סאב וופר

Stereo

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
כרגע אני יכול לארגן סאב וופר של רכב,

יש באפשרותי לחבר אותו לרסיבר הארמן avr137 מבלי לשרוף אותו ?

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
לא, אין לך מגבר
סאב של רכב הוא פסיבי.

Stereo

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
יש מגברים של מערכת של בית שאפשר לחבר להם כלומר חיבור פסיבי?

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
לא שאני מכיר.
לרוב הם יקרים מאוד.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
מגבר סטריאו (Power) משומש ביד שניה.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
לכל רסיבר קולנוע ביתי יש יציאה לסאב.
אבל, צריך סאב עם מגבר פנימי או מגבר שיהיה בדרך בין הרסיבר לסאב.
מגבר חדש יעלה לך כמו הרסיבר, לכן נסה לחפש משהו ביד שניה.

Stereo

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
תודה ליאור,
אם יש לי את הסאב של הרכב בפנים מגבר פנימי אני יכול לחבר מבלי לשרוף את הרסיבר ארמן AVR137?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
מגבר של סאב לרכב עובד על 12V או מכפלות שלו, חיבור שלו לחשמל בבית יוביל לפיצוץ מכובד...

Stereo

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אתה יכול להציע לי סאב שבנוי לבית במחיר כעד 700 ש"ח?

yol

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
רבותי עצרו !

ניתן לחבר סאב פאסיבי ( קופסה מעץ עם דריבר בלבד בתוכה) למגבר ביתי אם נוקטים באמצעים פשוטים ביותר.
ראשית לוודא מה העקבה שמולה יודע המגבר לעבוד - בד"כ בגברים ביתיים מדובר בשמונה או שישה אוהם (OHM).
שנית יש לבדוק בדפי הנתונים של הדריבר (הסאב עצמו) מה העקבה שלו - בעולם הרכב מדובר בד"כ בעקבות של 4, 2 ו - 1 אוהם. לדעתי בארץ 4 הוא הנפוץ.
שלישית - יש להתאים בין השניים (בין המגבר לדריבר) באמצעות חיבור טורי של היתנגדות משלימה .
לדוגמה - הסאב הוא 4 אוהם והמגבר יודע לעבוד מול 8 אוהם - לקפוץ לדרום ת"א לקנות נגד 4 אוהם (4 אוהם של הרמקול + 4 אוהם נגד = 8 אוהם שהמגבר "יראה").
יש לשים לב להספק של הנגד שקונים ! ישנה קשת רחבה של הספקים ומומלץ לקחת נגד של לפחות 25 וואט שגם בא במארז שנוח להצמיד לאיזשהוא גוף קירור או משהוא.
אצלי במערכת הביתית יש סאב שמגיע מעולם הרכב של SPL בהספק של 1100 וואט RMS עם שני סלילים של 1 אוהם כ"א - חיברתי אותם בטור והוספתי נגד 4 אוהם כדי להגיע ל- 6 אוהם שהמגבר שלי יודע לדחוף - ואני מקבל באס ממוטט קירות חם מאוד ונמוך מאוד.
זה נכון שחלק מההספק שהמגבר מוציא "הולך לאיבוד" על ההתנגדות המדומה אבל זה לא מורגש במבחן התוצאה.
הנה תמונות של הנגדים המדוברים :
25 וואט :
7NF31.jpg

50 וואט :
5zJLF.jpg

מקווה שעזרתי...

נערך לאחרונה ב:

yol

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
המימדים של הנגדים האלה (כי לא רואים את זה מהתמונה...) הם :
אורך הגוף המתכתי המוזהבשל נגד 25 וואט 2.8 ס"מ, רוחבו 1.5 ס"מ ללא האוזנים עם החור.
ה- 50 וואט כפול באורך בלבד.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור