מפרט אופטימלי לרון קור?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
רוצה להתקין לחבר רון קור מבוסס לינוקס. אבל הנודניקים האלה מצהירים שהם תומכים רק במעט קונפיגורציות חומרה. האחרות (כמו שעשיתי אצלי על מחשב בן 5) לא נתמכות.
מי יכול להמליץ על מפרט שעובד לו? המחשב לא ינגן ישירות לדאק אלא ישמש כליבה בלבד.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,122
נקודות
113
רוצה להתקין לחבר רון קור מבוסס לינוקס. אבל הנודניקים האלה מצהירים שהם תומכים רק במעט קונפיגורציות חומרה. האחרות (כמו שעשיתי אצלי על מחשב בן 5) לא נתמכות.
מי יכול להמליץ על מפרט שעובד לו? המחשב לא ינגן ישירות לדאק אלא ישמש כליבה בלבד.

אצלי רץ על מק מיני עם מעבד I5 ו 8 GB זכרון.
שנתיים "מתגורר" בארון, עובד חלק ומהר ללא בעיות.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
למה מק אם זה בארון? עדיף על נוק?

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,260
נקודות
113
שים מק מיני ולא תדע נפשך מאושר. עובד ככה אצלי. המהלך הכי נח וטוב שעשיתי בדיגיטל.

omi

חבר משקיען
מעורבות
424
נקודות
63
אצלי על ווינדואז 10 i5 ישן ו 8 ג'יגה זיכרון

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
לדעתי עצם זה שבנוק אתה יכול לחבר ספק כוח לינארי של נגיד טדי אבל יש מלא אופציות זה מכריע את הכף לטובת הנוק.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,122
נקודות
113
למה מק אם זה בארון? עדיף על נוק?

רציתי מחשב אמין, לא להתעסק בהתקנה, לשים ולשכוח.
נכון, יקר יותר מאופציית לינוקס או הרכב את הסלט בעצמך... מצד שני קל לתפעול, אפס התעסקות עם תחזוקה, יציב ואמין -עבורי שווה את השקלים שעלה.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,122
נקודות
113
לדעתי עצם זה שבנוק אתה יכול לחבר ספק כוח לינארי של נגיד טדי אבל יש מלא אופציות זה מכריע את הכף לטובת הנוק.

המחשב ישמש אותו כ roon core לא להרצת מוזיקה, אין טעם או צורך בספק ליניארי.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מאידך גיסא, בניסוי הזוי שעשיתי פעם והורדתי את כל המאמ"תים לפני שהתחלתי להאזין, היתה לזה השפעה חיובית הצליל.
מאז אני משתדל לא להדליק אורות יותר מדי, ולהוציא מטענים מהקירות כשאני יושב להקשיב. אולי דווקא פה ספק לינארי כן עושה היגיון.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,260
נקודות
113
לא בהכרח. אני החלפתי את כבל החשמל של המק בכבל טוב וחיברתי לשנאי מייצב של המערכת, הבדל דרמתי לטובה.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
מאידך גיסא, בניסוי הזוי שעשיתי פעם והורדתי את כל המאמ"תים לפני שהתחלתי להאזין, היתה לזה השפעה חיובית הצליל.

בחברת חשמל היום במשמרת בפתח תקוה אודיופיל תורן :D

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אני הרצתי על i3-540 בלי שום בעיה עם ssd .
מתקינים אובונטו אחרון, מריצים את הפקודות נכון כמו במדריך שלהם.
זהו.
אם תשים גם אל פסק זה לעולם לא יפול.

אוריג

אוהב את התחום
מעורבות
83
נקודות
28
אני בעמדה שאם לא מחפפים בארכיטקטורה אפשר לחסוך בחומרה של רון-קור.

כלומר, בהנחה שהמכונה של הרון-קור תשמש, כמו שהצהרת, רק עבורו (ועבור שרתים אחרים כמו ג'יי ריבר או מינים סרבר, כשרק אחד מהם למעלה בזמן נתון), ולא מתעסקת עם דפדפן, UI, אפסמפלינג וכו' - עדיף להשתמש בכסף כדי לפנק את הנגן (השרת\המוצר ששולח סטרים לממיר) ואת הסוויצ'. בשביל רון קור בלבד i5 יספיק, i7 זה מעל ומעבר, ולא צריך יותר מ 8G זיכרון. כל השאר מותרות, מאוורר כמובן זה לא הכרחי ולא לעניין.

אפשר לקנות מוכן כאן: https://www.smallgreencomputer.com/...ducts/sonictransporter-i5?variant=20893269700
ולקבל כבונוס תמיכה טכנית וממשק ספרטני עבור מי שלא מרגיש נוח בלינוקס.
אפשר גם סתם להסתכל על המפרט שלהם ולהרכיב לבד יותר בזול.

ולמרות שזו עמדתי, אני OCD בעניינים האלה והשקעתי בספק כוח נחשק וכבל DC מהמפונפנים, ומפנטז על שדרוג של הכרטיס רשת.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אני בעמדה שאם לא מחפפים בארכיטקטורה אפשר לחסוך בחומרה של רון-קור.

כלומר, בהנחה שהמכונה של הרון-קור תשמש, כמו שהצהרת, רק עבורו (ועבור שרתים אחרים כמו ג'יי ריבר או מינים סרבר, כשרק אחד מהם למעלה בזמן נתון), ולא מתעסקת עם דפדפן, UI, אפסמפלינג וכו' - עדיף להשתמש בכסף כדי לפנק את הנגן (השרת\המוצר ששולח סטרים לממיר) ואת הסוויצ'. בשביל רון קור בלבד i5 יספיק, i7 זה מעל ומעבר, ולא צריך יותר מ 8G זיכרון. כל השאר מותרות, מאוורר כמובן זה לא הכרחי ולא לעניין.

אפשר לקנות מוכן כאן: https://www.smallgreencomputer.com/...ducts/sonictransporter-i5?variant=20893269700
ולקבל כבונוס תמיכה טכנית וממשק ספרטני עבור מי שלא מרגיש נוח בלינוקס.
אפשר גם סתם להסתכל על המפרט שלהם ולהרכיב לבד יותר בזול.

ולמרות שזו עמדתי, אני OCD בעניינים האלה והשקעתי בספק כוח נחשק וכבל DC מהמפונפנים, ומפנטז על שדרוג של הכרטיס רשת.
  • 64GB SSD for server database (Roon Server, Squeezebox, DLNA) no local music storage.
אפילו בתור בדיחה זה לא מצחיק.
אלא אם מדובר ב industrial grade אף אחד היום לא משתמש בssd של 64GB. לא ברמת המקום אלא ברמת החדשנות, הביצועים, העמידות ועוד...

אוריג

אוהב את התחום
מעורבות
83
נקודות
28
  • 64GB SSD for server database (Roon Server, Squeezebox, DLNA) no local music storage.
אפילו בתור בדיחה זה לא מצחיק.
אלא אם מדובר ב industrial grade אף אחד היום לא משתמש בssd של 64GB. לא ברמת המקום אלא ברמת החדשנות, הביצועים, העמידות ועוד...

החיים שלי יותר מצחיקים מהבדיחות שלהם, אני בלי SSD והכל בסדר.
כולה DB של רון, מטהדאטה של כמה עשרות אלפי דיסקים.

בכל מקרה, הדרישה לSSD הגיע ממשתמשים שרצו להימנע מחלקים נעים (דיסק מסתובב), לא ממשתמשים שרצו לייטנסי נמוך לדאטאבייסים מפלצתיים.

נערך לאחרונה ב:

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
לא קשור. קשור לאיכות המוצר.
ולקחת 1000 דולר ולשים כזה דבר זה צחוק מהעבודה.
כמו שאמרתי אני מסייג בתנאי שמדובר באינדוסטרייל גרייד ssd.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,122
נקודות
113
לא בהכרח. אני החלפתי את כבל החשמל של המק בכבל טוב וחיברתי לשנאי מייצב של המערכת, הבדל דרמתי לטובה.

מהיום הראשון המחשב חובר עם כבל חשמל עם חיבור 8 ומפצל של Nordost , לא טרחתי לחבר או להשוות לכבל החשמל שמגיע עם המחשב.
לגבי ספק ליניארי, אצלי מיותר היות וחיבור האטרנט מהמחשב הוא לסוויץ שמשתמש בספק ליניארי

אוריג

אוהב את התחום
מעורבות
83
נקודות
28
לא קשור. קשור לאיכות המוצר.
ולקחת 1000 דולר ולשים כזה דבר זה צחוק מהעבודה.
כמו שאמרתי אני מסייג בתנאי שמדובר באינדוסטרייל גרייד ssd.

אני אישית ביקשתי מהם בלי SSD (וקיבלתי כמובן, הם מאוד גמישים במפרט ובתמחור). אבל זה בלי לעשות באמת השוואות, לא חשבתי שSSD במיוחד בשביל DB של רון שווה את ההשקעה.

אשמח כמובן לשמוע את הרשמים שלך, איך רון נשמע כשהDB יושב על SSD לעומת דיסק רגיל?

בסופו של דבר אנחנו כאן כדי לעזור למתן לבחור מפרט בשביל חבר, אם לדעתך SSD ייעודי ל DB כן שווה את ההשקעה, מתן בטח ישמח לשמוע את ההמלצה שלך על SSD ספציפי.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור