מתלבט בין Nikon D5100 לבין Canon EOS 600D למטרת הרחבת הידע שלי בצילום וגם קצת לוידאו

mulderfox

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
שלום!

אני כבר כמה שבועות קורא ובודק על שתי המצלמות האלה.
כיום נראה שבטווח המחירים של עד 1000 דולר, אלו שני הדגמים המובילים.
איכות התמונה שלהם דומה, אבל אני יודע שניקון נחשבת יותר איכותית (מישהו יכול להסביר למה?) בסטילס.
לעומת זאת, בקנון יש מנוע פנימי מה שנותן יותר גמישות עם העדשות - ניתן להשתמש בכאלה שאין להן מנוע פנימי בניגוד לניקון.
אני מודע לדגמים אחרים של ניקון, אבל אחד השיקולים שלי הוא גם למשקל נמוך במידת האפשר, ואם קופצים ל-D7000 למשל, משקל הבודי קופץ מ-570 גרם למעל 750 גרם. וזה לפני העדשות.
מבחינת איכות העדשות של קנון לעומת ניקון - מי "נחשב" יותר? ולמה?
איזו מצלמה עמידה יותר לאורך זמן? ולאיזה מהן יש מבחר גדול יותר של עדשות ואביזרים?
אני יודע גם שהניקון מחזיקה יותר זמן על הסוללה - מעל 600 תמונות לעומת כ-440 תמונות בקנון.

אשמח להארות בנושא.

תודה!

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
שלום!

אני כבר כמה שבועות קורא ובודק על שתי המצלמות האלה.
כיום נראה שבטווח המחירים של עד 1000 דולר, אלו שני הדגמים המובילים.
איכות התמונה שלהם דומה, אבל אני יודע שניקון נחשבת יותר איכותית (מישהו יכול להסביר למה?) בסטילס.
לעומת זאת, בקנון יש מנוע פנימי מה שנותן יותר גמישות עם העדשות - ניתן להשתמש בכאלה שאין להן מנוע פנימי בניגוד לניקון.
אני מודע לדגמים אחרים של ניקון, אבל אחד השיקולים שלי הוא גם למשקל נמוך במידת האפשר, ואם קופצים ל-D7000 למשל, משקל הבודי קופץ מ-570 גרם למעל 750 גרם. וזה לפני העדשות.
מבחינת איכות העדשות של קנון לעומת ניקון - מי "נחשב" יותר? ולמה?
איזו מצלמה עמידה יותר לאורך זמן? ולאיזה מהן יש מבחר גדול יותר של עדשות ואביזרים?
אני יודע גם שהניקון מחזיקה יותר זמן על הסוללה - מעל 600 תמונות לעומת כ-440 תמונות בקנון.

אשמח להארות בנושא.

תודה!

קודם נעשה קצת סדר:

מי שאמר ש "שניקון נחשבת יותר איכותית" - לא אוביקטיבי וזה לא נכון, שתי הממלצמות נותנות תמונות נהדרות.

כמו כן "בקנון יש מנוע פנימי מה שנותן יותר גמישות עם העדשות" - גם לא, בקנון אין שום מנוע משנותן יתרון על ניקון.

אם זה באמת מעניין אותך יש אתר שנותן השוואת תמונות ממצלמות שונות
http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

אבל גם זה (לדעתי) לא ממש נקודת הבחירה היות וצריך לבדוק לא מצלמה, אלה מצלמה עם עדשה ולא רק מצלמה מול למצלמה.

מבחינת זמן סוללה אני לא זוכר את הנתונים המדויקים, אני רק יכול להגיד שעבור רוב האנשים נתון הזה ממש לא חושב שהיות והסוללה מחזיקה הרבה מעבר למה שצריך ליום צילומים ארוך.

בקשר לעדשות יש עדשות טובות מאוד לקנון וגם לניקון, יש שאומרים שניקון הרמה הבחירה שלהן קצת יותר טובות ומצד שני לקנון יש מבחר גדול יותר - אבל זה גם לא ממש צריך לשנות לך היות ואתה לא הולך לרכוש את העדשות הכי יקרות וגם יש מבחר של עדשות מחברות אחרות כך שלא צרכה להיות בעיה.

אם כבר עדשות - לדעתע עדשות הרבה יותר חשובות מהמצלמה ובדרך כלל יקרות יותר מהמצלמה.

אם עד כאן זה לא עוזר לבחור אחת מהמצלמות - זה בגלל שאיכות התונות והוידאו שלהן טובה וקשה להגיד איזו מוצלחת יותר, אבל לדעתי מה שחשוב זה להרגיש איזה מצלמה יושבת לך יוצר נוח ביד

אין אפשרות לבחור לא נכון, אם בוחרים באחת מהמצלמות האלו - וכאמור, חשוב להשאיר סכום כסף לעדשה טובה (ויש עוד דברים מסביב שאולי תרצה ... :) )

mulderfox

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
תודה על התגובה המהירה!

לפי כל הביקורות, והפרטים שקראתי לקנון אכן יש מנוע פוקוס מובנה בדגם הזה. קראתי את זה ביותר ממקום אחד, וגם אפשר לדעת מהעובדה שהמצלמה תעבוד עם פיקוס אוטומטי גם עם עדשות שאינן מכילות מנוע פיקוס מובנה.
אני בפירוש הולך לבדוק איך שני הדגמים מרגישים ביד אחד לעומת השני לפני הרכישה.
כרגע אני נוטה לכיוון הקנון מהסיבה שהנדסת האנוש קצת טובה יותר, ונראה שיש פחות התעסקות עם תפריטים ויותר "קיצורי דרך" עם כפתורים או שילובי כפתורים לעומת הניקון.
תודה על כל ההארות! :)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
יש שיגידו על הנדסת האנוש שניקון יותר מוצלחת, אבל כאמור אנשים לא אוביקטיבים.

צריך להבין שהעדשה צריכה לעשות שינויים באופטיקה כדי לפקס ושום מנגנון במצלמה לא יעזור לקבל פוקוס בעדשה ללא תמיכה באוטופוקס
לעדשות השונות של קנון יש מנגנונים שונים של פוקוס (בעדשה) יש מנגנון אוטופוקוס פשוט יש מנגנון אולטרה סוניק ויש אולטרה סוניק רינג. עבור השימושים של צלם פשוט מנגנון הפשוט מספיק מעל הראש.

אני לא יודע מאיפה מקורות המידע שלך אבל מספר נותונים שאתה מביא כאן לא נכונים וחלקם חסרי חשיבות.

כאמור שתי המצלמות מוצלחות ובחירה באחת מול האחרת צריכה להיות בגלל נוחות צילום ושימוש ביד שלך ולא מה שכתב משהוא (גם אם הוא צלם או כתב בכיר).

ido9

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
אני הייתי הולך על הניקון . אני הולך לקנות את ה D5100 ותראה כאן http://www.youtube.com

זה השוואה של DIGITALREV TV
[url]http://www.youtube.com/watch?v=Zf7jkU1zclo

ו[/URL]האמת שאין כל כך הבדל גדול

נערך לאחרונה ב:

mulderfox

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
בסוף הלכתי על הבדיקה הכי טובה: הלכתי להחזיק כל מצלמה ביד ולהתנסות איתה כמה דקות.
בחרתי בקנון. למרות שאיכות התמונה אולי נוטה קצת לכיוון הניקון, הגריפ המקורי של הניקון קטן מדי ולא נוח עבורי. הקנון נוחה לאחיזה ואינטואטיבית לתפעול.
אין לי ספק שהניקון מצלמה מעולה. אבל בסוף הולכים על מה שמרגיש הכי טוב ביד, ולאורך זמן.
תודה על ההארות.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
תתחדש, ושתף אותנו בתמונות שאתה מצלם
דרך אגב איזה עדשות אתה רוכש?

mulderfox

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
תודה! אני קונה את המצלמה עם קיט כפול של 18-55 IS II ו-55-250

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
עדשת הקיט 18-55 זולה, אבל בסיסית
הייתי ממליץ לרכוש במקומה את 17-50 של טמרון או 18-50 של סיגמה עם צמצם 2.8 שהן עדשות הרבה יותר טובות וכן יותר יקרות (אפשר גם ללכת על עדשה ללא מיצב)
אפשרות אחרת קנון 15-85 עדשה חדה ומיוצבת אבל היא ללא צמצם 2.8

רכשתי בזמנו את עדשת הקיט שלי והיא לא עלתה על המצלמה שלי כבר יותר משנה (בעצם היא אצל חבר שאני חושב שגם הוא לא משתמש בה).

אתה יכול לרכוש את ה 18-55 הקיט היות והיא זולה. ומחר היא תהפוך לעדשת גיבוי עברוך.
כמו כן ה 55-250 אני אישית לא מרגיש שהיא חסרה לי - תרכוש יותר מאוחר אם יהיה צורך (תשקיע את הכסף בעדשה אחת טובה יותר גם עם יש לה פחות טווח), להסיר ספק עדשות הקיט לא יותר זולות ברכישה יחד עם מצלמה, החיר נשאר אותו מחיר גם ברכישה בעוד כמה חודשים או שנים.

נקודה למחשבה:
אם אתה לא רוצה להשקיע סכום גדול על עדשות ולא בטוח שאתה צריך עדשות כל כך טובות- אז למה לרכוש מצלמה כל כך יקרה?

להסיר ספק בדרך כלל מחיר העדשות אמור להיות יותר יקר ממחיר המצלמה.

אני מראש מתנצל שאני פותח לך מחדש את נושא הרכישה :)

mulderfox

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
תודה כרמי.
אני מעדיף את הרכישה הזו היות וההבדל במחיר הוא לא זניח. בדקתי גם אופציה של עדשה אחת - כמו 18-135ממ למשל, או את העדשה 15-85ממ של קנון. אבל זה פשוט לא שווה את זה בשבילי. אני רוצה טווח זום טוב, והקיט הזה נותן לי את זה במחיר סביר ביותר.
כמו שכבר אמרו כאן בעבר, זה הצלם, ופחות המצלמה. אם אתה יודע או מצליח לצלם תמונות טובות, הציוד עצמו פחות קריטי. ואם אני קונה מצלמה טובה, זו השקעה לעתיד מתוך הבנה שככל שאתקדם אוכל לרכוש עדשות איכותיות ויקרות יותר.
אני מבין את ההמלצה שלך היות ואתה מין הסתם מקצוען עם נסיון, ומחפש את האיכות הגבוהה יותר. אני מחפש ללמוד קודם, להתנסות ולהבין את התחום. בשביל זה עדשות קיט מספיקות. להתחלה לפחות.

תודה בכל מקרה.

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
לקנון אין "מנוע פנימי" ובטח שניקון לא "יותר טובה" מקנון, זה סתם טקסטים.
מודלים ספציפיים של גופים ועדשות יכולים להיות טובים יותר/פחות.
יש גם סוני, פנסוניק, כולם מציעים ציוד מעולה.
לגבי עדשה ממליץ על מה שכרמי ציין, ה f2.8 שימושי בערב, אבל זה כבר תלוי בך, מה אתה מתכוון לצלם.
התחדשת כבר?

mulderfox

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
כבר רכשתי. מקבל היום. אעדכן בהמשך..

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אז תתחדש.
מה שכן אם יש לך עוד אפשרות קח עדשת קיט 135-18 והוסף לה 50/1.8 . לדעתי בתור התחלה זה טוב יותר.
מה גם שלקיט הזו יש מייצב תמונה והיא סבבה לגמריי.

mulderfox

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
תודה. כבר קניתי וקיבלתי. קניתי קיט כפול - 18-55 ו-55-250
בדקתי גם קודם לגבי 18-135 אבל אפילו רק עם העדשה הזו, יש הבדל של כ-900 ש"ח במחיר.
ברור שהייתי מעדיף עדשה אחת ורסטילית להתחלה.. אבל עם הבדל כזה במחיר, אני מעדיף לקחת שתי עדשות שמכסות לי טווח רחב יותר, גם במחיר של איכות נמוכה יותר (מעט)
ואגב, לכל עדשות הקיט כולל אלה שקניתי יש מייצב תמונה.
והתמונות עד עכשיו סבבה לגמרי. עדיין בשלב ההתפעלות :)

mulderfox

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
http://www.drversus.com/technology/nikon-d5100-vs-canon-t3i600d.html
ציטוט: "Canon T3i/600D has a built-in focus motor"

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113

אני לא מכיר את האתר הזה ואני לא יודע עד כמה הוא רציני - בכול אופן, ההשוואה שלו לא רצינית ולא כך משווים מצלמות DSLR. כך שאני לוקח בספקנות את מה שרשום שם.

כמו שכבר נכתב כאן (קראה תגובה שאל איתי) העדשות עבור מצלמות DSLR של קנון לא יודעות לנצל מנוע פוקוס פנימי עבור פוקוס אוטומטי - כך שגם אם נתון זה נכון, זה לא עוזר לך היות ואין לך עדשות שיכולות לנצל זה.

השורה התחתונה שלי - היא נתון זה חסר משמעות בהחלטה בבחירת מצלמת DSLR

mulderfox

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
אוקיי. אבל אני ראיתי את הנתון הזה לא רק באתר שנתתי. אלא בהרבה מקומות אחרים.
אבל אני מקבל את מה שאתה אומר.
ובכל מקרה, את המצלמה שלי כבר קיבלתי, ואני מרוצה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
תתחדש ואתה מוזמן לשתף אותנו בתמונות

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור