אכן לא החמצתי,
הגעתי להופעה עם לא מעט ספקות כי שמעתי שהיא חולה ופחדתי שהיא לא תוכל לשיר כמו בעבר,
אבל לשמחתי התאכזבתי בגדול !
בין ההופעת האיכותיות והמרגשות ביותר ששמעתי מעודי,
יש לנו כמה תקליטים שהוקלטו לפני שנים שלה שאני אוהב להקשיב אליהם, אבל לדעתי הם מחוורים אל מול העוצמה, עומק השירה והמוזקליות שהיתה בהופעה.
אני חושב שלא אגזים אם אומר שמבחינה מוזיקלית ההופעה אינה יורדת מרמת המוזיקלית של האופרות הגדולות שיצא לי לשמע ומתרחקות עד מאוד מהרמה שאפשר לתייג בטעות ל - "מוזיקה הפופולרית".
אמנם הקול אינו צלול כבעבר, אבל הנוכחות של הקול והשילוב עם המוזיקה מכלי הנגינה השונים פשוט הרמוניה מושלמת.
הלהקה כמובן ברמה בין לאומית, איכויות של נגני גיטרה / אקורדיון תופים וכלי הקשה שקשה למצא.
אנחנו היינו בבהופעה מיוחדת מטעם אמנסטי ישראל שבה היא קיבלה פרס על מפעל חיים למען זכויות אדם וזכויות נשים בפרט לציון שישים שנה מהכרזת מגילת זכויות האדם האוניברסלית. עד ההופעה הכרתי באופן כללי על פועלה, אבל כשסיפרו / קראתי בחוברת ההופעה על ההיסטוריה שעשתה האשה המדהימה הזאת למען זכויות בין אדם, גם בסיכון הקריירה האישית שלה שהגיעה עד מעצרה באחת ההופעות בארגנטיבה בתקופת השלטון הצבאי, גיליתי שסוסה אינה עוד זמרת עם קול מיוחד אלא גם גורם מרכזי בעיצוב ושימרה על זוכיות האדם בארגנטינה בעולם כולו. כל זה בדרך היחדוית של שירה ואומנות הוצאה של עשרות ! אלבומים במש השנים.
כל זה רק מעצימים את החוויה של ההופעה החיה.
לא בכדי שבמשך השנים סוסה קיבלה מהפרסים היורתיים ביותר שאדם יכול לקבל בימנו ממיטב הארגונים העולמיים.
חוויה לכל החיים !
צפיר