מצלמת canon sx610

ספיר

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
שלום לכולם. קניתי מצלמת canon sx610 לצילום תמונות נוף וצילומים חובבניים. אני חדשה בכל תחום המצלמות ואשמח לקבל קצת עזרה. יש במצלמה אפשרות לצלם תמונת דיוקן במעבר בין מצבי הצילום, אך כשאני בוחרת באפשרות זו, מתקבלת תמונה רגילה ולא תמונת דיוקן. מישהו יודע להגיד לי למה? ייתכן שזו בעיה במצלמה?
תודה לעוזרים!

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לא הבנתי מה את מנסה לעשות - מה הכוונה תמונות דיוקן במעבר בין מצבי הצילום?

יותר פשוט הוא להסביר מה את רוצה לצלם ואני אנסה לכוון אותך לצורה הטובה/הנוחה ביותר שאני מכיר

ספיר

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
אני מנסה לצלם תמונת פנים, פורטרט, כשהרקע מופיע בטשטוש

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
במצלמה הזו יש חיישן קטן ועדשה ללא צמצם גדול, כך שקשה לקבל תוצאה כזו עם מצלמה כזו, היות ונקודות אלו הן חשבות לקבלת עומק שדה רדוד (שהרקע לא בפוקוס)

אני לא ממליץ לצלם בפרופיל של צילום פורטרט, הטוב ביותר שניתן לעשות, את יכולה לצלם במצב A במצלמה, זה מצב של עדיפות צמצם (מצב שבוחרים את גדול הצמצם והמצלמה מתאימה את השאר) ואז לבחור במספר הקטן ביותר שהמצלמה מאפשרת לך (ככול שהמספר קטן גדול הצמצם גדול יותר) ואז לצלם המצלמה תבחר את שאר הגדורת הצילום בצורה אוטומטית לקבלת התמונה המוצלחת ביותר שהיא יכולה.

נקודה נוספת מומלץ לעשות פוקוס על העיין של המצולם (כלומר לעבוד עם פוקוס נקודתי להביא את הריבוע הירוק לעין של המצולם ללחות חצי לחיצה עד קבלת פוקוס, ריבוע נהפך לירוק (לא לעזוב ולא לצלם), כעת אפשר להזיז את המצלמה (לסדר את מבנה התמונה ללא שינוי הפוקוס, כול עוד הלחצן בחצי לחיצה) שהכל נראה כמו שרוצים להמשיך את הלחיצה לצילום - זה מאוד פשוט רק צריך לעשות כמה תרגולים ולומדים את השיטה הזו.

ובלי לשים לב עברת לצלם בצורה הרבה יותר רצינית מהמצבים האוטומטיים שהמצלמה בוחרות הכול כולל את מיקום הפוקוס.

זה עדיין לא יספק יכולות של מצלמה עם חיישן גדול ועדשה טובה, אבל זה טוב יותר שאת יכולה לקבל מהמצלמה שלך.

ספיר

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
קודם כל תודה רבה על העזרה.
הבנתי איפה הייתה הטעות שלי. לגבי צילום במצב A, אני לא מוצאת אפשרות לבחור את גודל הצמצם.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לפי מה שאני רואה צריך להעביר את המצלמה למצב P ואז צריכה להיות אפשרות שינוי ערכי הצמצם (aperture)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור