משמעות חדשה לגמרי למושג מערכת 2.1 :)

anatoli

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
בשביל "לא להפריע" לשכנים, החלטתי לנסות לשחק קצת COD4 לא על ה5.1 של הרמקולים, אלא על ה-2.1 של האוזניות. כמובן שהמרחאות שם לא סתם, ה-.1 עדיין מגיע מאותו הסאב :D

הכרטיס Asus Xonar D2
הגברה Rotel RX-845
אוזניות AKG K1000
סאב Tannoy Saturn S-15

מה אני אגיד, חוויה, סאונד כמו שרק ה-K1000 יודעות לעשות, עם הבאס שנותן מכה בבטן, וכל זה עם אחד מהמשחקים הטובים ביותר (לדעתי) שנוצרו איי פעם. זה לא החוויה של ה-5.1 מהרמקולים, אבל זה לא פחות טוב בכלל (רק שונה לגמרי).

תמונה קטנה:
img3417di8.jpg

ofir-harlev

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
יעני אתה שומע באוזניות והסאב עובד ברקע בשביל הבומים?
...אהבתי את הרעיון, מגניב!

אגב, על איזה משחק מדובר (הייתי מנחש, אבל המשחקים שבעיני הכי טובים בעולם, הם מתקופת המגה-דרייב :) )

anatoli

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
אכן שומע עם האוזניות, במקרה הזה לא סתם אוזניות אלא K1000. בהשוואה לעולם הרמקולים זה בערך כמו ה-WILSON, מהטובות ביותר שיוצרו איי פעם.

שילוב של סאב עם האוזניות האילו הוא אינו משהו שלא נשמע עליו מעולם. יש לא מעט אנשים בחו"ל שקונים סאב רק בשביל האוזניות האלה.

המשחק הוא Call Of Duty 4

ofir-harlev

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
אנשים קונים סאב במיוחד בשביל האוזניות האלה?
איזה אפקט זה יוצר שאנשים כל כך אוהבים את זה?

תאלץ לסלוח לי על בורותי בעולם האוזניות...אני לא מידי מתעניין בתחום, אבל אני שמח לשמוע שבידיך הזוג הטוב בעולם, לכאורה (Y).
אגב זה TANNOY SATURN נכון? מה גודל האלמנט? איך הוא?
לאחי יש סאב 10" ישן תיבה סגורה של טאנוי, והוא ממש מרשים. גם ביחס לעוצמה וגם ביחס לצליל.

אהההה אז זה COD4, לא הבנתי על מה אתה מדבר :) ....יצא לי לשחק בXBOX360 ומאוד התאכזבתי. כנראה בגלל השליטה הבעייתית עם הג'ויסטיק. אני לא מבין איך הם מצפים שמישהו יהנה ממשחק FPS עם ג'ויסטיק! אין בזה שום הגיון !!

נערך לאחרונה ב:

anatoli

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
לא יודע איך הוא ב360, אבל במחשב הוא אחד הטובים לדעתי.

השילוב של הסאב עם אוזניות הוא דיי הגיוני כשחושבים על זה. מדובר על אוזניות עם סאונד פנומנלי וחיסרון יחיד. הבאס שלהן נופל דיי חזק מתחת ל-50הרץ. אז נכון שברוב המקרים 50 הרץ זה יותר מאשר מספיק, אבל לפעמים רוצים עוד. ופה נכנס הסאב לפעולה, זה משלב לך הרבה מהיכולות של רמקולים יחד עם היתרונות של האוזניות. במיוחד עם ה-K1000 שהן פתוחות לגמרי (הרבה יותר מכל אוזניות אחרות שנחשבות פתוחות). מעבר לזה, עם תג מחיר של מעל 1000$ בימינו (לזוג משומש, הן לא מיוצרות כבר שנתיים) להוסיף להן סאב זה לא בהכרח הוצאה גדולה במיוחד.

בנוגע לסאב, אכן הסאטורן, 15" וופר, אני מאוד אוהב אותו. החדר שלי לא גדול ולכן הוא על עוצמה לא גבוהה בכלל (משהו כמו 40 אחוז מאחורה, אולי קצת פחות אפילו, ומונחת בהתאם לשאר הרמקולים על ידי הרסיבר) למרות זאת, לדעתי תוספת מצונית הן לאוזניות (שאיתן אני כמעט לא מפעיל אותו, אחרת זה מפריע לכל הבניין) והן לקולנוע הביתי.

ofir-harlev

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
וואו בשביל 1000$ לזוג אוזניות משומשות אי אפשר לצפות לפחות ממצוינות. איך יכול להיות שהן לוקות בתחום הנמוכים? בד"כ לאוזניות יש תווח תדרים עצום.

אגב, זה ROTEL 800 ומשהו שם למעלה, עם הכפתורים השחורים?
היה אצלי לכמה זמן את ה830. רסיבר מעולה! (הבאתי לחבר)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
נהדר אנטולי.

רעיון מדליק, אני אעשה את זה מחר אצלי בחדר.
אני אבנה מערכת קטנה לאוזניות שתכלול גם יחידת בס עם הגראדו שלי.

ממש עשית לי חשק.

nirses

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
אנטולי - קבל (Y) ענק . הרעיון יכול גם לשמש בשמיעת מוסיקה . הכרתי בעבר מישהו שעשה את זה עם אוזניות אלקטרוסטטיות של KOSS ואפילו שהאוזניות הנל' סגורות לחלוטין התוצאה שנשמעה היתה ממש טובה . כמובן שכאשר היינו שומעים את ה"קומבינציה" הזאת כל הבית היה רועד . ( הי, תחשוב על זה - אולי אתה גרמת לרעידת האדמה שהיתה אתמול ? :D .)

anatoli

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
Ofor, זה לא 1000$, זה יותר :D
אוזניות אף פעם לא יודעות לייצר באס. יש דרכים של להגביר אותו על ידי שימוש בספוגים/ממברנות פאסיביות/ספוגים שיחסמו תדרים גבוהים ויגרמו לבאס להישמע חזק יותר. כן קיימות אוזניות שיודעות לעשות באס חזק בלי השיטות האלה, אבל הוא אף פעם לא ישמע אמיתי כמו באס של אלמנט גדול יותר. אין מה לעשות, אי אפשר לצפות מאלמנט של 5ס"מ פחות או יותר לעשות באס כמו של רמקולים.

ה-K1000 הגיעו מעולם אחר. מעולם המהנדסים המטורפים של AKG. אמרו להם "תעשו מה שאתם רוצים, אנחנו רוצים את המוניטורים הכי טובים שקיימים". אז הם עשו את זה. הם פיתחו איזה סוג חדש של אלמנט שהוא לא בדיוק דינאמי (הוא דומה לכיפה, אבל עם 4 כריות מסביב, משהו מוזר לגמרי) שהחלק הפעיל בו הוא גדול במיוחד. הם עשו אותו ככה שידרוש מגבר של רמקולים ולא מגבר של אוזניות (כבר חיברתי אותו לחיות של מעל 100W והוא אוכל אותן בלי מלח בכלל ומתכנן לעוד), הן פתוחות לגמרי (ואני מתכוון לגמרי!) הן תלויות פשוט בתוך כלוב שפתוח מכל הכיוונים, הן לא יושבות בכלל על האוזן - הרפידות יושבות מעל האוזניים, והאוזנייה עצמה ניתנת לכיוון מבחינת הזווית שלה. כאמור משהו לא נורמאלי.

אבל למרות ההכל, כשעושים אוזנייה פתוחה כל כך, שיושבת לא ממש על האוזן כמו השאר (ואין אפילו רפידות שמנעו בריחת באס. קח כל אוזנייה אחרת ותוריד את הרפידות ותשמע איך אין באס כמעט) אלא באויר כמה ס"מ מהאוזן, וכשמנסים לעשות תגובה כמה שיותר שטוחה (והם הצליחו, הנה קישור לסריקה שעשיתי מהחוברת שלהם - כמו שרואים, ב-40 הוא כבר על פחות 3דציבל, וב-30 על פחות 10דציבל. אז תאכלס לפי המדידות הסטנדרטיות הוא מגיע עד ל-40 הרץ, לדעתי זה נתון שהוא יותר מאשר מכובד), מה לעשות הבאס ייפול יחסית חזק. הוא עדיין טוב מאוד, אפילו מצוין. אנשים מסוימים ששמעו אותן התרשמו מאוד דווקא מהבאס, אבל אני רואה בזה עוד ייתרון. זה תירוץ להדליק את הסאב. בזכות פתיחות העצומה של האוזניות זה משתלב מצוין, ואני מקבל את המכה של הבאס בכל הגוף ולא רק בראש. מה גם, שום אוזנייה לא נותנת באס כמו הסאב הזה :)

ד"א, חשוב לקחת בחשבון דבר אחד. רוב האנשים שמתעסקים בעניין הזה באופן רציני (יש אנשים שאצלם כל החיים זה ההתעסקות עם האוזניות, בדיוק כמו שיש כאלה שאצלם זה עם רמקולים), קוראים לאוזניות האלה Earspeakers. הם נופלים תחת הקטגוריה של רמקולים לראש, לא אוזניות. ובצדק לדעתי.

נמר, איזה אוזניות יש לך? היה לך SR80 או משהו כזה, לא?

שמשון, הייתי רוצה לחשוב שאני גרמתי לרעידה, אבל זה היה כמה שעות לפני שהסאב נדלק :)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
אופיר - כן בטח, הוא לא היה בשימוש.

אנטולי - כן SR80 .

anatoli

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
עם כל הכבוד ל-SR80, אם אתה באמת רוצה להנות מהשילוב של סאב עם אוזניות, תצטרך משהו קצת יותר מעניין. אולי איזה זוג של 340 מהאולפן :)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
האמת שיש לי גם סנהייזר HD 25 שהן מדהימות אבל כמו שאני מכיר את עצמי אני אשכח אותן בבית ואז אכלתי אותה בעבודה.

ננסה עם ה-80 להגיע לתוצאה טובה, מי יודע? אולי אני אשקיע באוזניה כמו שצריך בזכות זה.

anatoli

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
נמר, מי כמוך יודע שאוזניות שמיועדות לאולפן הן לא בהכרח אוזניות שטובות להאזנה למוזיקה, בדיוק כמו רמקולים. ה-HD25 הן אוזניות סבבה לגמרי, אבל הדרך משם לאוזניות אודיופיליות היא ארוכה מאוד. אם להשוות לעולם הרמקולים, אז אם נגיד ה-K1000 יהיו לצורך השוואה איזה VR4 של VSA, אז ה-HD25 הן משהו כמו דיימונד 9.4 של וורפידל. הן טובות ומהנות, בייחוד בתקציב שלהן, אך זה ליגה אחרת.

זכור לי שאמרת פעם שיש לך K340 באולפן, למוזיקה הן פשוט הרבה יותר טובות. הרבה יותר.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
נכון אנטולי, יש לי זוג באולפן אבל לא הגיוני לקחת אותן הביתה.

אני אנסה עם הגראדו הכי הרבה אני אשדרג אוזניה, צריך להתחיל מאיפה שהוא. לא?

anatoli

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
כמובן שצריך להתחיל מאיפשהו.

ofir-harlev

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
אוקיי, הגיוני ההסבר שלך.
איך הן למשל בהשוואה לIEM ככה מהרמות הכי גבוהות?

anatoli

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
K1000 ביחס למה? ה-IEM הכי טובות ששמעתי הן ה-Triple Fi. ואין בכלל מה להשוות לדעתי.

ofir-harlev

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
וואלה!!
עד כדי כך?
עכשיו באמת סיקרנת אותי...

anatoli

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
אז במקום להסתקרן, למה שלא תבוא לאיזה סשן האזנה? אתה בהחלט מוזמן.

הטאיפל פיי הן אוזניות טובות, אבל הן מוגבלות. צריך לזכור שה-IEM הן כמו רמקול מדפי קטן. הן יכולות להיות מצוינות, אבל הן לעולם לא יהיו ברמה של אוזניות גדולות (רמקולים רצפתיים) מהרמה הגבוהה ביותר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור