מצלמה panasonic dmcfz1000

שולה נחמה

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
מישהו מכיר את המצלמה הזו? אשמח לחוות דעת.
התלבטתי בינה ובין
sony CyberShot DSC-RX10 III, אבל הסוני מאוד יקרה.. (למעלה מ-8000ש')
תודה מראש

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ברוכה הבאה לפורום,
לדעתי אין מצלמה אחת טובה לכל אחד כך שאשמח לדעת מה הדרישות שלך מהמצלמה כדי לעזור לך למצוא אחת שמתאימה לך בתקציב שלך

נתונים כמו:
מה אתה הולכת לצלם (ילדים, נוף, אוכל...)?
איפה אתה הולכת לצלם (בנסיעות, בבית, ...)?
באיזה תאורה (טובה בחוץ, בבית, ...)?

שולה נחמה

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
אני מצלמת בעיקר נוף, אבל גם בעלי חיים, אנשים, צמחים. רוב הצילומים בחוץ. במצלמות שהיו לי, רובן דמויות SLR אבל גם ניקון D90, שנשברה בטיול האחרון, היו לי בעיות של אור חזק מדי ותמונות "נשרפו" לי (בעיקר בדמויות SLR). אני מצלמת גם בתנאי תאורה חלשה - לפני זריחה, בשקיעה..
חשובה לי איכות התמונה, צבעים אותנטים, צילום בתנועה, תמונות נוף שיכילו שטח רחב (אני מניחה שכאן אהיה חייבת להתפשר אם מדובר על מצלמה דמויית SLRׂ.) העדשה במצלמה האחרונה שהיתה לי, ניקון D90, היא 18-200, ומבחינת זום היא קצת חלשה. בכל זאת הזום הוא פרמטר שאתפשר עליו ואסתפק במה שה-FZ1000 מציעה.
מהבדיקות שעשיתי חשבתי על פנאסוניק FZ1000, אבל אשמח לשמוע חוות דעת או הצעות אחרות לפני שאני קונה מצלמה חדשה.
התקציב הוא עד 3000 ש'.
תודה רבה
שולה נחמה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
היות וצילמת עם D90 את יודעת מה זאת מצמת DSLR, מצב שני עדשת ה 18-200 היא עדשה לא מדהימה בכלל וכו יש לה טווח זום בהחלט יפה.

אם מצלמת DSLR באה בחשבון הייתי שוקל לרכוש מצלמה כמו ניקון D3300 עם עדשת ניקון D18-140 טווח זום סביר בהחלטת עם איכות אופטית טובה משילוב מצלמת DSLR קטנה וומוצלחת את תקבלי איכות תמונה נהדרת גם בתאורה חלשה וגם במצבי הצילום האחרים שציינת - השאלה האם שימוש ב DSLR היה לך נוח וצילום דרך העיניית מתאים לך?

דרך אגב יש לי חבר עם D90 שסבל בדיוק מאותה בעיה של תמונות עם חשיפת יתר "תמונות שרופות" - זה מגיע בדרך כלל בגלל הגדרות צילום לא נכנונות למצב (למצלמה יש חיישן גדול שקולט הרבה אור) וקל מאוד להגדיר למצלמה לעבוד נכון במצבים אלו - אשמח לעזור בנושא גם כן.

האני חושב שהפנסוניק FZ1000היא מצלמה מוצלחת למי שמחפש מצלמה עם זום קצת יותר גדול וחיישן קצת יותר גדול וטוב מזה שיש במצלמה קומפטית רגילה - זו בהחלט אופציה שאני אוהב

יש גם אפשרות לרכוש מצלמה כמו פנסוניק LX100 עם חיישן עוד יותר גדול, אומנם עם טווח זום קצת יותר קטן, אבל עדשה מוצלחת יותר וסט שמספק תמונות טובות יותר מה FZ100, חיישן גדול יותר לדעתי חושב לאיכות התמונ בעיקר בתאורה חלשה

איזה כיוון נראה לך מתאים אני יכול לספק פירוט נוסף וכן דגמים נוספים

שולה נחמה

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
השימוש ב-DSLR נח לי, למאות שהמצלמה עם העדשה קצת כבדה. בכל מקרה אני מצלמת רק דרך העינית. שקלתי לתקן את המצלמה ולרכוש עדשה חדשה, אבל עדיין אני לא רוצה לחרוג מ-3000 שקל והעדשות בדרך כלל יקרות יותר. לא מצאתי עדשה 18-140. האם הכוונה לעדשת nikon, nikor או אחרת?
כרגע האפשרויות הן
1.FZ1000 עם חיישן טוב יותר מהקומפקטיות, אבל עדיין נחות לעומת לעומת ה-LX100 או ה-DSLR
2.LX100' שהזום בה קצת נמוך למה שאני רוצה אבל איכות התמונה טובה
3. תיקון הניקון D90 ורכישת עדשה חדשה, שכאמור עדיין לא איתרתי. אשמח להנחיות בנוגע לכוונון הרגישות לאור, כדי שהתמונות לא יישרפו.
אם יש לך הערות או הארות נוספות, אודה לך
שולה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
עדשות ניקון נקראות Nikkor - מבלבל ואני מבין שיש חשש מזיוף
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=858191

בקשר למה שרשמת - את צודקת ואין תשובה נכונה או לא נכונה, את צרכיה להחליט מה מתאים לך
רק לקחת בחשבון גם שמערכת פוקוס של FZ1000 איטית יותר מול המצלמות האחרות
כמו כן גם עדשת 18-140 זה לא טווח זום ענק זה כפול 7

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור