סוג של התייעצות שכבר מראש יש סיכוי שלא תוביל לשום מקום

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
יש לי שתי מערכות:
המערכת בתל אביב שכוללת הרבט קומפקט 7, מונובלוקים של ניופורס, קדם של נורת' סטאר וממיר 06 של לקסמן (מחובר למחשב ומחפש טרנספורט). מאזין בניר פילד. בעיקר קלאסית עם נטייה לרומנטיקה מאוחרת ותחילת המאה ה 20.
מערכת משנית בירושלים שמשמשת בעיקר לק"ב ומוסיקת רקע. האזנה ממש זה באזניות אחרי שכולם נרדמים. המערכת כוללת פרואק d2 , מגבר קיימברידג' 740 עם דקמג'יק וdvd פיוניר.
כאן העלילה מסתבכת.
את המערכת הראשית אני מאד אוהב. מתאימה לטעם שלי ולחלל הקטן. לפעמים היא נשמעת נפלא. בהקלטות מסויימות הכל מושלם.בהקלטות אחרות פחות ... הרכיב שעליו אני כרגע ההתלבטות זה הקדם מגבר. ניסיתי מספר קדמים מנורות ו ss ומבחינת שקיפות ופירוט וטבעיות מה שיש היום היה הכי טוב באזניי. אבל אפישהו כל הזמן מנדנד לי שקדם (כנראה מנורות) ברמה ממש גבוהה היה יכול לעשות שיפור רציני.
בירושלים המצב יותר פשוט אבל יותר מסובך. קניתי את הפרואק כי ... רציתי מזמן פרואק. שידעתי להם קיימברידג כי התוצאה היתה סבירה פלוס. ובמילא ההאזנה לא קריטית .. אז מה חסר ? הייתי רוצה לקבל צליל חם ועוטף ו"לא אודיופילי" שיתאים לרוב השימושים של המערכת. אבל חבל לי לוותר על הפרואק שיש להם יכולות גבוהות. חשבתי לחפש הגברה שתיתן יותר חמימות ונפח. אבל אולי יש פתרונות אחרים.

התבלבלתם ? גם אני

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לא רשמת תקציב לת"א ולירושליים

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
ניסית לעשות עירבוב בין המערכות?

gil

אוהב את התחום
מעורבות
13
נקודות
18
לא הבנתי למה יש לך מערכת אחת בתל אביב, אחת בירושלים, אבל אף אחת בחיפה, אבל נעזוב זה.
בקשר לפרה, אם עדיין לא בדקת, תן צ'אנס לפרה של ניו פורס בשילוב עם המונובלוקים של החברה.
אני העדפתי אותו על פני כמה פראים טובים אחרים בשילוב עם המונובלוקים, אבל עם רמקולים אחרים.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
אני חצי שבוע בתל אביב וחצי בירושלים.
אם תסדר לי חברה בחיפה אולי אבלה גם שם חלק מהזמן ...
הרעיון לגבי ניופורס מעניין - אבל היה נדמה לי שעדיף משהו ש"מרכך" את הקלאס D. דרך אגב יש מישהו שמייצג את החברה אחרי שאיל פור נפטר ? היום הם התפצלו לניופורס למוצרים ניידים וניופריים לאודיו בייתי איכותי.
תקציב אין. הייתי מעדיף לעשות החלפות עם תוספת קטנה של כמה אלפים לכל היותר. לא אקח לפרואק למשל הגברה ב 10 אלפים ויותר כאשר רוב השימוש לק"ב ומוסיקת רקע.
במערכת הראשית אני מעדיף להשאר עם ההרבת כציר קבוע. והניופורס מוציא מהם נפלאות. הפנטזיה היא למצוא משהו (כנראה קדם) שישמור על הפירוט והטבעיות של הקיים בהקלטות טובות ומתאימות ו"ירכך" קצת במקומות בעייתיים. לאו דווקא הקלטות רעות - יש הרבה הקלטות שאני יודע שהן מצויינות (ושמעתי אותן על מערכות אחרות) אבל בשילוב שאצלי נשמעות harsh.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
קיימברידג ופרואק לא הולכים מדהים ביחד, מניסיוני. פרואק הם מאד חושפניים וצריכים הגברה יותר איכותית לדעתי.
אם לא בא לך להוציא כסף ויש לך כוח לעשות התעמלות, הייתי מנסה פשוט להצריח את שני זוגות הרמקולים.
לגבי הנחות המוצא שלך של "פרה מנורות יעגל לי ויזיז לי" וכו', הייתי נמנע מזה. כלומר, לא בוחר פרה על פי הטכנולוגיה שלו אלא על פי איך הוא נשמע. ובכל מקרה, דעתי היא שכדי להנות משידרוג של פרה אתה צריך לפחות 15,000 ש"ח. וזה גם יוביל אותך להמשך שידרוגים. (מגבר כוח למשל) לכן, לא הייתי מתחיל שם.

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
בשבועות פותרים הכל עם עוגת גבינה.

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
ה D2 עבד אצלי נהדר עם הגל H80. בנוסף תרוויח דאק טוב יותר טוב מהמג'יק יחד איתו.

gil

אוהב את התחום
מעורבות
13
נקודות
18
לגבי הנחות המוצא שלך של "פרה מנורות יעגל לי ויזיז לי" וכו', הייתי נמנע מזה. כלומר, לא בוחר פרה על פי הטכנולוגיה שלו אלא על פי איך הוא נשמע. .
:בעד:

עכשיו הבנתי שרק הקלטות מסוימות לא נשמעות לך טוב. ולזה אין פתרון, ככה זה.
לכן ההצעה של חבר הפורום שהציע לפתור זאת עם עוגת גבינה, היא ההגיונית ביותר.
שזה אכן קשור לפרה אבל בניקוד שונה.

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
"חם ועוטף" עם פרוארקים?
המהנדס הראשי שלהם היה מקבל התקף לב...
אולי עם שפורפרות, אם הן יצליחו להניע את הרמקולים בקונטקסט של קולנוע ביתי (ורד)

yeuda27

חבר משקיען
מעורבות
361
נקודות
63
לדעתי לא חסרות אופציות בפחות מ-10 אלף שח שיתנו תוצאה טובה יותר.
קיימברידג' וחום זה שני עולמות שונים.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
רעיונות לפרה - ב 15,000 ?

רעיונות לשינמוך המערכת המשנית (אם אני מוכר את הפרואק ?)

מי שמוכר ציוד יד\2 - תצוגה איכותי זה הזמן לכתוב לי בפרטי. תודה.

נמר - תן שאגה. אין מי שמכיר את השוק יותר ממך. ספר מה דעתך ומה כדאי לנסות.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני חושב ש PRE של אלקמי עם ספק כוח חיצנוי זה פתרון מאוד מוצלח בתקציב הזה
כמו כן אני חושב שלערן יש PRE מוצלח של מודרייט ביד שנייה

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
את האלקמי לא שמעתי. נשמע מעניין.
היה אצלי פרה של מודרייט ולא התרשמתי במיוחד. יש להם פרה מהסידרה הכי גבוהה שאולי יותר טוב אבל בטח יקר.
הנורת' סטאר הזה בכלל לא קוטל קנים... השוויתי אותו ללמעלה מ 10 קדם מגברים ברמת הביניים והוא עלה על כולם.
זה או לשנות אופי (מנורות בגוון חמים) או לעלות עוד ברמה ובהוצאה לטווח ה10,000$ ריטייל ומעלה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור