מספר שאלות לגבי רכישת מערכת קולנוע ביתית

• פותח הנושא ohz
  • פורסם בתאריך

ohz

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
שלום!

בתור חובב טלוויזיה וסרטים נלהב, החלטתי סוף סוף לשדרג את חווית הצפייה שלי. קניתי לחדר שינה שלי טלוויזיה 37 אינץ' של פיליפס, ועכשיו אני רוצה לקנות את מערכת הסראונד שתשלים אותה וגיליתי שאני ממש לא מבין בתחום כמו שאני רוצה :). אז מה שחשבתי זה מערכת 5.1, כאשר את הרמקולים הקדמיים והאחוריים רוצה לתלות על הקיר. התקציב הוא בין 5000 ל6500 ש"ח - מתאימים כאמור לחדר שינה לא גדול מידי
עכשיו לשאלות:
1. איך לחלק את הכסף? כמה לרסיבר וכמה לרמקולים?
2. האם יש יתרון בלקנות סאב וופר ביחד עם הרמקולים? אם לא, כמה לחלק את הכסף בין הרמקולים לסאב וופר
3. ראיתי שכמה וכמה רסיברים מכילים כיום כניסות HDMI ושלל חיבורי טלוויזיה אחרים, ככה שאפשר לחבר את כל המכשירים ישירות אליהם, ולהוציא כבל אחד לטלוויזיה. זה נראה מאד שימושי ונוח. האם זה מומלץ? שומר על איכות השידור וכו'? האם זה סביר בהינתן התקציב?
4. עוד שאלה בקשר לרסיבר כזה: אם אני מחבר אליו חיבור HDMI וחיבור RCA או סקראט נגיד, מספיק יציאת HDMI מהרסיבר לטלוויזיה, או שצריך גם לחבר ביניהם עוד כבל (כי הוא לא יכול לשדרג את האות)?
5. אני אשמח אם תוכלו לחלוק קצת טעויות נפוצות שאנשים עושים כשהם מרכיבים את המערכות האלה ודברים שחשוב לברר לפני שקונים (למשל קראתי שקונים בטעות רמקולים עם הספק גדול יותר ממה שהרסיבר יכול לייצר)

אלו היו רוב השאלות. אשמח כמובן לעוד עצות, מערכות לדוגמא, המלצות לחנויות (באזור צפון תל אביב הכי טוב) וכו'

יום טוב,
אופיר

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
1.אני הייתי מחלק תקציב כזה ב 2500 ש"ח למגבר ,והשאר לרמקולים.
בתקציב כזה לא יהיה פשוט למצוא מערכת מלאה בהכרח לסראונד מלא, אלא לקנות סט סראונד.
השאלה שעליך לשאול היא האם אתה איש מוזיקה או שזה קטע של סרטים.
2.כן. אבל לא מוכרח. לא בכל חדר חייבים סאב וופר.
3.מומלץ, נוח וטוב.
4.לא כל הרסיברים עושים המרה מחיבורים שהם לא HDMI ליציאת ה HDMI הראשית מהמגבר. בכל מקרה יש לזה פתרונות.
5.הטעות הגדולה ביותר היא לא ללכת לחנות שמתמחה. אלא ללכת לחנויות כמו בסט ביי, שקם אלקטריק, ביג בוקס וכו..
יש מספר חנויות טובות באזור ת"א:
http://www.dtown.co.il/links/
תעבור על הלינקים.
בצפון ת"א עצמה בתור צפון ת"א אביבי אני לא זוכר אף חנות .

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור