"נשרף לי הפיוז "

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,791
נקודות
113
השבוע היה לי איזה קצר קטן בגלל השטויות שלי ,שלקח איתו בדרך את הפיוז שמחבר בין אחד השנאים שלי לכל ה FRONT END ,כלומר נגן ,ממיר ,RC ,וכאלו,
החלפתי לפיוז אחר אחרי תיקון התקלה וחזרתי לשמוע ,והנה הלך לי הסאונד ,כל הצליל יבש ,קטן ומצרצר ,
בהתחלה חשבתי שזה בגלל הפירוק של הכבלים ותכף יחזור הצליל ,ופתאום ירד לי האסימון שהפיוז שזרקתי לפח איננו פיוז רגיל ,רצתי לחטט בזבל ,פתחתי את הפיוז השרוף ומצאתי בתוכו גיד זהב דקיק שנישרף ,בקיצור זהו פיוז שהכנתי פעם מפירוק של פיוז רגיל והחלפת הגיד בתוכו לגיד זהב דקיק שהיה לי ,
לאחר חיפוש מבוהל מצאתי את שארית הזהב שנותרה לי מאז במגרה ,יצרתי פיוז חדש משלי כמו הקודם ,והנה בבת אחת חזר לי הצליל הרטוב והמוכר ממקודם ,
קודם כל הייתי מפסוט מזה שהפיוז המוזהב הישן שלי תיפקד ,כי הפכתי עולמות למצוא גיד באותו הקוטר ,
ושנית באמת נוכחתי לדעת ששלושה סנטימטר של גיד דקיק בתוך פיוז של 16 A יכולים לשנות את בצליל כהוגן ,
לא ממליץ לעשות לבד בגלל חשיבות הערך שבו הפיוז נשרף ,(לי בדק את השטויות שלי חבר,השם יודע איך) מה שכן באותה הזדמנות השוויתי לחצי אוטומט של סימנס , הסימנס נשמע חרה!

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אם כך אז מה רע בגיד נחושת דקיק OFC במקום הזהב???
אגב,
אספת את שאריות הגיד שניתך??

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,791
נקודות
113
לא יודע בן כמה אתה ? אבל בשנות ה60 70 היה לנו בבתים פיוזים מחרס ,שהיו נשרפים אמא היתה שולחת אותנו לחנות טמבור
לקנות חוט כזה
פיוז=יואל ירון----.jpg,
חבל שאין כאלו היום ,היה ממש נחמד.

תמונות מצורפות

• פיוז=יואל ירון----.jpg
    פיוז=יואל ירון----.jpg
    KB 64 · צפיות: 363

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,791
נקודות
113
אם כך אז מה רע בגיד נחושת דקיק OFC במקום הזהב???
אגב,
אספת את שאריות הגיד שניתך??
והנה כאחד שניסה הכל ,זה לא אותו דבר לצערי ,,הזהב נשמע במקום הזה טוב יותר מנחושת ,משהו בהרמוניות מרגש אותי יותר ,האמת חוט כזה גם איננו יקר ,הדבר היחידי שיש לי בבית הזהב זה הפיוז ,אבל גם זה בטח סממן לעושר מופלג ,לא?

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
אם הבנתי נכון זה פיוז במקום חצי אוטומט?
למי יש חצי אוטומט אודיופילי?

נערך לאחרונה ב:

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
תשים מסמר ,הכי טוב!

נו טוב...
אצלך נשרף הפיוז, אצלי לא.
אני בסה"כ חשבתי לעשות נסיון בדיקה של העניין שכתבת עליו, מסמר?!! זה לא בא בחשבון.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אלדר יש ליכזה חוט מפעם איפשהו אם בא לך.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור