מערכת ישיבה והשפעתה על הצליל

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ברור כשמש שאקוסטיקה היא חלק בלתי נפרד מהיכולת להשיג תוצאה ראויה.
במקרה שלי, החלפת הסלון הביאה לשינוי דרמטי בצליל.

הסלון הקודם, שהיה מורכב מיחידות של 2+2+1, עשוי עור, רך במיוחד ושוקע כמו חמאה הניב תוצאה שאהבתי מאוד.
הסלון החדש, באותה תצורה, עשוי בד עם כריות קשות משמעותית מהחמאה של קודם שינה את התוצאה מקצה לקצה.

מה השתנה?
ראשית הבמה. יותר תלת מימדית, יותר גדולה ומפוקסת. הבס השתפר משמעותית וכרגע יש לו יותר נכחות לעומת קודם. כאילו הסלון הרך בלע משהו שלא היה צריך לבלוע. כרגע ההבחנה בתחום הנמוך גבוהה משמעותית.
התחום הגבוה לעומת זאת הורע. על מנת להחזיר אותו למצב תקין היה צריך לשנות את מיקום הרמקולים (מה שלקח לי שבוע וחצי).
עם זאת, תחום המיד סובל מקושי מסוים שהבנתי מהיכן הוא נובע. הכורסא הבודדה הקודמת היתה צנועה במימדים שלה בעוד החדשה ענקית. כשהוצאתי אותה מהחדר והחזרתי את הכורסא הבודדה הישנה המיד חזר להיות טבעי. למזלי הצלחתי להחליף את הכורסא הבודדה לכזו קטנה יותר, מאותם חומרים של הקודמת על מנת לא לפגוע במיד (אקבל אותה בעוד שבוע ואעדכן + תמונות).

כרגע, עם מיקומים חדשים, סלון חדש ושיפור בתחום הנמוך הבנתי כי חלק בלתי נפרד מהמערכת זו מערכת הישיבה.
האם יצא לכם להחליף מערכת ישיבה ולחוש כי יש שיפור או שינמוך בתוצאה?

yehudaa

חבר משקיען
מעורבות
62
נקודות
28
אצלי הוספת ספות לחדר ההאזנה תרם לביטול הידהודי באס .
למעשה מילוי החדר ברהיטים אחרים גם תרם לזה .

אבל עכשיו יש לי איזה טיפול אקוסטי וכתוצאה מכך פחות רגיש לשינויים בחדר .

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אני יכול להעיד שהימצאותן או העדרותן של כריות נוי, שמיכות חיבוקי ואפילו תיקי אימון או לפטופ שנשארים ברשלנות על הספה, משנים קצת את הצליל. אבל לדעתי רוב האפקט הוא פסיכולוגי - ההפרעה היא בעיניים, ולפיכך באזניים.
עם זאת, קל לראות שכל שינוי קטן בעמדת הישיבה עושה אכן הבדל, כמו: כרית מאחורי הראש, או העלאה/הורדה של גובה האוזניים.
מה שמוביל לשאלה:
1. למה לא המציאו עדין סלון אודיופילי?
2. איזה חומר עדיף? עור, בד? מין הסתם התגובה הראשונית תהיה להגיד בד, אך האמנם?

נמר, איזה שיקולים "אודיופיליים" אתה הכנסת בבחירת הסלון החדש? או במילים אחרות, האם היו לך שיקולים כאלה כשקנית אותו?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
צריך להיות מאוד זהירים בהוספת ריהוט לחלל.
אני מציע להוסיף ולמקם כמה פעמים. לשבת, לשמוע ולמקם שוב קצת אחרת.

שים לב שלעיתים מה שאתה שומע הוא לא הידהוד אם כי חלק מהצלילים. ביטול מוחלט של החדר עלול להביא צליל יבש ואנליטי.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מה שמוביל לשאלה:
1. למה לא המציאו עדין סלון אודיופילי?
2. איזה חומר עדיף? עור, בד? מין הסתם התגובה הראשונית תהיה להגיד בד, אך האמנם?

נמר, איזה שיקולים "אודיופיליים" אתה הכנסת בבחירת הסלון החדש? או במילים אחרות, האם היו לך שיקולים כאלה כשקנית אותו?

יש דיבור על כורסא להאזנה. כרגע אסור לי לתת יותר מידי מידע.

שנית למדתי משהו חשוב בשינוי הזה.
החומר (ציפוי) פחות חשוב ממידת הרכות שלו. היה לי עור (אטום) וסלון רך ועכשיו בד (אוורירי) וסלון קשה. הקושי והרכות השפיעו יותר מאשר היכולת של הצליל ״לראות״ את הספוג.

חלק מהשיכולים היו מימדים, חומר (אוורירי ולא אטום - מה שהתברר כחלק בלתי משמעותי לעומת מה שמתחת) וכמובן גובה משענת הגב (שלא תהיה כמו ״קיר״) וזה מכיוון שאצלי יש עוד 1.6 מ׳ מאחורי הספה.

yehudaa

חבר משקיען
מעורבות
62
נקודות
28
שים לב שלעיתים מה שאתה שומע הוא לא הידהוד אם כי חלק מהצלילים. ביטול מוחלט של החדר עלול להביא צליל יבש ואנליטי.
נכון יש שירים כאלה .
פשוט אצלי בהתחלה היתה לי בעיה רצינית מאוד בבאס .(חוסרים והגברים לא רצויים כמו כל חדר חשוף )

לקח קצת זמן עד שהבנתי מה קורה ועשיתי לבסוף איזה טיפול אקוסטי ופתרתי את זה .

mike1999

אוהב את התחום
מעורבות
21
נקודות
8
למרות שהמערכת שלי לא נמצאת בסלון היא כן הייתה שם בדיוק שהחלפנו ספה של 4 מקומות ישיבה מעור לספה מבד קשיח כלשהו בצורת ר', ופשוט כל הבאס עבר לצד אחד של הסלון, משמע שהיה בלתי אפשרי להאזין למערכת. פשוט קיפלתי את המערכת ורצתי בחזרה לחדר.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ואיך היא בחדר? הרי גם שם צריך טיפול.

mike1999

אוהב את התחום
מעורבות
21
נקודות
8
לא עשיתי בחדר טיפול כלשהו, תכלס החדר סבבה לגמרי מבחינה אקוסטית, זה בעצם חדר שינה ככה שיש בו המון ארונות ומיטה גדולה... ברור שיש מקום לשיפור, ואני כבר בתהליכים בעניין (בניתי 4 דיפיוזרים מעץ והבאתי כמה ספוגים לשים מאחוריי לבדוק מה ההשפעה, והם ללא ספק השפיעו), מבחינת חוסר איזון הבעיה היחידה אצלי כרגע זה תדרים נמוכים במיוחד, שאוהבים קצת לעבור לצד אחד של החדר, אבל לא בצורה קיצונית.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אז מדוע לא לטפל בסלון באותה מידה?

הרי למימדי החלל יש משמעות אדירה על היכולת של המערכת לייצר במה תלת מימדית, דינמיקה בכלל שכן החלל פחות מתערב.

אגב. ישנם גם פתרונות מודולרים. מניחים אותם כשמאזינים וכשלא מאזינים מאחסנים אותם בצד.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
אני רק דיווח הפוך קטן: :)

בחדר המוסיקה יש לי שולחן עם משטח זכוכית 75x75 ס"מ, שעליו מונח גם הלפטופ שעליו אני מקליד ברגע זה.
הייתי בטוח שייש לו השפעה נוראית על הסאונד, והוצאתי אותו.

ההבדל בסאונד לא הייה מובהק, בטח לא במידה שתצדיק את חוסר הנוחות.

כך קרה גם עם כורסת-טמבליזייה גדולה שיושבת בצד ספת ההאזנה.

עמיר

mike1999

אוהב את התחום
מעורבות
21
נקודות
8
אז מדוע לא לטפל בסלון באותה מידה?

הרי למימדי החלל יש משמעות אדירה על היכולת של המערכת לייצר במה תלת מימדית, דינמיקה בכלל שכן החלל פחות מתערב.

אגב. ישנם גם פתרונות מודולרים. מניחים אותם כשמאזינים וכשלא מאזינים מאחסנים אותם בצד.
כי שם לא יושבת המערכת, היא הייתה שם רק בשביל הסקרנות איך היא תישמע שם, וגם אישית למרות שהסלון לא גדול במיוחד הוא גדול מדיי בשבילי, אני אוהב חדרים קטנים יחסית, אם תיתן לי לבחור איזה גדול חדר שארצה למערכת, החדר האידיאלי בשבילי יהיה משהו כמו 4 וחצי על 4 מטרים, לא מעבר לזה. לצערי החדר שלי יותר קטן מזה:(

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
אצלי שיניתי לפני שבוע את כל הסידור של הסלון, אבל לא שומעים שום הבדל.

למעשה, בעצם לא שומעים כלום כי הכלב לא מפסיק לנבוח והאשה של השכן לא מפסיקה לנזוף בו, אבל זה כבר לדיון בפורום אחר.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
אולי זה בכלל השכן שנובח והשכנה שנוזפת בו?

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
אפשר תמונה של השכנה?

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
אפשר תמונה של השכנה?
שוב...זה לא לפורום הזה. אבל כשתבוא לשמוע קצת מוזיקה, אולי תוכל לראות לייב, אנפלאגד.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
פעם הייתה לי שכנה... כמעט כל לילה הייתה הופעת unplugged. או בעצם fully plugged... סליחה טעות, התבלבלתי בשכנה.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
אה... יש פה אחד קוראים אותו חומוס... חבל שאין שניצל. הולך טוב ביחד.
רק חסר איזה פיתה אחד וחריף אחד ואחלה פורום יהיה לנו.

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
אה... יש פה אחד קוראים אותו חומוס... חבל שאין שניצל. הולך טוב ביחד.
רק חסר איזה פיתה אחד וחריף אחד ואחלה פורום יהיה לנו.
חח..חסר רק סטייק

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אני חושב שמספיק שגובה האזניים משתנה במעט כדי שיווצר שינוי משמעותי באיכות הצליל. אם עברת ממצע רך למצע קשה או להיפך, בהנחה שגובה ציוד הישיבה סטנדרטי, האוזניים שלך יורדות או עולות בכמה סנטימטרים.

אריה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור