מצלמות קומפקטיות.סנסור ועדשה.

avishap

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שמתי לב שברוב הקומפקטיות המתקדמות יש בחירה בין סנסור גדול לבין פתיחת העדשה.
בgx1 של קנון הסנסור גדול מאד אבל מפתח העדשה יחסית נמוך לסוג מצלמה כזאת.
בlx7 העדשה 1.4 אבל הקטינו את הסנסור לעומת הדגם הקודם.
האם יש בעייתיות לתת גם מיפתח גדול וגם סנסור גדול במצלמות הקומפקטיות.
במסגרת החיפושים שלי אחר רכישת מצלמה אני קורא יום יום ונדמה לי שאני כבר יותר נהנה מקריאה על צילום ועל מצלמות יותר מלצלם.אבל בקרוב אני ארכוש.

בכל אופן ראיתי דבר מוזר בביקורות ואפילו המקצועיות ביותר.הם לא נותנים משקל רב לאיכות התמונה אלא יותר למפרט המצלמה.אם הסנסור והעדשה מפותחים אז ברור לדעתם שהמצלמה איכותית יותר.

חרשתי ללא הפסקה וצפיתי בתמונות בפליקר ואני יכול לאמר בביטחון דברים מסוימים .
הפוגי x 10 מוציאה תמונות מצוינות טובות בהרבה מסדרת הlx של פנסוניק.התמונות בlx 5 7lx פחות חדות.
הקנון g1x מוציאה את התמונות הטובות ביותר למרות שהביקורות לא תמיד טובות.והs100 לא משהו מיוחד .
אני חושב שכל מי שרוכש מצלמה כדאי שיראה את התמונות באתר.לא מדובר באחת או שתיים אלא במאות וקשה להאמין שזה מטעה

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
הפוג'י מוציאה תמונות מצויינות, אבל זה גם בזכות אופי צבעים ולא רק חדות. אתה מדבר גם על אופי של עיבוד (מנגנון הסרת רעשים וכד'). תמיד מומלץ לראות תמונות אמיתיות, זה יכול ללמד במשהו על ביצועי המצלמה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אחד הנקודות שאנשים אוהבים לקבל בתמונה זה שדה רדוד

כדי לקבל אפקט כזה צריך לספק מפתח צמצם גדול באופן יחסי לגודל החיישן (זהירות, זה הסבר גס) ולכן שככול שהחיישן קטן יותר יש צורך במפתח צמצם גדול יותר לקבל אפקט זה.

זה יכול להיות הסבר למה שאתה מתאר - אבל אין לי את התשובות של החברות לכך :)

m27x4

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
עירבבת כאן מין בשאינו מינו ( או איך שלא אומרים את זה)...

שמתי לב שברוב הקומפקטיות המתקדמות יש בחירה בין סנסור גדול לבין פתיחת העדשה.
בgx1 של קנון הסנסור גדול מאד אבל מפתח העדשה יחסית נמוך לסוג מצלמה כזאת.
בlx7 העדשה 1.4 אבל הקטינו את הסנסור לעומת הדגם הקודם.
האם יש בעייתיות לתת גם מיפתח גדול וגם סנסור גדול במצלמות הקומפקטיות.
במסגרת החיפושים שלי אחר רכישת מצלמה אני קורא יום יום ונדמה לי שאני כבר יותר נהנה מקריאה על צילום ועל מצלמות יותר מלצלם.אבל בקרוב אני ארכוש.

בכל אופן ראיתי דבר מוזר בביקורות ואפילו המקצועיות ביותר.הם לא נותנים משקל רב לאיכות התמונה אלא יותר למפרט המצלמה.אם הסנסור והעדשה מפותחים אז ברור לדעתם שהמצלמה איכותית יותר.

חרשתי ללא הפסקה וצפיתי בתמונות בפליקר ואני יכול לאמר בביטחון דברים מסוימים .
הפוגי x 10 מוציאה תמונות מצוינות טובות בהרבה מסדרת הlx של פנסוניק.התמונות בlx 5 7lx פחות חדות.
הקנון g1x מוציאה את התמונות הטובות ביותר למרות שהביקורות לא תמיד טובות.והs100 לא משהו מיוחד .
אני חושב שכל מי שרוכש מצלמה כדאי שיראה את התמונות באתר.לא מדובר באחת או שתיים אלא במאות וקשה להאמין שזה מטעה

ה-LX1 היא מצלמה קומפקטית מתקדמת המאפשרת יותר שליטה ממצלמה קומפקטית רגילה, אבל העדשה קבועה ולא ניתנת להחלפה.
ה-GX1 היא כבר מצלמה מקטגורית ה-rangefinder, למרות שהיא לא מגיעה עם עינית מובנית כמו לייקה קלאסית (שעולה "קצת" יותר ובעלת חיישן full frame). על ה-GX1 ניתן להרכיב כמעט כל עדשה קיימת עם מתאם מתאים (אבל במחיר של ויתור על צמצם/פוקוס אוטומטי, ברוב המקרים).
ניתן, לדגומא, להרכיב את העדשה המצוינת של אולימפוס: 45mm F1.8, ויש אף עדשות עם F1.2 וכן הלאה.
דרך אגב, עדשת הקיט 14-42 (הדגם הרגיל, אין לי נסיון עם סידרת ה-X למעט ה-45-175 שהיא די ממוצעת) פחות חדה ואיכותית מהעדשה הקודמת 14-45 (שהיתה עם mount מתכתי, בין השאר).
IMHO

סט תמונות של ה-GX1 עם עדשת פנסוניק 45-200 (תמורה מעולה לכסף - חדשה עולה כ-200$):
http://www.flickr.com/photos/49268724@N05/sets/72157630341479100/

סט תמונות של ה-GX1 עם אולימפוס 14-150:
http://www.flickr.com/photos/49268724@N05/sets/72157631589441804/

דרך אגב, לדעתי הצבעים בסידרת ה-PEN של אולימפוס יותר טבעיים מאלו של הפנסוניק המקבילות.
לאשתי יש E-PL1 ותמונות בפורמט JPEG יוצאות מהמצלמה עם צבעים נאמנים יותר למקור מאלו של ה-GX1, עם אותה העדשה והן עם עדשות שונות.
ניתן למצוא E-PL1 משומשת במצב מצוין עם עדשה בסביבות ה-200$ ב-ebay וזו לדעתי עיסקה משתלמת מאוד, במיוחד אם שפר עליך גורלך ולא הצטרכת לשלם מכס.
המצלמה אמנם קצת איטית (בכל זאת, מדובר בדגם ותיק) אבל איכות התמונה מעולה ועם עדשה איכותית אפשר להפיק תמונות מצוינות.
מה תקנה בסביבות ה-1000 שקלים בארץ? אולי איזו קומפקטית עם קצת פיצ'רים לא שימושיים.

avishap

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אבי-שים לב -כתבתי על gx1 של קנון. ענית לי על פנסוניק.אבל תודה על זה שטרחת לענות

באופן סבלני ובאריכות

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור