סוף סוף מצאתי רמקולים מה דעתכים?

אייל007

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
18
טוב אז לאחר התלבטות ארוכה והקשבה להרבה רמקולים ההחלטה היתה ביו שניים
1.RX6 של מוניטור אודיו
2.CHORUS V714 של FOCAL
שניהם נישמעים מצויינים עם יתרון לרמקולים של FOCAL
בקיצור כניראה שאקח את ה-FOCAL עושר של צלילים עם פירוט מדוייק מה דעתכם?מישהו מכיר ?למישהו יש אותם?
מחכה לשמוע חוות דעת
הם ישודכו לרסיבר דנון AVR1611 עם הסנטר והסראונד של וורפידל
תודה ושבת שלום

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אישית אהבתי יותר את המוניטור אודיו אבל שניהם טובים לתקציבם.
העניין הוא שהרסיבר שיש לך רחוק מלהוציא מהם את המקסימום.
יש מצב שבעתיד תרצה הגברה איכותית יותר עבורם.
מבחינת תאימות לסנטר של וורפדייל, שניהם לא כל כך מתאימים. אם אתה רואה הרבה סרטים אז מציע לך להביא את הסנטר לחנות על מנת להתרשם מהשילוב לפני הקניה.

ארז

אייל007

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
18
איך שאנשים לא יודעים לפרגן

למה הרסיבר שלי לא מספיק טוב?
בשתי החברות של הרמקולים גם של פוקאל וגם של מוניטור אודיו יש נתון תאימות למגבר המה שרשום שם זה רסיברים בין 20W-150W אז הם גם לא יודעים?הרסיבר שלי עונה על הדרישות האילו אבל מה שמתי לב פה שאם למישהו יש רסיבר שונה ממה שיש לאחרים אז הוא לא טוב
ולידידי ארז מי החליט שהרסיבר שלך מתאים לרמקולים ושהוא הכי טוב?
אני לעולם לא אכתוב דבר רע על מוצר ששייך למישהו אחר גם אם אין לי אותו כי אתם יודעים הרסיבר הזה עלה לי כסף והרבה אז למה לזלזל?הכל זה עיניין של טעם אישי ובהתאם לתקציב
ודרך אגב שמעתי רמקולים יוקרתיים מחברות מובילות ולא אמרתי שהם לא טובים אלא לא לטעמי
שבת שלום

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אם יש לך
סנטר והסראונד של וורפידל - אז בטח גם בדקת רמקוליים קידמיים שלהם?

אייל007

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
18
יש לי את כל הסידרה של וורפידל ולדוס 400

הרמקולים החדשים באים במקום הוורפידל הקידמיים בילבד
באילו מבין שני הרמקולים לא אהיה מוגבל בסיגנון מוסיקלי?
האם מישהו מכיר או יש לו את אחד משני הרמקולים האילו?
מחכה לחוות דעת נוספות תודה ושבת שלום:O

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני מבין שבדקת מספר רמקולים ואלו הנבחרים שלך - רק נקודה למחשבה עבור קולנוע ביתי ומוזיקה רב ערוצית סביר שרמקולים של
וורפידל ישתלבו טוב יותר (ויש לוורפידל מבחר רמקולים לא קטן).

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
הרסיבר שלך מעולה ומתאים פיקס לרמקולים.
מבסוט?

שיהיה לך בכיף.

פעם הבאה תכתוב שאתה רוצה רק חיזוקים ולא באמת "מה דעתכם" ותקבל רק תגובות אוהדות.

ארז

נערך לאחרונה ב:

אייל007

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
18
ארז אני ממש לא מחפש חיזוקים ביקשתי את דעתכם עם הציוד הקיים

באחת ההודעות כתבתי זה הציוד שיש לי אני לא רוצה להכנס להוצאות נוספות כמו להחליף את הרסיבר
אז מה יעזור שכותבים לי שהרסיבר לא מתאים לרמקולים
ואני בטוח שיש אנשים שיחלקו על אנשים מסויימים בנוגע לרסיבר של דנון ויגדו שדנון מצויין ולא מחליפים אותו בשום רסיבר אגב יש לי חבר כזה הכל עיניין של טעם
ודבר נוסף הלכתי לחנות כמו פיוז והאזנתי לרמקולים במשך שעתיים ויועץ סאונד מיקצועי אמר לי שאין צורך להביא את הרסיבר שלי כיוון שהוא השמיע לי עם רסיבר מקביל לדנון אונקיו אז סביר להניח שאקשיב לעצתו אלא אם הוא עבד עליי דבר שלא ניראה לי

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
בלי להיכנס לדקויות של שילוב נכון בין רמקולים אחוריים/סראונדים לקדמיים
כמובן שלא נכון שצריך/חייב לשלב את אותה חברה לרמקולים אחוריים-חשוב רק שהם יהיו
באותה רמה. לסרטים? בוודאי שזה לא חשוב.

אבל מה שרציתי בעצם לומר זה, מי שאמר לך שאונקיו דומה לדנון בסאונד? לא מדויק.

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני גם לא חושב שאונקיו לדנון יש סאונד דומה?
דרך אגב לדעתי שתי חברות מוצלחות

ברור שלא חייבים את הכל הרמקולים מאותה חברה, אבל אם אפשר זה ישתלב יותר בקלות - מה שלא בטוח בקשר לרמקולים של חברות אחרות. מה שכן לדעתי השילוב של הקידמיים ההסנטר יותר חושב.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
למה הרסיבר שלי לא מספיק טוב?
בשתי החברות של הרמקולים גם של פוקאל וגם של מוניטור אודיו יש נתון תאימות למגבר המה שרשום שם זה רסיברים בין 20W-150W אז הם גם לא יודעים?הרסיבר שלי עונה על הדרישות האילו אבל מה שמתי לב פה שאם למישהו יש רסיבר שונה ממה שיש לאחרים אז הוא לא טוב
ולידידי ארז מי החליט שהרסיבר שלך מתאים לרמקולים ושהוא הכי טוב?
אני לעולם לא אכתוב דבר רע על מוצר ששייך למישהו אחר גם אם אין לי אותו כי אתם יודעים הרסיבר הזה עלה לי כסף והרבה אז למה לזלזל?הכל זה עיניין של טעם אישי ובהתאם לתקציב
ודרך אגב שמעתי רמקולים יוקרתיים מחברות מובילות ולא אמרתי שהם לא טובים אלא לא לטעמי
שבת שלום
הי, 007 וברוך הבא!

מה שקרה כאן נראה עמו קצר מצער בתיקשורת, שייכול בקלות לנבוע מכך שאנשים מתנסחים בצורה שונה ממה שאנחנו מצפים לשמוע, ואז אנחנו יכולים בקלות יתרה לטעות בכוונתם.

ארז הוא אחד האנשים היותר חביבים ונעימים כאן, ומהיכרות פורומית ארוכה יחסית, אני בטוח שהוא התכוון לעזור ולא לצער אותך.

האם תרשה לי לנסות "לתרגם" למילים אחרות את הצורה שבה אני הבנתי את דבריו?
זו לאו דווקא "הדרך הנכונה" להבין את דבריו, ורק הוא יכול לומר למה הוא התכוון כשכתב מה שכתב, אבל להלן הצורה בה אני הבנתי אותו:

מקור: "אישית אהבתי יותר את המוניטור אודיו אבל שניהם טובים לתקציבם".
פרשנות אישית של עמיר: "הבחירה שלך ברמקולים היא טובה -- שני המועמדים שלך הם טובים בהחלט יחסית לכמה שהם עולים (כמובן שייש טובים יותר, אבל יקרים יותר). מבין שניהם, העדפתו האישית של ארז היא המוניטור אודיו, אבל הוא אינו מנסה לכפות את דעתו ו/או לומר שהמוניטור אודיו אבסוליטית טוב יותר".

מקור: "העניין הוא שהרסיבר שיש לך רחוק מלהוציא מהם את המקסימום. יש מצב שבעתיד תרצה הגברה איכותית יותר עבורם".
פרשנות אישית של עמיר: "לא רק שהבחירה שלך ברמקולים היא טובה, אלא שהיא אפילו מעל לרמה של הרסיבר הנוכחי שלך. זה לא אומר שהרסיבר שלך לא טוב או לא טוב בייחס למחירו, או שאינו עומד בדרישות הסף של יצרני הרמקולים מבחינת הספק. להיפך, תוכל להפעיל את הרמקולים עם הרסיבר הזה, אבל עם הזמן, ייתכן שתרגיש בעצמך שכדי לקבל יותר מהיכולות של הרמקולים, יידרש בעתיד רסיבר טוב יותר".

מקור: "מבחינת תאימות לסנטר של וורפדייל, שניהם לא כל כך מתאימים. אם אתה רואה הרבה סרטים אז מציע לך להביא את הסנטר לחנות על מנת להתרשם מהשילוב לפני הקניה".
פרשנות אישית של עמיר: "למרות שהרמקולים לכשעצמם טובים, האופי הצלילי שלהם אינו לגמרי דומה לזה של הסנטר שייש לך. כדי לוודא אם בכל זאת אתה מעוניין ברמקולים האלה ולהישאר עם הסנטר הקיים, אולי כדאי לנסות את השילוב במו אוזניך -- להביא את הסנטר איתך לחנות שבה שמעת את הרמקולים, ולראות איך העסק משתלב יחד".

אם מפרשים כך את דברי ארז, אין בהם אפילו טיפה זילזול, "ירידה" על הרסיבר שלך, ו/או אילו רמז שהרסיבר של ארז (שלא הוזכר כלל) טוב יותר. הכל שופע רעיונות פראקטיים וניסיון כן לעזור.

בברכה ובהצלחה בכל בחירה! (ורד)
עמיר

אייל007

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
18
תודה לעמיר על ההבהרות וארז לא התכוונתי להעליב

עמיר תודה לך על כל ההבהרות
ארז אם תקרא את ההודעה אז דע לך שמלכתחילה לא התכוונתי לפגוע ואני יודע שניסית לעזור אבל כבר לפני כמה ימים הבהרתי שאני לא מתכוון להכנס להוצאות נוספות כרגע והייתי רוצה לנסות לשפר עם מה שקיים אצלי כי הרסיבר שלי בן 8 חודשים וכימעט לא היה בשימוש כמו גם הרמקולים ולכן אני רוצה להשקיע ברמקולים הקידמיים בילבד אז מה התועלת שאנשים אומרים לי על האיכות של הרסיבר?איך אומרים זה מה יש ועם זה ניסתדר וארז מתנצל על אי ההבנה
הייתי רוצה התייחסות לגבי נושא חדש שפתחתי"האם יש רסיבר שמתאים גם למוסיקה וגם לסרטים"
וגם בעיניין של מגברי סטיראו בקיצור מחכה לחוות דעתכם
תודה ושבת שלום

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עמיר תודה לך על כל ההבהרות
ארז אם תקרא את ההודעה אז דע לך שמלכתחילה לא התכוונתי לפגוע ואני יודע שניסית לעזור אבל כבר לפני כמה ימים הבהרתי שאני לא מתכוון להכנס להוצאות נוספות כרגע והייתי רוצה לנסות לשפר עם מה שקיים אצלי כי הרסיבר שלי בן 8 חודשים וכימעט לא היה בשימוש כמו גם הרמקולים ולכן אני רוצה להשקיע ברמקולים הקידמיים בילבד אז מה התועלת שאנשים אומרים לי על האיכות של הרסיבר?איך אומרים זה מה יש ועם זה ניסתדר וארז מתנצל על אי ההבנה
הייתי רוצה התייחסות לגבי נושא חדש שפתחתי"האם יש רסיבר שמתאים גם למוסיקה וגם לסרטים"
וגם בעיניין של מגברי סטיראו בקיצור מחכה לחוות דעתכם
תודה ושבת שלום
לא נראה הייה שרצית להעליב. נשמעת מתוסכל מזה שהשקעת ברסיבר הרבה כסף, ומשתמע שייש מצב שהוא לא יספק את הצרכים, ולא ענו ענו לך על השאלה בצורה שציפית.

האם אפשר להציע משהו בהקשר זה?

כמעט תמיד, מערכת זה לא משהו שקונים ב"בום וגמרנו". זה הולך בשלבים.
אם תתעסק בלשפר הכל בייחד, יש סיכוי שלא תוכל להשקיע באף רכיב כמה שנדרש לאיכות שאתה רוצה.

כפי שנתוני המכשיר, וגם ארז, אומרים לך, אפשר להפעיל את הרמקולים שתבחר עם הרסיבר הקיים.
מה דעתך לא להתפזר כרגע לעניין הרסיבר, ורחוק עוד יותר, לענייני סטריאו?

בהינתן שאתה מחפש רמקולים כבר תקופה ארוכה, מה דעתך על הכיוון הבא?
  1. בשלב זה - עזוב את ענייני הרסיבר והסנטר לחלוטין - ורכז את מלוא תשומת הלב רק ברמקולים הקידמיים -- אני מציע להתייחס אליהם כאל הבסיס לכל השאר.
  2. אם שני הסוגים שמצאת מספקים את רצונותיך, נסה להשוות אותם על אותה מערכת (לאו דווקא עם הרסיבר הקיים שלך) רק עם הקלטות טובות, ורק בסוגי המוסיקה שאתה מרבה לשמוע בפועל, ותבחר ביניהם לפי מה שנותן את התוצאות שאתה אוהב בסוגי מוסיקה אלה. אפשר להוסיף סוגי מוסיקה אחרים במקרי תיקו. הכוונה היא שלא לתת משמעות יתר לסוגי מוסיקה שאינך מרבה לשמוע.
  3. תחייה איזושהי תקופה -- לפחות חודשיים/שלושה -- עם הרמקולים החדשים ללא התעסקות לא עם הרסיבר ולא עם הסנטר. בתקופה זו גם תסיים את ה-break-in -- רק אחרי זה בכלל תדע איך הרמקולים "באמת" נשמעים
  4. אם התוצאות מספקות את רצונך -- אתה יכול לעצור שם. תמיד יש יותר טוב, כולל במחירים של פי מאה ויותר ממה שהוצאת (הרסיבר שלך עולה $268 באמאזון -- יש אנשים -- לא אני -- שייש להם הגברה ביותר מ-$26,800). אל תתן לאף אחד לבלבל לך את המוח.
  5. אם התוצאות אינן מספקות את רצנך, תנסה להגדיר מה חסר לך ומה לא מספיק או יותר מדי, ותנסה להתקדם משם. לא בטוח שזה יהייה דווקא הסנטר או הרסיבר. תראה אז.
זו רק הצעה -- אתה יכול לנקוט בכל דרך שהיא -- זו לא היחידה הנכונה -- החל בלעשות הכל בדיוק כך וכלה בלעשות בדיוק להיפך או לא לעשות כלום -- לפי בחירתך.

אני מאחל לך הצלחה בכל בחירה שתבחר (ורד)
עמיר

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
אני גם לא חושב שאונקיו לדנון יש סאונד דומה?
דרך אגב לדעתי שתי חברות מוצלחות

ברור שלא חייבים את הכל הרמקולים מאותה חברה, אבל אם אפשר זה ישתלב יותר בקלות - מה שלא בטוח בקשר לרמקולים של חברות אחרות. מה שכן לדעתי השילוב של הקידמיים ההסנטר יותר חושב.

שנים החזקתי בדעה שחייבים סנטר מאותה חברה ולא זזתי מילימטר מדעה זו. אחרי שהחזרתי את הקולנוע ביתי (כידוע לך מוזיקה היא העיקר עבורי,קולנוע ביתי?בונוס)
וסנטר מאותה חברת רמקולים שיש לי יעלה לי הרבה כסף החלטתי לשחק עם סנטרים
(לאחר שרכשתי רסיבר מעולה של פיוניר 2020) לקחתי כמה סוגים עד שהצלחתי להתאים סנטר
שגם לא עלה לי הרבה.

שוב אידאלי לחבר סנטר מאותה חברה,אבל מי שאודיופיל וגם אוהב סרטים באיכות?
יש לו בדרך כלל מגבלה לרכוש סנטר שלרב יעלה בהתאם לרמקולים הקידמים. (סנטרים של חברות עלית/היי אנד לא זולים)

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
שנים החזקתי בדעה שחייבים סנטר מאותה חברה ולא זזתי מילימטר מדעה זו. אחרי שהחזרתי את הקולנוע ביתי (כידוע לך מוזיקה היא העיקר עבורי,קולנוע ביתי?בונוס)
וסנטר מאותה חברת רמקולים שיש לי יעלה לי הרבה כסף החלטתי לשחק עם סנטרים
(לאחר שרכשתי רסיבר מעולה של פיוניר 2020) לקחתי כמה סוגים עד שהצלחתי להתאים סנטר
שגם לא עלה לי הרבה.

שוב אידאלי לחבר סנטר מאותה חברה,אבל מי שאודיופיל וגם אוהב סרטים באיכות?
יש לו בדרך כלל מגבלה לרכוש סנטר שלרב יעלה בהתאם לרמקולים הקידמים. (סנטרים של חברות עלית/היי אנד לא זולים)
זה לא שחייבים סנטר מאותה חברה. זה פשוט עדיף -- ועדיף יותר מאותו line ויותר עדיף זהה לקדמיים והכי עדיף שכולם כולל האחוריים אותו דגם בדיוק.

החשיבות של זה אינה קריטית כל כך בק"ב, ששם מפנים לסנטר דברים שונים מלשאר הרמקולים, בעיקר דיבורים.

זה חשוב בעיקר דווקא במוסיקה רב-ערוצית, ששם הסנטר מקבל את אותו סוג אינפורמאצייה כמו שאר הרמקולים (למעט הסאב, כמובן), וצריך להיות רצף -- איזון גם בעוצמה וגם בטונאליות, מה שבעייתי כשהרמקולים לא זהים, או לפחות מאותו line או לפחות מאותה חברה.

עמיר

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
זה לא שחייבים סנטר מאותה חברה. זה פשוט עדיף -- ועדיף יותר מאותו line ויותר עדיף זהה לקדמיים והכי עדיף שכולם כולל האחוריים אותו דגם בדיוק.

החשיבות של זה אינה קריטית כל כך בק"ב, ששם מפנים לסנטר דברים שונים מלשאר הרמקולים, בעיקר דיבורים.

זה חשוב בעיקר דווקא במוסיקה רב-ערוצית, ששם הסנטר מקבל את אותו סוג אינפורמאצייה כמו שאר הרמקולים (למעט הסאב, כמובן), וצריך להיות רצף -- איזון גם בעוצמה וגם בטונאליות, מה שבעייתי כשהרמקולים לא זהים, או לפחות מאותו line או לפחות מאותה חברה.

עמיר

+1

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אין עליך, עמיר.:)
הפרשנות שלך למה שכתבתי מדויקת.:בעד:
תודה(ורד)
ארז

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור