סוני נקס 6 - לקנות כקיט עם שתי עדשות או לפרק החבילה?

גולן

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום לכולם,
אני צלם חובב ולא מתמצא בתחום. החלטתי לעבור ממצלמות קומפקטיות פשוטות לחסרות מראה, ואחרי מחקר בחרתי בסוני נקס 6.
התקציב שלי סביב 4000 שקלים. יש בזאפ מבצעים שונים כולל עדשת קיט ועדשת זום באיזור המחיר הזה, למשל ב 4199 שקלים: [h=1]Sony Alpha NEX-6 Kit 16-50mm + 55-210mm סוני -[/h]
השאלה היא מה שוות עדשות הקיט, והאם לדעתכם עדיף לקנות ב 2500 שקלים רק גוף + עדשה 16-50, ולחפש בהפרש התקציב עדשה של 200 מ"מ איכותית יותר?

אשמח לשמוע ממי שהתנסה המצלמה ובעדשות האלו, ואם יש המלצות על עדשות של חברות אחרות - אשמח.

תודה,

גולן

גולן

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שאלת המשך, רק לוודא... לעומת סופר זום כמו קנון sx50 זו קפיצת מדרגה באיכות ששווה כפול במחיר?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
הקיט הזה יכול להתאים לך, במיוחד כשאתה מתחיל. לחילופין, אם ב- 2500 ש"ח אתה רוכש גוף + עדשה, אולי שווה להתחיל עם זה ולהבין בהמשך איזו עדשה תתאים לך.
לגבי איכות התמונה, בוודאי שזו מקפצה לעומת מצלמה קומפקטית.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אפשר לשאול למה בחרת את ה NEX 6 - זו מצלמה מוצלחת, אבל כדי לתת לך המלצה טובה, היה עוזר לי להבין את הבחירה במצלמה זו ומה הצרכים שלך מהמצלמה.
יש כאלו עדשות קיט יספקו אותם מעל הראש ויש שעדשות אלו לא יתאימו להם כלל - אין תשובה אחת נכונה

האם בדקת את הסוני A6000 שהיא בערך מחליפה את ה NEX 6 עם חיישן טוב יותר ומערכת פוקוס טובה יותר?

להסיר ספק כל מצלמה ללא מראה מוצלחת מ SX50

גולן

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תודה על ההתייחסויות המהירות!
קראתי כמה השוואות בין מל"מ שונות והעדפתי את הסוני בגלל איכות התמונה, נוחות השימוש, העובדה שיש גם עינית פיזית, וגם פלאש קטן מובנה, שלא אהיה חייב להיסחב עם פלאש נייד או להוסיף עינית עם מתאם (כמו למשל באולימפוס למיניהן).
אני צריך משהו שיכסה טווח רחב של צילומים - ילדים, נוף וכו ועם איכות וידאו טובה. אין לי שימוש ייחודי במצלמה.

ליאור, בגדול חשבתי בכיוון הזה של קיט ראשוני ולהוסיף בהמשך עדשה גדולה, אך מכיוון שבעוד כחודש אני נוסע לטיול באירופה הייתי מעדיף שיהיו לי מראש שתי עדשות.
אגב, האם עדשה דוגמת זו של סיגמא טובה יותר מה 16-50 הבסיסית של סוני?
עדשה לסוני SIGMA 30MM F/2.8 EX DN

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
עדשות ללא טווח זום - עדשות פריים בדרך כלל טובות יותר מעדשות עם טווח זום ובטח טובות יותר מעדשות הקיט
יותר מכך לעדשה זו יש מפתח צמצם גדול שמספק יכולות נהדרות בצילום, אבל לא הייתי ממליץ לרוכש מצלמה בשלב ראשון לרכוש עדשה כזו. אני לא חושב שאתה יכול לחיות רק עם עדשה כזו.

להסיר ספק למרות שעדשות הקיט לא נחשבות כעדשות מעולות הן יחסית זולות ובאין לצפות לקבל ארוחות חינם - אני בטוח שבמצלמה הזו עם עדשת הקיט (וגם עם העדשה הנוספת) יספקו אותך מעל ומעבר בטיול ולהתקדם לעדשות אחרות תמיד אפשר בעתיד

בדיוק על כך כתבנו את "מדריך: דילמת עדשות ה- DSLR של הצלם המתחיל"
אומנם זה על מצלמות DSLR, אבל זה נכון מהרבה דברים גם עבורך
http://www.dtown.co.il/articles/3167.html

גולן

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
עד שכבר החלטתי גיליתי שאת ה nex 6 כבר לא מחזיקים בחנויות בארץ מאז שיצא הדגם החדש.
כנראה שאין ברירה אלא לעלות בתקציב ולהמתין ל a6000
תודה על העזרה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מעניין, אתה בטוח שכבר לא ניתן להשיג אותה בארץ
בכל מקרה ה A6000 יותר מוצלח :)

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
מנסיוני עם NEX 5, ואם יש ל 6 דמיון לה בפוקוס, אז זו מצלמה לא ממש שמישה ב 100%.
מהצצה קלה בהתרשמות ב DPR מה 6000 יש שיפור ניכר בפוקוס.
המלצתי להמנע מהדור הישן, כי הפוקוס פשוט לא ברמה מספקת, כמו ב DSLR כניסה.
המצלמה פשוט נעצרת כשיש תאורה ממול, או קונטרסט חזק, זה פשוט לא עובד.

LiorDrZ

אוהב את התחום
מעורבות
60
נקודות
28
איתי,
מאז ה NEX 5 שלך יצאו עוד כמה דגמי NEX-5 כגון ה 5n, 5R, 5T. מהירות הפוקוס ב NEX-6 טובה ויעילה מכיוון שזאת מערכת פוקוס המבוססת גם על פאזה וגם על קונטרסט. לעומת זאת מהירות הפוקוס והפוקוס העוקב שיש ב a6000 זאת כבר רמה אחרת. שיחקו אותה סוני עם מערכת ה AF הזאת.
אם אני הייתי היום עומד בפני רכישת מצלמה ללא מראה חדשה לא הייתי חושב פעמיים והולך על הסוני a6000. במחיר של 800$ בחו"ל כמובן אין מצלמה שנותנת כל כך הרבה תמורת סכום יחסית נמוך.
ליאור

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
שלי 5n וזו עגלה, כנראה אין לה גם וגם כמו ל 6.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור