מערכת קולנוע ביתי ראשונה - ייעוץ והדרכה ראשוניים

• פותח הנושא Lior1
  • פורסם בתאריך

Lior1

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום,
ברצוני לקנות מערכת קולנוע ביתי שתמוקם בחדר בגודל של 10מ"ר.
המערכת תחובר לטלויזית LCD שתרכש בהמשך, XBOX360, מחשב וממיר HD.
כאמור, המערכת תשמש למשחקי קונסולה, שמיעת מוזיקה (רוב הסיגנונות, רוק וטראנס בעיקר) וכמובן צפיה בסרטי HD.
מכיוון שזוהי המערכת הראשונה שאני קונה, אין לי ידע ממשי בתחום ולכן ארשום את הדברים שהבנתי שחשובים:
-תמיכה בפורמטי אודיו ווידאו החדשים (HD).
-כניסות HDMI, 2-3.

כרגע, אין לי תקציב ממשי שאוכל לנקוב בו, כמובן שהעדפה היא לכמה שפחות.
לא שמעתי בחיי מוזיקה/פסי קול במערכות מוזיקה רציניות יותר מדי. למען האמת, כרגע אני שומע מוזיקה/פסי קול במערכת 2.1 של JBL מדגם Creature II ודי נהנה.
ככה שהאוזן שלי לא רגישה ולדעתי, אין צורך להגזים עם המחיר של המערכת.
אשמח לקבל המלצות לדגמים בסיסיים העונים על הדרישות בתחילה, ואם לא ישמע לטעמי אחזור לכאן עם רשמים ובקשה להמלצה נוספת.
ענין נוסף, במקרה שמערכת רמקולים המורכבים מרמקולים קטנים (סאטלייט) תדרוש הצבתם בגובה, יש להמנע מהמלצה על דגמים כאלה. כיוון שמבחינה אסתטית להעביר כבלים מהתקרה לרצפה, לא ממש מתאים לי.

תודה רבה על הקריאה והזמן,
ליאור.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
היי ליאור.
ברוך הבא.
סטליטים ממש לא חייבים לשבת גבוהה מדיי, כמו כל רמקול בעולם ההמלצה היא באזור גובה האוזן באזור הישיבה.
כלומר, אם יש לך שידה למשל, אז גם על השידה אין בעיה.

אני הייתי מקציב תקציב של 2500-3000 ש"ל למערכת סטליטים, ותקציב דומה למגבר.
האם אתה זקוק גם ל DVD?

האם אתה בהכרח רוצה מערכת לסראונד, כלומר, באמת חשוב לך מאוד האפקטים שמסביב.
כיוון שזהו חדר קטן, רמקול מדפי טוב, או רמקול רצפתי לא גדול יכולים להתאים לך גם כן, ואם ממש תרצה אז תוכל תמיד להוסיף סאב וסנטר נורמלים.

Lior1

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
מסתבר שאני עובר דירה וככל הנראה יהיו לי בחדר נקודות הכנה לקולנוע ביתי, אז הסתדרנו מבחינת בעיות חוטים.
משום מה, אני נוטה להעדיף רמקולים עם מראה יותר רציני (מדפיים/רצפתיים - אבל גם בטעם, לא רמקולים בגובה שלי. ואני 1.85).
אין צורך בDVD, אני צופה אך ורק בסרטי HD וDVD אינו תומך, לכן אצפה בסרטים ישירות מהמחשב.
אני מעדיף מערכת סראונד שתכלול 2 רמקולים אחוריים לסראונד 2 קדמיים וסנטר וכמובן סאב.

ראיתי מספר מערכות AIO אך לצערי הרסיבר מגיע עם חיבור HDMI יחיד במקרה הטוב, שלא נדבר על תמיכה במפענחי HD.
לדעתי, עדיף להתחיל מתקציב אפילו יותר נמוך יותר מ6K, הרמקולים של הAIO יספקו אותי לדעתי. אבל גם העניין הזה שווה בדיקה נוספת.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
האמת אם זה חדר 10מ"ר, מה שבטח אומר משהו באזור ה 3X3.5 , הייתי הולך בכיף על מקרן קול + סאב.
נראה לי הפתרון האולטימטיבי.

http://www.enigma-av.co.il/index.ph...8aaa8&ItemId=893&PrcatId=33&SccatId=47&page=3

נערך לאחרונה ב:

Lior1

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
החדר מעט גדול משחשבתי 3.80*3.40=12.92 מ"ר.
בכל אופן, ראיתי שמחירו עומד על 6K, וזה מחיר די גבוה מבחינתי. במיוחד שזה לא סופי וצריך לקנות בנוסף סאב.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
תמיד תוכל ללכת על הYSP 600 , שסה"כ מתאים לחדרים כאלו.
אל תשכח שאתה לא זקוק למגבר.
סאב לכזה חדר, ב1500 שקל, של ימאהה יספק אותך ויהיה לרוב טוב מרוב הסאבים שתקבל בחבילות.
בנוסף מומלץ ללכת ליבואן, שיש לו תמיד דברים מתצוגה מעניינים.

עוד מערכת שהייתי ממליץ עליה, היא:
http://www.netoneto.co.il/Product.asp?Pid=365movie60&Cat2Cat1ID=24&Cat2ID=0&aff=Zap&
lang=HE

מקסימום בחנות תבקש לעלות דגם ל465 בתוספת של כמה מאות.
מבחינת המערכת , אלו סטליטים שאתה לא מכיר, זה לא ה ז*ל שמוכרים ב200$ בדיוטפרי, אתה תראה לבד שמשקל של כל סטליט כזה הוא בערך המשקל של כל המערכות הללו.

Lior1

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
מקרן קול בכלל יתן סראונד טוב כמו מערכת רמקולים בחדר מרוהט?
ולמה צריך לקנות גם סאב בנוסף?

בקשר למערכת, ישנה עדיפות לא לקחת סאטלייטים אלא מדפיים/רצפתיים.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
א. רצפתיים בתקציב הזה זה לא.
ב.מדפיים זה עדיין יקר אם אתה רוצה משהו טוב. וגם צריך לעבוד על התאמה .
ב א+ב צריך מגבר שזה לפחות 2000 שקל מהתקציב.
ג.מקרן קול בחדר כזה יתן אפילו תוצאות טובות ממערכת שלמה, כל עוד כמובן מוזיקה היא חלק שולי אצלך.
ד.סאב צריך כיוון שהמקרן לא מטפל בתחומים הנמוכים.

ה. למה לא סטאליטים? אמרתי לך, אתה כנראה רגיל לסטליטים ב 200$. פה זה משהו אחר כבר.
דווקא בחדר כמו שלך לסטאליטים הסיכוי להפתח כמו שצריך ולמצות את עצמם, רמקול רצפתי רוב הסיכויים ילך לאיבוד, ומדפי יכול כן או לא.

Lior1

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שמיעת מוזיקה ממש לא חלק שולי אצלי, אבל שוב, אתה בעל ניסיון בתחום והאוזן שלך מורגלת לאיכות גבוהה ממה שאני מורגל אליה.
אם מקרן קול ממלא לי את כל הדרישות, יכול להיות שהוא יתאים.
השאלה אם באמת הוא נותן סראונד כמו שצריך.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
איך אומרים צריך לפעמים לכתת רגליים.
קפוץ לשמוע.

Lior1

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
הבעיה שאין לי מושג לגבי מה אני מחפש.
אני צריך מקרן קול או שמא רסיבר עם מערכת רמקולים?
אם מקרן קול, מה אני צריך לדאוג לגביו? נתונים יבשים? חברות מומלצות? חיבורים? תמיכה בפורמטים? דגמים מומלצים שכדאי לשמוע?

אם רסיבר ומערכת רמקולים - חברות מומלצות? אילו חיבורים צריך שיהיו ברסיבר? תמיכה בפורמטים?
איך לחלק את התקציב? דגמים מומלצים שכדאי לשמוע?

שתי שאלות נוספות:
-ככל הנראה, אני הולך לשמוע באניגמה. יש מקום נוסף שכדאי לבקר בו בחיפה?
-ישנה אופציה לדחות את הקניה עד חמישה חודשים מעכשיו. האם יהיו דגמים/שינויים ששוים את הדחיה או שלא מדובר בשוק שמתפתח מהר כמו מחשבים?

נערך לאחרונה ב:

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
לא.
באניגמה נמצאים שניים מהחבר'ה הטובים בארץ וההגונים שקיימים.
ממליץ לך בחום לגשת אליהם.

Lior1

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
מה לגבי שאר השאלות?
דרך אגב, תודה רבה על עזרתך!

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור