מצלמת DSLR כניסה לעולם הצילום - אירועי ערב.

• פותח הנושא kiko
  • פורסם בתאריך

kiko

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
שלום לכולם, אני עתיד לצאת לטיול של שבועיים ברחבי אירופה ולכן החלטתי לרכוש מצלמה איכותית שתשרת אותי שנים קדימה.
בנוסף חבר מאוד טוב שלי הוא צלם חתונות ומגנטים והוא שמח לשמוע שהחלטתי לרכוש מצלמה איכותית ואף הציע שאעבוד עמו כך שאם חזרתי מהטיול אוכל להתפרנס מהצד מעולם הצילום שבלי קשר מאוד מעניין ומגרה אותי להכיר.

הדרישות: צילום משפחתי, צילום ארועי ערב, ימי הולדת וכדומה באיכות לא פחות ממעולה.

התקציב כולל עדשות: 3000-4000 כולל עדשה.

אני כבר יומיים מתלבט ולא מסוגל להחליט בין - d7100, d5300, d5500. כן חשוב לי שלא ישקול יותר מידי, כן חשוב לי יכולת צילום לצרכים שלי ברמה גבוהה. החבר ייתן לי בעלות סמלית 18-105 של ניקון. ולכן אבקש גם המלצה על עדשה נוספת ואיכותית לצרכים והתקציב שציינתי. אגב לקנות יבואן או פרללי יש כזה הבדל, כי בכסף זה הבדל של כמה מאות שקלים.

תודה רבה לכל מי שיסייע לי לצאת לדרך ולקנות מצלמה במקום להתלבט כל היום. :))

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
יש כאן דילמה מצד אחד מצלמה שמתאימה לטיול ומצד שני אחת לצילום ארועים.

לטיול הייתי בחור מצלמה קטנה וקלה כמו סוני A6000 או אפילו מצלמה ללא מראה של פנסניק או אלימפוס כמו OMD-EM10
מצד שני עבור צילום ארועים ולעבוד עם החבר מצלמת ניקון תתמאים יותר היות ויהיה אפשרת לשתף ציוד.

בקשר למצלמות של ניקון סדרת ה D7XXX טובהיותר מסדרת ה D5XXX בגלל גוף יותר רציני וחזק (אך גם כבר יותר) עם יכולות שליטה טובות יותר. סדרת ה D5XXX מספקת אותה איכות תמונה, אבל בגוף קטן יותר וקל יותר, אך כאמור עם יכולות שליטה קצת פחות טובות (אני לא יודע מה מתאים לך יותר - לטיול למשקל קל יש יתרון ).

ה D7100 כעת מוחלפת ה D72000 חדשה יותר מה שהופך אותה להיות בעלת מחיר אטקרטיבי ותמורה טובה לכסף, ה D5300 זה דגם ישן יותר וה D5500 חדשה יותר קצת יותר יקרה וכן קצת יותר טובה - הכל עניין של תקציב מה שמתאים לך.

אם כבר דברתי על תקציב עדשות זה הדבר החשוב והיקר באמת ועדשת 18-105 זו עדשה סבירה בלבד (יותר טובה מעדשת הקיט) אין לי מושג באיזה מחיר אתה הולך לרכוש אותה (לא מכיר את החבר לך וכמה הוא חושב לעזור לך או לעזור לעצמו למכור את העדשה) כחדשה הייתי מעדיף את ה 18-140 שהיא דגם יותר חדש עם קצת יותר טווח. מעבר לכך הייתי בכלל הולך עדשה כמו טמרון או סיגמא 17-50 עם צמצם F2.8 עבר ניקון (עלות כ 1400 ש"ח) מצמם גדול כזה מאפשר5 קבלת עומק שדה רדוד (האוביקט בולט מהרקע) וכן צילום במהירות מהירה יותר (צמצם גדול מכניס יותר אור אז ניתן לצלם מהר יותר)

יכול להיות שעבור צילום בארוע יהיה גם צורך בפלאש (מבזק) חיצוני יעלה עוד כמה מאוד שקלים (לא צריכים לקחת לטיול ובטח יהיה ניתן לרוכש אחר כך) בכל מקרה יש צורך ברכישת כרטיסי זיכרון ואני ממליץ גם על פיטלר UV על העדשות לשמור על העדשות משריטות ומכות.

אפשר להתחיל עם מצלמה D7100 עם עדשה מחבר (כאמור רק במחיר טוב - 18-140 או 18-105 חדשות עולות כ 1200 ש"ח, מחיר טוב זה לא 10 או 20 אחוז פחות :) ) ולהתקדם בעתיד

kiko

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
וואו, כרמי רוב תודות על התשובה המושקעת. כעת חזרתי מהחנות ורכשתי גוף 5300 עם עדשה של תמרון 17 - 50 צמצם 2.8. מקווה שהסט הזה היה בחירה טובה, פילטר uv, וכרטיס 32 מהירות 10. הכל ב3780. האם הבחירה היא טובה לצרכים ותפיק תמונות איכותיות באירועי ערב? והעדשה היא ללא מייצב תמונה מה שחסך 400 שקלים, האם יש צורך במייצב? האם שווה לחרוג ולשלם עוד 400 שקלים ולהחליף למייצב?

kiko

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
אגב העדשה תמכר לי ב400 שקלים ועוד מבזק בסיסי ב300. או כמה ערבים של עבודה חח סה עדיין במשא ומתן

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
תתחדש יופי של סט רכשת :בעד:
יש שאומרים שהגרסה הלא המיוצבת איפלו חדה יותר - אז אני לא בטוח ששוה להשקיע עוד כסף על מייצב עבור השימושים שלך ושוב תתחדש

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור