מצלמה מומלצת ללא מראה

Smadjy

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
היי,
אני מחפשת מצלמה לצילום נוף ואנשים (בעיקר אימוני ספורט, קפיצות ותזוזה).
התקציב הוא בין 2000 ל3500 שח
משיטוט ברשת נראה לי שמצלמה ללא מראה המאפשרת החלפת עדשות תתאים לעניין. (עדשות נוספות מעבר לקיט לא נכללות בתקציב אבל עדיף מצלמה שהעדשות לא יקרות צידי או לפחות שיש היצע סביר)

בינתיים שמתי עין על a6000 ועל nx500..

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ברוכה הבאה,

צילום ספורט או אוביקטים שזזים מהר דורשים מצלמה עם מערכת פוקוס מהירה, עדיף קצב צילום מהיר ורצוי גם זמן חשיפה מהיר.
זה ברור שפוקוס איטי או לא מדויק לא יאפשר לתפוס את הרגע, זה גם ברור שקצב צילום גבוהה מאפשר לצלם הרבה תמונות מהר וכך נוכל לבחור את תמונה שרוצים.
אבל חשוב להבין שאם זמן החשיפה לא יהיה מהיר מספיק אז התנועה תוצג כמריחה בתמונה - כדי לקבל זמן חשיפה מהיר צריך מספיק אור (פלאש זה פתרון - אבל פחות ממולץ ובטח לא טוב לצילום מרחוק) , כמו כן עדשה עם צמצם גדול תעזור שתאפשר להכניס יותר אור לתמונה ואז ניתן יהיה לצלם בזמן חשיפה מהיר.

למ אני מספר את כל הסיפור הזה - היות ועדשות הקיט שמסופקות עם המצלמות לא ממש יתאימו למשימה ואני לא בטוח שבחירה במצלמה מהירה ועדשת קיט זו הכיוון הנכון.

סוני A6000 היא מצלמה מעולה, מהירה מאוד, הן בפוקוס והן בקצב צילום ומספקת איכות תמונה מאוד טובה עם טווח דינמי מוצלח ויכולת ISO גבוהה טובה. אבל עדשת הקיט שלה פשוטה (כמו רוב עדשות הקיט) ועדשות נוספות עבור המצלמה הזו הן לא דבר זול וכן המבחר לא גדול במיוחד - כך שאני בטוח שהיא הבחירה הנכונה.

מצלמות סמסונג יש את אותה מגבלה של העדשות, כך שגם אני לא הייתי בוחר במצלמה זו.

האם מצלמות יד שנייה היא אופציה?
בנושא זה יש מבחר מצלמות גדול מדגמי ה DSLR והן עדשות ביד שנייה, השאלה האם הגודל הפיזי לא יהיה מגבלה?
אפשר להשיג את קנון 7D (יש דגם חדש 7D MII, וסביר שביד שנייה ניתו למצוא את ה 7D במחיר טוב) , או את האחות הקטנה (וחדשה יותר) הקנון 70D עם מבחר עדשות גדול מאוד ביד שנייה.
מצב השני יש את דגמי ניקון כמו D7000 אן D7100 (החדשה יותר) וגם עם מגוון עדשות גדול.
כמובן שיש דגמי קנון וניקון זולים יותר, רק שהן עם קצת צילום קצת יותר איטי.
האם אלו אופציות אפשריות?

אופציה מעניינת נוספת היא מצלמת פנסוניק LX100 עם עדשה קבוע ולא מתחלפת אבל עדשה זו עם צמצם גדול, פוקוס מהיר וקצב צילום מהיר, חיישן קצת יותר קטן מהדגמים האחרים לעיל, אבל מחיישן מוצלח (רק קצת פחות טוב בתאורה חלשה)
האם זו אפשרות?

Smadjy

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
תודה על התשובה המפורטת והמהירה!

הרתיעה מרכישת מצלמה יד שניה נובעת מהעובדה שאני פשוט לא יודעת לבחון את המצלמה ואת מצבה. החשש הוא לרכוש מצלמה ולגלות שריטה או פגיעה פנימית מאוחר יותר.
בעיה נוספת היא שאני לא יודעת איך בודקים איזו עדשה מתאימה לאיזו מצלמה.

העדיפות למצלמה קטנה יותר פיזית אבל אם הבחירה היא בין גודל לבין איכות התמונה אז אבחר באיכות טובה יותר.

נשמע לי שאם ישנן עדשות יד שניה לa6000 או לnx500 אעדיף אותן.. אבל אם קיים הבדל משמעותי ביניהן לבין ה70d או הd7000 מבחינת איכות אשמח לדעת.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לא הסברתי את עצמי טוב, מגוון העדשות בכלל למצלמות A6000 ו NX500 קטן וביד שנייה עוד פחות מכך - שלדעתי פוסל את המצלמה עבורך.

חושב להבין שמצלמה מעולה ללא עדשה טובה - לא יעבד ולא יספק את הצרכים

האם את חושבת להתקדם בתחום ולרכוש ציוד בעתיד וללמוד עוד אז מצלמת DSLR היא בעלת יכולת להתקדמות הגדולה ביותר ולאחר מכן מצלמות הללא מראה.

מצד שני אם את רוצה מצלמה שתספק את הצרכים שלך ללא רצון להתקדם עם רכישת ציוד נוסף אז הפנסוניק LX100 תספק את הדרישות שלך עם איכות תמונה מוצלחת ועדשה מהירה (עם צמצם גדול)

האם יש לך צורך בנושא וידאו עם המצלמה?
היות וניקון חלשים בכך וקנון יכולה להיות טובה יותר בכך, אבל פנסוניק טובה בכך עוד יותר.
הניקון D7000 זה דגם קצת ישן ושווה ערך לקנון 60D ה 70D מקבילה ל D7100 בכל מקרה מדובר על מצלמות לא ממש קטנות - היות ובגודל חושב לך, אפשר לחשוב על דגמים קצת יותר קטנים פיזית של קנון כמו D750 או D760 או דגם קטן של ניקון כמו D3300 (עדיין לא ממש קטנים :) )

אפשר לראות גדלים של מצלמות באתר הבא לשם
http://camerasize.com/compact/#440,469,509,535,569,ha,f

אבל נראה לי שאני לא בטוח בדרישות שלך וקשה לי לענות תשובה מלאה.

אז האם וידאו חושב?
האם את חושבת להתקדם בנושא או שאת רק רוצה מצלמה מוצלחת לצרכים האלו?
האם צילום בתאורה חלשה חשוב ועד כמה?
האם התקציב הוא לרכישה כעת ויש תקציב בעתיד?

Smadjy

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
היי כרמי,
תודה רבה על הפירוט.

לאיכות הווידאו אין משמעות מבחינתי.
צילום בתאורה חלשה הוא חשוב אך ברמה פחותה בהרבה.
השימוש במצלמה יהיה בעיקר בשעות היום, בתאורת חוץ.
אני מבינה שהמצלמות ללא מראה יורדות מהפרק.. הצצתי על מצלמות הDSLR שהמלצת ואשמח לדעת מי מהן תוכל לספק את המוצר הטוב ביותר עבורי.

השימוש במצלמה הוא ברמה חובבנית, האפשרות להעמיק בתחום היא אפשרית אך היא לא מה שמוביל אותי בשלב זה.
לכן המחשבה כרגע היא על השקעה חד פעמית

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
התשובה הקצרה להשקעה חד פעמית היא פנסוניק LX 100
אני חושב שכבר אמרתי זאת יותר מפעם אחת :)
זו אולי נראת לך מצלמה קומפקטית אבל יש לה חיישן גדול ועדשה מעולה.

בקשר לאיכות תמונה כל מצלמות ה DSLR יספקו לך איכות תמונה טובה, עם קצב צילום של 5 תמונות בשניה (כמו ניקון D3300 ו קנון 750D) שזה לא רע כלל, 70D תספק 7 תמונות בשנייה וניקון D7100 עם קצב של 6 תמונות בשנייה
פנסוניק מספקת קצב של 11 תמונות בשנייה.

למצלמות DSLR יהיה צורך להוסיף עדשה מהירה, כמו עדשת 17-50 (שזה שווה ערך ל 25-75) עם צמצם גדול של F2.8 מבית טמרון או סיגמה (עבור ניקון או קנון בהתאמה) עלות העדשה כ 1400 ש"ח - כך שאת יכולה להבין למה אני ממליץ על הפנסוניק LX100

Smadjy

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
תודה רבה!!

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור