כבר כמה שניים כל שוק המצלמות בירידה חדה מאוד, עד שנה שעברה הירידה בתחום ב DSLR הייתה ממש קטנה, השנה יש ירידה גם במכירות ב DLSR - יכול להיות בגלל במיתון שיש כעת או בגלל שהחברות לא מציאות ללקוחות את מה שהם מחפשים באמת, אחרי הכל ההבדלים בין מצלמה של שנה שעברה לזו של השנה יחסית קטן.
לדעתי הכותרת של הכתבה באתר DPR לא קשורה לשום דבר, למרות שאני מאוד מעריך את האתר הזה
מסכים עם מיכאל... זה לא שאין ל DSLR יתרונות, עדיין. יש. אבל מצלמות ללא מראה מספיק טובות לרוב הגדול, גם לרוב החובבים המתקדמים.
כרמי - אינני בטוח שהירידה היא בשוק הכללי, מכיוון שאני חושב שאם תסכם את מכירות DSLR ביחד עם מצלמות ללא מראה כנראה שתראה גידול בכמות המצלמות עם עדשות מתחלפות שנמכרו. בסה"כ השוק היום לא טוב, אבל יותר טוב ממה שהיה בשנים האחרונות.
לפעמים ה 5D עלי ואני מצלם עם האייפון...
המצלמות הקלאסיות חייבות להתחבר לרשת,
לתת למשתמש לשתף בפייס, לגבות לענן, וכו'.
אבל זה גם לא ממש יעזור,
טלפון ומצלמה ששוקל 130 גרם ותמיד עליך,
ברור ש DSLR זו לא אופצייה לרוב האוכלוסיה רוב הזמן.
אבל מי שצלם במקצועו, ימשיך להשתמש,
ומי שקונה עקב צו אופנה, יקנה משהו אופנתי אחר.
אין יותר למכירה ווקמנים למרות יתרונות מסויימים שהיה להם.
אין יותר מכירה של מיני דיסק ודיסקמנים, למרות מעלות שהיו להם.
שוק הנגנים הניידים כמעט נעלם, הבאים בתור הם מצלמות קומפקטיות ( בגלל הסמארטפונים)
וכן ה dslr ייעלמו בגלל החסרי מראה. אין מה לעשות.
אין יותר למכירה ווקמנים למרות יתרונות מסויימים שהיה להם.
אין יותר מכירה של מיני דיסק ודיסקמנים, למרות מעלות שהיו להם.
שוק הנגנים הניידים כמעט נעלם, הבאים בתור הם מצלמות קומפקטיות ( בגלל הסמארטפונים)
וכן ה dslr ייעלמו בגלל החסרי מראה. אין מה לעשות.
זה ששוק המצלמות כולו מצתמצם זה נכון, בשנה האחרונה גם מצלמות ה DSLR סובלות מירידה במכירות (למרות שהן יחסית שמרו על מכירות טובות עוד לפני פחות משנה).
הרבה חובבי מצלמה ללא מראה ממהרים להרוג את מצלמות ה DSLR בטענה שהללא מראה יחליפו אותן - אני לא יודע לדבי העתיד נכון להיום מצלמות ללא מראה גם לא ממש ממריאות והמחירים של מצלמות אלו והעדשות שלהן גבוהיים ללא סיבה נראת לעיין.
אני לא מבין למה עדשת הקיט 14-42 של פנסוניק או אולימפוס צריכות לעלות פי 2 מעדשות הקיט של קנון או ניקון?
אני לא מבין למה מצלמה ללא מראה חדשה עם עדשה צריכה לעלות יותר ממצלמת DSLR מקבילה
לדוגמה הפנסוניק GX7 שהיא מצלמה נהדרת עולה יותר מניקון D7100 - לר ברור לי.
סוני כעת יוצאת עם מצלמה ללא מראה עם חיישן FF שדגם ה A7 עם מיטב הטכנוליגה עולה כ 1700 דולר - אולי זה נשמע יקר, אבל זה יותר זול ממחיר הרשמי של כל מצלמת DSLR FF. אני מקווה ששאר החברות שמיצרות ללא מראה יתחילו להוריד מחירים ואז אולי באמת יהיה סיכוי לסגמנט להחליף את ה DSLR.