Chen_J
אוהב את התחום
- מעורבות
- 31
- נקודות
- 18
סופ״ש נעים חברים,
שמי חן. מתגורר באזור ירושלים. חובב מוזיקה וסרטים ועד היום השקעתי ב- Set-up של קולנוע ביתי, אך עם הזמן גיליתי שמוזיקה חשובה לי יותר מאפקט כזה או אחר ויצאתי לחפש את השיפור/שינוי שיביא את ההנאה לדרגה הנדרשת. חשובה לי המוזיקה. חשוב לי בעיקר לשמוע אותה טוב ואפילו טוב מאוד. אני נהנה להתרגש מקולה של זמרת או צליל מלא ועשיר של תזמורת או הופעת רוק טובה. אינני מרבה לכתוב ולשתף בפורומים אך קורא רבות את מה שאתם כותבים ומנוי במגזינים וערוצי YouTube שונים. תחום זה קרוב לליבי ובחרתי ללמוד ע״י שיתוף בחוויות אותן עברתי עד היום במסע שלי אחר ה-Sound המושלם (במחשבה שניה, אפילו לא צריך להיות מושלם. מתקן ל-"מהנה"). אני עוקב אחר האתר כבר שנים רבות, מבקר בכל תערוכות האודיו שהיו בארץ (חבל שלא היו הרבה), בחניות בחו״ל ומאוד אוהב מוזיקה. לראשונה יוצא מהקיבעון ובענווה רבה ורצון ללמוד, משתף אתכם, מלומדי, ״במסע Sound״ - מה עברתי ומה עדיין עובר בחיפושי אחר שיפור משמעותי בצליל הקיים היום בבית. הצילומים המצורפים הם שלי. הם ורשימת ההשמעה של Shazam מתעדים את המסע בו למדתי המון ורכשתי אוצר מוזיקלי חדש תודות לרשימות ההשמעה במקומות השונים. התגובות שלכם, הגמישות ופתיחות של כולנו יסייעו בתקווה להגיע ליעד (או הכי קרוב שאפשר)
את ההחלטה לצאת למסע יש לקבל תוך לקיחה בחשבון של גורמים רבים -
- איפה תהיה ממוקמת המערכת
- סגנון עיצובי של הרכיבים
- תקציב והקרבה אותה אהיה מוכן לבצע על מנת להגיע למטרה
- אישור מהגורם האחראי על שלום הבית
אני יכול בלב שלם לציין את הנקודות הבאות כ-דחפים שהביאו אותי לצאת למסע ולהביאו בפניכם כאן –
ראשון הוא דחף האהבה למוזיקה. האתגר הוא ש-״מוזיקה״ הוא מושג רחב מאוד וכך גם העדפותיי. הלוואי והייתי שומע רק קלאסי או רק רוק ולא את כל מנעד הסגנונות שאני שומע וחשוב לי ממנו ליהנות. אני בטוח שאינני עונה להגדרה אודיופיל אך אני יודע מה אני אוהב ומה אני מגדיר כצליל טוב. אולי זה מספיק על מנת להגדיר עצמי ככזה אך יש מדויקים ממני.
דחף שני קשה יותר לתיאור נקודתי והוא מכיל בתוכו נושאים רבים או תיאור רחב ביותר של תכנים המתמצים לצורך עניין כתיבת מאמר זה ל-"חיבת מוצרים". העיצוב, הפונקציונאליות ומגוון היכולות של המוצר החפיץ. מראה מוצר ייחודי או סקסי, החיבור עם עיצוב הבית או האמירה של הצבת מוצר בחלל לצד רהיט או תאורה הינם חשובים ולעיתים יגברו על איכות המוצר אך בגבולות הסביר. מצד אחד, להניח בבית זוג רמקולים של Klipsch או Avantgarde בגודל של פריזר או מקרר כל אחד, יתכן ויביא אותי לאודיו-נירוונה אך לא בטוח שלשלום בית או שיש ביכולתי לשאת בעלות. מצד שני, אינני בטוח שזוג רמקולים סקסיים ומיוחדים של Devialet יתנו מענה לרמה הנדרשת. וזאת רק מתייחס לרמקולים. יש עוד מוצרים כידוע.
המורכב שבדחפים מכיל נדודים, חיפוש ושאיפה לשלימות. דחף זה הביא אותי להגדרה "מסע" ואולי חשוב לא פחות מהראשונים עם כי היית מאוד שמח לצמצם אותו ובעיקר את ההוצאות הנלוות אליו אם הייתי יכול. אבל ההנאה ממנו לא קטנה. כאן נכנסת לתמונה ארצנו הקטנה, המיסים, הקשיים והפתיחות של העוסקים במלאכה להביא ולמכור את המוצרים בארץ.
דחף נוסף הוא דווקא תכונה המצויה בכל אחד מהדחפים מעלה והיא "פיינשמקריות" וחוסר רצון להתפשר לאחר קבלת תמונה מלאה וידע נרחב. הקשר עם יבואן/יצרן חשוב לי ושיהיה מקפיד ואכפתי כך שנוכל לבסס מערכת יחסים לטווח ארוך. כאן המסע שלי למעשה מתחיל ואולי במידה מסויימת מסתיים. ביקרתי אצל כמה יבואנים/חנויות בחודשים האחרונים ושמעתי מוזיקה מעניינת. חוויות אלו הן שהביאו אותי לכתיבת מאמר זה. רבות בגלל המענה אותו אגדיר כמעניין ואולי כמי שחדש בעולם הסגור הזה, אותו אתם מכירים טוב יותר, אצליח להביא מבט חיצוני אשר יאיר לכם אותו בצורה שונה.
הדחף האחרון הוא דחף הכתיבה שנפל עלי מזה תקופה.
טוב זוהי ההתחלה. אמשיך לכתוב בימים/שבועות הקרובים בעיקר על מנת להזין את דחף הכתיבה . אשמח, כמובן, לרוח גבית, אך אני מאמין כי אכתוב לפחות עוד 2 מאמרים בהם אעמיק בחוויות שונות שעברתי. בתקווה שתהנו.
שבוע טוב
תמונות מצורפות
-
IMG_4259.jpegKB 68.9 · צפיות: 267
-
IMG_4227.jpegKB 142.9 · צפיות: 831
-
image.pngKB 477.4 · צפיות: 265
-
image.pngKB 477.4 · צפיות: 769
-
image.pngKB 887.8 · צפיות: 255