נמאס להיות נחמד

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
רוב הכתבות כאן מתחנחנות ללא ביקורת אמיתית ,שלא לומר על אנשים מסוימים שכותבים שטויות למכביר , ברור לי שזה אתר פתוח וכל אחד יכול לכתוב כרצונו ,
אבל נשאלת השאלה ,האם מותר להעביר ביקורת ענינית ,לא אלימה חלילה ,או שצריך באופן אלגנטי להגיב תגובה שאין בה כלום, כגון -תתחדש -מזל טוב - יפה כתבתה לא שאני חלילה רוצה להיות חריג ואלים ,אבל האם מותר להגיב בטיפה ביקורת הוגנת ונעימה ,בלי שיתנפלו עליך שאתה מגרש מהאתר חברים חדשים , הרי יש לנו טווח לכמה דעות וטעמים שונים , רוב האנשים כאן משדרים לנו תגובות סתמיות ובאנליות ,אז או שאתה תורם מנסיונך כולל ביקורת ,או שהולך בתלם החרוש לפניך שנחרש ללא כוון ,
כלומר מה שאני רוצה לומר , מדובר פה באתר אודיו ,ורוב החברה המנוסים כבר נמלטו על נפשם , הכוונה כמובן לא להתיחס לאדם באופן פרטי או לפגוע במישה ,אבל טיפה יותר אמת והתיחסות רלונטית אמיתית שכתובה כראוי רק תעלה את רמת הפורום ולדעתי גם תרתק את הצעירים ביננו ,
קיבלתי שפע של תגובות מחמיאות על הארוע האחרון וגם כמה קללות ,לא שלי זה מפריע חלילה להיות טיפה חריג ואמיתי יותר מתגובות סתמיות ,אבל השאלה היא כמובן איך זה יתקבל בעיני הציבור הנחמד כאן ובעל האתר ,כי נזק בוודאי אינני רוצה לגרום ולהיות מורחק גם לא מעוניין ,
מעניין מה אתם אומרים בנושא ?
נתקלתי לא אחת במערכות בינוניות שלאחר מכן (אפילו היום) עלתה כתבה סינטטית ומהללת שאנחנו נמנעים הלהשיב את דעתנו האובייקטית מטעמנו ,וזה לא לעניין ,
אז סליחה שאני טיפה חריג כאן ,ולא רק אני ,יאללה שפכו את דעתכם !

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
313
נקודות
63
במחילה, ולא שאני נוטה להסכים איתך על הרבה דברים (די לא), אפילו לעשות לך Like על הפוסט הזה נראה מפחיד, בדיוק מהסיבות שהעלית.

למה

חבר משקיען
מעורבות
826
נקודות
113
לדעתי אם הביקורת אובייקטיבית ובונה, תמיד צריך ללכת עם האמת שלך אבל בלי לחצות גבולות ולרדת לרמת השמצות פרסונליות.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
נכון כתבת , זה ודאי לא יגרש אודיופילים צעירים !

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
חלק מהבעיה היא כשאנשים לוקחים הערות לא אישיות כאישיות, או לפחות מציגים את זה כאילו זה כך.

למשל ההערות שלי לעופר על טיפול בחלל ההאזנה אצלו לא היו אישיות, אין לי נגדו שום דבר, לא אישי, לא מקצועי, ולא שום דבר אחר, נאדה, אבל הוא בחר לטעון שמה שכתבתי היה אישי נגדו.

גם כשמעלים טענות נגד מערכת של מישהו זה בטח לא נעים לו, אבל תמיד השאלה היא מה מידת העניין לציבור בהערה הספציפית.

וכמובן מגדילים לעשות אלה שמדברים על מערכות שלא שמעו, שזה בחזקת לכלוך נטו ו/או להפיץ שמועות שווא שקריות על מערכות של אחרים.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
במחילה, ולא שאני נוטה להסכים איתך על הרבה דברים (די לא), אפילו לעשות לך Like על הפוסט הזה נראה מפחיד, בדיוק מהסיבות שהעלית.
תודה על הלייק , אל תדאג , היום אני נורמלי :ישן::ישן:
לדעתי אם הביקורת אובייקטיבית ובונה, תמיד צריך ללכת עם האמת שלך אבל בלי לחצות גבולות ולרדת לרמת השמצות פרסונליות.
אל תדאג , היום אני נורמלי יחסית

leni

אוהב את התחום
מעורבות
130
נקודות
43
מותר ורצוי.באמת נמאס מהתתחדש ממזל טוב וכו.מביקורות פרווה שמאלצות לקרוא בין השורות בשביל להבין משהו.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
חלק מהבעיה היא כשאנשים לוקחים הערות לא אישיות כאישיות, או לפחות מציגים את זה כאילו זה כך.

למשל ההערות שלי לעופר על טיפול בחלל ההאזנה אצלו לא היו אישיות, אין לי נגדו שום דבר, לא אישי, לא מקצועי, ולא שום דבר אחר, נאדה, אבל הוא בחר לטעון שמה שכתבתי היה אישי נגדו.

גם כשמעלים טענות נגד מערכת של מישהו זה בטח לא נעים לו, אבל תמיד השאלה היא מה מידת העניין לציבור בהערה הספציפית.

וכמובן מגדילים לעשות אלה שמדברים על מערכות שלא שמעו, שזה בחזקת לכלוך נטו ו/או להפיץ שמועות שווא שקריות על מערכות של אחרים.
זו הסיבה שהסכמתי לארח אנשים ליד הרמקול שלי ,זה פשוט לא פוגע בי אישית ותורם לחברה .

• Like
Reactions: AK1

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
צריך לבדוק בבוקר שלא שמו לי רימון מתחת למכונית !

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
צריך לבדוק בבוקר שלא שמו לי רימון מתחת למכונית !
אולי ספייקים ישימו.

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
698
נקודות
113
אני חושב שזו התנהגות בזויה, כלפי:
1. אותו בנאדם שטורח ומפרסם חוויה סובייקטיבית שלו על מערכת ששמע.
2. כלפי בעל המערכת, שהכניס אותו ועוד אנשים להאזין בביתו.
3. כלפי כל אותם אלה שהגיבו וחלקו מחמאות (חלקם חברים שלו), באומרו- על מה ההתלהבות.
מה נסגר?
דמיינו לעצמכם תגובה לפוסט של אותו "עצבני" בנוגע לג'מפרים שפרסם לפני יום יומיים, ומשהו במקום לכתוב, תתחדש/ מעניין לשמוע וכו'. היה כותב מה באמץ הוא חושב. איך אותו עצבני היה מגיב אז?
בטח פותח ג'ורה, אח"כ נעלב ובסוף מבטל עוד אירוע...
עכשיו למה זה טוב?
הוזמנת, לא אהבת- אל תגיב
אהבת, זכותך לפרגן (לא חייב).
תרבות העצבנות / שיימינג/ רוע, למה זה טוב שלא ישעמם? או כמו שמשהו פה כתב, נמאס מפוסטים תתחדש שצריך לקרוא בין השורות להבין (מה צריך להבין).
עופר תיאר את זה בצורה הכי טובה, שרשורי רוע והטחות אישיות כל כך לא תורמות לפורום.
לא אומר שכל המערכות מושלמות, ושתמיד צריך להסכים, אבל לעודד רוע, ולהסכים עם זה - קצת מוזר ת'אמת.
לי אין בעיה שצוטטתי אומר "תודה על שיתוף חוויה/ כתבה", שמח שחונכתי להודות. הכואב, זה כלפי בעל המערכת (איך הוא מרגיש) וכלפי אלו שכתבו מהתרשמותם שבמקרה לא מסתדרת עם "רוח המפקד".
שונא פוסטים כאלה, כמו שאני כותב עכשיו, אבל לאור הפוסטים האחרונים שכל שרשור מוחרב ונוצר פה עידוד ה"כל האמת בפנים" , פחות לעניין.
דרך אגב , לא צריך "לייק" לפוסט, שלא יתעצבנו עליכם.
בנימה אישית, אותך אלדר אני מעריך כבנאדם, עזרת ועוזר לא מעט (ואת זה מהמעט שאני יודע) לא יודע מה עובר עליך לאחרונה (לא מתאים ללכלך על יבואנים ראה NAT, או לפגוע באודיופילים שפתחו את ביתם גם בפניך).
שבת שלום.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
במידה והביקורת נכתבת לגופו של עניין ולא לגופו של אדם, לגיטימי.

מדובר תחביב, פנאטיות לא לוקחת איש למקום טוב יותר, מי שמרגיש שהתחביב הזה הוא כל עולמו צריך לעשות בדק בית ולחפש עוד מטרות בחיים.
השיח העוקצני ולעיתים אף אגרסיבי המתנהל בפורום (זה ואחרים) אולי טוב לטראפיק אבל מרחיק הרבה אנשים בעלי ידע, מערכות מעניינות וצעירים שמתעניינים בתחום.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
יפה כתבת נירו ,אבל קצת אוביקטיביות ללא סגנון אנגלי לא תזיק לנו ,אתה ואחרים חושבים אולי שזה בזוי ,אבל אני חושב אחרת ,אולי חריג כאן אבל
זה האדם שכותב לך עכשיו ולאחרים המנומסים להפליא , לא רוצה סינטטיות ..... לא רוצה להיות מנומס ..... ואגב יש לי ביקורת קשה גם על המערכת הפרטית שלי בלי שום שיכות לתגובות לגבי האחרות

• Like
Reactions: AK1

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
מדי פעם אני נתקל בהערות לגבי השפעת פוסטים על ה"טראפיק", על הצורה בה ההנהלה מתחשבת בתרומה/נזק ל"טראפיק", על קירוב או הרחקה של אוכלוסיות נתונות, וכד'.

מעניין על מה זה מבוסס, והאם באמת יש מיתאם בין הנאמר בהערות האלה לבין המציאות. אולי @נמר יודע לענות.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
לא פעם מייחסים לי רוע לב. אולי יש בזה צדק לפחות במשמעות של היעדר "טוב" -- שאני הרבה פעמים מוקפץ ע"י עניינים טכניים ולא חושב על המשמעויות של זה בקשר לעניינים בין אישיים, ואומר דברים שאולי הם נכונים אבל הם גם יכולים לפגוע, ולפעמים אפילו אחרי שמעירים לי על זה זה לא נקלט עד הרבה זמן אחר כך.

לפעמים אני מצטער על זה, לאחר מעשה, אבל אם במשך כל השנים לא למדתי להשתפר בעניין הזה ולתפוס את זה בזמן, אני מעריך שכבר לא אלמד.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
851
נקודות
113
הנה ביקורת שלי על המערכת שלי:
דינמיות 7.5
במה 8.5
טונליות 9
הפרדה 7.5
בס -7.5
גבוהים 7.5
מיד - 8.5
גודל 9
משקל 8.5

באובר אול בפרמטרים השונים לטעמי היא אזור 8. אבל מבחינת החוויה שלי, הסכום גדול משאר חלקיו.

למה? כי היא מתחברת לידי עשיית מוזיקה!

לא מעניין אותי לשפר את הגבוהים ולקבל בהירות מעצבנת
לא מעניין אותי לשפר את ההפרדה אבל לאבד מהמשקל וטבעיות המיד.
כל שינוי בסטאפ יגרור ציונים קצת שונים למרכיבים השונים, ולעולם לא אקבל מושלם.

אז עכשיו יגיע פלוני ויתן לי ביקורת. סבבה, לא נעלב, מבחינתי על הפפו. אם תהיה בונה כך שאלמד מנסיונו ואשפר את הכוון שלי ללא הוצאות מטורפות, זה מבורך.
ונתינת ביקורת בונה צריכה להתחשב בטעמו של בעל המערכת, לנסות להבין את הכוון שהוא לקח!!

את זה לא הרבה אנשים יודעים לעשות!

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
חברים.

לפני כמה שנים הייתי מעורב כמעט בכל ״קטטה״ אודיופילית שהסתובבה ברחבי הרשת הישראלית בתחום. טענו שאני מושחת, התנהגו (או ניסו) להתגזען עלי (הכתב השחור מהאפור או משהו בסביבה), טענו שאני לא מבין כלום ושהמערכת שלי, כולה, על כל המחיר המופרע שלה נשמעת כמו פח. רוצים לשמוע משהו? זו היתה התקופה שגרמה לי להשקיע יותר ויותר בתחום. אני יכול להגיד לכם ביהירות כמעט דוחה שהרבה מהנשמה שמסתובבת בתחום הזה היא בזכות האתר הזה. אבל מה הוא שווה בלי חבריו. כאלה שאני חבר שלהם, כאלה שאני פחות וכאלה שמעולם לא ראיתי במציאות. הלהט הזה בפורום, שלעיתים גולש לקצת גידופים הדדיים ועקיצות למכביר, הם הרוח שהופכת אותנו ליותר להוטים על מה שאנחנו מתעסקים בו.

אמנם כולנו אודיופילים אבל אנחנו עדיין ישראלים. דם חם, עצבים קצת רופפים והכי בולט, אנחנו חצופים. ואתם יודעים מה? זה חלק מהסיפור הישראלי באודיו. כל אחד הוא המערכת של עצמו. המערכת היא אני ואני זו המערכת וכל מילה עליה היא מילה עלי. כי היא, המערכת הזו, אינה דבר דומם מבחינתינו. היא חלק מהמשפחה ומקדישים לה הרבה זמן ואנרגיה. אז כל מילה שתופנה כלפיה, במיוחד ביקורתית - בום!!! דרמה!!!!!!

הרבה פעמים אני קורא תגובות ומתעלם. אני טוען שיש כאן כמה חברים שאין להם מושג ירוק באיך צליל צריך להשמע וכיצד בוחרים מערכת. אבל כן, יש להם מערכות יקרות, מושקעות ברכיבים אבל דלות הידע שלהם בתחום בולטת כל כך, שמספיקה תמונה אחת או ״סיפור בחירת המוצר״ בשביל להבין שמדובר במערכת שאולי נשמעת טוב, אבל היא בנויה בטיפשות ובקלות היה אפשר להביא תוצאה טובה בקנה מידה. האם אני כותב את זה? לא! האם לפעמים אני מילימטר מלכתוב את זה? תמיד!

השאלה היא האם זה נכון לכתוב את זה פומבית? כן! השאלה היא אם כדאי לי או לכל אחד מאיתנו לכתוב את זה פומבית? כן, במידה ומבינים מה ההשלכות. וברגע שמחליטים, ומבינים שתהיה ביקורת על הביקורת אז אחלה.

אבל יש פה היבט נוסף והוא בדיוק זה שאמור להפוך אותנו לזהירים יותר. נכון, החלטנו שנכון יותר לבקר. השאלה היא את מי מבקרים ובאיזו עוצמה. כי זה ״לא הוגן״ לקבל ביקורת כשלא מבקשים אותה.

אז מה עושים?
רבים קצת, מתווכחים, יורדים אחד על השני. זה בסדר גמור ואין לי בעיה עם זה. כל עוד זה נעשה במקביל למשהו חשוב. שיתוף, עזרה, קידום התחום וכמובן איזון בניהם. אם שני הפרמטרים הללו מתקיימים אצל אותו גולש? פגז! אין לי בעיה איתו ואני מאמין שאין קבר במדינת ישראל, שעליו כתוב ״נפטר בעקבות העלבה בדיטאון)

עכשיו אני אלך רגע על הראש של אלדר.

ביני לבין אלדר לא עברה פומה שחורה אם כי כל חתולי הטרף שניתן למצוא. אבל בסופו של דבר, אני מסתכל על כמה הוא כן תורם וכמה פדיחות הוא עושה בגלל הציבעוניות שלו, הטקט שהוא נוהג להשאיר במגרה וכמובן, העזרה שהוא נותן ללא מעט חברים כאן. וכשאני מסתכל על זה, אוביאקטיבית, אלדר הוא אחת הדמויות היותר חשובות בתחום. ולכן, הוא לא רק לא אופציה לחסימה (אפשר לחשוב, כולה דיטאון) אם כי דמות מוערכת (על ידי) בפורום. קטעים הא? אני ואלדר היינו בכסאח שנים (משנת 2015 שלא החלפנו מילה למעט בתערוכה שלי) ועדיין אני חושב שהוא אחת הדמויות החשובות בפורום ובתחום בכלל. וכמוהו יש עוד כמה גולשים כאלה כאן.

ודבר אחרון לסיכום.

אני מתגעגע לתקופה ההיא, שכל הזמן היו ויכוחים סוערים. גם כשהיה נראה כאילו עוד שניה הולכים מכות, אז שחררו. כולם פה חננות, גם אם זה יקרה אין סכנת פגיעה אמיתית. למרות זאת, אפשר להיות קצת יותר רגישים.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
חברים.

לפני כמה שנים הייתי מעורב כמעט בכל ״קטטה״ אודיופילית שהסתובבה ברחבי הרשת הישראלית בתחום. טענו שאני מושחת, התנהגו (או ניסו) להתגזען עלי (הכתב השחור מהאפור או משהו בסביבה), טענו שאני לא מבין כלום ושהמערכת שלי, כולה, על כל המחיר המופרע שלה נשמעת כמו פח. רוצים לשמוע משהו? זו היתה התקופה שגרמה לי להשקיע יותר ויותר בתחום. אני יכול להגיד לכם ביהירות כמעט דוחה שהרבה מהנשמה שמסתובבת בתחום הזה היא בזכות האתר הזה. אבל מה הוא שווה בלי חבריו. כאלה שאני חבר שלהם, כאלה שאני פחות וכאלה שמעולם לא ראיתי במציאות. הלהט הזה בפורום, שלעיתים גולש לקצת גידופים הדדיים ועקיצות למכביר, הם הרוח שהופכת אותנו ליותר להוטים על מה שאנחנו מתעסקים בו.

אמנם כולנו אודיופילים אבל אנחנו עדיין ישראלים. דם חם, עצבים קצת רופפים והכי בולט, אנחנו חצופים. ואתם יודעים מה? זה חלק מהסיפור הישראלי באודיו. כל אחד הוא המערכת של עצמו. המערכת היא אני ואני זו המערכת וכל מילה עליה היא מילה עלי. כי היא, המערכת הזו, אינה דבר דומם מבחינתינו. היא חלק מהמשפחה ומקדישים לה הרבה זמן ואנרגיה. אז כל מילה שתופנה כלפיה, במיוחד ביקורתית - בום!!! דרמה!!!!!!

הרבה פעמים אני קורא תגובות ומתעלם. אני טוען שיש כאן כמה חברים שאין להם מושג ירוק באיך צליל צריך להשמע וכיצד בוחרים מערכת. אבל כן, יש להם מערכות יקרות, מושקעות ברכיבים אבל דלות הידע שלהם בתחום בולטת כל כך, שמספיקה תמונה אחת או ״סיפור בחירת המוצר״ בשביל להבין שמדובר במערכת שאולי נשמעת טוב, אבל היא בנויה בטיפשות ובקלות היה אפשר להביא תוצאה טובה בקנה מידה. האם אני כותב את זה? לא! האם לפעמים אני מילימטר מלכתוב את זה? תמיד!

השאלה היא האם זה נכון לכתוב את זה פומבית? כן! השאלה היא אם כדאי לי או לכל אחד מאיתנו לכתוב את זה פומבית? כן, במידה ומבינים מה ההשלכות. וברגע שמחליטים, ומבינים שתהיה ביקורת על הביקורת אז אחלה.

אבל יש פה היבט נוסף והוא בדיוק זה שאמור להפוך אותנו לזהירים יותר. נכון, החלטנו שנכון יותר לבקר. השאלה היא את מי מבקרים ובאיזו עוצמה. כי זה ״לא הוגן״ לקבל ביקורת כשלא מבקשים אותה.

אז מה עושים?
רבים קצת, מתווכחים, יורדים אחד על השני. זה בסדר גמור ואין לי בעיה עם זה. כל עוד זה נעשה במקביל למשהו חשוב. שיתוף, עזרה, קידום התחום וכמובן איזון בניהם. אם שני הפרמטרים הללו מתקיימים אצל אותו גולש? פגז! אין לי בעיה איתו ואני מאמין שאין קבר במדינת ישראל, שעליו כתוב ״נפטר בעקבות העלבה בדיטאון)

עכשיו אני אלך רגע על הראש של אלדר.

ביני לבין אלדר לא עברה פומה שחורה אם כי כל חתולי הטרף שניתן למצוא. אבל בסופו של דבר, אני מסתכל על כמה הוא כן תורם וכמה פדיחות הוא עושה בגלל הציבעוניות שלו, הטקט שהוא נוהג להשאיר במגרה וכמובן, העזרה שהוא נותן ללא מעט חברים כאן. וכשאני מסתכל על זה, אוביאקטיבית, אלדר הוא אחת הדמויות היותר חשובות בתחום. ולכן, הוא לא רק לא אופציה לחסימה (אפשר לחשוב, כולה דיטאון) אם כי דמות מוערכת (על ידי) בפורום. קטעים הא? אני ואלדר היינו בכסאח שנים (משנת 2015 שלא החלפנו מילה למעט בתערוכה שלי) ועדיין אני חושב שהוא אחת הדמויות החשובות בפורום ובתחום בכלל. וכמוהו יש עוד כמה גולשים כאלה כאן.

ודבר אחרון לסיכום.

אני מתגעגע לתקופה ההיא, שכל הזמן היו ויכוחים סוערים. גם כשהיה נראה כאילו עוד שניה הולכים מכות, אז שחררו. כולם פה חננות, גם אם זה יקרה אין סכנת פגיעה אמיתית. למרות זאת, אפשר להיות קצת יותר רגישים.
לא מתאים לך לצאת פרווה, או אולי כן?

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
ודבר אחרון לסיכום.

יוחזר אייל פור ז"ל לאלתר....

Vivaldi Audio

עוסק בתחום
מעורבות
340
נקודות
63
אין ספק, לפחות לטעמי, ששיחות ענייניות ונוקבות הרבה יותר מעניינות מוורדים. אני עצמי נמנע בדרך כלל מהתערבות בדיונים, גם כי הם כמעט תמיד סוחבים לכיוונים שכולנו מכירים וגם כי באופי שלי אני מעדיף דיאלוג (עדיף חי) על פני שיחת פורום. לכן, באותם מקרים שמדגדג לי להגיב, אני פשוט פונה אל האדם בהודעה פרטית, ולפעמים מרים אליו טלפון. האפשרות השנייה הרבה יותר מעניינת אותי, כי אני מוצא שבשקט של הדואו השיחה הרבה יותר כנה ונינוחה. כך או כך, יש את הצד הגלוי לעין ויש את אחורי הקלעים - ושניהם חלק אינטגרלי מהאתר המצוין הזה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור