מתיחת תמונה האם בכלל צריך את זה

• פותח הנושא carmi
  • פורסם בתאריך

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
השאלה היא עבור אלו שיש להם מסך רחב

היות ואשמח לשמוע ממשהוא שמשתמש במסך רחב לאורך זמן ובאמת צריך את המתיחת התמונה.

אני כבר זמן רב עם מסך רחב וללא שום עיבוד של מתיחת תמונה ולדעתי העיין (המוח) מתרגל לכך מהר מאוד.

היות וכך לדעתי כל התיחסות לנושא היא מיותרת - אבל הרבה אנשים שבאים ממסכי 3:4 מחפשים נקודה זו ולכן החברות מספקות זאת.

אשמח לשמוע מה מבעלי מסכים רחבים את דעתם בנושא - אני בטוח שאני יודע את התשובות של אלו ללא מסך רחב :)

אודי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אני משאיר את התמונה 3:4 בפעמים היחידות שאני רואה סרטים בפורמט כזה (חולה על המפרי בוגארט...).

לא רואה טלויזיה אז לא יכול לענות.

daniel11

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אז...

טלויזיה אני לא רואה במחשב.
יש לי 2007WFP
המסך כידוע הוא 16:10 בסרטים וכאלה אני משאיר את זה בגודל המקורי. אבל כשהכתוביות יורדות למטה אני שם על 16:9. ומיד אני מרגיש שהתמונה נמתחת טיפה. שמתי לב לזה בסרט שר הטבעות, שפתאום הטבעת היתה אליפטית =)
בסדרות כמו הנמלטים יש לי רווח של סנטימטר וקצת למעלה ולמטה. אני מעדיף את זה מאשר למתוח ולראות את סקופילד רזה וגבוה חחח

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
מנסיון שלי, חומרת התופעה תלויה גם בגודל המסך, לשבת מול מסך 50" במרחק 3 מטרים ולצפות בשידור טלויזיה עם דמויות מתוחות לצדדים זה לא תענוג גדול ולכן משתמש במצבי מתיחה חכמה במקרה הזה.
ב- 42" ומטה, התופעה נראית פחות בעייתית, אם כי כאשר ישנו מנגנון מתיחה מוצלח, מעדיף להשתמש בו מאשר 16:9.

jetlag

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
לי יש טלוויזית סוני המבצעת מתיחה מצוינת לשידורי 16/9.הדמוית לא שמנות.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
השאלה משהוא באמת ניסה לחיות תקופה ללא מתיחה גם בשידור רגיל.
אחרי הכל כדי שהעיין (המוח) יתרגל צריך תקופת זמן (ואני לא מדבר על 15 דקות :) )

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
נקודה נוספת לקחת בחשבון שאנחנו רואים היום סרט קולנוע שמשודר ב 3:4 הוא כבר אחרי המרה מסוימת
(דרך אגב גם ב 16:9 יש המרה מסוימת) סרטי הקולנוע מצולמים במקור בפורמט מאוד רחב.

כך שאנחנו מדברים על שידור רגיל לפעמיים זה הרגל לא נכון של העיין

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
"המרה" של סרט בפורמט רחב אל גרסת 4:3 היא בסה"כ קיצוץ של חלקים משני הצדדים (חיתוך אכזרי...).

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ליאור - אתה בטוח?
אני לא

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
המרה נעשית בשתי שיטות:
א. שמירה על יחס רוחב/גובה מקורי, במחיר של הקטנה לעין והוספת פסים שחורים בחלק עליון ותחתון של התמונה = LETTERBOX.

240px-Image_cropping_235x1.jpg

ב. חיתוך שני הצדדים, כך שהסרט תופס את כל הפריים אבל מפסידים את המידע בצדדים.

בשיטה זו, נעשית למעשה סריקה מחודשת (צילום מחדש) רק של החלק שנכנס למסך 4:3, ברוב הזמן, נסרק החלק האמצעי בתמונה, אם ישנה התרחשות חשובה באחד הצדדים, הסריקה עוברת הצידה (ואז מפסידים חלק גדול יותר בצד השני). שיטה זו מכונה PAN AND SCAN

PanScan7BridesPan.gif

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ליאור, תודה
אני לא מאמין גם מצלמות רודפות אחרי בחורות :)

daniel11

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אם התמונה לא היתה מטושטשת עוד היית מגלה שהיא גם לא נראת טוב =)
ליאור.. בדוגמא שהבאת ממש רואים שאתה מפסיד מלא בתמונה...
זה באמת ככה? או שהתמונה להמחשה בלבד? כי זה ממש חצי מסך

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
זה תלוי, סרטים בקולנוע מגיעים בד"כ באחד משני הפורמטים: 16:9 שם ההפסד קטן יותר ו- 2:35:1 שזה עוד יותר WIDE (בדיוק כמו בדוגמא שהבאתי) ואז ההפסד, כפי שראית, גדול למדי.
לפעמים זה גורם למקרים סוריאלסטים, בהם למשל שתי דמויות משוחחות, כל אחת עומדת בצד אחר קיצוני של התמונה, לאחר חיתוך 4:3 רואים רק את האפים שלהם...

בנסון

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
ל"הנהלה" אצלי זה מאוד מפריעה

עד כדאי כך שהחלפנו מסך סמסונג מלבני במסך LG מרובע,זה אחד מהפרמטרים החשובים שמנחים אותי כעת בחיפוש טלוויזיה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני שומע מהרבה אנשים שזה מפריע להם, אבל אני לא שומע את זה מאנשים שמשתמשים במסך לאחר תקופת זמן.
רציתי לשמוע מאנשים שמשתמשים במסך תקופת זמן וזה עדיין מפריע להם - את זה עדיין לא קיבלתי כאן.

נו - בבקשה תגידו לי שאני טועה....

אודי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
הבהרה, למען הסדר הטוב

סרטים שהם בפורמט שונה מאשר 4:3 אני רואה במסך רחב כמובן... רק שידור שמגיע במקור בפורמט 4:3 אני אעדיף לראות באותו היחס...

אני סולד ממתיחות מכל סוג שהוא, אני לא מתרגל לזה, עם כל השמחה לאיד כשיונית לוי מעלה 20 קילו :)

אודי

ASAFF

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אז ככה גם לי הייתה התלבטות קשה מאוד

אז ככה אני משתמש בסמסונג 450 והמתיחה שלה טובה הבעייה היא שזה חותך שולים וזה מרגיז למשל עם יש שורות עידוכנים אז זה נחתך באמצע ,הכוונה זה לא מסך רגיל

ובטלוזיות אחרות זה לא ככה יש חיתןוך טוב יותר ומסך מלא כמו טושיבה ולפי מה שהבנתי גם סוני

אז ניסיתי את מה שידדנו טוען כאן שהכול עניין של הרגל של המוח והחזרתי ל 16:9 ופשוט התחלתי לראות ככה ולאט לאט אני מתרגל ,עד שאני מנסה לחפש שמנים

כמובן שאני משחק בזה לפי רצוני ואיך שנוח לי לראות את התוכנית הספצפית

כולנו מחכים ליום שחברות הכבלים יבינו שחוקי המשחק השתנו ויתחלו לשדר ב16:9

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני גם ממתין ליום חג שבו כל השידורים יהיו ב 16:9

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
עד אז יעברו כבר ל- 21:9...

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
תודה על העידוד

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור