למה הרסיבר שלי לא מספיק טוב?
בשתי החברות של הרמקולים גם של פוקאל וגם של מוניטור אודיו יש נתון תאימות למגבר המה שרשום שם זה רסיברים בין 20W-150W אז הם גם לא יודעים?הרסיבר שלי עונה על הדרישות האילו אבל מה שמתי לב פה שאם למישהו יש רסיבר שונה ממה שיש לאחרים אז הוא לא טוב
ולידידי ארז מי החליט שהרסיבר שלך מתאים לרמקולים ושהוא הכי טוב?
אני לעולם לא אכתוב דבר רע על מוצר ששייך למישהו אחר גם אם אין לי אותו כי אתם יודעים הרסיבר הזה עלה לי כסף והרבה אז למה לזלזל?הכל זה עיניין של טעם אישי ובהתאם לתקציב
ודרך אגב שמעתי רמקולים יוקרתיים מחברות מובילות ולא אמרתי שהם לא טובים אלא לא לטעמי
שבת שלום
הי, 007 וברוך הבא!
מה שקרה כאן נראה עמו קצר מצער בתיקשורת, שייכול בקלות לנבוע מכך שאנשים מתנסחים בצורה שונה ממה שאנחנו מצפים לשמוע, ואז אנחנו יכולים בקלות יתרה לטעות בכוונתם.
ארז הוא אחד האנשים היותר חביבים ונעימים כאן, ומהיכרות פורומית ארוכה יחסית, אני בטוח שהוא התכוון לעזור ולא לצער אותך.
האם תרשה לי לנסות "לתרגם" למילים אחרות את הצורה שבה אני הבנתי את דבריו?
זו לאו דווקא "הדרך הנכונה" להבין את דבריו, ורק הוא יכול לומר למה הוא התכוון כשכתב מה שכתב, אבל להלן הצורה בה אני הבנתי אותו:
מקור: "אישית אהבתי יותר את המוניטור אודיו אבל שניהם טובים לתקציבם".
פרשנות אישית של עמיר: "הבחירה שלך ברמקולים היא טובה -- שני המועמדים שלך הם טובים בהחלט יחסית לכמה שהם עולים (כמובן שייש טובים יותר, אבל יקרים יותר). מבין שניהם, העדפתו האישית של ארז היא המוניטור אודיו, אבל הוא אינו מנסה לכפות את דעתו ו/או לומר שהמוניטור אודיו אבסוליטית טוב יותר".
מקור: "העניין הוא שהרסיבר שיש לך רחוק מלהוציא מהם את המקסימום. יש מצב שבעתיד תרצה הגברה איכותית יותר עבורם".
פרשנות אישית של עמיר: "לא רק שהבחירה שלך ברמקולים היא טובה, אלא שהיא אפילו מעל לרמה של הרסיבר הנוכחי שלך. זה לא אומר שהרסיבר שלך לא טוב או לא טוב בייחס למחירו, או שאינו עומד בדרישות הסף של יצרני הרמקולים מבחינת הספק. להיפך, תוכל להפעיל את הרמקולים עם הרסיבר הזה, אבל עם הזמן, ייתכן שתרגיש בעצמך שכדי לקבל יותר מהיכולות של הרמקולים, יידרש בעתיד רסיבר טוב יותר".
מקור: "מבחינת תאימות לסנטר של וורפדייל, שניהם לא כל כך מתאימים. אם אתה רואה הרבה סרטים אז מציע לך להביא את הסנטר לחנות על מנת להתרשם מהשילוב לפני הקניה".
פרשנות אישית של עמיר: "למרות שהרמקולים לכשעצמם טובים, האופי הצלילי שלהם אינו לגמרי דומה לזה של הסנטר שייש לך. כדי לוודא אם בכל זאת אתה מעוניין ברמקולים האלה ולהישאר עם הסנטר הקיים, אולי כדאי לנסות את השילוב במו אוזניך -- להביא את הסנטר איתך לחנות שבה שמעת את הרמקולים, ולראות איך העסק משתלב יחד".
אם מפרשים כך את דברי ארז, אין בהם אפילו טיפה זילזול, "ירידה" על הרסיבר שלך, ו/או אילו רמז שהרסיבר של ארז (שלא הוזכר כלל) טוב יותר. הכל שופע רעיונות פראקטיים וניסיון כן לעזור.
בברכה ובהצלחה בכל בחירה!
עמיר