Ofor, זה לא 1000$, זה יותר
אוזניות אף פעם לא יודעות לייצר באס. יש דרכים של להגביר אותו על ידי שימוש בספוגים/ממברנות פאסיביות/ספוגים שיחסמו תדרים גבוהים ויגרמו לבאס להישמע חזק יותר. כן קיימות אוזניות שיודעות לעשות באס חזק בלי השיטות האלה, אבל הוא אף פעם לא ישמע אמיתי כמו באס של אלמנט גדול יותר. אין מה לעשות, אי אפשר לצפות מאלמנט של 5ס"מ פחות או יותר לעשות באס כמו של רמקולים.
ה-K1000 הגיעו מעולם אחר. מעולם המהנדסים המטורפים של AKG. אמרו להם "תעשו מה שאתם רוצים, אנחנו רוצים את המוניטורים הכי טובים שקיימים". אז הם עשו את זה. הם פיתחו איזה סוג חדש של אלמנט שהוא לא בדיוק דינאמי (הוא דומה לכיפה, אבל עם 4 כריות מסביב, משהו מוזר לגמרי) שהחלק הפעיל בו הוא גדול במיוחד. הם עשו אותו ככה שידרוש מגבר של רמקולים ולא מגבר של אוזניות (כבר חיברתי אותו לחיות של מעל 100W והוא אוכל אותן בלי מלח בכלל ומתכנן לעוד), הן פתוחות לגמרי (ואני מתכוון לגמרי!) הן תלויות פשוט בתוך כלוב שפתוח מכל הכיוונים, הן לא יושבות בכלל על האוזן - הרפידות יושבות מעל האוזניים, והאוזנייה עצמה ניתנת לכיוון מבחינת הזווית שלה. כאמור משהו לא נורמאלי.
אבל למרות ההכל, כשעושים אוזנייה פתוחה כל כך, שיושבת לא ממש על האוזן כמו השאר (ואין אפילו רפידות שמנעו בריחת באס. קח כל אוזנייה אחרת ותוריד את הרפידות ותשמע איך אין באס כמעט) אלא באויר כמה ס"מ מהאוזן, וכשמנסים לעשות תגובה כמה שיותר שטוחה (והם הצליחו,
הנה קישור לסריקה שעשיתי מהחוברת שלהם - כמו שרואים, ב-40 הוא כבר על פחות 3דציבל, וב-30 על פחות 10דציבל. אז תאכלס לפי המדידות הסטנדרטיות הוא מגיע עד ל-40 הרץ, לדעתי זה נתון שהוא יותר מאשר מכובד), מה לעשות הבאס ייפול יחסית חזק. הוא עדיין טוב מאוד, אפילו מצוין. אנשים מסוימים ששמעו אותן התרשמו מאוד דווקא מהבאס, אבל אני רואה בזה עוד ייתרון. זה תירוץ להדליק את הסאב. בזכות פתיחות העצומה של האוזניות זה משתלב מצוין, ואני מקבל את המכה של הבאס בכל הגוף ולא רק בראש. מה גם, שום אוזנייה לא נותנת באס כמו הסאב הזה
ד"א, חשוב לקחת בחשבון דבר אחד. רוב האנשים שמתעסקים בעניין הזה באופן רציני (יש אנשים שאצלם כל החיים זה ההתעסקות עם האוזניות, בדיוק כמו שיש כאלה שאצלם זה עם רמקולים), קוראים לאוזניות האלה Earspeakers. הם נופלים תחת הקטגוריה של רמקולים לראש, לא אוזניות. ובצדק לדעתי.
נמר, איזה אוזניות יש לך? היה לך SR80 או משהו כזה, לא?
שמשון, הייתי רוצה לחשוב שאני גרמתי לרעידה, אבל זה היה כמה שעות לפני שהסאב נדלק