מצלמה ראשונה

Molan

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
שלום רב,
אני חובבת צילום שעד לרגע זה מתעסקת בזה עם האייפון שלי ועכשיו החלטתי להתקדם
ולכן אשמח לקבל המלצה למצלמה לצילומי נוף , אנשים , ציפורים , פרחים.. וידאו לא כול כך מעניין אותי
בהמשך אולי אעשה קורס צילום (על מנת להתמקצע בתחום)
התקציב שלי הוא בסביבות ה4,000 כולל עדשה.

ראיתי פה הרבה המלצות לניקון d7100 וסוני a6000 ככה שאני מתלבטת בניהן

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
חג שמח וברוכה הבאה,

מדובר על שתי מצלמות מאוד שונות שחולקות חיישן מאוד מאוד דומה, כלומר איכות התמונה מאוד מאוד דומה.
באופן מסורתי וגם כאן עיבוד ה JPEG של ניקון מוצלח יותר מזה של הסוני מעבר לכך תמונות RAW לצורך עיבוד חיצוני יהיו טובות מאוד משתי המצלמות.

ה A6000 בעלת גוף קטן יותר ויש בכך יתרון שקל יותר לקחת אותה, בעלת עינית אלקטרונית, יכולת שליטה טובות אבל עבור הגדרות מתקדמות היא לא מהנוחות ביותר. בעלות מערכת פוקוס מעולה עם יכולת לצלם 11 תמונות בשנייה וכן גם בעלת וידאו מוצלח עם אוטופוקוס אמיתי

ה D7100 בעלת גוף DSLR (כלומר גדולה יותר וכבדה יותר ועינית אופטית), הצילום דרך עינית כמו כל מצלמות DSLR מהיר ונוח, אבל איטי (בעיקר הפוקוס בצילום דרך המסך וכן גם וידאו ללא אוטופוקוס אמיתי). מאוד נוחה ביד לכל מצבי הצילום בעלת יכולת נוחה לשינוי הגדרות הצילום כולל מתקדמות.

כאמור שתי חיות שונות עם איכות תמונה מאוד דומה, האחת קלה ומהירה קצת פחות נוחה לפעול מתקדם, השנייה גדולה יותר ובעלת יכולת נוחה לשינוי הגדרות הצילום. לטובות הניקון יש גם מבחר עדשות גדול יותר.

עוד אפשרויות מעניינות
אולימפוס OMD-EM5, אומנם חיישן קצת יותר קטן (פחות מצלמות ב ISO גבוהה), בעלת מערכת פוקוס מוצלחת (וידאו פחות טוב מזה של ה A6000), יכולות תפעול נוחות ולא גדולה מידי

עם חריגה קטנה בתקציב יש את הפנסוניק G7 החדשה, חיישן דומה לזה של ה OMD-EM5, עם גוף קל ומאוד נוחה לתיפעול וידאו מדהים (4K) איכות תמונות מצלמות

פוג'י X-T10 החדשה,, נכנסת בתציב חיישן בגודל של מצלמות ה DSLR (וכן של הסוני A6000), שנחשב מעולה ומספק תמונות מעולות ו JPEG נהדר. עם יכולות תפעול נוחות. וידאו לא מדהים ופוקוס עוקב לא מדהים (פנסוניק, אולימפוס ובטח שה A6000 עם פוקוס מוצלח יותר). מבחר העדשות של פוג'י למרות שלא גדול נחשב איכותי, יש קהל מערצים לחברה הזו, מצד שני לא כל אחד אוהב את מצלמות פו'גי.

אני יודע שאני מוסיף כאן רעש נוסף, אבל אני חושב שקצת יותר ידע יעזור לי למקד אותך במצלמה המתאימה לך - אחרי הכל יש לך תקציב יפה -אז איזה כיוון נראה לך, את צריכה לחשוב גם בכיוון של מה יהיה לך יותר נוח לשימוש ולא רק מה את מצלמת. כמו כן מה הכיוון בעתיד האם את רוצה מצלמה עם עדשה אחת או אולי להתקדם לציוד נוסף וכיוון נוסף.
כמו שאת רואה לכל מצלמה יתרונות וחסרנות צריך למצוא את זה שתתאים לך

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור