מעבר מניקון D7100 לחסרת מראה - המלצות ?

מעורבות
0
נקודות
1
שלום לכולם,
יש לי כיום ניקון D7100 עם עדשות 18-55 ו70-300.
השימוש העיקרי הוא צילום משפחתי, (יש לי שני ילדים) ומידי פעם מפגשי צילום עם חברים (שווקים, חופים, שקיעות וכו').
הגעתי למסכנה שזה פשוט לא פרקטי בשבילי לסחוב את כל הציוד הזה, בשביל לצלם את הילדים בטיולים וכו' ואני רוצה לעבור לציוד קל יותר.
כיום אני משתמש בעיקר בטלה לצילום פורטרטים ומידי פעם משתמש בעדשה הרחבה לצילום כללי.
נושא הוידאו לא חשוב
פוקוס מהיר מאד - חשבו מאד (בכל זאת ילדים)
יכולת לצלם בתנאי תאורה קשים (בתוך הבית ותריס מהיר בלי לעלות לISO משוגע שהורס את הפריים).

חשבתי על מעבר לסוני A6300 בכדי להוריד במישקל של הגוף (של המצלמה).

הייתי שמח לשמוע על המלצות נוספות לגבי גופים + עדשות רלוונטיות.

תודה!!

דניאל

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לסוני A6X00 יש חיישן דומה מאוד לזה שיש במצלמה שלך (שמיוצר על ידי סוני), מעבר לגוף ללא מראה באמת מקטין את גוף המצלמה ואת משקלה - מצד שני עדשות עם זום גדול לא יהיו בהרבה יותר קטנות ולא בהרבה יותר קלות

עדיין הרושם הההרגשה הכללית תיהיה של מצלמה קלה יותר וקטנה יותר.

אפשרות נוספת לבדיקה אלו מצלמות ללא מראה של פוג'י עם החיישן המוצלח של פוג'י וגודל זהה לזה שיש במצלמה שלך
לפוג'י יש קהל מערצים גדול ומבחר עדשות סביר עם עדשות איכותית - לא הילד הזול בשוק, אבל מוצרים מעניינים מאוד.

נעבור רגע לנושא המהירות החשיפה כדי לא לעלות את ה ISO (אחרי הכל מעבר לללא מראה לא תשפר נושא זה מול המצלמה שלך) ולצלם בתאורה חלשה צריך עדשות עם צמצם גדול שהן לא זולות והעדשות שיש לך כעת גם לא חזקות בתחום הזה - עדשות עם צמצם גדול נקראות גם עדשות מהירות ובדרך כלל לא זולות וגם לא קלות ולא קטנות :)
האם אתה מוכן לצלם, נגיד פורטרטים עם עדשות פריים (עדשה מוקד זום קבוע) - יש גם לסוני וגם לפוג'י עדשות מוצלחות כאלו - דרך אגב יש עדשות מוצלחות וקלות כאלו גם ל D7100.

אפשרויות אחרות שכדי לבדוק הן מצלמות ללא מראה של פנסוניק או אולימפוס עם חיישן בגדול 4/3'' שזה קצת יותר קטן ממה יש לך כעת, בתמורה אתה מקבל מצלמות קטנות, קלות מבחר העדשות של אולימפוס ופנסוניק סביר בהחלט והן יותר קטנות מעדשות לחיישן APS-C כמו שיש לך (חיישן גדול יותר דורש עדשות גדולות יותר וכבדות יותר מול חיישן קטן יותר עבור אותן עדשות).

החיסרון של מעבר למצלמות עם חיישן זה זה יכולת ה ISO הגבוהה - שהיא טובה אבל אתה נשאר באותה רמה פחות או יותר - היתרון הוא מבחר עדשות שניתן לרכוש עם צמצם גדול (קלות יחסית)

אם יש לך תקציב גבוהה ניתן לרכוש מצלמה כמו סוני A7 עם חיישן FF ויכולת ISO גבוהה טובה יותר ממה שיש לך - אבל זה קפיצה בתקציב

אני יודע שאני מציף במידע לכיוונים שונים - פשוט אין תשובה חד משמעית לכיוון אחד או אחר
אז איזה כיוון נראה לך - או שבכלל אני לא בכיוון :)

מעורבות
0
נקודות
1
דבר ראשון תודה על התשובה המושקעת.
אם אני הולך לכיוון של הסוני A6300, ועדשת פריים פלוס טלה, על אילו עדשות היית ממליץ ?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
השאלה עדשת פריים לפורטרטים? ועדשת זום לשימוש כללי?
אז כך את עדשת הקיט היא זולה מאוד כקיט

ותן לי לבדוק לגבי עדשת פריים

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מעורבות
0
נקודות
1
שוב תודה על הרפרנס המועיל !
אבדוק וניראה מתי בכלל אפשר יהיה לרכוש את הA6300 שמעתי שסוני מתקשה לעמוד בביקוש

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
השאלה שאני שואל את עצמי, האם ה A6000 לא תספק אותך - כעת שהמחליפה בדרך ניתן להשיג אותה במחיר טוב
ומצלמה חדשה יותר תמיד תצא

מעורבות
0
נקודות
1
זה נכון...
את האמת, השקעתי כמה שעות בלעבור על המלצות שלך לגבי הפוג'י כמו ה- Fujifilm X-T10 ודומות.
וכרגיל כל אחד אומר משהו שונה...
יש אפילו מחשבה פשוט להישאר עם הניקון D7100 ולרכוש עדשת פריים 50 או 85 1.4\1.8 בשביל התמונות של הילדים.
הדבר היחד שמעיק עלי בניקון זה הגודל, אבל מצד שני מבאס לרכוש הכל מחדש (זה גם הפסד גדול של כסף - הערכה עלתה לי 10K ש"ח ולמכור את הציוד יחזיר אולי 65%)...
מוזר שאין מצלמת ביניים במחיר שפוי עם עדשות סבירות פלוס בדיוק לצלמים חובבים - רוב הציוד הוא יקר מאד או פשוט מידי.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
טוב, חשבתי שאתה נעול על ה A6300 :)
בכל אופן אני ממליץ לך לבדוק את היכולת להמשיך לחיות עם המצלמה שלך עם עדשת פריים - סגור פתח הכניסה לעדשה במצלמה שלך (כלומר גוף ללא עדשה כלל) תחזיק אותה ביד ותנסה להרגיש עד כמה המצלמה ללא עדשה גדולה מכבידה עליך או לא. עדשת פריים כמו 50 ממ F1.8 קלה מאוד וכמעט לא מורגשת (50 ממ 1.4 כבר כבדה יותר, כך גם 85 1.4)
כך יהיה לך אנדקציה עד כמה אתה יכול לחיות עם המצלמה שלך או לא.

כך בחשבון שגם עדשות פריים של סוני (או סיגמא לסוני) עם צמצם גדול לא יהיו קלות ובחיבור לגוף קטן של A600/A6300 לא תמיד נוח ביד.

זו הסיבה שרבים אוהבים את המצלמות של פנסוניק ואולימפוס - אומנם חיישן קצת קטן יותר, אבל בהתאם עדשות קלות יותר :)

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
הסוני עם 2-3 עדשות מול ה 7100 עם אותן 2-3 עדשות, חסכת אולי 200 גרם,
וקיבלת גוף לא נוח לאחיזה, אמנם קטן מהניקון אבל בעיני מוגבל בהפעלה. (גריפ קטן, עינית לא משהו וכו'.
בעיני זו טעות, כי ה 7100 מעולה.
אם כבר אז רד לגמרי מכל העדשות המתחלפות, ותסתפק ב 6000 עם עדשת קיט (לא משהו),
או פוג'י עם עדשת קיט או בכלל סוני RX100.
המירורלס זה הרבה הייפ, ובסופו של יום אתה שוב קונה עדשות למערכת חדשה שלא בהכרח יותר נוחה.
מירורלס בעיני זה נוח עם עדשה אחת אולי שתיים, קטנות, פריים, כדי לשמור על המערכת קטנה.
אחרת עדיף כבר להשאר עם ה DSLR.

מעורבות
0
נקודות
1
עלית בדיוק על הדילמה שלי...
אולי באמת עדיף להחליף את העדשות של הניקון D7100.
יש המלצות ?

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
רצית לרדת במשקל הציוד? לא מבין מה אתה מחפש.

מעורבות
0
נקודות
1
הכוונה היתה שאם כבר להישאר עם הניקון אני שואל לאילו עדשות פריים עדיף לעבור לטובת פורטרטים ?

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
למצלמות קרופ עדשת 50 מ"מ זו אופציה איכותית, קלה וזולה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור