ניגון טידל דרך פלאפון ושליטה מחאה

ilam

אוהב את התחום
מעורבות
125
נקודות
43
כולם גנבים.... היו צריכים לחלק ציוד, מוזיקה ותוכנה בחינם, או מקסימום ב 9.99ש"ח לחודש ;)
או DIY

nir8e

אוהב את התחום
מעורבות
287
נקודות
63
audirvana עובדת ונשמעת טוב מאוד אבל היא חצי אפוייה (יש כמה פיצ'רים חסרים כמו TRACK/RADIO). כרומקאסט אודיו יכול להיות פתרון למרות שאי אפשר לסדר את הפלייליסט כמו באודירונה. יש אפליקציה PLEX שיכולה להתחבר גם לטידל יש אפשרות לסדר את הפלייליסט דרכה אבל לא אהבתי את הUI שלה. MCONNECT שעובדת לא רע ואפשר לשדר איתה Cast & DLNA/UPnP ניסיתי אותה עם JRIVER ביחד.
כנראה שאין פתרונות חינמיים מוצלחים לTIDAL.מבחינת סאונד ROON ואודירוונה הכי מוצלחות לדעתי.

yuvy123

אוהב את התחום
מעורבות
10
נקודות
8
אני עובד עם כרומקאסט אודיו ו ROON .
זה עובד מצויין , למרות שאני שומע רק קבצים מהמחשב ולא משתמש בשרותי מוזיקה כלשהם .
נכון ש ROON יקר קצת , אבל שווה וגם קצת ממכר .
בכל מקרה - הרשת של ROON מאד יציבה ואין הפרעות ותקיעות כמו שהיה כשעבדתי עם FOOBAR2000 ו BUBBLEUPNP .

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
אני עובד עם כרומקאסט אודיו ו ROON .
זה עובד מצויין , למרות שאני שומע רק קבצים מהמחשב ולא משתמש בשרותי מוזיקה כלשהם .
נכון ש ROON יקר קצת , אבל שווה וגם קצת ממכר .
בכל מקרה - הרשת של ROON מאד יציבה ואין הפרעות ותקיעות כמו שהיה כשעבדתי עם FOOBAR2000 ו BUBBLEUPNP .
אחלה שילוב - החבר'ה של ROON הינדסו את הפרוטוקול של הכרום קאסט והורידו את הג'יטר לכמעט אפס.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אחלה שילוב - החבר'ה של ROON הינדסו את הפרוטוקול של הכרום קאסט והורידו את הג'יטר לכמעט אפס.
מה קשור?
גיטר קיים כאשר יש דגימה כלומר כאשר ממירים A/D למשל
כאשר מידע נשלח דיגיטלית כמו בפרוטוקול של כרום קאסט אין שום משמעות לגיטר

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113

motorica

אוהב את התחום
מעורבות
67
נקודות
28
אני משתמש ב Volumio בגירסה החינמית שמספיקה לי
כל הספריה של המוזיקה שלי ב NAS מאונדקסת וקלה לשליפה, ויש לי גם מנוי ל spotify וזה עובד נפלא, גם טידל עובד.
ה Endpoint הוא Raspberry Pi 4 שמחובר ל LAN וה DAC הוא Chord Mojo שמחובר לסוללה.

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
מבלי להכנס לוויכח איזה ג'יטר ומושג הג'יטר ברצוני להסביר כמה דברים איך הדברים נעשים בצורה דיגיטלית, חשוב לי להסביר את הדברים כי יש לאנשים רושם שהמידע דיגיטלי אז שום דבר לא הולך לאיבוד,כאילו שזה פאקט של אינטרנט TCP שיש בקשה לשידור חוזר אם ה CRC נופל, אז באודיו דיגיטלי אין בקשה לשידור חוזר ולכן חשוב לי להסביר את ההשפעות של הג'יטר בעיקר כאשר הסטרימר וה DAC שלא נמצאים באותה המערכת , הווה אומר הסטרימר אינו מסונכרן ל DAC.

המידע בין הסטרימר ל DAC עוברים בצורה טורית למשל SPDIF (AUSEBU )
בניגוד ל HDMI למשל שהשעון עובר גם בנוסף למידע , באדיו טורי אין שעון בין המשדר למקלט
ה DAC שקולט את המידע צריך לשחזר את שעון הדגימה , איך הדבר נעשה ? ע"י מציאת מרכז הביט,
במידע יכול להיות שיש הרבה אפסים או הרבה אחדים, לכן משדרים את המידע בפורמט Biphase
זאת אומרת הביט הבא תלוי בביט הקודם , בנוסף יש פריאמבל בהתחלה "010101" על מנת שיהיה קל למצוא את מרכז הביט.
נניח שלסטרימר ול DAC יש ג'יטר "0" , הווה אומר השעונים יציבים, ה DAC ננעל על המידע ובא לציון גואל...
עכשיו מה קורה שהמידע בסטרימר מתחיל לטייל ?
ה DAC עוקב אחרי המידע (מרכז הביט) על מנת לא לפספס ביטים במקרה הטוב, ואלול לפספס ביטים במקרה הרע...
במקרה הטוב, התדר של הדגימה בעצם עולה ויורד על מנת לעקוב אחרי האות ואז בעצם נוצר "ג'יטר" בשמע...
יש סוגים שונים של DAC , בחלקם יש "פילטרים" ובחלקם יש גם BUFFER שבא "לפצות" על ה ג'יטר , אבל במקרה של שימוש ב BUFFER יכול להיות מקרים של "זריקת מידע" כאשר ה BUFFER מתפוצץ או "חזרה על מידע" כאשר ה BUFFER רייק, הדבר נעשה בדרך כלל (אם כי לא תמיד) בצורה חכמה מבלי שזה יהיה מורגש , אבל בהחלט יכול להיות מורגש למי שרגיש :)

אוריג

אוהב את התחום
מעורבות
83
נקודות
28

דילגתי על המדידות (למה לי להתרגז) ועברתי לסיכום.
נאמר שם דווקא שלכרומקאסט יש ג'יטר גבוה, אבל הכל נסלח אם משתמשים בממיר טוב (אני מניח שהכוונה כאן לשעון, אולי הכוונה דווקא לצ'יפ).

חייב לומר שהגישה של "אם יש לך ממיר מספיק טוב אז המקור הדיגיטלי זה ביטים ולא משנה המימוש" בד"כ מנוגדת לניסיון שלי. יכול להיות שבמה שנוגע לשעונים וג'יטר היא מוצדק יותר.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
מבלי להכנס לוויכח איזה ג'יטר ומושג הג'יטר ברצוני להסביר כמה דברים איך הדברים נעשים בצורה דיגיטלית, חשוב לי להסביר את הדברים כי יש לאנשים רושם שהמידע דיגיטלי אז שום דבר לא הולך לאיבוד,כאילו שזה פאקט של אינטרנט TCP שיש בקשה לשידור חוזר אם ה CRC נופל, אז באודיו דיגיטלי אין בקשה לשידור חוזר ולכן חשוב לי להסביר את ההשפעות של הג'יטר בעיקר כאשר הסטרימר וה DAC שלא נמצאים באותה המערכת , הווה אומר הסטרימר אינו מסונכרן ל DAC.

המידע בין הסטרימר ל DAC עוברים בצורה טורית למשל SPDIF (AUSEBU )
בניגוד ל HDMI למשל שהשעון עובר גם בנוסף למידע , באדיו טורי אין שעון בין המשדר למקלט
ה DAC שקולט את המידע צריך לשחזר את שעון הדגימה , איך הדבר נעשה ? ע"י מציאת מרכז הביט,
במידע יכול להיות שיש הרבה אפסים או הרבה אחדים, לכן משדרים את המידע בפורמט Biphase
זאת אומרת הביט הבא תלוי בביט הקודם , בנוסף יש פריאמבל בהתחלה "010101" על מנת שיהיה קל למצוא את מרכז הביט.
נניח שלסטרימר ול DAC יש ג'יטר "0" , הווה אומר השעונים יציבים, ה DAC ננעל על המידע ובא לציון גואל...
עכשיו מה קורה שהמידע בסטרימר מתחיל לטייל ?
ה DAC עוקב אחרי המידע (מרכז הביט) על מנת לא לפספס ביטים במקרה הטוב, ואלול לפספס ביטים במקרה הרע...
במקרה הטוב, התדר של הדגימה בעצם עולה ויורד על מנת לעקוב אחרי האות ואז בעצם נוצר "ג'יטר" בשמע...
יש סוגים שונים של DAC , בחלקם יש "פילטרים" ובחלקם יש גם BUFFER שבא "לפצות" על ה ג'יטר , אבל במקרה של שימוש ב BUFFER יכול להיות מקרים של "זריקת מידע" כאשר ה BUFFER מתפוצץ או "חזרה על מידע" כאשר ה BUFFER רייק, הדבר נעשה בדרך כלל (אם כי לא תמיד) בצורה חכמה מבלי שזה יהיה מורגש , אבל בהחלט יכול להיות מורגש למי שרגיש :)
הסבר מעניין
שאלה
יש דאקים שיש להם חיבור usb device שאליו מחברים דיסק חיצוני ואז פשוט קוראים קובץ מתוך ה block device בלי שעון
האם זה ישמע פחות טוב בגלל זה?
אני באמת שואל

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
הסבר מעניין
שאלה
יש דאקים שיש להם חיבור usb device שאליו מחברים דיסק חיצוני ואז פשוט קוראים קובץ מתוך ה block device בלי שעון
האם זה ישמע פחות טוב בגלל זה?
אני באמת שואל
אם הבנתי אותך נכון, זה לא DAC , זה נגן עם DAC מובנה, וזה בעצם דומה לסטרימר עם DAC מובנה , לצורך העניין זה לא חשוב אם המידע מגיע מ USB או רשת .
איכות השעון המובנה במכשיר הוא אחד מהפרמטרים לאיכות כמו בכל DAC ,
ואז המכשיר יקבע לעצמו מתי להמיר את ה DATA (למשוך DATA מהבאפר)
אם ישמע פחות טוב ?
אם DAC (הכולל נגן) איכותי ויש לו שעונים יציבים ומתוכנן נכון ישמעו טוב, אני לא יודע אם ישמע פחות טוב או יותר טוב ממה ?
אם יש סטרימר איכותי שיש לו שעונים מדוייקים ויציבים (ליציאת SPDIF למשל) ויש DAC עם שעונים יציבים ישמעו טוב בשניהם...

נערך לאחרונה ב:

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אם הבנתי אותך נכון, זה לא DAC , זה נגן עם DAC מובנה, וזה בעצם דומה לסטרימר עם DAC מובנה , לצורך העניין זה לא חשוב אם המידע מגיע מ USB או רשת .
איכות השעון המובנה במכשיר הוא אחד מהפרמטרים לאיכות כמו בכל DAC ,
ואז המכשיר יקבע לעצמו מתי להמיר את ה DATA (למשוך DATA מהבאפר)
אם ישמע פחות טוב ?
אם DAC איכותי ויש לו שעונים יציבים ומתוכנן נכון , לדעתי ישמע טוב יותר....
לא הבנת אותי או שלא הבנתי אותך :)
אתה אומר שצריך לתאם בין השעון של הסטרימר לשעון של הדאק
אני שואל, אם אין סטרימר כמו בהרבה מוצרים שאפשר לשים קבצים ישירות לדאק כלומר מערכת ההפעלה קוראת את הקובץ לזיכרון והדאק לוקח אותו מהזיכרון באמצעות DMA ומפענח לאנלוג לפי השעון שלו בלבד
כאן לא יהיה לפי ההסבר שלך שום גיטר כי יש רק שעון אחד והשאלה (אולי לאלו שיש להם כאלה דאקים) האם במקרה זה שומעים טוב יותר

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
לא הבנת אותי או שלא הבנתי אותך :)
אתה אומר שצריך לתאם בין השעון של הסטרימר לשעון של הדאק
אני שואל, אם אין סטרימר כמו בהרבה מוצרים שאפשר לשים קבצים ישירות לדאק כלומר מערכת ההפעלה קוראת את הקובץ לזיכרון והדאק לוקח אותו מהזיכרון באמצעות DMA ומפענח לאנלוג לפי השעון שלו בלבד
כאן לא יהיה לפי ההסבר שלך שום גיטר כי יש רק שעון אחד והשאלה (אולי לאלו שיש להם כאלה דאקים) האם במקרה זה שומעים טוב יותר
אני הבנתי אותך , כנראה לא הבנת אותי :)
זאת אומרת שהסטרימר (לא חשוב לצורך הענין אם זה קובץ או רשת) וה DAC ביחד , ואכן יש שעון יחיד, אבל השעון יכול לג'טר , אם המכשיר איכותי ויש לו שעון "ברזל" TCXO (שעון מדוייק בתנור) השעון יהיה יציב ולא יהיה כמעט ג'יטר, אם השעון לא איכותי אז יהיה ג'יטר באות האנלוגי מכיוון שהשעון היחיד זה שממיר לאנלוג "מטייל" ואז האות האנלוגי המשוחזר לא יהיה מדוייק , התדר המשוחזר יהיה פעם קצת יותר גבוה ופעם קצת בתדר יותר נמוך ועלולים להווצר עיוותים ..
מצאתי הסבר פשוט ברשת (יש הרבה)
http://audio-probe.com/en/documentation/clock-jitter-and-audio-quality/?ckattempt=1

נערך לאחרונה ב:

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אני הבנתי אותך , כנראה לא הבנת אותי :)
זאת אומרת שהסטרימר (לא חשוב לצורך הענין אם זה קובץ או רשת) וה DAC ביחד , ואכן יש שעון יחיד, אבל השעון יכול לג'טר , אם המכשיר איכותי ויש לו שעון "ברזל" TCXO (שעון מדוייק בתנור) השעון יהיה יציב ולא יהיה כמעט ג'יטר, אם השעון לא איכותי אז יהיה ג'יטר באות האנלוגי מכיוון שהשעון היחיד זה שממיר לאנלוג "מטייל" ואז האות האנלוגי המשוחזר לא יהיה מדוייק , התדר המשוחזר יהיה פעם קצת יותר גבוה ופעם קצת בתדר יותר נמוך ועלולים להווצר עיוותים ..
מצאתי הסבר פשוט ברשת (יש הרבה)
http://audio-probe.com/en/documentation/clock-jitter-and-audio-quality/?ckattempt=1

מה שאתה אומר זה שהרכיב של הדאק (הציפ) מקבל את המידע וממיר אותו לא בקצב אחיד?
שוב אם יש רק שעון אחד אז אין הפרשים בין שעונים

צריך פעם אחת ולתמיד לעשות סדר עם המושג הזה שנקרא גיטר
בגלל שזה התחום שלי - פיתוח מערכות embedded במיוחד מבוססות לינוקס שזה 99 אחוז ממערכות ההפעלה בסטרימרים היום וגם יצא לי לכתוב לא מעט דרייברים ל USB וגם דרייבר לציפ דאק של חברת National נראה לי (וזה בשביל לעצבן אף אחד) שלקחו מושג מהתחום והלבישו אותו על בעיית אודיו מטעמים מסחריים
במושג הפשוט גיטר זה הזמן שעובר בין הפסיקה לדגימה ובכל מערכת שמגיבה לפסיקות אחנו רוצים להוריד אותו למינימום
כאשר מבצעים דגימה אנלוג לדיגיטל והדגימה מתבצעת בתדר 44 קילו הרץ - נרצה שזה יהיה מדוייק
כמו כן נרצה שהתדר יהיה מדוייק בכיוון ההפוך כלומר המרה מדיגיטל לאנלוג
העניין היחידי שלא נכנס בו מושג הגיטר זה העברה מכל סוג מדיגיטל לדיגיטל לא משנה אם מגיע מקובץ או בסטרים

הפרוטוקול USB מספק הגנה מוחלטת מאיבוד מידע או הוספת מידע

אני לא מתווכח אם מי ששומע הבדלים בין כבלים דיגיטלים - מאמין לו באמת
אני רק טוען שעשו כאן סלט , לדעתי מטעמים מסחריים , בין מושגים

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
מה שאתה אומר זה שהרכיב של הדאק (הציפ) מקבל את המידע וממיר אותו לא בקצב אחיד?
שוב אם יש רק שעון אחד אז אין הפרשים בין שעונים

צריך פעם אחת ולתמיד לעשות סדר עם המושג הזה שנקרא גיטר
בגלל שזה התחום שלי - פיתוח מערכות embedded במיוחד מבוססות לינוקס שזה 99 אחוז ממערכות ההפעלה בסטרימרים היום וגם יצא לי לכתוב לא מעט דרייברים ל USB וגם דרייבר לציפ דאק של חברת National נראה לי (וזה בשביל לעצבן אף אחד) שלקחו מושג מהתחום והלבישו אותו על בעיית אודיו מטעמים מסחריים
במושג הפשוט גיטר זה הזמן שעובר בין הפסיקה לדגימה ובכל מערכת שמגיבה לפסיקות אחנו רוצים להוריד אותו למינימום
כאשר מבצעים דגימה אנלוג לדיגיטל והדגימה מתבצעת בתדר 44 קילו הרץ - נרצה שזה יהיה מדוייק
כמו כן נרצה שהתדר יהיה מדוייק בכיוון ההפוך כלומר המרה מדיגיטל לאנלוג
העניין היחידי שלא נכנס בו מושג הגיטר זה העברה מכל סוג מדיגיטל לדיגיטל לא משנה אם מגיע מקובץ או בסטרים

הפרוטוקול USB מספק הגנה מוחלטת מאיבוד מידע או הוספת מידע

אני לא מתווכח אם מי ששומע הבדלים בין כבלים דיגיטלים - מאמין לו באמת
אני רק טוען שעשו כאן סלט , לדעתי מטעמים מסחריים , בין מושגים
אכן, מה שאני אומר זה שהרכיב של הדאק (הציפ) מקבל את המידע וממיר אותו לא בקצב אחיד,
אפילו אם יש רק שעון אחד...
כי השעון הוא אחד אבל מורכב מהרבה מחזורים שיוצרים את תדר ההמרה,
אם זמן מחזור אחד לא שווה לזמן המחזור שלאחריו , הווה אומר יש ג'יטר...
אם למשל התדר הוא 44.1K אז במחזור אחד הוא יהיה 44.11K ובמחזור אחריו הוא יהיה 44.09K
אבל ג'יטר יכול להמדד גם בתוכנה בין פסיקות כפי שציינת , אבל זה לא קשור לג'יטר בשמע...

נערך לאחרונה ב:

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אכן, מה שאני אומר זה שהרכיב של הדאק (הציפ) מקבל את המידע וממיר אותו לא בקצב אחיד,
אפילו אם יש רק שעון אחד...
כי השעון הוא אחד אבל מורכב מהרבה מחזורים שיוצרים את תדר ההמרה,
אם זמן מחזור אחד לא שווה לזמן המחזור שלאחריו , הווה אומר יש ג'יטר...
אבל ג'יטר יכול להמדד גם בתוכנה בין פסיקות כפי שציינת , אבל זה לא קשור לג'יטר בשמע...
אוקי
מסכים
זו אכן יכולה להיות בעיה של הדאק אם הוא ממיר בקצב לא אחיד
אבל עד שהמידע מגיע לדאק - כל עוד הוא דיגיטלי , למה שילך משהו לאיבוד? ואם זו היתה באמת בעיה אז היה עדיף שהמידע כלומר הקבצים הדיגיטלים יהיו כבר בדאק ולא יועברו אליו בעוד טווח תקשורת שגורם רעש

עכשיו נשאלת השאלה
בדאק כמו למשל cary 550/600 שיש אפשרות להזרים את הקובץ או לשים אותו על דיסק שמחובר לדאק, האם יש הבדל בשמע?
אני בספק

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
מה שלא ברור להדיוט בתחום כמוני, איך ב 2021 כשצ'יפים עולים כמו גרעינים ועוצמת החישוב שהם מציגים גבוהה במאות מונים ממה שהיה נהוג בשנות ה 80 עת יצאו הממירים הראשונים, עדיין ממירים "סוחבים" בעיות ג'יטר ונזקקים לשעונים חיצוניים, בהתחשב בהתקדמות שעברו ענף המוליכים, התוכנה והאודיו קצת תמוהה שהבעיה עדיין איתנו.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
אוקי
מסכים
זו אכן יכולה להיות בעיה של הדאק אם הוא ממיר בקצב לא אחיד
אבל עד שהמידע מגיע לדאק - כל עוד הוא דיגיטלי , למה שילך משהו לאיבוד? ואם זו היתה באמת בעיה אז היה עדיף שהמידע כלומר הקבצים הדיגיטלים יהיו כבר בדאק ולא יועברו אליו בעוד טווח תקשורת שגורם רעש

עכשיו נשאלת השאלה
בדאק כמו למשל cary 550/600 שיש אפשרות להזרים את הקובץ או לשים אותו על דיסק שמחובר לדאק, האם יש הבדל בשמע?
אני בספק

בעבר נהגתי לחבר דיסק ישירות לCary, לא יכול לומר ששמעתי הבדל, אבל אולי האוזן שלי לא מספיק רגישה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור