מצלמת DSLR

dnabz

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
הי

מחפשת לקנות מצלמת DSLR חדשה במקום ה- D50 שיש לי כרגע.
אני משערת שאשאר עם ניקון כי יש לי כבר את עדשת הקיט ועדשה נוספת 18-200.
אשמח לקבל המלצות .

תודה :כל-הכבוד:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
השאלה מה התקציב ומה את מחפשת?

אפשר לדבר עם ניקון D5100, או את המחליפה שלה D5200 שקצת יותר יקרה (לדעתי היות והמחליפה חדשה D5300 בדרך, המחיר של ה D5200 צפוי עוד לרדת בקרוב).

אפשר גם לדבר על D7000 שזו סדרה בכירה יותר וכן על דגם D7100 שהוא דגם חדש יותר בסדרה זו

כאמור
השאלה מה התקציב ומה את מחפשת?

dnabz

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
הי
בגדול, אני רוצה שיפור ביצועים לעומת המצלמה הנוכחית שלי (שלא מופיעה באתר של DPREVIEW למשל, אז קשה לי להשוות אותה אחד לאחד לחדשות יותר).

מבחינת יכולות שכיום אין לי, אני רוצה:
- אפשרות צילום וידאו איכותי עד כמה שאפשר (רצוי עם סאונד סטריאו אבל לא הכי קריטי)
- מסך שניתן לשלוף (מתכוונן) . אני מקווה שזה לא אומר שצריך לוותר על העינית במצלמה כי לי אישית מרגיש קצת מוזר לצלם דרך המסך.. עניין של הרגל?
- כמה שיותר קלה במשקל
- כמה שיותר פריימים בשניה
- אם יש דבר כזה של בחירת מצבי סצינות קבועות (בשביל הבנזוג שלא מתלהב מכל הכיוונונים והמשחקים, כמו צילום ספורט/ ילדים וכו')

התקציב - כמה שפחות :)
באופן ריאלי אני אומר בסביבות 3000 .

תודה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
המצלמה שהכי מתאימה להגדרות האלו היא ניקון D5200
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=837425

נכנסת לתקציב, בעלת מסך מפרקי, יכולת צילום וידאו, איכות תמונה מעולה שבטוח תספק שיפור משמעותי מהמצלמה שלך, יש למצלמה מצב אוטומט פשוט לתפעול, יש דגמי DSLR זולים יותר קטנים יותר וקלים יותר כמו ה D3200 או D3100, אבל ללא מסך מפרקי והן מסדרה נמוכה יותר.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כמו כן, כתבנו סיקרה על המצלמה הזו
http://www.dtown.co.il/articles/2749.html

יש לקחת בחשבון שהמחיר היום יותר זול מיום פרסום הכתבה וכאמור יש סיכוי לירידה נוספת במחיר תוך מספר שבועות בגלל יציאת דגם חדש בקרוב

נערך לאחרונה ב:

dnabz

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
מעולה
אני אבדוק את זה!

dnabz

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אגב- במצלמה הזו אין תצוגה של נתוני הצילום על גוף המצלמה או שפספסתי משהו??
ומה ההבדל בין הסדרה של ה-5 לסדרה של ה-7 ? למה עשו שתי סדרות שיוצאות די במקביל?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לניקון יש כעת 3 סדרות של מצלמות DSLR ברמות הכניסה
סדרת ה D3XXX סידרת הכניסה עם גוף קטן יחיסת וקל
סדרת D5XXX רמה גבוהה יותר של מצלמות עם מסך מפרקי גוף קצת יותר גדול
סדרת D7XXX סדרה הבכירה של מצלמות DSLR מרמות הכניסה של ניקון עם מסך תצוגה עילי, אבל ללא מסך מפרקי

יש עוד את סדרת ה D300 ודיבורים עם סדרת ה D400 אולי, אבל לא ניכנס לזה כעת

בכל המצלמות ניתן לראות את נתוני הצילום במסך האחורי והן בעינית, רק בסדרה D7XXX יש מסך עילי שמציג נתוני צילום, יש גם הבדלים מבחינת איכות המצלמה ועמידות שלה למים בסדרות השונות כן שיפורים של מערכת פוקוס ולחצני תפעול.

כעיקרון ניקון מוציאה דגם חדש כל פרק זמן עבור כל סדרה והדגם הקודם ממשיך להימכר עד שיש דגם חדש נוסף בסדרה.

כאמור רק לסדרה 5 יש מסך מפרקי וזו הייתה דרישה שלך - מעבר לכך לסדרה 7 יש מערכת פוקוס מוצלחת יותר וכן גוף חזק יותר, אבל לדעתי ה D5200 מגיעה עם מערכת פוקוס לא רעה בכלל וגוף שהינו פשרה לא רעה לגודל ומשקל - אני יכול לתת פרטים נוספים אם זה באמת חשוב?

נערך לאחרונה ב:

dnabz

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
זה בסדר בינתיים - המון תודה !

dnabz

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
הי
מצאתי אתר שמשווה את ה-D50 שלי ל-D5200 שהמלצת עליה (http://snapsort.com/compare/Nikon-D5200-vs-Nikon_D50/specs).
שמתי לב שבחדשה גודל החיישן מעט קטן יותר - לא ברור לי עד כמה זה משפיע/ משמעותי.
וגם אין בה
Lens focus motor -
כלומר אני מבינה שאני חייבת שיהיה לי אפשרות פוקוס ישירות מהעדשה. מה זה אומר בעצם? שיש עדשות שלא אוכל להשתמש בהן? או שיש לזה השלכות נוספות?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
המלמה שלך עם חיישן בגדול DX שכך גם ה D5200 אם יש הבדלים קטנים בגדול הפיזי, הם ממש לא חשובים היות והחיישן של ה D5200 הינו חיישן חדש בעל יכולת ברמה הרבה יותר גבוהות מזה שיש במצלמה שלך - הטכנולוגיה השתפרת עם השניים ויש כמה שנים טובות של הבדל בין המצלמות.

דרך אגב אין אתר שאני פחות אוהב מהאתר שציינת, היות והוא משווה דברים בצורה לא היגיונית בין מצלמות - דבר הגורם להרבה אנשים לבילבול ולקבל החלטות לא נכונות

מנגנון המנוע הפוקוס קיים רק בחלק מהמצלמות החדשות של ניקון ולא ממש נדרש בעדשות מהשנים האחרונות. עדשות חדשות מגיעות עם מנוע פוקוס בתוך העדשה שהינו הרבה יותר מוצלח מזה שמופעל ע"י המצלמה.

עדשת הקיט וכן עדשות 18-200 עד כמה שאני יודע מגיעות עם מנוע פוקוס פנימי, רק עדשות ניקון מאוד ישנות מגיעות ללא מנוע פוקוס פנימי.

אם את יכולה לספק לי את השם המלא של העדשה, מה שרושם עליה כולל כל האותיות המוזרות :) , אשמח לבדוק לך עם העדשות שלך צריכות מנוע פוקוס במצלמה (למרות שקשה לי להאמין שיש לך עדשות מאוד ישנות)

dnabz

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
גם לי ידוע שהעדשות שלי כוללת מנוע פוקוס אבל תהיתי כמה זה בעיתי לגבי ההמשך.
אוקיי- הבנתי את הרעיון
המון תודה

ואם כבר מדברים על אתרים אז מלבדכם ו-DPREVIEW יש אתר אחר שאפשר להסתמך עליו בהשוואות שיכללו גם מצלמה ענתיקה כמו שלי?.....

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני מאוד אוהב אוהב את השוואת התמונות באתר http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
ויש אתר שמדרג את איכות החיישן במצלמה http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Camera-Sensor-Ratings

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור