מתלבט בין 60Da לT4i - דחוף (-: אני טס לניו יורק מחר

Zimmer

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
היי,
אני מצלם כבר כמה שנים עם canon S3 והגיע הזמן לעבור לסדרת הEOS.
יש לי ידע חובבני+ ואני יודע לתפעל את כל הפונקציות באופן ידני.
אני מתלבט בין שתי המצלמות.
המחיר זהה לחלוטין.
ראיתי שה60D הושקה לפני שנתיים ואני פוחד שזה דגם ישן שיצא לו מחליף בקרוב לעומת הT4i שהושקה לפני חודשיים בערך.
מה דעתכם?

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
בני עמד לפני אותה שאלה ובסוף בחר ב-650D. המעבד ב-650D יותר מתקדם (דיג'יק 5 מול 4), יש מסך מגע, יש מיקרופון סטריאו (מול מונו). ה-60D הושקה לפני שנתיים + והגיל מראה את אותותיו, בקרוב היא תוחלף בדגם חדש. מאידך, ל-60D גוף גדול יותר (גודל בינוני מול קומפקטי) ונוח יותר, על החלק העליון צג קטן (מקדם דאווין יותר גדול), הבטריה גדולה יותר.

קישור ל-2 המצלמות: http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_eos60d&products=canon_eos650d

עצתי לך, לך תראה בחנות שמוכרת את שניהם את הגודל הפיזי. הבחירה בידך.

תומר

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בבקשה תציץ בוידאו הבא - אומנם הוא עם הרבה הומור - אבל הבחור מבין בתחום ויתן לך הרבה תשובות
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lYP1FfTNY3o

ה T4i זה השם של 650D בארה"ב

ה 650D עם מעבד תמונה חדש שמביא יכולת ניקוי רעש יותר טוב ב ISO גבוהה
ראה אם אתה רואה הבדל
60D ב ISO 3200
http://216.18.212.226/PRODS/E60D/FULLRES/E60DINBI03200_P2.JPG

650D ב ISO 3200
http://216.18.212.226/PRODS/canon-t4i/FULLRES/T4IINBI03200.JPG

ומערכת פוקוס יעילה יותר LIVE VIEW ולוידאו

ה 60D מספקת גוף יותר מוצלח חזק וגדול יותר (לאחדים זה חיסרון :) ) ונוח יותר לשימוש ונחשבת סדרה בחירה יותר

לא אומרה להיות לדעתי הפרש גדול באיכות התמונה של המצלמות

אם אתה חושש שהמצלמה שלך תוחלף הקרוב אז ברור שמדברים על ה 70D בעוד כמה חודשים (רק שמועות בנתיים) - אבל לא ברור אם תיהיה המחליפה הישירה ל 60D או ל 7D הבכירה יותר.

כמו כן סדרת ה 600 (650 היא בסדרה הזו) מתחדשת בקצב מהיר יותר והמצלמה חדשה בטח תצא תוך שנה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בני עמד לפני אותה שאלה ובסוף בחר ב-650D. המעבד ב-650D יותר מתקדם (דיג'יק 5 מול 4), יש מסך מגע, יש מיקרופון סטריאו (מול מונו). ה-60D הושקה לפני שנתיים + והגיל מראה את אותותיו, בקרוב היא תוחלף בדגם חדש. מאידך, ל-60D גוף גדול יותר (גודל בינוני מול קומפקטי) ונוח יותר, על החלק העליון צג קטן (מקדם דאווין יותר גדול), הבטריה גדולה יותר.

קישור ל-2 המצלמות: http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_eos60d&products=canon_eos650d

עצתי לך, לך תראה בחנות שמוכרת את שניהם את הגודל הפיזי. הבחירה בידך.

תומר

תומר - אתה יוכל להסביר "הגיל מראה את אותותיו" - לא ברור לי

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
הa זה אם מענין אותך אסטרונומיה.
לך על 650 עם 2 עדשות. הפנקייק 40 וה18-135 המתאימות לה.
אלא אם אתה צלם חצי מקצועי לפחות ה 60 לא בשבילך.
לדעתי.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
כרמי,

המצלמה קצת מיושנת (18 מ"פ) וגילה מראה את אותותיו. בזמן שאחרים (סוני/ניקון) שיפרו פה ושיפרו שם הם דרכו על מקומם. ה-70D תחליף את מקומה לאחר כבוד (אחרי 60 בא 70 אני חושב...), בעוד כמה חודשים. את מקום ה-7 יחליף מספר אחד, כי לקנון היררכיה (מדרג) של מספרים.

תומר

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
תומר, אתה לא מסכים איתך - ה 60D אומנם לא דגם חדש, אבל ה 7D היא דגם ותיק יותר בשוק ועדיין טוב יותר מה 60D בגלל גוף מוצלח יותר ומערכת פוקוס מוצלחת יותר (דרך אגב שלושת המצלמות חולקות את אותו חיישן) כאשר ה 650D יש לו שינויים עבור מערכת פוקוס בצילום הוידאו.

ל 60D יש מנסרה ולא מראה כמו ה 650D כך שרואים יותר טוב בעינית - יש שיגדו שזה חשוב להם מאוד.

ההבדל באיכות התמונה בין ה 7D ל 60D ו סדרת ה 600D 650D כמו גם ה 550D יהיה מאוד קטן - ל 650D יש יתרונות בצילום וידאו וכן ניוקוי טוב של רעש ה ISO גבוהה

כאמור ה 60D יותר מיושנת מה 650D, אבל לא מסכים איתך לגבי שרואים את סמני הגיל עליה (לדעתי גם ל 650D יש חישן מיושן ולא ברמה של המצלמות כיום מחברות אחרות)- האם זה עושה אותה בחירה עדיפה על ה 650D ממש לא - צריך לבדוק עבור הצרכים והשימושים של כל אחד.

בנושא מצלמות החדשות של קנון שיחלפו את הדגמים הקיים - יש מספר שמועות שלא בטוח לחלוטין שה 70D או בכל שם שיקראו לה תחליף ישירות את ה 60D יכול להיות יכול שהיא תיהיה מחליפת ה 7D ויש גם שמעות שמחליפת ה 7D תיהיה עם חישן FF שתתחרה ב D600 החדשה של ניקון שאמורה לצאת בחודש הבא.

אם כבר מדברים על ניקון - אז בלי קשר לגיל המצלמות החישנים של מצלמות ניקון עבור מצלמות הקרופ כבר כמה שנים מוצלחים יותר מחישני מצלמות הקרופ של קנון ראה את הציונים של ה D5100 הותיקה יחסית ובטח של ה D3200 החדשה
כאשר כל מצלמות הקרופ של קנון הן עם החישן של ה 7D הותיקה (עם שיוניים קלים) - וחישני ה D5100, D3100 ובטח ה D3200 חדשים יותר וטובים יותר.

אם הייתי מתחיל היום לחפש מצלמת DSLR אני לא בטוח שלא הייתי הולך על ניקון

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
דרך אגב - בנושא העדשות , אם יש לך עדשות ישנות של קנון לא בטוח שהן תמיד יהיו התאמה טובה עבור המצלמת הקרופ של קנון.
צריך לבדוק איזה עדשות יש לך ומה יתאים לך למצלמות הקרופ.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור