סונטות לפסנתר מאת בטהובן בביצוע אראו

נקדי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
ערב טוב,

מה דעתכם על הביצוע של אראו בביצוע 32 הסונטות לפסנתר מאת בטהובן ?
איך הוא בהשוואה לגיללס, למשל ?

נקדי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
אז להסתפק במה שכיום יש לי: גולד, גולדה וגילס ?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אני לא אוהב את רוב הסונאטות עם אראו, רק מעטות כן.

לטעמי, הוא איטי מדי, נסחב מדי, ולמרות שאני לא אוהב/מרבה להשתמש במילה הזו, גם "דידאקטי" מדי.

את הגולדה אני לא מכיר, וזה לא פסנתרן שאני אוהב, אבל יש לו הרבה מעריצים.

את גלן גולד אני אוהב -- מאוד -- אבל הנגינה שם אינה באמת משקפת את בטהובן, אלא בעיקר את גולד.

גיללס מנגן בטהובן מופתי.

לא גולד ולא גיללס הקליטו את כל הסונאטות. אולי יחד זה יוצא סט שלם :)

מה המטרה? להוסיף עוד סט שלם של כל הסונאטות, או לשפר ביצועים של סונאטות ספציפיות?

שים לב שלרוב לא קורה שסט שלם של 32 סונטות יכיל את הביצועים ה"טובים ביותר" של כל אחת ואחת מ-32 הסונאטות, כאשר הכוונה ב"טוב ביותר" כאן היא לפי טעמו של המאזין, לאחר שהוא מכיר את הביצוע הנתון,

כלומר או שזה ה"טוב ביותר" לטעמו מבין אלה שהוא כבר מכיר, או, שלאחר שהוא יכיר ביצוע נוסף ספציפי, זה יהפוך להיות ה"טוב ביותר" עבורו.

אז אפשר לקחת סט שלם ומתוכו יהייו X ביצועים שייהפכו להיות ה"טובים ביותר",
או לבחור סונאטות מסויימות, ולחפש את הביצועים ה"טובים ביותר" עבורן.

אז במה אתה מעוניין?

עמיר

נקדי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
תודה עמיר (ורד)

המטרה היא לגלות היבט חדש / שונה ליצירות.
משיקולי עלות, אני מעדיף ללכת על סטים אבל אקרא כל המלצה, ומי יודע, אולי במשך הזמן אעשה בה שימוש.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אני מציע לשקול מחדש את ההתייחסות לענייני עלות בהקשר שלנו.

אמנם בתמחור המטורף של ימינו יכול בקלות להתקבל מצב שעדיף לקנות סט שלם של 10 דיסקים במקום רק שני הדיסקים היחידים שמעניינים מתוכו, אבל אולי כדאי להסתכל על זה הפוך: להתמקד על הדברים המעניינים ואחר כך לאתר את הדרך הזולה ביותר להשיג אותם.

קניית סט שלם זו כנראה הדרך המומלצת להכרת היצירות שבו, אבל כהכללה, שיטה לא כל כך טובה לשיפור ביצועים של יצירות ספציפיות מתוכו, לפחות מהסיבות הבאות:
  • הרבה אנשים מוכנים להשקיע הון תועפות במערכת שלהם, אבל דווקא על המוסיקה הם חוסכים, ולא קונים את הביצועים ה"טובים ביותר" (לטעמם) ו/או אלה עם הסאונד "הטוב ביותר". האם זה באמת המקום לחסוך בו?
  • אתה קונה גם דברים "טובים" יחד עם דברים פחות "טובים", ומנפח את הספרייה שלך בדברים שלא מקדמים אותך לשום מקום
  • לדיסקים ספציפיים אפשר למצוא לפעמים רימאסטרים טובים יותר, או "הדפסות" טובות יותר (יפאניות, למשל), ולדעתי עדיף לקבל איכות גבוהה יותר למה שמעניין במקום איכות נמוכה יותר לכמות גדולה שחלקה/רובה לא מעניינת
  • ברוב המוחלט של המקרים, לכל יצירה יש ביצוע "מיטבי" שלה, של מבצעים שונים, לאו דווקא מאותה חברה. למשל, את ה"אפאסיונאטה" לא תוכל להשיג בביצוע שעדיף, לטעמי, על זה של Richter ב-RCA, אבל ריכטר לא הקליט את כל הסונאטות עבור RCA, רק עוד אחת (אופ. 26), אז בכלל אין סט שמכיל את זה, ואם אתה לא קונה את זה, אתה מפסיד חווייה שאין באף סט אחר (מאלה שאני מכיר, בבודדת או בסטים).

אם אתה חייב דווקא סט, ההמלצה שלי היא הבארנבויים שייצא לאחרונה ב-Decca -- הוא בין הסטים ה"טובים ביותר" לטעמי.

עם זאת, אני יודע שזה לא הביצוע ה"טוב ביותר" לאפאסיונאטה ולאופ. 26, וכנראה לא של סונאטות לא מעטות נוספות.
אני לא יודע בכמה סונאטות מתוך הסט זה כן שידרוג לביצוע ה"טוב ביותר".

לשיקולך לגבי הכיוון -- בודדים או סט -- בהינתן שייש והייתה לך כבר האפשרות להכיר את היצירות ועכשיו מדובר בעצם רק בשידרוג ביצוע/סאונד.

לגבי סט, יש לם את המלצתי האישית.
לגבי בודדים, ביצועים/הקלטות של איזה סונאטת אתה מעוניין "לשדרג"?

בברכה!
עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
ריכטר הקליט את אותם דברים הרבה פעמים, כך שאני לא בטוח שהסט שהצבעת עליו מכיל את ההקלטה הספציפית שהתכוונתי אליה.

זו בטוח כן -- http://www.prestoclassical.co.uk/r/Sony/88697690342, מה גם שבטוח שזה ברימאסטר עדכני (DSD), יחד עם אחד הביצועים המופלאים של הבראהמס 2.

יש להשיג את זה גם ב-XRCD24, שבמקרה יש לי למכירה, כי יש להשיג את זה גם ב-SACD יפאני כפול, שהשקעתי בו במסגרת שיפורי הסאונד בסיגנון שאני מדבר עליו -- אלה לא רק "הטפות" אלא זה מה שאני עושה בעצמי :)

עמיר

נקדי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
היכן סרקין מבחינתך ?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
בינתיים בערימת "למכירה" (המאוד גדולה) -- לא הייה לי כוח אליו.
אולי פעם אבדוק אותו יותר ברצינות... אבל בטוח שלא התלהבתי ממה ששמעתי.

עמיר

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור