אני חושב שהיבואנים בארץ למדו כבר שיש יבוא מקביל ועוד יותר יש אינטרנט ויש רשתות חברתיות שבהן האות הכתובה עלולה לעלות הון עתק.
אני בעד רכישת ציוד צילום מהנציג הרשמי בארץ לא רק מצלמות גם עדשות וכו) כי איך שלא תהפכו את זה היצרן לא רוצה לשמוע מאיזה זב חוטם שהוא קיבל שירות על הפנים ובטח שלא לגלות את זה בפייסבוק ...למשל.
ואגב: גם לנו הצרכנים לא יזיק לשמור על כללי התנהגות וסבלנות מניסיון זה עובד ועובד מצויין.
קרט,שהם הנציגים של קנון:לא היתה לי אנטראקציה איתם בתחום הצילום אב אחרי שקניתי כמה וכמה מדפסות HP שמתו מוות מסתורי וסופני בדיוק כשתמה תקופת האחריות החלטתי לנסות את קנון - ושמי שמכיר אותי אני לקוח נאמן שלהם כבר כמה עשורים - בתחום הצילום.
אז מדפסת הקנון שבקה חיים במוות סופי ומוחלט חודשאחרי שנחתה אצלי בבית. הגיע טכנאי ששלחו מעבדת השירות של קרט לקח את המתפגרת ועבור יומיים התקשרו מהמעבדה והודיעו שיגיע טכנאי אחר יפתח אצליבבית מדפסת חדשה מהקוספא הסגורה שיביא איתו וגם יחליף את הטונרים שמגיעים מקנון בחדשים ומלאים הכל לעיני מי מבני הבית.
טוב...לטכנאי לקח להגיע כמה ימים אבל הוא,באמת,הוציא מדפסת מהאריזה,שם במקומה של הפגר,חיבר למחשב פתח שלוש מחסניות דיו מקוריות ומלאות ש קנון ושם במדפסת. שלח אליה הדפסת ניסיון ונפרד מאיתו לשלום.
כל זה היה לפני חמש שנים ומאז הקנון עובדת ועובדת ועובדת....
.
ולעניין הנימוסין וסבלנו הינה דוגמא: RE מחשב הלינקס שלי החליט יום אחד שלא להידלק. ברור מהר והסתבר שהוא עדיין באחריות. טלפון למעבדה ולמחרת מגיע אונוען ולוקח את רע לבית החולים.
ואז...אני נכנס לאינטרנט (חוץ מ RE יש לי עוד כמה מחשבים ... לא משנה כמה...) ואני קורא על מעבדת בית החולים ש RE שלי נשלקח אליה דברים איומים ונוראיים והצער הראשון שעלה ב שהיה שהזנחתי אערכי הגבוי ברשת שלי ו RE מחזיק כמה דברים שיש עליו עותק יחידי.
מגיע מייל מהמעבדה ש RE הגיע אליהם בשלום.
חולפים יום יומיים ושוב מייל שחלקים של RE הוזמנו מטושיבה יפן וכשיגיעו ישתלו בגופו,יבדק על ידי רופא השחרורירןם ויוחזר לאופנוען בדרכו אלי.
עוד יו יומיים ומייל מודיע לי שהחלקים הגיעו.
וחולפים עוד יומיי ומייל מגיע ומבשר ש RE עבר ממחלקת הטיפול הנמרץ למחלקת השחרור...לאופנוען שלא עובר זמן רב ושחור הקסדה מתקשר לברר היכן אני נמצא על מנת למסור לידי את רע שעבר,כך מסתבר,השתלה של פנל שלם בפנים שלו וגם פנל שלם בחיצניות שלו כולל מדבקות האוטנתיות שלא הוסרו על ידי המעבדה והתבקשתי חהסירן כדי שלא יבקו לגופה של RE לעד.
אז נכון לקח כמעט עשר ימים אבל ידעתי כל הזמ מה קורה והסבלנות השתלמה.......
שורה תחתונה:
מצלמה ועדשות הם ציוד יקר ולפעמים צריך תחזוקה וגם לפעמים נתקל בשפעת שדורשת רופא מומחה. אז אל תתקמצנו ושלמו עוד 200 ש"ח לקנות מצלמה ועדשה ביבוא של נציג היצרן הרשמי בארץ ותהיו סבלניים ומנומסים ומבטיח לכם שתהיו גם...לקוחות מרוצים.
מנחם