מסע קצר ומתומצת ובסופו התאהבות

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
חייב לכם עידכון.
איך אתם בוחרים רכיב חדש במערכת ? אני מניח שלכל אחד יש את הדרך שלו. יש שקונים על בליינד. יש שמתלבטים חודשים או שנים. יש שמסמנים כמטרה פריט מסויים ומחכים כמה שנחוץ עד שאספו מספיק כסף או מצאו אותו במחיר הזדמנות.
אצלי זו "שיטת ההתאהבות".
יש לי דאק חדש. לא יכול לומר שהוא הדאק הכי טוב בעולם. או אפילו הכי טוב ששמעתי. ההבדלים בינו לבין האחרים ולבין הדאק הקודם שלי הם קטנים. מאד.
אבל שמתי לב כששהה אצלי שאני שומע יותר מוסיקה. מתעייף פחות. עובדה משעשעת : פעם הייתי שומע קלאסי וג'אז במידה שווה. בשנים האחרונות שמעתי כמעט רק קלאסי. והנה - עם הממיר החדש אני מוצא את עצמי שומע הרבה יותר ג'אז. הוא מושך אותי לכיוון.
לפני שנעלה את המסך, תיאור קצר על כמה מהדאקים ששמעתי. כולם - ואני מדגיש כולם (!) מצויינים. נהדרים. מפורטים. משקפים. אחד אחד.
1. נתחיל מהמלך : ברקלי אלפא דאק עם אלפא יואסבי. שמעתי את סדרה 2 אצל זיו ואת סידרה 1 מיד2 אצלי. הוא באמת המלך ... פירוט דינמיקה טבעיות. הפסנתר ממשיך להדהד עוד חצי שנייה יותר מבדאקים אחרים. למה לא לקחתי אותו ? א. המחיר (כ 7000$ עם הusb) ב. הוא דומה בחתימת הצליל שלו לדאק הקיים שלי. הוא נותן יותר אבל דומה באופי. חיפשתי משהו אחר.
2. Ps audio דיירקסטרים : לא שמעתי אצלי אלא במערכת על (רמקולים של גריפון והגברה של גאמוט). כמובן שבמקרה כזה על מערכת שאתה לא מכיר קשה להפריד את הדאק מהשאר. ואף על פי כן אין לי ספק שנשמע פשוט נפלא. והיתרון שהחברה מספקת כל הזמן שידרוגים ועידכונים. למה לא ? א. היתה לי הרגשה שהוא טיפה "קריר", למרות שלא שמעתי אצלי. ב. מחיר.
3. רזונסנס אינביקטה מירוס : לפי התיאור במדיה היה יכול מאד להתאים. לצערי היה מכשיר אחד מתצוגה שנמכר ולא היה מכשיר נוסף. שמעתי אצל לוני ממיר מנורות מעניין ואיכותי של BFA אבל היה גדול ויקר ולא רציתי מנורות.
4. סימאודיו מון 280d : שוב לצערי לא שמעתי אצלי אבל אין לי ספק שהמכשיר הזה הוא יציאה מדהימה. קודם כל במחיר של פחות מ 10k אתה מקבל מכשיר בגודל מלא עם כל פורמט אפשרי, ולא איזו קופסת פח קטנה כמו הרבה ממירים במחיר הזה. הצליל פתוח וחזק. למה לא לקחתי ? היתה לי הרגשה שהוא בכל זאת 2-3% ברמה פחות מהממירים האחרים (שעולים כאמור פי 2 או 3). והפריע לי שלא יכולתי לבדוק אותו לתקופה ארוכה אצלי. כל מי שמחפש ממיר של עד 25k כדאי שישמע את הסימאודיו.
5. לפני שאגיע ל"זוכה" הערה לכל היבואנים/סוחרים/עוסקים בתחום : הממיר שבסוף נשאר אצלי הוא ממיר ששהה אצלי תקופה. כשיש לך מכשיר טוב קשה לך לוותר עליו. כשאי אפשר לשמוע בבית, או אם היבואן מוכן לבוא אליך תמורת תשלום (לא ממש זניח...) - זאת נקודה לרעתו. גם אם יגיע עם המכשיר אליך הביתה - תשב שעה ותשמע בלחץ ? לא עם רכיב של ניואנסים כמו ממיר.
6. התחלתי ואמרתי שהבחירות שלי נעשות מהתאהבות. הממיר שנשאר אצלי הוא לא הכי טוב בעולם. אין לו שלט. אין לו יציאת אזניות. אין לו ווליום נפרד כך שאי אפשר להשתמש בו ישירות עם פאואר ולחסוך פרה. ברמת הרזולוציה הטונליות ושאר הירקות הוא לא עולה או נופל משאר הממירים המעולים. אבל הוא מצליח להוריד את החיספוס מהדיגיטל יותר טוב מהאחרים. יש בו חמימות אבל לא על חשבון הפרדה. והוא כאמור גורם לי לשמוע יותר מוסיקה. וכן - גם ברמת המחיר הוא הרבה יותר נוח מהאחרים (רק הסימאודיו זול ממנו). ממיר על במחיר נוח שעושה מוסיקה - מה עוד נבקש ?
אה כן. חשבתי שזה ברור אבל למי שלא עקב - מדובר בלקסמן DA -06.

נערך לאחרונה ב:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
תתחדש, כפרה.
ערן מקבל מהרבה מאיתנו הרבה ח"חים לאחרונה. אני חושב שמגיע לו. לדעתי הוא מספר 1 בשילוב של ניסיון באודיו עם יכולת לקרוא אנשים ולתקשר עם לקוחות.

בשורה תחתונה, אם קוראים בין השורות, לקחת את הלקסמן פשוט כי לא היה לך כוח לשמוע אחרים. על פניו זה נשמע כמו החלטה לא בהכרח מושכלת, אבל במקרה הזה אי אפשר לטעות. ניסיוני לימדני שבדברים מסויימים, כל החלטה שתיקח תהיה טובה. ובמיוחד במקרה שלך, שאתה חצי חירש ולא שומע הבדלים בין דאקים ;).

אני יכול להבין יבואן שלא ירצה להשאיל לך קופסה ששווה כמה עשרות אלפי שקלים לתקופה ארוכה בבית. אני, בניגוד אליך, לא חושב שזה פייר לדרוש את זה כסטנדרט שירות. עם זאת, מי שכן מוכן לעשות את זה - אין ספק שיוצא נשכר. ואתה דוגמא מושלמת.

אז שוב, תתחדש. אני בטוח שתהנה ממנו. וסתם בשביל הקטע - עוד חודש, ככה, חבר שוב את הקיימברידג' במקום הלקסמן ותראה אם אתה שומע הבדל. הניחוש שלי הוא שהקיימברידג' יצרום לך כמו ההוא מאמריקן פאי שמנגן בחצוצרה.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
גם "שושו " התעלף מהממיר הזה ,אולי יש דברים בגו ,לא שמעתי אותו .

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
לא הקיימברידג' . Centrance dac mini. דאק שקיבל קלאס A בסטראופייל. דאק שנמר נפל כששמע אותו בשנייה הראשונה - עד שהשווינו אותו לברקלי וראינו שיש אמנם הבדל.
אף אחד לא חייב לי כלום ובטח לא לתת לי קופסאות. אני רק אומר שברכיב של ניואנסים כמו דאק זה מתבקש.
יש אנשי שיווק טובים מערן. יש כאלה שאנחנו מכירים שאתה נכנס אליהם לקנות כבל ויוצא עם מערכת :). ערן הוא כפי שאמרתי אחד שלא מתבייש להגיד לך גם כשלא הצליח לו, בניגוד לאנשי שיווק טובים שאצלם הכל נהדר ונפלא ובלי ספקות. ערן הוא אחד שמוכר לסקפטים. כמוני.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
תתחדש!
כמה שים חיפשת ממיר, לא? :)

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
לא ממש חיפשתי ברצינות ... התחלתי לחפש רק כשעברתי למחשב. דרך אגב שכחתי להזכיר לטובה את המחשב שהרכיב לי יאיר פורמן - אמנם נאלצתי לשלוח אליו שכירי חרב צ'צ'נים אחרת הייתי מחכה למכשיר עד היום - אבל התוצאה מאלפת והכל דופק כמו שעון. מארז סטריקום, איי5 , 8 ג זיכרון ודיסק ssd 128 . עובד עם ג'יי ריבר. עכשיו נאבק מאבק שיימשך לפחות שנה או יותר לעשות ריפ לכל הדיסקים והכי קשה (במיוחד בקלאסי) לתייג אותם !

gtr

חבר משקיען
מעורבות
474
נקודות
83
תתחדש ברקצ,המון הנאה.
מילה קטנה ברשותך על ערן,השבוע רכשתי בפעם הראשונה ציוד מערן,וחייב לציין,שהברנש,עתיר סבלנות,נעים הליכות וישר דרך.
שוב תהנה.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
תתחדש ברקצ,המון הנאה.
מילה קטנה ברשותך על ערן,השבוע רכשתי בפעם הראשונה ציוד מערן,וחייב לציין,שהברנש,עתיר סבלנות,נעים הליכות וישר דרך.
שוב תהנה.
מה רכשת?
נ.ב
שכחת לסיים במילה "ידידי".

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
תתחדש ברקצ, וואלה הפתעת אותי!
זוכר אתה עם הארבת', לא הייתי בטוח מה יצא השילוב עם ה 06.
מה שאלדר אמר... אני חולה על הדאק הזה. אצלי הוא "תפר" את כל המערכת והרגיע את הרמקולים הצרפתים המנוולים שלי, ממש לפני שזרקתי אותם מהחלון.
בעידן המגברים השקופים רצח, רמקולים קרמים, טוויטרים בריליום עם יהלומים 18 קראט וקדמים ליגה אלף (אקטיבים או פסיבים) היוצרים שרשרת עם שקיפויות ורזולוציות מדהימות אבל בלי נשמה, פתאום מגיע דאק שיש לו אופי ומראה לכולם שאפשר גם אחרת. יש לו פירוט, עומק, משקל וסטיראו אימג' מצד אחד ומצד שני הוא לא מנסר במח. מי צריך תקע אוזניות, ווליום ושאר בולשיט שהוא מוציא כזה סאונד? לוקח גם זמן לקלוט את זה.. לא אהבה ממבט ראשון, אבל מפגישה שלישית כן ולטווח ארוך.. קשה אחר כך לוותר על זה.
בקיצור, לדעתי בעידן השקיפות האבסלוטית , דווקא לקסמן מביאים אותה בטוויסט שסוגר את הפינה הזאת, מכניס קצת נשמה בסאונד וגורם לך פתאום להתאהב (לא רק בדאקים, אני מעולף על המגברים של אלדר אבל בינתיים רוצה להשאר עם שתי כליות). בקיצור דאק לרגש ולא לשכל, או לשכל דרך הרגש ושוב לשכל, כמו שמוזיקה באמת טובה צריכה להיות.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
אם התאהבתה מה זה חשוב כל הממבו ג׳מבו ,תתחדש והעיקר שאתה נהנה. ובכל זאת זה מראה על כיוון סאונד שאתה אוהב.וזה נחמד להרגיש קצת אנלוגי בעולם דיגיטלי.

נערך לאחרונה ב:

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
מה היה חסר לך בדאק הקודם?
מה רמת המחיר של הדאק המדובר?

נערך לאחרונה ב:

motorica

אוהב את התחום
מעורבות
67
נקודות
28
תתחדש ברק , גם על הדאק וגם על המחשב :)

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
1. הדאק הקודם היה ועדיין מצויין (מחובר ללפטופ ואני שומע ממנו מפייסבוק וכדומה). קודם כל הוא ישן יחסית ואין בו פורמטים של היי רז. והוא מהמשפחה היותר קרירה ואנליטית.
2. המחיר של לקסמן בחו"ל 6000$. בארץ מחירון 18,000 ש' וקיבלתי הנחה רצינית. הממירים האחרים ברמתו עולים בארץ -$7,000 - 6,000$ פלוס מע"מ. בסוף בשקלים יוצא הפרש גדול לטובת הלקסמן. ברמה הזאת זה בהחלט שיקול.

M0TI

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
מתברר שניחשתי נכון, תתחדש (ורד)

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,682
נקודות
113
ברק
תתחדש ותהנה:מאזין:
עשית דרך ע נ ק י ת
מאז רמקולי ה-MISSION לפני עשור...:בעד:
תענוג

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
המישן עדיין מככבים אצלי במשרד לשמחתם של העובדים ששומעים מוסיקה כל היום. הסאונד הכי טוב שאפשר לקבל ב 800 שקל :) ...

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
תתחדש ותהנה (ורד).
בסוף צפור ופוגל הלכו ביחד.
מילה אחת על ערן, איש מקסים.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור