מצלמה ראשונה

Yarden lev

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
היי,
כבר 3-4 חודשים שאני רוצה לקנות מצלמה ראשונה, קוראת בודקת ומנסה להבין אבל אין לזה סוף.
אני טסה בעוד כמה ימים וחשבתי ללכת על זה ולקנות מצלמה באלמ בדיוטי פרי.
אשמח לשמוע קודם המלצות אם שווה בכלל או שעדיף לקנות מחנויות אחרות בארץ.
ולגבי המצלמה, אשמח להמלצה לגבי הקנון 1300 / d750 / d4000 או ניקון 5300
התקציב שלי יכול להיות 1500 שקל וגם 3000, השאלה היא מה נכון כרגע למצלמה ראשונה שאהיה מרוצה.
לפי הפורומים פה נאמר שהגוף צריך להיות טוב והעדשה טובה יותר , לכן אשמח לקבל המלצה מהמבחר שרשמתי פה!

המחיר של 1300 כולל עדשות 75-300 + 18-55 - 1700 שקל
המחיר של d 4000 גם עם שתי העדשות - 1480 שקל
המחיר של d750 עם עדשה 18-55 - 2440 שקל
המחיר של הניקון 5300 עם עדשה 18-140 עולה כ3150 שקל

המחיר ביחס לקיט שמקבלים הגיוני?

תודה!☺

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לדעתי לא ממש כדי לרכוש בדיוטי פרי - לא ממש זול שם ולא תמיד יש את המצלמות והעדשות שרוצים במלאי.

אני אישית חושב שמצלמות ניקון מספקות תמורה טובה יותר ממצלמות קנון, כך שאני כמובן ממליץ על מצלמת ניקון D5300 היא מצלמה טובה, אבל כבר יש דגם מתקדם יותר שמחליף אותה D5500 כמו כן אני לא בטוח שזה הדגם המאים עבורך.

חשוב להבין מה הצרכים מהמצלמה לפני שאני רץ להמליץ על מצלמת DSLR בכלל או על דגם מסויים בפרט - כמו כן חושב להבין את הצרכים כדי להמליץ על עדשה. אני לא מאמין במצלמה אחת שמתאימה לכל דבר ובטח אין גם עדשה כזו.

לכן חשוב להבין מה את מתכננת לצלם:
איזה סוגי צילום?
האם המשקל הגודל מפריע לך?
האם את מתכננת לקחת את המצלמה לטיול? (ואיזה טיול? גודל ומשקל משפעים אז יותר)
האם את מתכננת לצלם וידאו? (מצלמות DSLR לא מוצלחות לוידאו וניקון עוד פחות מקנון)
האם את מצפה לעלות תמונות מידית מהמצלמה לטלפון או לאתרים?

Yarden lev

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
הצרכים הם בעיקר צילום בטיולים (לא טרקים אלא חמישה ימים באירופה כזה) צילום של המשפחה, די כללי.
וידיאו לא חושבת שאצלם יחסית הרבה, וחשוב לי כן שיהיה wifi שאוכל להעביר בקלות תמונות ומיידית.
המשקל חשוב אבל שוב זה לא צילום לטווח זמן ארוך על הידיים אז אם טיפה כבד והמצלמה שווה את זה אז אין לי בעיה.
השאלה היא אם באמת ללכת על הגופים היקרים כמו הניקון 5500 או שהקנון 1300 עם עדשה טובה יכול להגיע לאותה רמה?
או שבכלל זה יצא אותו מחיר?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לדעתי כדי לחשוב על מצלמה ללא מראה כמו אולימפוס omd-em10 iii עם עדשת קיט 14-43

גם קטנה וקלה, יכולת להחליף עדשות, גם וידאו מוצלח.
הרבה יותר מתאים לשימושים שלך

Yarden lev

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
יש עוד מצלמות ללא מראה מומלצות?
ואשמח לדעת מה ההבדל בין dslr לבין ללא מראה.

ואם אני משווה לדוגמא את האולימפוס שהמלצת עליו לעומת הניקון 750 יש הבדלים משמעותיים?
בסופו של דבר חשוב לי האיכות של התמונה .

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
האולימפוס תספק איכות תמונה ברמה של מצלמות dslr של קנון.

ניקון 750 זו מצלמה מאוד יקרה עם חיישן מאוד גדול - זו לא אופציה בתקציב שלך, יכול להיות שהתכוונת ל 750 של קנון?

איכות התמונה היא נקודה חשובה ומושפעת מהרבה דברים, חשוב להבין שמצלמה ענקית וכבדה כולל עדשה כבדה יכולה לספק תמונה נהדרת, אבל תיהיה יקרה מאוד ולא נוחה לנסיעה לחול - כך לא רק איכות התמונה היא הנקודה היחידה

מצלמות ללא מראה הן מצלמות ללא עינית אופטית ולכן ללא מראה שמעלה את האור מהעדשה לעינית, לחלק מהמצלמות יש עינית אלקטרונית כמו בדגם שהמלצתי לך עליו.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בבקשה אותה תמונה בערכי ISO קצת גבוהיים של 3200 במצלמת אולימפוס OMD-EM10 III ובקנון 750D שנקראת גם T6i

אולימפוס
https://www.imaging-resource.com/PRODS/olympus-e-m10-iii/FULLRES/EM10M3INBI03200.HTM

קנון
https://www.imaging-resource.com/PRODS/canon-t6i/FULLRES/T6IINBI03200.HTM

וכדי לקבל רושם על תמונות טובות ב ISO נמוך של 100

אולימפוס
https://www.imaging-resource.com/PRODS/olympus-e-m10-iii/FULLRES/EM10M3INBI00100.HTM

קנון
https://www.imaging-resource.com/PRODS/canon-t6i/FULLRES/T6IINBI00100.HTM

קל לראות שאולימפוס מצלמה איכותית

Yarden lev

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
נכון רואים את ההבדל
ומבחינת עדשות אפשרי להוסיף לה עדשות במידה וארצה?

ואשמח גם לחנויות מומלצות שאוכל לרכוש שם

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ניתן לחבר לאולימפוס מגוון עדשות יפה (חלקן במחירים שפוים וכן גם יש עדשות אכותית מאוד במחירים יקרים) הן מבית אולימפוס וכן מבית פנסוניק.

חנויות מומלצות :
בתל אביב את ארליך
ברמת השרון את קמרה מיה ואת סטודיו לנד
בחולון את 2click ושפע
בפתח תקווה את רואים עולם

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור