מצלמת ללא מראה

זוהר

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
שלום,
עד היום צילמתי במצלמות קומפקטיות ומהסמארטפון אבל אני מעוניינת להשתדרג.
אחרי מחקר קצר באינטרנט וקריאה של ביקורות מקצועיות וע"י משתמשים חובבים,אני שוקלת ללכת לכיוון מצלמה חסרת מראה.
אחת מהמטרות היא צילום ספורט.הבנתי שמצלמות מהסוג הזה מתאימות לכך אבל יש צורך ברכישת עדשה בנפרד מכיוון שלרוב העדשה שמגיעה עם המצלמה היא בסיסית במיוחד.איזו עדשה אצטרך עבור צילום ממרחק של כמה עשרות מטרים ומה טווח העלויות של עדשה כזאת?
אני שוקלת לקנות את האולימפוס em10 ll.ניתן לרכוש אותה עם עדשה 14-42mm.האם היא תתאים לי?או שעדיף לקנות את גוף המצלמה בלבד ולהוסיף עדשה אחרת?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מה שחשוב בצילום ספורט בעדשה זה מערכת פוקוס מהירה, יכלות לצמצם גדול וזום גדול
שני הנקודות הראשונות חשובות כדי לקבל פוקוס מהיר לרגע שרוצים לצלם, צמצם גדול מאפשר לצלם בזמן חשיפה מהיר יותר ולקבל תמונה חדה גם כאשר יש תנועה, אם מוסיפים לכך זום גדול כדי לקבל הגדולה של התמונה מרחוק זה מצריך עדשה לו זולה כלל. - נראה לי שיהיה צורך להתפשר בנושא העדשה בנקודה אחת או יותר בהקשר של התקציב

כעת השאלה שממש מתבקשת למה את חושבת שה OMD EM10 II היא המצלמה המתאימה עבור סוג צילום זה? היות ואני לא בטוח שעבור צילום ספורט זה תיהיה הבחירה הראשנה שלי

אם את בוחרת ב OMD EM10 II הייתי לוקח אותה עם עדשת הקיט 14-42 לשימושים כלללים היות ועדשה לספורט לא תספק לך את הטווח הרחב של הזום וכן הייתי בוחר בעדשת פנסוניק Panasonic Lumix G X Vario 35-100mm F2.8 Power (וכן, היא תתאים גם לאולימפוס)
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=882987

דרך אגב לא ברור לי מה התקציב?

זוהר

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
תודה על התגובה.
הבנתי שמצלמות ללא מראה בד"כ מתאימות לצילום ספורט.הדגם הספציפי הזה קיבל ביקורות טובות והוא בטווח מחירים ביניים כך שגם זה היה אחד השיקולים. התקציב הוא בסביבות 3,000 ש"ח,חשבתי לקנות קודם קיט של מצלמה ועדשה ובהמשך להוסיף עדשה טובה יותר.
יש לך המלצה על מצלמה מתאימה יותר?
ושאלה נוספת שאולי הייתי צריכה לשאול כבר בהתחלה-יש טעם לצלמים מתחילים לקנות מצלמה ללא מראה?ציוד איכותי לא בהכרח ייצר תמונות טובות אם הצלם לא יודע לנצל את היתרונות של המצלמה...

זוהר

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
שכחתי לציין שאחד היתרונות הגדולים מבחינתי במצלמה ללא מראה הוא כמובן הגודל הקומפקטי.לא נראה לי שמצלמת dslr תתאים לי,הגודל הפיזי והמשקל יגרמו למצלמה להעלות אבק במגירה.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אבל איזה ספורט?
אם זה לא מרוצי סוסים אלא משחק שחמט?

עדשה איכותית שוקלת לא מעט, ולא מאזנים אותה עם "קופסת גפרורים", זה קשה לאחיזה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אשמח לדעת מאיפה את מקבלת את המידע שמצלמות ללא מראה טובות לספורט? וזה שמצלמה מסוימת נחשבת טובה - זה אומר שהיא טובה גם לספורט? שאת רוצה נושא מסוים את לא יכולה להגיד שאם מצלמה מסוימת נחשבת טובה היא תיהיה טובה לכל דבר. כמו שמכונית מרוץ לא תיהיה מוצלחת בדרכים לא סלולות גם אם היא מאוד מוצלחת

מצלמות ללא מראה טובות להרבה דברים - לספורט עדיין DSLR מוצלחות יותר לדעתי בגלל מבחר עדשות טובות וזולות יותר. זה לא אומר שהללא מראה לא מוצלחות פשוט זה יכול לצאת קצת יותר יקר

האם אופציה של DSLR ויד שנייה יכולה להתאים?
בכל מקרה עדשה מהירה זה לא דבר זול ומחיר למצלמה עם עדשה בתקציב הזה זה קצת בעיה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אבל איזה ספורט?
אם זה לא מרוצי סוסים אלא משחק שחמט?

עדשה איכותית שוקלת לא מעט, ולא מאזנים אותה עם "קופסת גפרורים", זה קשה לאחיזה

בפרוש בנושא זה גדול ומשקל העדשה משחקים תפקיד חשוב - ובאמת חשוב לדעת איזה ספורט מדובר כי זה מאוד יכול להשפיע על הציוד

זוהר

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
יכול מאוד להיות שאני טועה אבל מהמאמרים שקראתי הבנתי שלמצלמות ללא מראה דווקא יש יתרון על פני DSLR בצילום ספורט. בנוסף, הגודל שלהן אטרקטיבי מכיוון שלסחוב מצלמה גדולה וכבדה נראה לי סיפור די מתיש. מצד שני אני מתחילה להבין מהתגובות כאן שהעדשה היא בעלת חשיבות גדולה יותר.
הספורט שמדובר עליו אכן קשור לסוסים אבל מדובר ברכיבה ספורטיבית ולא במירוצים. התחרויות מתקיימות במגרש מגודר כאשר רק סוס אחד נמצא במגרש בכל רגע נתון, הצילום יכול להתבצע רק מחוץ למגרש. לכן יש צורך בעדשה לטווח של עד כמה עשרות מטרים. האם לטווח כזה יש צורך בעדשה גדולה מאוד?
אשמח לשמוע כל המלצה, כאמור אני לא מבינה בנושא ואם טעיתי בהבנה של כמות המידע העצומה שקיימת אונליין- כל המלצה מיודעי דבר תתקבל בברכה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
הייתי שמח לקבל קישור למאמרים האלו - יכול להיות שאני מפספס משהו, מצד שני יש הרבה אנשים שרוצים לדחוף את הללא מראה וכותבים כמה היא טובה מול כל דבר אחיר בעולם.

רכיבת סוסים זה ספורט שמתבצעה בחוץ בתאורה טובה בדרך כלל וכן והתגבות הן מהירות (בקפיצות, אבל לא מהר מאוד)
כך שניתן להסתפק בעדשה קצת יותר זולה, כלומר לא חייבים צמצם מאוד פתוח.

אם כך ונגיד שאנחנו נשארים בללא מראה - יש אתר מאוד רציני שמדרג עדשות שניתן לראות דרוג של עדשות זום לאולימפוס OMD-EM10 שזו דגם קודם של ה EM10 II
http://www.dxomark.com/Reviews/Best...s/Best-zoom-lenses-for-the-Olympus-OM-D-EM-10
ניתן למצוא מספר עדשות של פנסוניק ואולימפוס עם טוח זום של 40-150 או 45-150 במחיר בסביבות ה 300 דולר -אלו עדשות שיכולות להתאים לך - בבקשה קישור למחירים בזאפ
http://www.zap.co.il/models.aspx?so...db794452=794453&db794452=802157&orderby=price

אבל עדשות אלו לא יספקו לך את הטווח הרחב ואז ממולץ לרכוש את המצלמה עם עדשת הקיט (היות ורכישה ביחד מביאה בדרך כלל את העדשה במחיר זול) ותספק לך את טווח הזום הרחב בנוסף לעדשת הזום שאת רוכשת

כמו כן אם היית בודק דגמים קודמים של אולימפוס מסדרת ה OMD כמו
http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=e-camera&keyword=omd&orderby=price

אבל עדיין אני חושש שאנחנו לא נכנסים לתקציב

זוהר

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
תודה רבה על המידע המועיל. נראה לי שאקנה בתור התחלה את הקיט ובהמשך אוסיף עדשת זום.

זוהר

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
יש לי שאלה נוספת- האם עדשת הקיט מגיעה לטווח שיאפשר לי לצלם בצורה סבירה בתחרויות כך שאוכל להתאמן עד שאוסיף עדשת זום ייעודית?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
זו בדיוק הנקודה, עדשת קיט מספקת טווח זום קצר

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ראה מה המומחים (אחד האתרים הרציניים לדרוג מצלמות ועדשות) רושמים על עדשות ל A6000 - הן בטח יהיו טובות גם ל A6300

http://www.dxomark.com/Reviews/Best...and-Zooms/Best-prime-lenses-on-the-Sony-A6000

http://www.dxomark.com/Reviews/Best...-and-Zooms/Best-zoom-lenses-on-the-Sony-A6000

יכול להיות ששוה לשקול את עדשת הקיט שהיא בנונית, אבל כקיט היא מאוד זולה :)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור