ברוכה הבאה,
צילום ספורט או אוביקטים שזזים מהר דורשים מצלמה עם מערכת פוקוס מהירה, עדיף קצב צילום מהיר ורצוי גם זמן חשיפה מהיר.
זה ברור שפוקוס איטי או לא מדויק לא יאפשר לתפוס את הרגע, זה גם ברור שקצב צילום גבוהה מאפשר לצלם הרבה תמונות מהר וכך נוכל לבחור את תמונה שרוצים.
אבל חשוב להבין שאם זמן החשיפה לא יהיה מהיר מספיק אז התנועה תוצג כמריחה בתמונה - כדי לקבל זמן חשיפה מהיר צריך מספיק אור (פלאש זה פתרון - אבל פחות ממולץ ובטח לא טוב לצילום מרחוק) , כמו כן עדשה עם צמצם גדול תעזור שתאפשר להכניס יותר אור לתמונה ואז ניתן יהיה לצלם בזמן חשיפה מהיר.
למ אני מספר את כל הסיפור הזה - היות ועדשות הקיט שמסופקות עם המצלמות לא ממש יתאימו למשימה ואני לא בטוח שבחירה במצלמה מהירה ועדשת קיט זו הכיוון הנכון.
סוני A6000 היא מצלמה מעולה, מהירה מאוד, הן בפוקוס והן בקצב צילום ומספקת איכות תמונה מאוד טובה עם טווח דינמי מוצלח ויכולת ISO גבוהה טובה. אבל עדשת הקיט שלה פשוטה (כמו רוב עדשות הקיט) ועדשות נוספות עבור המצלמה הזו הן לא דבר זול וכן המבחר לא גדול במיוחד - כך שאני בטוח שהיא הבחירה הנכונה.
מצלמות סמסונג יש את אותה מגבלה של העדשות, כך שגם אני לא הייתי בוחר במצלמה זו.
האם מצלמות יד שנייה היא אופציה?
בנושא זה יש מבחר מצלמות גדול מדגמי ה DSLR והן עדשות ביד שנייה, השאלה האם הגודל הפיזי לא יהיה מגבלה?
אפשר להשיג את קנון 7D (יש דגם חדש 7D MII, וסביר שביד שנייה ניתו למצוא את ה 7D במחיר טוב) , או את האחות הקטנה (וחדשה יותר) הקנון 70D עם מבחר עדשות גדול מאוד ביד שנייה.
מצב השני יש את דגמי ניקון כמו D7000 אן D7100 (החדשה יותר) וגם עם מגוון עדשות גדול.
כמובן שיש דגמי קנון וניקון זולים יותר, רק שהן עם קצת צילום קצת יותר איטי.
האם אלו אופציות אפשריות?
אופציה מעניינת נוספת היא מצלמת פנסוניק LX100 עם עדשה קבוע ולא מתחלפת אבל עדשה זו עם צמצם גדול, פוקוס מהיר וקצב צילום מהיר, חיישן קצת יותר קטן מהדגמים האחרים לעיל, אבל מחיישן מוצלח (רק קצת פחות טוב בתאורה חלשה)
האם זו אפשרות?