מצלמה vs אייפון - תוצאה מפתיעה ...

רונן

חבר משקיען
מעורבות
114
נקודות
43
החלטתי לבצע השוואה מי מפיק תמונות טובות יותר ? מצלמה ברמה סבירה או אייפון ?

המצלמה : Panasonic Lumix DMC-FZ200 עם עדשה של Leica ראו קישור :

http://www.dpreview.com/reviews/panasonic-lumix-dmc-fz200

או אייפון 6 ?

2 המכשירים כוונו על אוטומט , צולמו מספר תמונות :

בלילה - עם / ללא תאורת רחוב
ביום - בשמש + בשמש לתוך צל

המבחן על מחשב ... ''iMac ... 21.5

להפתעתי , האייפון ״ניצח״ את הפנסוניק בכך שהראה פרטים רבים יותר ,גם בצל וגם בשמש , פחות גרעיניות ,
בביצוע זום בתמונות על האיימק - נראו פרטים רבים ומדוייקים יותר שצולמו באמצעות האייפון .

לסיכום : הופתעתי ...

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני גם יכול להפיק תמונות רעות עם מצלמה מעולה ב 30 אלף ש"ח וגם לראות שמצלמה של איפון 4 טובה יותר - מה זה אומר?

דרך אגב יש הרבה הדגמאות כאלו ברשת כל פעם יצוא איפון חדש

רונן

חבר משקיען
מעורבות
114
נקודות
43
המבחן שלי היה פשוט ולדעתי יעיל עבורי .
2 המכשירים כוונו לאוטומט !
2 המכשירים צילמו באותו זמן , מאותו מקום לאותו מקום .
השוואה בסיסית לצרכים בסיסיים .
אינני מבין מדוע יש צורך לבחון מעבר לכך ?
המטרה : שימוש ממוצע לרוב המשתמשים
שימוש לדוגמא : נסיעה לחו״ל , התפלאתי שאייפון 6 מעבר למספק - ואפילו עולה על מצלמה ייעודית למטרה זו .

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אם כך עבורך כדי לצלם האיפון 6 - הוא קל, קטן הוא איתך ואתה מרוצה ממנו

רונן

חבר משקיען
מעורבות
114
נקודות
43
הקטע הוא - שהתוצאה מפתיעה ...

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני לא יודע מה מדיוק עשית ואיך החלטת מה יותר טוב - אבל זה גם לא משנה, מה שנראה לך מוצלח יותר זה מה שקובע.

אבל אני לא יכול להגיב על מה שלא ראית

רונן

חבר משקיען
מעורבות
114
נקודות
43
הבן שלי חיזק את התוצאה לאחר שבדק .

( תואר שני ולקראת תואר ד״ר בעיבוד תמונה בטכניון ) - מספק אותי למסקנה ...

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
לייקה זה בדיוק כמו שכתוב שם - "Leica-badged lens", תהיה בטוח שכאשר לייקה מצלמת אתה תראה את זה :)

שימוש לדוגמא : נסיעה לחו״ל , התפלאתי שאייפון 6 מעבר למספק - ואפילו עולה על מצלמה ייעודית למטרה זו .

כנראה כי זה מספיק בשבילך, אל תעלב, אבל צריך לדעת לצלם בשמש ובצל (דברים די לא טריוויאלים) לאן לכוון וזה לא בדיוק לשים על אוטומט.

...
עכשיו קלטתי שצילמת JPEG-ים.. כמו ש-carmi כתב - הרווחת

נערך לאחרונה ב:

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
תעלה את התמונות, נראה במה מדובר

דודיפלצת

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
@רונן
קודם כל, אין ספק שלאייפון יש מצלמה מעולה.
בנוסף, כל מצלמות הסופר-זום האלה מעולם לא עשו עלי רושם. לקחו את החסרונות מכל העולמות וחיברו אותם יחדיו.
הייתי מציע לך להשוות למצלמה קטנה עם חיישן גדול דוגמת Sony RX-100. היא גם הרבה יותר נוחה בטיולים מאשר מפלצות הסופר-זום האלה.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
בחיאת, בנאדם מצלם jpeg..

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
ראשית גלוי נאות: אני ממש צלם חובב ומשקיע בתחביב הזה מעט מאוד - אם בכלל. משתמש בקנון D1000 ועדשת הקיט. על הנייר הפלאפונים החכמים של בני ביתי כבר עברו את הקנון הזו - לפחות לכאורה. במציאות לא.

אסביר: אני מצלם רק צומח וחרקים. חשוב לי,מאוד,לא סתם ללחוץ על כפתור הצילום אלא לייצר איזו שהיא קומפוזיציה שהמצלמה יכולה לתפוס והעין,לא ממש. לכן כאשר אני "תופס" חרק כלשהו מטייל על פרח כלשהו יש לי את הזמן לחכות שמשהו יקרה (כידוע לכם חרקים,וגם צמחים,לא נשמעים להוראות אדם ואי אפשר לביים אותם) ועד שהרגע קורה (או שלא) יש זמן להסתכל בעינית ולברר מה הם נתוני התמונה ולוודא מיקוד שיבנה את הרגע הנדרש וגם,לוודא שהצילום יצליח בדיוק ברגע הנדרש ולא יתפקשש בגלל מגבלות העדשה (ויש לה ולא מעט).

את כל זה לעשות בטלפון הנייד קצת קשה. לכן ,אצלנו בבית אצל חובבי הצילום,מה שאיננו דורש קומפוזציה סבלנות וזמן מצולם בסמרטפון והשאר ב D1000 שעושה,עבורי,את העבודה.

רוצים דוגמא... - הינה: פה

אני לא חושב (וזה רק אני ובאחריות שלי) שמצלמת הסמרטפון (טובה ככל שתהייה) מתאימה לתפוס פרטי פרטים שיש בהם קומפוזציה שהטבע עושה וללא ביום.

צריך,כתמיד,לסייג את עצמי. אינני זוכר,כרגע,את שמו של הצלם אבל הוא מפורסם מאוד שעשה תערוכה שלמה שאותה צילם באייפון שלו - בכל כלל יש יוצאים ממנו.

HIH

מנחם

דודיפלצת

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
בתור מומחה צילום קטן, האם יש הבדל כזה גדול בין JPEG לבין RAW?
RAW, כשמו כן הוא - מידע גולמי שהחיישן תופס.
Jpeg - קובץ לתצוגה.
כשאתה מצלם ומקבל קובץ Jpeg, אתה מקבל אותו אחרי שהמצלמה ביצעה עריכה משלה. צבעים, חידוד, כיווץ ועוד.
כשאתה מצלם RAW, המטרה היא לערוך אחרי זה את כל הדברים האלה אצלך. בסוף עדיין יווצר Jpeg.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
בתור מומחה צילום קטן, האם יש הבדל כזה גדול בין JPEG לבין RAW?

יותר גדול מאשר בין FLAC ל-MP3
בהרבה מצלמות הבדל מאוד מורגש אם היעוד של המצלמה לצלמים מתקדמים/מקצועניים שלא עובדים עם JPEG. בלייקה למשל, יצירת JPEG גרועה (להבדיל מאודיו, כאן אפשר לראות את השוני)

כשאתה מצלם RAW, המטרה היא לערוך אחרי זה את כל הדברים האלה אצלך. בסוף עדיין יווצר Jpeg.

תלוי.. משאירים את המקור lossless, או TIFF או DNG

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור