מצלמת כניסה לצלם חובב

amitb

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אני מתחיל את צעדיי הראשונים כצלם חובב (אם כי בעתיד לבטח ארשם לאיזה קורס צילום מושקע) וברצוני לקנות DSLR. התקציב שלי למצלמה + עדשה הוא בסביבות ה3,500 ש"ח, אם כי אינני פוסל קנייה של עדשה יקרה יותר בעתיד, משמע אני מעדיף להשקיע בהתחלה בגוף איכותי ואח"כ לקנות עדשה יקרה.
קצת קשה לי להגדיר שימוש עיקרי אבל אני כן חובב נופים וטבע יותר מאשר כל דבר אחר. התענייננתי בD3200 ובD5200 שקצת חורגת מהתקציב (מצאתי אותה בזאפ בקצת פחות מ3,000 ש"ח) אבל שוב פעם, אני מעדיף גוף איכותי כדי שבעתיד אתאים לו עדשה איכותית. אם לדעתכם אני סתם עף על עצמי, אשמח לשמוע ביקורת והמלצות... אגב, צילום וידאו פחות חשוב לי.

תודה מראש לעוזרים!

*עריכה: מצאתי כרגע את הדיל הזה: http://www.wallashops.co.il/a/ap.aspx?pi=1RDEOS550D18_55DC_75_300DC מה דעתכם?

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
הדיל הזה מדבר על מצלמה שכבר לא מיוצרת יותר ה 550D שהיא מצלמה לא רעה בכלל. כמו כן העדשות המדוברות הן לא משהוא לדבר עליו נכון שזה נשמע דיל זול - אבל הוא מספק עדשות זולות ומצלמה יחסית מיושנת (שוי המצלמה כ 2200 ש"ח ועוד כ 500 ש"ח ו 700 ש"ח לעדשות זה מחיר הדיל :) )

לדעתי דגמי הניקון מוצלחים יותר מבחינת איכות התמונה, ברמות מחיר הזו ואם אתה יכול לרשות לעצמך את ה D5200 אז לא הייתי חושב פעמים אפשרות אחרת היא D5100 הדגם קודם שהיא גם לא מצלמה רעה (אבל פחות טובה מה D5200) ה D3200 עם חישן נהדר, אבל גןף בסיסי שאולי יצצור אותך מלהתקדם בהמשך.

למרות שאני משתמש בקנון אני כאמור חשב שמצלמות ניקון בטווח מחירים הזה מספקות איכות תמונה טובה יותר - מצד שני יש כאלו שאוהבים רק מצלמות קנון אז, אם אתה רוצה לבדוק דגמי קנון כדי לבדוק את 600D שמגיע כבר עם מסך מפרקי וה 650D שגם באה עם שיפורים גם ביכולת הפוקוס בודיאו (דרך אגב 550D, 600D ,650D ,60D ו 7D בכולם אותה איכות תמונה - יש הבדלים בגוף וביכולות )

אני מקווה שאני לא מבלבל אותך יותר מידי :)
אשמח לענות על שאלות נוספות

amitb

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
קודם כל, תודה רבה על התגובה.
שנית, אין לי העדפה מסוימת לגבי Nikon או Canon, אני בסה"כ עם ראש פתוח ומעדיף לשמוע למבינים ממני, ז"א שאשמע לעצתך ואלך על הניקון. בוא נאמר כזה דבר, במידה ואקח את הD5200 ב2990 ש"ח (שד"א שמתי לב שהיא רק עם שנה אחריות של MDK, האם זה שווה?), עם איזו עדשה אתה ממליץ לי להתחיל, שתיתן לי, בינתיים לפחות, יכולות "כלבו" (אני יודע שזה לא הכי אידיאלי) ובמחיר סביר? ואם זה יהיה לי יקר מדי מה השילוב מצלמה/עדשה הבא בתור שתמליץ לי עליו במחיר יותר הגיוני?
ד"א למה התכוונת כשאמרת "גוף בסיסי" על הD3200?

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ה D3200 ללא מסך מסתובב ועם גוף קטן יותר ועם פחות יכולות שליטה מול ה D5200 או ה D5100
אפשר להוסיף אחריות של מק
http://www.dtown.co.il/forum/13863-המדריך-להרחבת-אחריות-מק-mack.html

כעת לנושא העדשה עדשה טובה עולה לא מאט כסף - אם אתה חושב העתיד לרכוש עדשות טובות יותר, אז ניתן להתחיל עם עדשת קיט 18-55 שעולה כ 500 ש"ח

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אפשרות נוספת זה ללכת כל הניקון D5100 שהיא אומנם דגם קודם, אבל עדיין מצלמה נהדרת ולצרף לה עדשה טובה כמו טמרון 17-50 עם צמצם קבוע של F2.8 (עדשה כזו עבור ניקון צריכה לעלות כ 1700 ש"ח - כדי לקבל מושג על המחירים עדשה כזו מיצור של ניקון עולה מעל 5000 ש"ח :) )

amitb

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שוב תודה,
קצת קשה לי לקחת את הD5100 כשאני יודע שכבר יש דגם יותר מתקדם בשוק (סוג של בעיה נפשית שלי). היית אומר שהיא הכי מומלצת בטווח מחירים שלה?
מעבר לזה כבר בוא נעבור רגע לדיון תקציבי, במידה ואקנה את אחת המצלמות הנ"ל, בנוסף אצטרך עדשה בתוספת של 1700 ש"ח, כנראה גם תיק נורמלי ובטח כרטיס זכרון מהיר של איזה 16/32 GB. כמה זה כבר יוסיף לתקציב שלי?
ודבר אחרון לגבי הביטוח ששלחת לי, האם זה אומר שאני חייב לקנות את המצלמה מאחת החנויות שמצוינות שם בקישור או שאוכל לקנות בכל חנות ולבטח אצלהם? כי אם כן אז זה כבר מעלה לי ב600 ש"ח את המצלמה ואז אני כבר way off the budget כמו שלעיתים קרובות קורה לי.
סליחה שאני ככה חופר לך אבל אני חייב לברר את זה מהר כי בקרוב אני טס לעשרה ימים לאירופה והייתי שמח לקחת אותה איתי לטיול. המון תודות!

avishap

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אני רואה את עצמי ואנשים מסביבי.הצילום הוא נושא מרתק ומאד מאתגר להוציא צילומים איכותיים מאד.אני יום יום קוראחומר ומביט באתרים על תמונות
אבל תדע.אצל הרבה אנשים המצלמה הגדולה נשארת בארון לאחר תקופה ראשונית של התלהבות.זה מטרד להסחב איתה ביציאות מהבית וזה מביך לצלם איתה ליד אנשים.המצלמה הגדולה מושכת תשומת לב.
מצלמת הפוקט לעולם לא תשיג תמונות כמו הגדולות אבל הן טובות בהרבה על הטלפונים הסוללריים.
בקיצור מה שרציתי לאמר שאנשים עם מצלמות קטנות מצלמים בסופו של דבר הרבה יותר תמונות ואירועים.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
רכישת אחריות מק ניתנת תוך חודש מיום הקניה של הציוד ולא משנה איכן הוא נרכש.
גוף המצלמה הוא רק התחלת הדרך ובאמת יש הוצאות נוספות כמו גם פלאש חיצוני טוב, חצובה ו.... עוד הרבה דברים ומצד שני תמיד תצא מתלמה טובה יותר ממה שרכשת :)

אין לי כאן איזה רעיון גדול כדי לחסוך כסף - גם אני הייתי שמח להכיר אחד כזה :)
אם חשוב לך בשלב ראשון גוף טוב, אז לך על עדשת הקיט - או שאתה יכול ללכת על קנון 600D שאומנם גם לא מצלמה חדשה, אבל אין כעת לקנון מצלמות עם איכות תמונה טובה יותר בפחות מ 8000 ש"ח

amitb

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אתה על הכיפאק כרמי, חסכת לי הרבה כאב ראש (מצד שני זה נראה לי מתקזז עם ההתלבטויות שהכנסת אותי אליהן).
אני אשאר להתלבט עם עצמי על גוף המצלמה ואשמח לעדכן כאן בקרוב מה קניתי בסופו של דבר.
עכשיו רק פוש אחרון לציוד ההיקפי ואתה משוחרר ממני. אני אצטרך כרטיס זכרון מתאים, רצוי 16GB או 32GB ועדשת קיט זולה להתחלה (בהנחה שאקנה את הטמרון שהמלצת לי עליה בחודש הבא), מקסימום אסחב עם תיק גב רגיל בהתחלה עד שאקנה איזה תיק צד מגניב. אלפי תודות שוב פעם, עזרת לי עזרה ענקית

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אני עדיין חושב שבשביל קורס והתחלה מצלמה משומשת היא הדבר הנכון.
אם אחרי כל זה החלטת שזה לא תחביב משהו, חסכת איזה 2000+ ש"ח שזה לא מעט כסף..

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113

צודק, אבל מי שחדש בתחום לא יודע גם מה לבדוק במצלמה משומשת כדי לדעת אם היא במצב תקין או לא

amitb

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1

יכול להיות שאתה צודק, אבל כמו שכרמי אמר אני לא באמת יודע איך לבדוק אם המצלמה היא טובה ומה צריך לחפש בה... עיינתי ביד 2 וראיתי כמה דילים מעניינים אבל אני פחות מבין בזה. ברגע שאני אהיה עם מצלמה ביד אני אלמד הרבה יותר מהר.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
הולכים למקום כמו ארליך בודקים. שווה 100 שקל.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור