סוחרים בפורום - אולי יש מקום להתיר את הרסן במקצת..?

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
קהילת חובבי השמע הדו ערוצי בארץ היא מצומצמת.

קהילת יבואני/ סוחרי ציוד סטריאו בכלל וציוד סטריאו היי - אנד בפרט, עוד יותר מצומצמת.

חלק גדול אם לא רוב יבואני הסטיראו היי אנד הם בעצמם אודיופילים מושבעים שהחליטו להפוך את תחביבם גם לדרך פרנסתם.

דעתם של יבואני/ סוחרי האודיו לי אישית חשובה ותורמת לידע שלי בתחום.

כן, לצערי, על רקע יריבויות אישיות, התנצחויות וויכוחים מתדרדרים לפסים אישיים, חבל, אבל בכל זאת יש תרומת ידע גם באלו.

לכן, אולי יש מקום להתיר טיפה את הרסן ולאפשר לסוחרים/ יבואנים יתר חופשיות בהתבטאויות שלהם כאן.

תנו לקוראים את הקרדיט שידעו לברור לעצמם את המידע המועיל על אף שמדובר בדיעה של בעל עניין.

שלמה

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
קהילת חובבי השמע הדו ערוצי בארץ היא מצומצמת.

קהילת יבואני/ סוחרי ציוד סטריאו בכלל וציוד סטריאו היי - אנד בפרט, עוד יותר מצומצמת.

חלק גדול אם לא רוב יבואני הסטיראו היי אנד הם בעצמם אודיופילים מושבעים שהחליטו להפוך את תחביבם גם לדרך פרנסתם.

דעתם של יבואני/ סוחרי האודיו לי אישית חשובה ותורמת לידע שלי בתחום.

כן, לצערי, על רקע יריבויות אישיות, התנצחויות וויכוחים מתדרדרים לפסים אישיים, חבל, אבל בכל זאת יש תרומת ידע גם באלו.

לכן, אולי יש מקום להתיר טיפה את הרסן ולאפשר לסוחרים/ יבואנים יתר חופשיות בהתבטאויות שלהם כאן.

תנו לקוראים את הקרדיט שידעו לברור לעצמם את המידע המועיל על אף שמדובר בדיעה של בעל עניין.

שלמה

איך אתה יכול לסמוך על אדם שמנסה למכור לך משהו שיהיה אוביקטיבי?
שאתה נכנס למגרש מכוניות לקנות מכונית אתה תיתן למוכר ליעץ לך?

יש כמה יבואנים שהם זהב ויש כמה ברונזה. אם אתה רוצה פורום נקי מאינטרסים אז . . .

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
יניב

אני בהחלט לא סומך בעיניים עצומות על כל מה שבעל אינטרס יאמר..לכן הוספתי ואמרתי..תנו קרדיט לקוראים שידעו לסנן את המידע לאור העובדה שמי שמביע את דעתו גם מונע מאינטרס כלכלי..

אם נניח לצורך הדוגמא יבואן XX יפרט נתונים של מוצר YY (שהוא מיייבא) וגם על הדרך יהלל וישבח את המוצר ..ברור שאת השבחים וההלל אני אקח בערבון מוגבל אבל המיפרט הטכני הוא מידע מועיל..

או דוגמא אחרת..יבואן ZZ ימליץ שלרמקולים AA שהוא מייבא מתאימה הגברת מנורות ובמיוחד מגבר BB שגם אותו מייבא היבואן. אני בתור נניח הבעלים של רמקולים AA יכול לעשות שימוש במידע זה ולהבין שלרמקולים שלי עדיפה הגברת מנורות...

אפשר להמשיך בדוגמאות מכאן ועד להודעה חדשה..אני מקווה שהבהרתי את כוונתי, גם ממידע מעין פירסומי ניתן לשאוב תועלת בסינון המתאים.

שלמה

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
שלמה, אתה תותח :)
קוראים אחרים לא.

למה אסור לעבור באור אדום? ב90 אחוז מהפעמים אפשר לעבוד בלי לפגוע באף אחד.
אז נכון, זה אודיו. אבל בשביל להמנע ממלחמות ובשביל שהפורום יהיה אוביקטיבי כמה שרק אפשר. בו נשאיר את הסוחרים בחוץ. זה יהיה רק טוב לכולנו. תאמין לי שהם לא יודעים יותר מאחרים.

Lazy Boy

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
18
או דוגמא אחרת..יבואן ZZ ימליץ שלרמקולים AA שהוא מייבא מתאימה הגברת מנורות ובמיוחד מגבר BB שגם אותו מייבא היבואן.

ע"פ המעט שקראתי כאן, יותר סביר שיבואן AA יטען כי המוצרים של ZZ שווים ל ZB.
וזה למרות שאני מאמין שמי שממליץ על BB כנראה עשה את הונו בייבוא של בוטנים ובננות, וכפועל יוצא המלצתו בפורום סטריאו שווה ל PP.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
פורום הודעות מסחריות

בכחול היה כזה דבר, והם סגרו אותו.
דווקא חשבתי שזה יופי של דבר: יבואן יכול לפרסם חדשות, מאמרים שהתפרסמו על ציוד וכד'. חברי האתר יכולים להגיב, לשאול, להשוות.
שווה לנסות את זה גם כאן. נראה לי WIN WIN
בכל מקרה, לטעמי מעורבת היבואנים חיונית ומבורכת, ברוב המקרים.
לסונוס - מסכים איתך רק חלקית. לא כולם תותחים גדולים, אבל אני מכיר לפחות יבואן אחד שעדיין יכול לעשות כאן בה"ס - בעצם אולי אוניברסיטה - למרביתנו. מה שהוא כבר שכח רבים כאן עוד לא למדו (בלי חלילה לזלזל באף אחד).

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
ממה שאני קראתי (אם נסנן את ההתנצחויות המיותרות ) מרבית הסוחרים גם כאן וגם בכחול בדר"כ כותבים לעניין ואני כמו שאמרתי החכמתי מחלק מתגובותיהם.

שלמה

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
ממה שאני קראתי (אם נסנן את ההתנצחויות המיותרות ) מרבית הסוחרים גם כאן וגם בכחול בדר"כ כותבים לעניין ואני כמו שאמרתי החכמתי מחלק מתגובותיהם.

שלמה

מה שרשום בסוגריים זה בדיוק מה שהורס לכולם.
ודרך אגב, הקהילה האודיופילית גדולה הרבה יותר ממה שאתה חושב. רובה בכלל לא נכנס לפורומים, אולי בגלל זה אתה מקבל את ההרגשה שזה קומץ מצומצם של אנשים.
רק אתמול הדרמתי לבאר שבע לשמוע מערכת של 800K ש"ח. לבחור היו הרבה תובנות מעניינות.
ומה עם האודיופיל שעשו עליו כתבה פה באתר? ... אף אחד לא כותב או יכתוב בפורום.
לסיכום,
האודיופילים בעלי הממון או בלי ממון קיימים. אם תחפש תמצא.

יום טוב (ורד)

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
בכללית,אני בעד, אם הסתיגות קטנה...

שיתופם של העוסקים בתחום באופן פעיל תורם לידע הכללי ומעשיר לרובנו את ההתמצאות
במגוון המוצרים שיש בשוק -ובנוסף נותן נקודת מבט יותר עמוקה{ניסיונם הרי עשיר}...גם בהיבט
הטכני של הדברים. ולאומר "שהם לא יודעים יותר מאחרים" משפט בעייתי וארוגנטי.

רוב רובם של היבואנים הרי התחיל מאודיופילה בדיוק כמונו -והאהבה שלהם לתחום הובילה
גם למשלח-ידם. שימו לב שרובם לא עוסקים בתחום הספציפי בלבד,אלא בנוסף לעבודתם הרגילה.

הרי אף אחד לא חושב שאנשים שקוראים כאן הם טיפשים, ולא יודעים לסננן את כוונתו{או לא} של
יבואן מסוים שמנסה "להמליץ" על מצריו במסווה של עזרה/ייעוץ -מהיכרותי איתם רובם לפחות מנסה
לעזור ולתרום מניסיוני האישי, וזה לטעמי מבורך.כך שלחסום את ועוסקים בתחום מלהגיב כאן זאת טעות בעיני.

בסה"כ רובם המכריע לא כותבים בכלל בפורום הזה או אחרים -ופרנסתם לא תליה ועומדת על כתיבת פוסט
כזה או אחר "שיעזור" להם{חלילה} במכירות...{הם מתפרנסים יופי גם בלי זה} ...

keyser

עוסק בתחום
מעורבות
0
נקודות
0
ע"פ המעט שקראתי כאן, יותר סביר שיבואן AA יטען כי המוצרים של ZZ שווים ל ZB.
וזה למרות שאני מאמין שמי שממליץ על BB כנראה עשה את הונו בייבוא של בוטנים ובננות, וכפועל יוצא המלצתו בפורום סטריאו שווה ל PP.

(great)(lol)

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
נתחיל עם זה שאי אפשר שכסף יהיה מעורב בדבר ולך לא תהיה נגיעה כלומר שאתה לא תהיה משוחד , ולא משנה בכלל עד כמה אתה ישר . וכן אני בהחלט חושב שהיבאונים כאן הם ישרים . אבל אני בטוח שהם עצמם יודו שחלק לא קטן מדיעותיהם מורכב גם ממה שהם שמו את כספם עליו . זה דבר אנושי בסיסי שאין אדם שיכול להתחמק ממנו ו/או לנטרל אותו . אפשר לשכך את זה במידה זו או אחרת אבל לנטרל אי אפשר.
כיוצא מהעובדה הזו צריכים לדעת שיהיו מריבות בין יבואנים , כי המגע הרגשי מועצם , ונכנס האלמנט שהוא לא רק מביע דיעה אלה מנסה ל"דפוק" את המוצר שלי . מה שלא קורה בוויכוח עם אודיופיל רגיל כי איו לך את החשד שהוא מנסה בכוונה .
מאידך יש להם גם המון ידע שיכול לתרום
אז כול אחד שרוצה להביע דיעה בעניין ישאל את עצמו האם תוספת הידע הקולקטיבי של היבואנים שווה לו את ההתנצחויות כי זו עסקת חבילה .
מה שכן ,אני בהחלט מצפה יותר מהאודיופילים שלא יכנסו ביבואנים כי זה לא "פייר " מבחינה שלא יורים בברווז עומד , וגם מבחינה של לשים לב שזה גם רגשי יותר וגם כספי . כך שאת השנאות/אהבות ליבואן מסויים צריך לנטרל . כי לי אישת יותר צורם , העובדה שחבר רגיל מזנב ביבואן , ומתרץ את זה בכך שאם הוא נכנס הוא צריך לקחת את זה בחשבון . זה צורה מסוימת לתת לעצמך תירוץ לרדת על חסר מגן כי אתה יודע שהוא לא יכול להשיב לך בצורה חשופה , כמו שהיית מקבל מגולש אחר . שכול אחד יחשוב מה היה קורה אם לו הייתה עבודה שדהיא גם תחביב , ובכול הפורומים הקשורים לתחביבו הייתה נפתחת עונת הצייד על דיעותיו , רק בגלל שנוסף לו תג של עוסק בתחום ?

בהנחה וכול אלו יתקיימו , אני מניח שלדעתי זה שווה

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
מצטרף לסונוס,
כאחד שמתעניין בתחום מזה שנים רבות כולל קריאה של הרבה פוסטים בכל מני פורומים בארץ ובעולם אני יכול להגיד שדעת סוחר היא לרוב משוחדת (מאחר שמדובר בפרנסה, לכן גם אפשר להגיד "בצדק").

בנוגע לרכישת ציוד:
למעשה, כאשר בעבר עמדתי בפני שדרוגים, לא נתקלתי במצב שהפקתי איזושהי תועלת מדעה של סוחר - להיפך היא יכולה רק להוסיף מידע משוחד שאינו רלוונטי ולבלבל. כל סוחר ללא יוצא מן הכלל טוען כי ה"סחורה" שלו טובה יותר (וגם זה בצדק).
בנוגע למקצועיות:
אין לי בעיה באופן אישי עם אף סוחר, מאחר שהם בעצם אודיופילים עם לא מעט נסיון וברגע שנגזר עליהם לדבר באופן אובייקטיבי אז הידע שלהם יכול לתרום.
לכן לדעתי המצב שקיים היום שבו לסוחר יש אפשרויות "מוגבלות" הוא לדעתי המצב הבריא.
אם כבר, אז הייתי משקיע מאמץ בלאכוף את המגבלות הזה בצורה טובה יותר!

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,248
נקודות
113
יובל.

ספר לי מזה לאכוף בצורה טובה יותר?

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
לאכוף,אולי כמו באיזה רפובליקת בננות...

או סין העממית? :rolleyes:

יש לנו כבר פורום אחד שנוהג כך -אז תעשו לנו טובה, אנחנו לא צריכים את זה גם כאן
אלא זקוקים/חייבים למשב רוח אחר/שונה...

מעבר לזה מה הכוונה "שהסוחרים יכולים להוסיף מידע משוחד שאינו רלוונטי ולבלבל" (shocked)
מה אנחנו עד כדי כך קהה-שכל? לא בודקים/שומעים/בוחנים לפני שרוכשים...? {לא מובנת האנלוגיה...}

Vandoren

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
לא מפריע לי לקרוא כאן דעה אישית שהסוחר מביע בד"כ גם בשיחה עם לקוחות. זה בדיוק המקום. כל עוד הסוחר מזדהה ככזה ולא מידרדר לכתיבת עלבונות אישיים אין, לדעתי, מקום לצנזר או להגביל.

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
נמר,
לאכוף מעל דפי פורום היא אך ורק עריכה לשונית של הדברים, אם זה לא עובד עם מישהו ספציפי אז להזהיר במסר אישי ובמקרים קיצוניים אפילו לחסום (כמובן שהדברים האלו נכונים לכל חבר פורום ולא רק לסוחרים אבל על הסוחרים יחולו חוקים נוספים חוץ מפגיעה בפרט, התייחסות לגופו של אדם וכו'...).

אני בטוח שזה לא כזה פשוט אבל זה מתבקש - אם לא רוצים לחסום את הגישה באופן גורף כלפי כל היבואנים (וזה לדעתי תהיה טעות - כי יש ליבואנים המון מה לתרום לפורומים).

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,248
נקודות
113
יובל.

ליבואנים אכן יש הרבה מה לתרום, אנחנו להבדיל מאתרים אחרים נימנעים ככל היותר מלערוך הודעות או לסתום פיות לאנשים. לא פעם "ירדו" גם עלי וזה מעולם לא נערך.

בתחילת דרכו של האתר חסמנו שני יבואנים שהגיעו לויכוח סוער בניהם, מטרת החסימה לא הייתה החסימה עצמה אלא למנוע מהם לעשות לעצמם נזק מסחרי.

בגדול.
אני באופן אישי חושב כמוך שהם יכולים לתרום המון, הבעיה מתחילה שכל מילה שיגיד עוסק בתחום יקפצו חצי עולם ואישתו ויצעקו "הכל אינטרסים" אך האמן לי שזה לא תמיד כך.

הבעיה השניה היא שיבואן אינו יכול לענות לגולש כמו שגולש מהשורה יכול לענות לו מה ששם אוטומטית את היבואן על המוקד {הלקוח תמיד צודק}.

לא פעם ולא פעמיים צפינו במחזות נוראים בפורומים השונים שיבואנים "קיבלו על הראש" מגולשים אך לא יכלו לענות מפני שמיד היו נערכים מה שהשאיר את היבואן עם הלשון בחוץ.

ועוד משהו חשוב יובל.
יבואן אינו יכול לפגוע בפרנסתך לעולם, אף פעם, חד משמעית! אתה לעומת זאת יכול לפגוע בפרנסתו ומספיק משפט אחד. אם לא יוכל לענות בחזרה אז למה זה הופך אותנו? למקדמי התחום או להורסי היבואנים?

תסלחו לי על ההשוואה אך גם רוצח יכול להגיב על הטענות שניטענות נגדו.

אני חושב בהחלט שאנו צריכים לשים רסן גם לגולש וגם ליבואן במידה שווה, לאף גולש אין זכות להיתנפל על יבואן ולאף יבואן אין זכות להיתנפל על גולש.

לא מעטות הפעמים שניכנסים גולשים וותיקים ומאירים את עיננו {הרואות יש לציין} לכיסוחים בין יבואנים לגולשים או בין גולשים או בין יבואנים לעצמם. אתם מיד ניכנסים ללחץ כאילו חלילה תספגו בתת מודע מידע שאינו כשר שעלול להזיק לנשמותיכם העדינות והרכות. הלו - אתם לא ילדים קטנים. מותר להיתווכח אך אסור להרביץ.

האתרים הללו מאז ומתמיד היו טעונים בויכוחים וותיקים, חלקם סוערים, חלקם סוערים מאוד בחלקם מתווכחים יבואנים וגולשים. אל תדאגו - הרופא טען חד משמעית שויכוחים על תחביבים זה טוב. זה אפילו אומר שיש לכם תחביב!

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
קודם כל, ראו את מה שכתבתי כמה שמסתדר לי עם ההגיון בלבד ולא מתוך איזשהו נסיון אישי בהתכתשות עם יבואנים.
למעשה, לא דיברתי על ויכוחים "פילוסופיים", אלא על מצבים שבהם אתה זקוק לעצה בנוגע לפריט אודיו ואז בעצם (וזה כן מנסיון) בדר"כ העצות "מהולות" ומלאות באינטרסים (וזה בסדר,אחרי הכל, פרנסה)...
לי אישית העצות האלו לא תורמות כלום, יותר מעניין אותי לשמוע דעות של משתמשים שנטולים מאינטרס מסחרי כלשהו.

בעקרון היה אפשר לתת לאותם בעלי אינטרסים לדבר על המוצרים שלהם ולתת לאנשי הפורום לסנן בעצמם אך במובן הפרקטי (אם תשימו לב) רוב השרשורים במצב זה ננעלים מאחר והויכוחים בניהם מחריפים ואז הפוסט מאבד ממטרתו.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,248
נקודות
113
השירשורים אינם נינעלים בגלל עוסקים בתחום, צריך שניים לטנגו. השירשורים נינעלים בגלל גולשים ועוסקים בתחום שמתכסחים.

גם אם שני גולשים מן השורה היו מסלימים את הויכוח היה השירשור ננעל באותה מהירות.

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
וואלה אני בהחלט לא מבין את החשש הגדול מעצות של סוחרים...

לכולנו יש הגיון בריא ואת היכולת לקבל עיצות כאלו ואפילו חוות דעת על מוצר ספציפי מסוחר כל עוד ברור לנו שמדובר בסוחר ויש לו גם אינטרס כלכלי במתן העיצה..

תתפלאו אבל נתקלתי בארצנו בסוחרי/ יבואני אודיו הגונים וישרים שייעצו לי כביכול בניגוד לאיטרס שלהם..משהו בנוסח :-

" אני אומנם מייבא את מוצר XX אבל אני חושב שהוא לא מתאים למה שאתה מחפש תנסה את המוצר הזה אצל פלוני, הוא זה שמייבא משהו שיתאים לך.."

סוחר כזה קנה אותי לעולם ועד כלקוח שלו ולו רק בגלל הגינותו..

שלמה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור