום ברסיבר ???

מיכאל לנג

מושעה
מעורבות
4
נקודות
18
שלום
האם גם בחנות הרסיבר של ROTEL והמחשב היו על מקסימום בגבוהים (TREBLE)?

לא כך בודקים רמקול.
יש לבדוק אותו ב-FLAT. ללא באס או טרבל (הגברה אלק') או לאודנס...
כמות הגבוהים יכולה להיות תלויה גם במקור (כמה גבוהים מוקלטים על הדיסק).
בכל מקרה, שמיעה עם ה-TREBLE במקסימום, הוא מצב לא טבעי וגם לא נכון. זה גם מוריד באופן מהותי את ההספק
הכולל של המגבר/רסיבר. אם המקסימום TREBLE הוא 10dB+ המגבר רסיבר יוציא בתדרים האחרים רק 1/10 מההספק
הנקוב!

לגבי ההבדלים בין החנות לבית, יתכן והמחשב היה על EQ בתוכנת ה-PB והוסיף עוד מנה של TREBLE. מה שבבית
אתה לא מוסיף. בכל מקרה, עושה רושם שההעדפה שלך היא לצליל מאוד לא טבעי (לפחות בגבוהים).
רמקול ומגבר באיזון טוב, צריכים להפיק צליל מאוזן שישמע עם מספיק גבוהים ונמוכים או מיד, ללא התערבות של בקרת
הצליל.
ההתערבות בד"כ נחוצה לטובת ההיענות של החדר.
ואחרון, האוזן שלנו משנה רגישות לתדרים (קצוות) כתלות בעצמה שבה שומעים. חפש בגוגל עקומת פלטשר מונסון.
אם כי עם הבקר TREBLE של במקסימום, הייתי נזהר בהגברה.

IDG

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
ממליץ שתשחק קצת עם ההגדרות של הרסיבר, כמו שנאמר מעליי כבר בפירוט רב,
וגם עם ההגדרות של הSOURCE שלך, עד שתצליח להגיע לתוצאה שקרובה ככול האפשר למה ששמעת בחנות.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור