נמאס להיות נחמד

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
313
נקודות
63
@shokroun בעוונותיו הרבים ביקר אצלי ע"מ לבדוק משהו בציוד שלו (שהתנהג באופן מחפיר, יש לציין. שוקרון, אני חושב שאתה עדיין חייב התנצלות לאנטנה). במסגרת הביקור הוא נחשף למערכת שלי.
האם היא הטעם שלו? חד משמעית לא רועם. האם הוא נהנה ממנה? היא מנגנת, שזה חיובי, היא נשמעת חיובית שזה גם טוב, אבל זאת כנראה היתה כמו מנה סבירה במסעדה לא מוכרת. או בערך כמו שאני שותה את הוויסקי של אשתי. מבין, לא סובל, אפילו נהנה כשאני מזהה ניאנסים, אבל לא באמת מתחבר.

ולמה כל זיון המוח הזה בשישי בערב? ככה. הוא לא מסכים עם כל הבחירות שלי, הוא לא חושב שנקודת המבט שלי לגמרי נכונה, הוא בהחלט חושב שיש לי עוד הרבה ללמוד ולחוות (והזמין אותי) ויחד עם כל זאת, זאת המערכת שלי שהורכבה לה בסגנון פרנקנשטיין משהו לדרישות הנוכחיות שלי ומי שצריך לחיות איתה זה בעיקר אשתי ואני.

מסקנותי מהביקור המדובר? שמצפה לי חוויה שונה כשיצא לי לבקר אצלו והלאה. אני בהחלט מקווה שהחוויה תהיה פחות לטעמי מהמערכת שלי, אחרת כנראה שצפויות לי הוצאות לא מתוכננות בהמשך, לא שזה לא קורה בכל מקרה עם החברות פה בפורום והחשיפה לדברים חדשים בכללי.

איפה אני עומד כרגע מבחינתי? יש לי את הרמקולים שחלמתי עליהם מאז התערוכה בשנת 1998, יש לי הגברה דומה למה שטרינוב מציעים רק בשישית המחיר (Hypex), נשארה לי האקוסטיקה כשהדגש יהיה על אקטיבית ולכבודה קניתי MiniDSP UMIK-1 שבעזרתו אלמד להשתמש ב REW ולכייל את הצליל עד כמה שיאמהה ירשו.

המרכיבים של המערכת שלי מופיעים בחתימה ואם מישהו סקרן להתבאס לדעת מה המקורות שלי, אז:
MusicCast Tidal Client
Youtube / Tidal via Xiaomi Mi Box S

אם אתם לגמרי בקטע מזוכיסטי קיצוני ומתפלאים למה אין פרטים על הכבילה אז...
Interconnects - Rouge Audio Design RI-C2 (balanced cable 80cm) based on Canare Star Quad with Neutrik gold plated connectors
Loudspeakers: דוד עלי (אקספרס)
Mains: computer cables with ~1.0mm lines

יאללה, תתחילו להסתלבט, יש לי עור של פיל וארנק רזה.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
לא מתאים לך לצאת פרווה, או אולי כן?
אם היית יודע מה הייתי כותב, ולא כתבתי כתגובה על פוסטים "התחדשתי" היית מבין שאני פרווה לגמרי. עד שמשתחרר הבורג.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
אם היית יודע מה הייתי כותב, ולא כתבתי כתגובה על פוסטים "התחדשתי" היית מבין שאני פרווה לגמרי. עד שמשתחרר הבורג.
מזל שלא התחדשתי בכלום השנה מלבד כמה מאות תקליטים.

• Like
Reactions: AK1

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
יפה כתבתם חברה , במיוחד נמר ואדון ויוולדי שבאמת שלח לי פוסט ארוך ומפורט , אני רוצה לומר שבאמת אין לי כוונה חלילה לפגוע בפורום או איך שאתם מכנים אותו "טראפיק " , לדעתי זה אפילו מוסיף שיש לנו כמה אודיופילים קרועים שלא חוששים להביע את דעתם האוביקטיבית ללא כל כחל וסרק , תחשבו רק על העניין של להכניס את הפרליסן ליד הרמקול שלי ולקרוא לכולם , איפה האגו ,איפה השוויץ ,מה?
זה נכון שיש כמה (מעט) חבברים שאני לא מסמפט ותמיד נוצרת איתם ניצוצות , אבל בסך הכל הכוונה שלי היא לקדם את האודיו שלנו קדימה ,
לא עומד מאחרי כתיבתי רוע לב או התנשאות כל שהיא עד שאני נתקל באנשים רעים שכותבים לשם הרוע (אשתדל להתעלם ), אבל בכל זאת כל התגובות הסופר דיפלומטיות ללא אמת מאחריהם גורמות לי בחילה קלה ,
ככה שאני מבקש לא לקחת את התגובות שלי כרוע לב וצרות עיין ,או כעיין התנשאות ,כי בסך הכל מדובר באודיופיל ותיק מאוד (לצערי) , שלא יכול לראות דברים לא נכונים נכתבים כמלל מיותר ומטעה ,ותרשו לי בהזדמנות זו להתנצל על הסערה הקטנה שנוצרה לדעתי לא בגללי אלא בגלל שתי חברים "נשמות טובות" שהרתיחו את דמי שממילא רוב הזמן ב90 מעלות ,
אני כמובן מתנצל האם חהברים נוספים נפגעו מהריקושטים של הפיצוץ ולא מצפה לתמיכה כללית משאר החברים המנומסים כאן ,
מצד שני באם האתר היה הופך לעין ישיבה של מטפלות של ויצו איך היה נראה פה העסק , אני בסך הכל מנסה לשתף פה את החברים בהתנסות
שאולי לא היו מגיעים אליה בשוטף ולעזור כמיטב יכולתי למרות שזה לא נראה תמיד ככה אלא כתגובה אגרסיבית וחריפה ומתנשאית ,אך לא כך הוא המצב , ועוד פעם סליחה על המהומה המיותרת:לב-שבור:

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
היי, אין פה עניין של רוע ו\או אגרסיביות חריפה, אני חושב שהנחמדות בפורום הזה היא בדומה מאוד לאמריקאים המנומסים, כשהם יוצאים מהבית הם הכי מנומסים ואדיבים בעולם, כשהם חוזרים לבית שלהם הם חוזרים לאני האמיתי שלהם וזה כבר תופס פרצוף אחר, אפשר לשחק אותה ולהיות נחמד בכאילו ולאמר אמן על כל דבר, ואפשר להיות אמיתיים לרגע, וללמוד מתגובות תובנות ו הערות ודווקא כשהם שליליות, דווקא אז אתה עוצר לרגע ואומר לעצמך, רגע, לאן עכשיו\אולי זאת טעות\אולי צריך לשנות את קו המחשבה\ אולי זאת לא הדרך\ אולי בוא ננסה להשוות למשהו שלא חשבתי בכלל בכיוון... \ וכך הלאה והלאה לזרום עם התחביב ולבנות את האני אמיתי של כל אחד אינדיווידואלית לעצמו, במקום לומר על כל דבר אמן, ולהעביר אותו בכאילו, לא פעם קיבלתי בומבה שגרמה לי לעצור ולעשות סטופ, חישוב מסלול מחדש, ודווקא אז, זה מה שנתן לי תובנה איך להמשיך, איך להתקדם מכאן ומהי הדרך הנכונה לעשות דברים בתחום הכלכך בעייתי הזה שיותר מ 50 אחוז ממנו בנוי ממה שאנחנו חושבים או רוצים או מאמינים שהוא אמיתי כי שילמנו.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
היום קמתי נשמה טובה , יפה כתבת !

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
אני מסתכל על כמה הוא כן תורם וכמה פדיחות הוא עושה בגלל הציבעוניות שלו, הטקט שהוא נוהג להשאיר במגרה וכמובן, העזרה שהוא נותן ללא מעט חברים כאן. וכשאני מסתכל על זה, אוביאקטיבית, אלדר הוא
אז כמו שכתב נמר,אכן "שניצל" האיש הכי "צבעוני" באתר מבחינת אודיופיל נטו,כלומר האיש מנסה להגיע לשלמות (מי לא) במה שנוגע לציוד האודיו שברשותו, והניסוי יכול להגיע לפרוק כבלים,הלחמה,יצור מחדש,הוספת חומרים שונים ומשונים,החלפת הגברה,ספקים,פילטרים,ועוד כהנה וכהנה,כל זה עולה לא מעט (בלשון המעטה),ובגלל ובזכות כל אלה אנחנו מקבלים משוב מאדם שלא שוקט על השמרים ומנסה כל פעם לשדרג ולטפס לאן שאפשר בתחום האודיו,על זה אפשר לומר ,לפי דעתי ,שהוא נכס לאתר,ותמיד יש מה ללמוד מאדם כזה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
זה נכון שיש כמה (מעט) חבברים שאני לא מסמפט ותמיד נוצרת איתם ניצוצות , אבל בסך הכל הכוונה שלי היא לקדם את האודיו שלנו קדימה ,
לא עומד מאחרי כתיבתי רוע לב או התנשאות כל שהיא עד שאני נתקל באנשים רעים שכותבים לשם הרוע (אשתדל להתעלם ), אבל בכל זאת כל התגובות הסופר דיפלומטיות ללא אמת מאחריהם גורמות לי בחילה קלה ,
ככה שאני מבקש לא לקחת את התגובות שלי כרוע לב וצרות עיין ,או כעיין התנשאות ,כי בסך הכל מדובר באודיופיל ותיק מאוד (לצערי) , שלא יכול לראות דברים לא נכונים נכתבים כמלל מיותר ומטעה
אותו הדבר רלוונטי גם עבורי

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
עד כמה שקשה לבלוע
מהכרות שלי עם אלדר, היום פחות...
אני חושב שצריך לדעת לקרא אותו, ולא להתרגש מכל דבר.
לפעמים תגובות יכולות לקומם ולהרתיח, גם אני לפעמים מתרגז ושוכח, אבל אני זוכר שזה בכל זאת סהכ תחביב עם הרבה אמוציות, אנחנו משקיעים את מיטב כספנו, אנרגיות, זמן, הקרבה ויכולות נפשיות בתחביב הזה (לא כל תחביב זהה) ולוקחים דברים אישית ונפגעים.
יש הרבה פוליטיקה בין הקלעים ותוך הקלעים.
רואים, מרגישים ויודעים זאת.
יש יםםם אגו וחשיבה שיודעים יותר טוב חברים ללמד את מי שכבר הספיק להריץ קורסים, יש מספיק מקום לכולם.

אני למשל כבר הפסקתי להתרגש מכל שטות שרושמים עלי, מה שאני עברתי בתחום הזה,
טוב רצוי לא להוסיף...
אבל בכל זאת מכבד גם את אילו שכבר הפסיקו לכבד אותי...ופניי תמיד לשלום.

כל יום לומדים
גם אילו שמתעקשים שלא.

אלדר אחד מהאנשים שבהחלט מוסיף פה עניין וצבע.
וכאשר אני קורא תגובותיו, אני גם יודע אך לפרש אותם, ולרוב הם במטרה להציג דברים שאחרים לא חשבו, ידעו ובסה"כ שמח שהוא פה.

שבת שלום לכולם.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
אז מה רבאק רצית לומר ?

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
כנראה רק שצריך לדעת לפרש אותך נכון :) בלי להתייחס למעטפת שלא לטעם או הבנה של כול אחד.
כמו צברס:) - גם ללא קליפה, הפנים הטעים מלא בגרגרים - או שמסתדרים או ש...

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
היי, אין פה עניין של רוע ו\או אגרסיביות חריפה, אני חושב שהנחמדות בפורום הזה היא בדומה מאוד לאמריקאים המנומסים, כשהם יוצאים מהבית הם הכי מנומסים ואדיבים בעולם, כשהם חוזרים לבית שלהם הם חוזרים לאני האמיתי שלהם וזה כבר תופס פרצוף אחר, אפשר לשחק אותה ולהיות נחמד בכאילו ולאמר אמן על כל דבר, ואפשר להיות אמיתיים לרגע, וללמוד מתגובות תובנות ו הערות ודווקא כשהם שליליות, דווקא אז אתה עוצר לרגע ואומר לעצמך, רגע, לאן עכשיו\אולי זאת טעות\אולי צריך לשנות את קו המחשבה\ אולי זאת לא הדרך\ אולי בוא ננסה להשוות למשהו שלא חשבתי בכלל בכיוון... \ וכך הלאה והלאה לזרום עם התחביב ולבנות את האני אמיתי של כל אחד אינדיווידואלית לעצמו, במקום לומר על כל דבר אמן, ולהעביר אותו בכאילו, לא פעם קיבלתי בומבה שגרמה לי לעצור ולעשות סטופ, חישוב מסלול מחדש, ודווקא אז, זה מה שנתן לי תובנה איך להמשיך, איך להתקדם מכאן ומהי הדרך הנכונה לעשות דברים בתחום הכלכך בעייתי הזה שיותר מ 50 אחוז ממנו בנוי ממה שאנחנו חושבים או רוצים או מאמינים שהוא אמיתי כי שילמנו.
לא לגוף התוכן, לא מבין בזה כלום, אגו, אגרסיות וכאלה גדול עלי, אבל דחילק, יש בתחביר העברי דבר כזה שנקרא נקודה. פסיקים זה נחמד, גם נחוץ, אבל לא משאיר מספיק זמן לנשום.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
הנה ביקורת שלי על המערכת שלי:
דינמיות 7.5
במה 8.5
טונליות 9
הפרדה 7.5
בס -7.5
גבוהים 7.5
מיד - 8.5
גודל 9
משקל 8.5

באובר אול בפרמטרים השונים לטעמי היא אזור 8. אבל מבחינת החוויה שלי, הסכום גדול משאר חלקיו.

למה? כי היא מתחברת לידי עשיית מוזיקה!

לא מעניין אותי לשפר את הגבוהים ולקבל בהירות מעצבנת
לא מעניין אותי לשפר את ההפרדה אבל לאבד מהמשקל וטבעיות המיד.
כל שינוי בסטאפ יגרור ציונים קצת שונים למרכיבים השונים, ולעולם לא אקבל מושלם.

אז עכשיו יגיע פלוני ויתן לי ביקורת. סבבה, לא נעלב, מבחינתי על הפפו. אם תהיה בונה כך שאלמד מנסיונו ואשפר את הכוון שלי ללא הוצאות מטורפות, זה מבורך.
ונתינת ביקורת בונה צריכה להתחשב בטעמו של בעל המערכת, לנסות להבין את הכוון שהוא לקח!!

את זה לא הרבה אנשים יודעים לעשות!

אני חושב שאתה בצד הנכון, אוהב את מה שיש לך,
לדעתי להחליף ציוד באופן מתמשך
אם זו המהות, היא באה למלא חלל ריקנות, הבחירה נכונה היא לאהוב
ולהישתמש במה שיש לנו, זוהי מהות רוחנית.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
T
@n בעוונותיו הרבים ביקר אצלי ע"מ לבדוק משהו בציוד שלו (שהתנהג באופן מחפיר, יש לציין. שוקרון, אני חושב שאתה עדיין חייב התנצלות לאנטנה). במסגרת הביקור הוא נחשף למערכת שלי.
האם היא הטעם שלו? חד משמעית לא רועם. האם הוא נהנה ממנה? היא מנגנת, שזה חיובי, היא נשמעת חיובית שזה גם טוב, אבל זאת כנראה היתה כמו מנה סבירה במסעדה לא מוכרת. או בערך כמו שאני שותה את הוויסקי של אשתי. מבין, לא סובל, אפילו נהנה כשאני מזהה ניאנסים, אבל לא באמת מתחבר.

ולמה כל זיון המוח הזה בשישי בערב? ככה. הוא לא מסכים עם כל הבחירות שלי, הוא לא חושב שנקודת המבט שלי לגמרי נכונה, הוא בהחלט חושב שיש לי עוד הרבה ללמוד ולחוות (והזמין אותי) ויחד עם כל זאת, זאת המערכת שלי שהורכבה לה בסגנון פרנקנשטיין משהו לדרישות הנוכחיות שלי ומי שצריך לחיות איתה זה בעיקר אשתי ואני.
חחחח...הייתי כזה שקוף? היה תענוג הביקור, ואפילו התרשמתי מההגברה ככה שהמלצתי לחבר לבדוק אותה ברצינות. מצד שני, אני יודע לעשות את ההבחנות שלי לגבי סוג ההשקעה של החבר במערכת שלו אל מול ציפויותיו ממנה. @Cloudy לא עשה לי תצוגת תכלית של מושגי אודיו ולא התיימר מעבר למה שיש לו. בחלל האזנה שלו. בקשר לרדיו, אני יפתיע אותך...בפרטי...

בקשר לכלל הדיון, זה באמת אחד האתגרים...הדיפלומטיים. הכלל שלי הוא לפי המאזין ולפי היכרותי עם היכולת שלו לקבל עיצות. בפורום אל מול פני כל האומה זה כמעט תמיד מקבל נופך אישי ואו מתריס. אולי אגו זה ראשי תיבות אני גדול וצודק....

ועל כל זאת יש להוסיף שמושגי האודיו קיימים וידועים אבל הרבה פעמיםצלא מתורגמים אותו דבר - לאחד הבאס טייט לשני אותו בס הוא מפוזר...לאחד הגבוהים חלומיים לשני מנסרים. וכן הלאה.
אני באופן אישי תמיד מזכיר לעצמי שהמערכת שלי נבנתה על פי טעמי והרפרנס שלי.

בסוף תלוי איך אומרים ולא מה אומרים, מתחילים עם נקודות החוזק ולאחר מכן מוסיפים שהיה מעניין לשמוע איך רכיב כזה או אחר במערכת היה משפיע. לקח לי 6 שנים לשכנע חבר אח אודיופיל לנסות מקור אחר. ברגישות ובנחישות....אבל באמת שזה בפרטי ואחד על אחד. . 10 שנים אגב, לשנות כיוון כבילה. ואף על פי שיתמהמה בוא יבוא...

אז כן אם מישהו יודע לתת ביקורת בונה ועדינה, אז למה לא. אני לומד קצת גמרא בשנה האחרונה, מדהים לראות את הישירות והאמיתות " בפנים" שאבותינו הטיחו זה בזה- הדיונים הכי רועשים כאן זה נפת צופים בדבש. אבל אלו היו אנשים מיוחדים לשם שמיים. כמה מאיתנו באמת יודעים לתת ולקבל ביקורת...מעמדה טהורה ולא טהרנית ?

@שניצל אתה חיוני לפורום, יחד עם זאת גם אתה מעיד על עצמך שאתה קצת שור זועם לעיתים. תנסה לתת ביקורת שמדברת על פן אחד שהיה חסר לך ומה אתה חושב יקדם את פתרונו,נניח. ותדאג שאותו נשוא ביקורת יידע על עמדתך גם ששמעת איתו יחד. כל מי שמפרסם את מרכולתו ומחפש תהילה צריך לספוג גם ביקורת. אם כללי הטעם האוב הסבירים נשמרים זה רק מבורך. אין חרב מתחדדת אלא בחברתה.

נערך לאחרונה ב:

Slim1900

אוהב את התחום
מעורבות
114
נקודות
43
T

. . 10 שנים אגב, לשנות כיוון כבילה. ואף על פי שיתמהמה בוא יבוא...
איזה כיוון כבליה אתה מתכוון?

אחד הדברים שחסרים שכאשר מישהו נותן ביקורת- שיגיד מהו הרפרנס שלו מבחינת המערכת ששמע ונחשבת עבורו כרפרינס ולא אמרה כללית שיהיה טבעי או מה ששמע באולפן ההקלטות או הקונצרטים. כאשר פלוני או אלמוני יפנה למהו הרפרנס שלו מבחינת מערכת אחרת - זה יהיה ברור יותר טעמו ואז הביקורת או ההמלצה יהיו ברורים יותר.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
איזה כיוון כבליה אתה מתכוון?

אחד הדברים שחסרים שכאשר מישהו נותן ביקורת- שיגיד מהו הרפרנס שלו מבחינת המערכת ששמע ונחשבת עבורו כרפרינס ולא אמרה כללית שיהיה טבעי או מה ששמע באולפן ההקלטות או הקונצרטים. כאשר פלוני או אלמוני יפנה למהו הרפרנס שלו מבחינת מערכת אחרת - זה יהיה ברור יותר טעמו ואז הביקורת או ההמלצה יהיו ברורים יותר.
לשכנע ללכת לכיוון כבילה שאני מאמין ומשתמש בה. כבילה מייצור מקומי, חננאל אלון, לעומת מותגים מכובדים אחרים. מסכים לגמרי לגבי הרפרנס - אולם קונצרטים וכו' זה כללי מידי ובשמיים. צריך לציין רפרנס מושג או שיכול להיות מושג מהתחום, ללא קשר לעלות אגב. הרפרנס שלי היה ויהיה המערכת הורן של חננאל אלון מרמת גן. פלא לאוזניי.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
לא כל דיעה היא אגוצנטרית, ואין בעייה עם שיפוטיות, ולא מדובר בפגיעות.

האגוצנטריות מתבטאת בזה שאתה לא מקבל עקרונית את זה שאנשים יכולים להרגיש אחרת ממך, ואם הם בכל זאת מרגישים אחרת, הם צריכים לבוא אליך ללמוד, כאילו הם מתחילים שלא שמעו מערכות בחייהם ורק אתה תביא להם את האור. זה שאתה מחפש באסים, איזון, שילוב בין העולמות, וכו' לא אומר שאחרים מעוניינים במשהו מזה.

ההתנשאות היא בזה שאתה שם את עצמך מעל לאחרים, שהם צריכים ללמוד ממך, והדיעות שלהם אינן יכולות להיות עצמאיות ושונות משלך ועדיין להיות תקפות, אלא ששלך גוברות, ושהם פשוט לא מבינים מספיק או לא מנוסים מספיק וכו', בעוד שאתה כן. זה לא חייב לבוא רק בצורה של "האדרת עצמך" ו/או את המערכת שלך.

וכן, מי שאוהב רק טרבל, אבל אוהב וחשוב לו שזה יהיה כמו שהוא אוהב, הוא אודיופיל לכל דבר ועניין.

אין שום אבסורד שהוא ב"ככה אני אוהב", יש אבסורד בלעסוק בדברים אם אתה לא אוהב אותם ומטרתך אינה ליהנות מהם.

ועכשיו גם רק אתה מבין מהי "מהות דיון" ואני לא. אני מבין שאני צריך לפנות אליך בפרטי כדי ללמוד סוף סוף משהו :)
אתה מוזמן להגיע להאזין, ואני רק עונה על האני מאמין שלי ולא מבטל אף אחד אחר.. תשאל את @Cloudy תשאל את @ronenperetz תשאל את @ motorica @yehuda75 רק לציין כמה , האם התנשאתי או אגו צנטרי, שאלו עניתי, כל אחד תרם את חלקו לדיון והלאה.
אני יכול להנות ממגוון מערכות, ואפילו לעיתים תוהה האם הייתי היום בונה את המערכת שלי בצורה אחרת, הולך לכיוון יותר פשוט אולי? שתופס את הרגש ממש.. המסע הזה שהתחלתי לפני כ 20 שנה + התחיל מתובנות מסויימות שהיום אני לא כל כך מחוייב אליהם ב 100%.

האם מישהו יכול לנסוע במזדה 2( או רנו או דייהטסו רק כדוגמא) מודל 2021 ולהגיד שהוא חובב מכוניות קלאסיות לאספנים פעיל כי...הוא אוהב לנהוג? אז אולי כן, אבל חסרה לו ההשקעה והמחוייבות המסויימת כדי להשתתף בפורום פעיל בנושא... אז כן, לא כל מי שאוהב מוסיקה הוא אודיופיל. מה לעשות. אמת מתוקה שלא כואבת לאף אחד- כי מי שאוהב מוסיקה ולא מחפש את זה יסכים, ומי שהוא אודיופיל ירגיש קצת מיוחד. כולם מרוויחים ואף אחד לא מתנשא.

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
פתחתי נושא חדש הנוגע לעניין הרפרנס.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
דיון חייב להיות סביב הגדרות מוסכמות מראש. ההגדרה שלי לאודיופיל היא אולי לא הגדרה שכל אחד יתחבר אליה, וניתנה אד הוק, אבל היא יותר מפורטת מ " אדם שנהנה לשמוע מוסיקה ומוכן להשקיע באמצעים לשמיעתה" נניח.

רצוי, צריך, זה סמנטיקה. אני לא מחפש אישור מאף אחד, בעצם חוץ מ"הגורו" שלי, ולא מחפש לתת אישורים לאחרים. מי ששואל אותי אני מנסה להיות נאמן לאני מאמין שלי.
הפוסט נפתח בהאם צריך להיות נחמדים ששומעים מערכת ולא לציין פגמים, ולזה התייחסתי שאם שואל אותי מישהו עם חיבה יתרה לחוסר איזון, שלא יצפה שאני יאשר את חיבתו. כאודיופיל הכוונה. אני כן שותק הרבה פעמים, וכן יודע לזהות תכונות חיוביות גם במערכות שלא נחשבות אודיופיליות. אבל יש בהם נגיעה לרגש והנאה .
אתה אגב מבקש ממני לא לקטלג, אבל בנונשלנטיות קורא לדן שקרן ולי אגוצנטרי ומתנשא..אתה בכלל חושב לפני שאתה כותב? בחיי....
דיון לא "צריך" להיות סביב הגדרות מוסכמות מראש. זו נקודת פתיחה בלתי אפשרית. אתה מוכיח שאתה לא מבין מהי "מהות דיון".

הגדרה לא צריכה להיות מפורטת. ואני לא חושב שאודיופיליות תלויה במידת ההשקעה הכספית. מישהו יכול לאהוב סאונד מסויים בלי שיש לו גרוש על הישבן.

דיון יכול להיות בלתי יעיל אם לא מבחינים שמהות אי-ההסכמות היא הבדלים בהגדרות. חלק מהתוצאות המועילות של דיון יכולות להיות זה שכל אחד מנסח ומבהיר לעצמו ולבן-שיחו איך הוא מגדיר את הדברים. מרגע שההגדרות ברורות, אפשר לנסות להגיע להסכמה על הגדרה משותפת, או להישאר בחלוקי דיעות על ההגדרות וכל הנובע מהן.

אף אחד לא מבקש ממך אישור לבחירותיו.

אני לא מבקש ממך לא לקטלג. זכותך המלאה גם להחזיק בכל דיעותיך כפי שהן בלי קשר להאם אני ו/או אחרים מסכימים להן או לא.

עניין ה"שקרן" היה חוסר הבנה שגם מחקתי וגם הסברתי. חזרה על הנושא אינה עניינית.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור