סובב סובב לו הסאב

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
החלפתי את הרמקולים שלי - את המורל אוקטאב סיגנצ'ר במשהו הרבה יותר גדול ואחר באופיו, אבל עדיין מדפי. אני עדיין חייב לכם את כל הסיפור, אבל דווקא משום שאני רוצה לספר אותו כהלכתו במספר פרקים זה מתעכב קצת.

היה אצלי חבר שאני מעריך את דעתו וטעמו, אמר שהמערכת אצלי נשמעת מצויין, אבל חבל שלא קניתי רצפתיים .... לדעתו החלק העליון של הרמקול החדש נשמע טוב, אבל חסר החלק התחתון. הוא ממליץ על שילוב סאב. יש לי סאב, פשוט אבל עוצמתי. למרות שהוא נשמע הרבה פעמים מרוח לא וויתרתי עליו , כי זאת היתה , וזו עדיין, הדרך היחידה לקבל את האוקטאבות הנמוכות.

בקיצוררר - אני רוצה להתייעץ עם אנשים שיש להם ניסיון מעשי פרקטי ואצלם בבית עם שידוך של סאב למדפיים לנושא מוסיקה דו ערוצית ולא ק"ב. המועמד הבולט לבצע את התפקיד בהצלחה הוא ה VELODYNE DD10 או DD12 - הסאב היחיד שאני מכיר עם אפשרות קליברציה מלאה והתאמה של הסאב לא רק לחדר (כיול RC פשוט יש כמעט בכל סאב שמכבד את עצמו) אלא גם לרמקולים הקידמיים ולהגברה בכלל. יש לו סוג של אקיולייזר עם 10 חיתוכים ומערכת של תוכנה ממוחשבת להתאמת התדרים . המתחרה העיקרי שלו הוא ה JL PHATOM F110. ל JL יש ביקורות מצויינות אבל אין לו את אפשרויות הכיול של הוולודיין. הבעייה העיקרית של הוולודיין בארץ - התימחור המטורף שלו ... רמקול של 4,000$ שנמכר ב 24,000 שקל. (לאורי יפה יש יד2 DD15 אבל זה עדיין יקר ונראה חסר פרופורציות לחדר הקטנטן שלי). לינקים :
http://velodyne.com/digital-drive-plus-10.html
http://intl.jlaudio.com/f110-gloss-home-audio-fathom-powered-subwoofers-96107

הנושא של סאב במוסיקה הוא כנראה מהקשים והעדינים - ורבים מאמינים שבכלל בלתי אפשרי להגיע לאינטגרציה מלאה עם הרמקולים הראשיים. אבל אשמח לשמוע מאנשים שיש להם ניסיון אמיתי בנושא.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
השאלות הרגילות:
גודל חדר
סוג מוזיקה
מה הרמקולים
מה ההגברה
אי אפשר לגשת לחולה בלי לדעת מאיזה זן הוא

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
תן קפיצה לערן אודיו פריק,
קח ממנו "10 או "8 של JL ותאמין לי, לא יהיה מאושר ממך.
JL הם סאבים שלדעתי נמצאים בקטגוריה משלהם...

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
לJL יש את כל האפשרויות לכיוון והתאמה עם כל רמקול, זה פשוט כיול ידני ולא עם תוכנה
יש לו חיתוכי קרוס אובר 6/12/24DB
חיתוך תדר עד 135Hz
כפתור הפיכת פאזה ב180 מעלות, ו׳ פוטנציומטר לכוון מדויק יותר של הפאזה 0-270 ממעלות
ובנוסף פוטנציומטר להגברה/ הנחתה של 25 Hz בלבד- יעיל מאוד בהרבה חדרים

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
לJL יש את כל האפשרויות לכיוון והתאמה עם כל רמקול, זה פשוט כיול ידני ולא עם תוכנה
יש לו חיתוכי קרוס אובר 6/12/24DB
חיתוך תדר עד 135Hz
כפתור הפיכת פאזה ב180 מעלות, ו׳ פוטנציומטר לכוון מדויק יותר של הפאזה 0-270 ממעלות
ובנוסף פוטנציומטר להגברה/ הנחתה של 25 Hz בלבד- יעיל מאוד בהרבה חדרים

אין בסאבים של JL גם RC?

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
כפי שציינתי הJL הוא המועמד הרציני השני ואשמח לשמוע אותו אצלי. רק נדמה לי שאין לו תיקוני תדר לפי רצועות (לא מכיר את המונח הטכני מקווה שמגדיר זאת נכון) ומה שנקרא תיקון Q. בהחלט עוזר שיש לו יבואן מקסים ומחיר שקרוב למחיר חו"ל .
לאורי - סוג הרמקולים הוא עדיין "סוד" , כי רציתי לספר פה את כל הסיפור שלהם וחבל לקלקל את ההפתעה. החדר קטנטן ואני שומע מטווח אפס, ממש ניר פילד. עדיין צריך את התחום הנמוך. אני שומע קלאסי ב 99%. כשאני מדליק את הסאב הפשוט שלי (מורל) אני שומע את כל האינפורמציה שאני מאבד והיא עצומה וחשובה, רק שאני מקבל אותה מרוחה וללא תיאום עם הראשיים.

נערך לאחרונה ב:

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
אין בסאבים של JL גם RC?
יש גם RC, רק הבהרתי את הוורסטליות בחיבור לרמקול .
מניסיוני, ב90% מהחדרים שחיברתי אותו, כל עוד ממקמים אותו ליד קיר
או פינה הRC שלו מספק ומאוד פשוט להפעלה.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
ערן - אתה מדבר על רום קורקשיין ואני בטוח שזה של ה JL מצויין בפני עצמו. אנחנו מדברים על התאמה לרמקולים הראשיים - כלומר מציאת החיתוך הנכון בין הסאב לראשיים , כמו שבעצם עושה יצרן רמקול רצפתי כשהוא מתאים את הדרייברים והקרוסאובר בתוך התיבה של הרמקול שתכנן, בין הדרייבר לתדרים נמוכים לדרייברים האחרים.

נקרא לזה SPEAKER CORRECTION ולא ROOM CORRECTION.

נערך לאחרונה ב:

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
כאשר הסאב מדויק ומהיר, השידוך הנ״ל לא כ״כ מסובך לבעל ניסיון
ותמיד אפשר לבצע בנוסף לכך מדידות חיצוניות אם בא לך.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
מעניין מאד. איך עושים מדידות חיצוניות ואיך הן מתקשרות לסאב ?

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
מודדים את החדר מנקודת השמע עם ובלי הסאב, אבל כמו בתכנון רמקול, המדידות לא תמיד מספיקות... צריך גם אוזניים

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור