סוגי מגברים

במבי

אוהב את התחום
מעורבות
220
נקודות
43
ברשותכם הבהרה בנושא הגברה.
בפוסטים אחרונים עלו דיונים בנוגע להגברת מנורות וטרנזיסטור. מקריאה בלא מעט פוסטים ישנים יותר בפורום נתקלתי במונחים שונים בנוגע לבניה ותכנון מגברי סטריאו שמובנם המלא אינו נהיר לי. אם יואיל מי מהחברים להבהיר להדיוט שכמוני את הגדרתם המדוייקת והמלאה של המונחים הבאים:
Single ended amp
Solid state amp
Push pull

האם קיימות עוד קונפיגורציות בהגברה ומה היתרונות והחסרונות בכל קונפיגורציה.
תודה לכל מגיב

במבי

אוהב את התחום
מעורבות
220
נקודות
43
דויד תודה.
אז אני חוזר בי מבקשתי להגדרה מלאה. אם אפשר הגדרה יותר תמציתית ובעברית. ההגדרות בקישורים ששלחת יורדים לפרטים טכנים מדי בשביל אחד כמוני ללא שום רקע טכני. אני בקושי מבין חצי ממה שמסבירים שם. גם מפאת חוסר הרקע וגם מפאת היתקלות במונחים מקצועיים שקצת קשה להבין אותם בעברית (אם כי אפשרי) אך קשה לי מידי להבין אותם באנגלית.
תודה בכל אופן על התגובה

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
דויד תודה.
אז אני חוזר בי מבקשתי להגדרה מלאה. אם אפשר הגדרה יותר תמציתית ובעברית. ההגדרות בקישורים ששלחת יורדים לפרטים טכנים מדי בשביל אחד כמוני ללא שום רקע טכני. אני בקושי מבין חצי ממה שמסבירים שם. גם מפאת חוסר הרקע וגם מפאת היתקלות במונחים מקצועיים שקצת קשה להבין אותם בעברית (אם כי אפשרי) אך קשה לי מידי להבין אותם באנגלית.
תודה בכל אופן על התגובה
הלוואי וידעתי ויכולתי לעזור. גוגל זה המקס׳ של יכולותיי. סורי.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
Single ended amp - מגבר מנורות או טרנזיסטורי בעל יחידות הגברה מנימליסטיות (שתי מנורות או מספר חד ספרתי של טרנזיסטורים) שאמור להפיק את הצליל הנטרלי ביותר מעצם היותו בעל מבנה מינימליסטי. ברוב המוחלט של המקרים יהיה בעל הספקים נמוכים מאוד (יש יוצאים מהכלל) ובעל יכולות סוניות שמתוארות על ידי אודיופילים כטובות ביותר.

Solid state amp - מגבר בעל יחידות הגברה טרנזיסטוריות. במילים פשוטות, מגבר טרנזיסטורי.

Push pull - (מכוון למגברי מנורות למרות שגם טרנזיסטור עובד כך) תדמיין מגבר הבנוי משני מגברים Single ended העובדים במקביל. מעגל פחות קצר, נחשב ל״פחות ניטרלי״ אבל מסוגל לייצר יותר הספק מעצם היותו חזק יותר. אבל גם בפושפול ניתן לעבוד בשתי טכניקות. אולטרא לינאר או טריוד.

במבי

אוהב את התחום
מעורבות
220
נקודות
43
תודה נמר. קצר ולעניין.
שתי שאלות.
1) מה האלטרנטיבה לסינגל אנדד בהגברה טרנזיסטורית?
2) מה פירושם של המונחים אולטרא לינר וטריוד?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
תודה נמר. קצר ולעניין.
שתי שאלות.
1) מה האלטרנטיבה לסינגל אנדד בהגברה טרנזיסטורית?
2) מה פירושם של המונחים אולטרא לינר וטריוד?

TRIODE היא שיטת הפעלה בסיסית של המנורה. בשיטות האחרות (PENTODE, ULTRA LINEAR) ההספק נמוך יותר אבל הצליל, לטענת המאזינים, טוב יותר במידה והרמקול נציל מספיק. חלקם של המגברים השפופרתיים מאפשרים מיתוג בין TRIODE ו - ULTRA LINEAR וכך ניתן ליהנות מכל העולמות. רמקול קשה קצת יותר להנעה (לא נציל) ניתן להישתמש במצב TRIODE לקטעי מוסיקה עדינים, ולמוזיקה עמוסה בכלים אפשר לעבור למצב ULTRA LINEAR.

האלטרנטיבה למגברי סינגל אנדד בטרנזיסטור הוא מגבר טרנזיסטור פושפול.

עלייך להתייחס למנורה במגבר המנורות כפי שמתייחסים לטרנזיסטור ב-Solid state.

במבי

אוהב את התחום
מעורבות
220
נקודות
43
TRIODE היא שיטת הפעלה בסיסית של המנורה. בשיטות האחרות (PENTODE, ULTRA LINEAR) ההספק נמוך יותר אבל הצליל, לטענת המאזינים, טוב יותר במידה והרמקול נציל מספיק. חלקם של המגברים השפופרתיים מאפשרים מיתוג בין TRIODE ו - ULTRA LINEAR וכך ניתן ליהנות מכל העולמות. רמקול קשה קצת יותר להנעה (לא נציל) ניתן להישתמש במצב TRIODE לקטעי מוסיקה עדינים, ולמוזיקה עמוסה בכלים אפשר לעבור למצב ULTRA LINEAR.

האלטרנטיבה למגברי סינגל אנדד בטרנזיסטור הוא מגבר טרנזיסטור פושפול.

עלייך להתייחס למנורה במגבר המנורות כפי שמתייחסים לטרנזיסטור ב-Solid state.

תודה. דברים עכשיו ברורים הרבה יותר (ורד)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור