מתלבט עד חורמה בין OM-D E-M5 ל-OM-D E-M5 mark II

orshay

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום לכולם
בימים האחרונים העברתי לא מעט שעות בחיפושים שאתרים שונים בארץ ובחול אחר מצלמות חדשות ויד שנייה משני הדגמים הנ"ל. מסקנה עיקרית אחת היא שה-mark II נמכרת במחיר גבוה משמעותית מזה של הדגם הקודם. מלבד האפשרות לצילום תמונה ברזולוציה של 40 מגה פיקסל והמסך המפרקי, האם יש משהו חשוב שבאמת מצדיק את ההשקעה הגדולה יותר שיכולה ללכת על עדשות טובות יותר במקום זה?

ושאלה מעשית דחופה
יש ביד 2 Olympus OM-D E-M5 Mark II עם עדשת קיט 14-42 (לא יודע עדיין איזה דגם בדיוק, יש ארבעה נדמה לי) ב-4000 ש"ח. מחיר טוב? המוכר טוען שזו מצלמה חדשה שנקנתה בחול. האם ה-14-42 שווה בכלל את ההשקעה?

תודה מראש, וכל המפרט הרי זה מבורך :)

נתי

orshay

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תוספת קטנה
כשאני חושב על זה, גם ה-OM-D E-M1 באה בחשבון. הגוף נמכר במחיר סביר ביותר.
זהו

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כאשר רוכשים מצלמה יד שנייה חשוב לראות שהיא במצב טוב - לא כולם שומרים על המצלמה בצורה זהה.
החברות מוציאות דגם חדש כל שנה וחצי היום ולא תמיד ההבדלים כל כך גדולים.
אם אתה לוקח דגם חדש ומשווה לישן בטוח שהחדש טוב יותר - מצד שני הדגם הקודם נמכר ביותר זול ואז המחיר שלו נהפך להיות אטקרטיבי יותר ואז אפשר להשקיע יותר בעדשה. אבל את כל זה אתה כבר יודע :)

צריך להגדיר לעצמך מה הדרישות שלך ולראות את סט שמספק לך את היכלות הטובות יותר עבורך - האם התכונות החדשות חשובות לך, או שעדשה טובה יותר תספק לך יתרון. אני לא יכול להגיד לך מה עדיף עבורך, אישית אני חושב שבדרך כלל דגם קודם משתלם יותר (והדגם החדש בכל מקרה יהיה ישן בקרוב :) ), אבל צריך לבדוק כל מקרה לגופו וכאמור צריך להגדיר צרכים קודם ואז יהיה יותר קל לראות מה מתאים.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
החיישן ב- E-M5 II זהה או כמעט זהה בביצועיו לזה מהדגם הקודם. מלבד זאת, כל המעטפת מסביב שופרה (כולל עינית ומסך) והתפעול נוח יותר.
ה- 14-42 חביבה, לא יותר מזה.

orshay

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה ליאור וכרמי. מה לגבי המחיר? ולגבי ה-E-M1? הגריפ המובנה שלה קוסם לי כי גם ככה מדובר במצלמה קטנה למדי.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
ממליץ לך ללכת לחנות ולהרגיש ביד את ה- E-M1 מול E-M5 II. רק אתה תוכל לומר מי מהן נוחה לך יותר. ה- E-M5 II יותר נוחה מה- E-M5. לגבי רכישה מיד שניה, תוודא האם יש אחריות MACK כי אחרת, לקנות מצלמה חדשה ללא אחריות פחות מומלץ.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בקשר לגודל ראה השוואה באתר
http://camerasize.com/compact/#482,289,594,ha,f

אני גם אוהב גריפ גדול, אבל זה אישי - לא הבנתי את השאלה לגבי המחיר?

orshay

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
כרמי תודה על הקישור המצוין - לא היכרתי את האתר הזה.
ליאור תודה על העצה המצוינת. האם ידוע לך אם ניתן לעשות ביטוח MACK על מצלמה מיד שנייה?

נתי

orshay

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור