ניקוי ראש

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
לא, לא זה:

בחודשים האחרונים שמתי לב שהאזנה לתקליט הופכת לבלתי נסבלת ככל שמתקדמים בצד ומגיעים לחלקו הפנימי.
התופעה ידועה וניתן לייחסה, כך מסתבר, למספר סיבות: כיוון לא נכון של הזרוע, ראש בסוף חייו, וככל הנראה דברים נוספים (קטונתי מלהבין בזה).

בקיצור, דיברתי עם זיו שהוא היבואן של ה- SHELTER שלי, דיברתי עם ערן שהוא היבואן של חצי משאר המערכת שלי... (ניצלתי את קרדיט המזומנים שהשכבתי אצלו כדי לקבל תמיכה טכנית בחינם. חייב לאמר, לא התאכזבתי).

שני האבות, גם הטרי וגם המנוסה יותר, הציעו לי להתחיל בקטן ולנקות קודם את הראש כמו שצריך.
הגדיל ערן לאמר וייעץ לי ללטף את הראש עם נוזל ניקוי, לא סתם עם המברשת הפחמית הצפופה.
עשיתי כדבריו - טבלתי את המברשת בנוזל ניקוי תקליטים שהכינותי מראש, וניקיתי את הראש עד שהוא התחיל לבכות.

אני מניח שפסיכואקוסטיקה משחקת תפקיד משמעותי, אבל איך ששמתי תקליט להאזנה הצליל נהיה יותר חלק והרבה פחות מגורען. יותר מפוקס ועם פחות "הילה" מיותר מסביבו. אבל מה שיותר חשוב, זה שסוף סוף אני שומע טוב גם בחלק הפנימי של התקליט. אז אין צורך בלהטריד יבואנים נחמדים להגיע עד ל- winterfell (הצפון החיפאי).

עכשיו השאלה:
מה השיטות שבהן אתם מנקים את הראש שלכם? אצלי עד כה יש את השיטות הבאות:
1. ניקוי באמצעות מברשת פחמית קטנה צפופה לראשים, על יבש.
2. אותו דבר, על רטוב, כמו שעשיתי עכשיו. במקרה כזה - איזה נוזל אופטימלי? זה של התקליטים זה בסדר?
3. עם לחץ אויר עדין, כזה ספריי של מעבדות. זה הגיוני? ואם כן, האם שווה לקנות קומפרסור קטן במקום להוציא 50 ש"ח כל פעם על ספריי? או שזה אדיוטי?

יש דברים נוספים?

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
שלא יהיה לך מקום לספק:
החלק הפנימי של התקליט תמיד - אבל תמיד - יהיה פחות טוב מהחיצוני.
זו גיאומטריה פשוטה ואכזרית, אין מה לעשות.
פני התקליט חולפים מתחת למחט במהירות נמוכה יותק בחלק הפנימי מאשר בחיצוני, וזה משליך גם על רוחב הפס (תדרים גבוהים יורדים) וגם על הרגישות לאבק ופצפוצים.

ראה re-issuing חדשים של הקלטות ג'אז, על תקליטי 45. זה ממחיש את העניין.

boazro

אוהב את התחום
מעורבות
110
נקודות
43
אני משתמש ב ZERO DUST של ONZOW LAB
זה ג"ל מיוחד שתוקעים בו את המחט בעדינות ו הלכלוך נישאר עלו.לא זול אבל יעיל ולתמיד.שהוא מלה לכלוך רוחצים אותו ב מים .קניתי מזיו.
בועז

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אני משתמש ב ZERO DUST של ONZOW LAB
זה ג"ל מיוחד שתוקעים בו את המחט בעדינות ו הלכלוך נישאר עלו.לא זול אבל יעיל ולתמיד.שהוא מלה לכלוך רוחצים אותו ב מים .קניתי מזיו.
בועז
מגניב. תודה!
מזכיר לי את מה שיש למקלדות, הג'ל הדביק הזה שאמור לאסוף אבק, שערות, קשקשים ושאר הפרשות מהמקשים :).

אני אברר עם זיו.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
שלא יהיה לך מקום לספק:
החלק הפנימי של התקליט תמיד - אבל תמיד - יהיה פחות טוב מהחיצוני.
זו גיאומטריה פשוטה ואכזרית, אין מה לעשות.
פני התקליט חולפים מתחת למחט במהירות נמוכה יותק בחלק הפנימי מאשר בחיצוני, וזה משליך גם על רוחב הפס (תדרים גבוהים יורדים) וגם על הרגישות לאבק ופצפוצים.

ראה re-issuing חדשים של הקלטות ג'אז, על תקליטי 45. זה ממחיש את העניין.
כן, ידוע. תודה. זה פשוט הפך לבלתי נסבל. זה היה נשמע מקופרס וחרוך בהשוואה להתחלה. עכשיו, אחרי שניקיתי קצת, זה הרבה הרבה יותר טוב, וכמעט לא מורגש.

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
אני משתמש בספוג הקסם (רק צריך להקפיד לקנות כזה שלא מכיל חומרי ניקוי).
הניקוי עצמו על יבש ובעצם נותן למחט לגעת קלות בספוג וזה כבר עושה את העבודה.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
כן, ידוע. תודה. זה פשוט הפך לבלתי נסבל. זה היה נשמע מקופרס וחרוך בהשוואה להתחלה. עכשיו, אחרי שניקיתי קצת, זה הרבה הרבה יותר טוב, וכמעט לא מורגש.

המהירות היקפית משתנה והזרוע משנה
זוית,המחט לא נמצאת בgroove
כמו בתחילת התקליט.

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
באו נעשה את זה פשוט:

כך נראת מחט Denon DL103 אחרי כ- 150-200 שעות נגינה (לא מאוד עדינות מצידי):

22325816245_58afb8b4a4_o.jpg

וכך נראית אותה מחט בדיוק, לאחר 10 דק, עם נוזל ניקוי ומברשת עדינה:

21703070524_6ff427af93_o.jpg

10 ml אלכהול איזופרופיל יוגרלו בין המנחשים נכונה באיזה מצב המחט נשמעת טוב יותר :)

אז איך מנקים?

א) צריך מברשת עדינה, אבל לא מדי - אני משתמש בזו שהגיעה עם ה- Denon. מברשת סיבי הפחמן שאיתה מנקים אבק מהתקליטים רכה מדי ולא ממש מנקה את הלכלוך ה"קשה" מהמחט. יש שפע מברשות ייעודיות. למיטב הבנתי כולן טובות (שזה אומר שאין טעם לבזבז כסף על היקרה יותר), אבל צריך להפעיל שיקול דעת. ישנם גם מיני "ספוגיות קסם" שעוזרות להאט את הצטברות הלכלוך על המחט, אבל כשהיא כבר מלוכלכת - לא עוזרות בכלל לנקות אותה חזרה. למעשה, הן מוודאות שהלכלוך יהיה כזה שקשה לנקות :rolleyes:

ב) נוזל ניקוי - כל נוזל ממיס, שאינו חריף מדי. אני משתמש באיזופרופיל, שעולה כ- 15 ש"ח לליטר (משתמש בו גם לניקוי תקליטים). נוזלים ייעודיים עולים הרבה יותר, עושים בדיוק אותה עבודה (בדוק - במיקרוסקופ!) ומגיעים בבקבוקונים קטנים ואיכותיים. חבר מספר לי שוויסקי סינגל מאלט עשה אצלו עבודה מעולה. הוא כמובן לא יקרב בלנדד למחטים שלו...
:eek:

איך מנקים: מרטיבים קצת את המברשת (אין צורך להטביע את המחט, וגם לא כדאי שנוזל יגיע לסלילים - למרות שאלכהול איזו מתנדף בלי להשאיר משקעים - אז זו לא בעיה. וויסקי, מצד שני...), ומנקים. יצרניות המחטים יגידו שרק לאורך מוט המחט, מאחור קדימה. כך אכן הסכנה לשלמות המחט היא הקטנה ביותר, אבל אם המחט באמת מלוכלכת (כמו בתמונה) זה לא יספיק. מנקים בעיקר מאחור קדימה, בזהירות מלפנים אחורה, ולבסוף מאוד בעדינות לצדדים.

מוט המחט הוא מאוד עדין, אבל לא כל נגיעה הורסת אותו. בסופו של דבר צריך לעבוד בעדינות ובזהירות מכל הכיוונים, עד שהמחט נקיה.

האמת, בלי מיקרוסקופ קשה מאוד לנקות לגמרי. מה שקורה הוא שמשקעים מסוג כזה -

17812293305_4289e86039_o.jpg

לא ניתן לראות בעיין. מאוד קשה לראות אפילו עם זכוכית מגדלת, ורק כשיודעים בדיוק איפה הם ומה גודלם ומיקומם - אפשר לנקות אותם מהמחט ביעילות - אחרת כל העבודה היא די ניחוש ותקווה שעבודה יסודית תהיה מספיק טובה.

שבת שלום (ורד)

Sigma

עוסק בתחום
מעורבות
15
נקודות
18
באו נעשה את זה פשוט:

כך נראת מחט Denon DL103 אחרי כ- 150-200 שעות נגינה (לא מאוד עדינות מצידי):

22325816245_58afb8b4a4_o.jpg

וכך נראית אותה מחט בדיוק, לאחר 10 דק, עם נוזל ניקוי ומברשת עדינה:

21703070524_6ff427af93_o.jpg

10 ml אלכהול איזופרופיל יוגרלו בין המנחשים נכונה באיזה מצב המחט נשמעת טוב יותר :)

אז איך מנקים?

א) צריך מברשת עדינה, אבל לא מדי - אני משתמש בזו שהגיעה עם ה- Denon. מברשת סיבי הפחמן שאיתה מנקים אבק מהתקליטים רכה מדי ולא ממש מנקה את הלכלוך ה"קשה" מהמחט. יש שפע מברשות ייעודיות. למיטב הבנתי כולן טובות (שזה אומר שאין טעם לבזבז כסף על היקרה יותר), אבל צריך להפעיל שיקול דעת. ישנם גם מיני "ספוגיות קסם" שעוזרות להאט את הצטברות הלכלוך על המחט, אבל כשהיא כבר מלוכלכת - לא עוזרות בכלל לנקות אותה חזרה. למעשה, הן מוודאות שהלכלוך יהיה כזה שקשה לנקות :rolleyes:

ב) נוזל ניקוי - כל נוזל ממיס, שאינו חריף מדי. אני משתמש באיזופרופיל, שעולה כ- 15 ש"ח לליטר (משתמש בו גם לניקוי תקליטים). נוזלים ייעודיים עולים הרבה יותר, עושים בדיוק אותה עבודה (בדוק - במיקרוסקופ!) ומגיעים בבקבוקונים קטנים ואיכותיים. חבר מספר לי שוויסקי סינגל מאלט עשה אצלו עבודה מעולה. הוא כמובן לא יקרב בלנדד למחטים שלו...
:eek:

איך מנקים: מרטיבים קצת את המברשת (אין צורך להטביע את המחט, וגם לא כדאי שנוזל יגיע לסלילים - למרות שאלכהול איזו מתנדף בלי להשאיר משקעים - אז זו לא בעיה. וויסקי, מצד שני...), ומנקים. יצרניות המחטים יגידו שרק לאורך מוט המחט, מאחור קדימה. כך אכן הסכנה לשלמות המחט היא הקטנה ביותר, אבל אם המחט באמת מלוכלכת (כמו בתמונה) זה לא יספיק. מנקים בעיקר מאחור קדימה, בזהירות מלפנים אחורה, ולבסוף מאוד בעדינות לצדדים.

מוט המחט הוא מאוד עדין, אבל לא כל נגיעה הורסת אותו. בסופו של דבר צריך לעבוד בעדינות ובזהירות מכל הכיוונים, עד שהמחט נקיה.

האמת, בלי מיקרוסקופ קשה מאוד לנקות לגמרי. מה שקורה הוא שמשקעים מסוג כזה -

17812293305_4289e86039_o.jpg

לא ניתן לראות בעיין. מאוד קשה לראות אפילו עם זכוכית מגדלת, ורק כשיודעים בדיוק איפה הם ומה גודלם ומיקומם - אפשר לנקות אותם מהמחט ביעילות - אחרת כל העבודה היא די ניחוש ותקווה שעבודה יסודית תהיה מספיק טובה.

שבת שלום (ורד)

זו השיטה האפקטיבית ביותר, המברשת של דנון מצויינת למטרה הזו

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אני משתמש בספוג הקסם (רק צריך להקפיד לקנות כזה שלא מכיל חומרי ניקוי).
הניקוי עצמו על יבש ובעצם נותן למחט לגעת קלות בספוג וזה כבר עושה את העבודה.

אוי ואבוי. לא להשתמש בספוג הזה לשום רכיב במערכת ובמיוחד לא מחט. הספוג הזה הוא בעצם פוליש. הוא מחוספס, מוריד שיכבה מקרונית ממה שהוא בא איתו בשיפשוף. ספוג הפלא זה לא לא לא.

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
אוי ואבוי. לא להשתמש בספוג הזה לשום רכיב במערכת ובמיוחד לא מחט. הספוג הזה הוא בעצם פוליש. הוא מחוספס, מוריד שיכבה מקרונית ממה שהוא בא איתו בשיפשוף. ספוג הפלא זה לא לא לא.

לא צריך להגזים -

המחט, כזכור, עשויה יהלום. אני לא יודע ממה עשוי הספוג, אבל זה משהו רך ומשמעותית רך יותר מיהלום.
אין שום סיכוי שהספוג יפגע במחט עצמה, לא בשכבה מיקרונית, ולא בכל דרך אחרת.
הסיבה שתקליטים מצליחים בסוף (כמה אלפי שעות נגינה) לפגוע במחט, היא כי המגע בין התקליט למחט הוא זעיר, ומהירות הסיבוב של התקליט גבוהה מאוד לשטח המגע - מה שמייצר חום. בלי חום, לא היו נשחקות לנו המחטים (אבל התקליטים היו נשחקים מהר יותר...).

אני לא רואה שום סיבה לא להשתמש בספוגיות השונות (פחות אוהב את הג'לים - כימיקאלים כן משפיעים ומותירים משקעים). רק צריך להבין שבדיוק מהסיבה הזו - הספוגיות למניהן לא יכולות להתמודד עם הלכלוך, אחרי שהצטבר והתקשה (ורד)

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
אבל מה שיטת הניקוי עם ספוג ? סתם להוריד את המחט עליו ולהרים ?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
לא.
יש חומר מיוחד עבור זה.
לא ספוגים של מקלחת ולא ספוג הפלא.
בועז הציע את ההצעה הכי טובה לניקוי הראש שקיימת.

ironsf

אוהב את התחום
מעורבות
15
נקודות
8
אז רגע......
להפסיק עם מברשת השיניים?
:)

ironsf

אוהב את התחום
מעורבות
15
נקודות
8
עם איזה מיקרוסקופ נלקחה התמונה השניה?

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
אני משתמש בנוזל יעודי עם מברשת מובנת במכסה הבקבוק.
דומה ללכה של נשים.
משתמש מעל 3 שנים,עובד מציון.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אז מה ההבדל בין כרית ג'ל כזאת לבין מברשת עם סיבי פחם צפופים טבולה בקצת אלכוהול, מבחינת התוצאה הסופית?

אודיו זיפ

עוסק בתחום
מעורבות
626
נקודות
113
המונח "ג'ל" מטעה, זה יותר דומה לכרית בגמישות אידאלית למטרה. הOnzow לא משאיר שום "כימיקלים" ושום בטיח.
הורדה קלילה של המחט אליו, וסגרת עניין. גם לא צריך אספקה בלתי נגמרת של נוזלים למטרה, כי קונים פעם אחת, ומנקים אותו עם מים חמים כשהוא מתמלא.
ככה, הסיכוי שתשבור את הקנטיליבר או תעיף את הטיפ לתהום הנשיה ע"י זאפטה מהמברשת, או תמיס הדבקה, או תשקה את הסליל לרוויה, יורד למחוזות אפסיים.
לפני Onzow:
before onzow.jpg

אחרי Onzow:
after onzow.jpg

בשורה התחתונה, על הראש ברמה של מה שיש אצלך, לא הייתי לוקח הימורים כאלה.

ואם בכל זאת בא לך, אז יותר לכיוון הזה:
PUT SOME WINDEX ON IT.jpg

תמונות מצורפות

• PUT SOME WINDEX ON IT.jpg
    PUT SOME WINDEX ON IT.jpg
    KB 8.3 · צפיות: 505
  • before onzow.jpg
    before onzow.jpg
    KB 35 · צפיות: 523
  • after onzow.jpg
    after onzow.jpg
    KB 33.7 · צפיות: 513

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
490
נקודות
83
הלו ניב.
יש לי בקבוקון אלכוהול 70 אחוז.
זה מותר?
או רחמנא לצלן.

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
הלו ניב.
יש לי בקבוקון אלכוהול 70 אחוז.
זה מותר?
או רחמנא לצלן.
זה רפואי.
לדעתי עדיף איזופרופיל אלכוהול 99%. אין בו מים.
למה לא פונה לאחים צפוניים?
יש לי בקבוק גדול, אעניק לך בחדווה רבה!

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור