מסך פיליפס 32PFL5403- האם יש בעיה?

• פותח הנושא ze1
  • פורסם בתאריך

ze1

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אבקש את עזרתכם. קניתי מסך פיליפס 32PFL5403 ואיני מרוצה מאיכות התצוגה. הכיתוב מטושטש- תרגום או כיתוב כגון סמל ערוץ 2.
וגם בתחנות מסוימות הדמויות מטושטשות.
כמו כן ניראה לי שבתנועות מהירות יש איבוד ריגעי של הרזולוציה.
היה אצלי טכנאי והוא טען שכל האשמה באיכות השידור של HOT.
ביצעתי כיול על פי ההדרכה בפורום , ועדיין איני מרוצה מאיכות התמונה.
הייתי אצל שכן שיש לו מסך 42" LG ושם באותן תחנות לא ראיתי טשטוש של הכיתוב או של הדמויות.
האם אכן כל האשם באיכות השידור, או שיש בעיה במסך?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
איך הממיר מחובר לטלויזיה?
בדקת הגדרות של עיבוד וידאו במסך?

Roi232

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
לוקח זמן להתרגל לתמונת LCD לאחר שנים של צפיה בCRT. התופעות שאתה מדבר עליהן(פונטים מטושטשים ומריחה בתנועות מהירות) קיימות בכל LCD והן נובעות מאיכות שידור גרועה של הכבלים ואיכות גרפית נמוכה של ממשק הממיר בפרט שהספיקה אמנם לתצוגה בCRT אבל נראית לא טוב בLCD. קשה לי להאמין שיש בעיה במסך עצמו.
לגבי מה שראית אצל השכן - זה יכול מאוד להיות תופעת "הדשא של השכן".
אם למרות הכל אתה לא מוכן לסבול את תמונת הטלויזיה אני מאמין שיש לך זכות להחליף אותה אם מה שחווית בחנות שונה ממה שאתה חווה כרגע אך חשוב טוב לפני צעד כזה.

ze1

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
1. המסך מחובר לממיר HD של HOT. התופעות נצפות בתחנות רגילות (לא HD) בחיבור RGB עם כבל SCART מקורי של פיליפס שקניתי מהטכנאי בזמן ההתקנה.
2. מה הכוונה ל "הגדרות עיבוד וידאון במסך"? המסך כווון ע"י הטכנאי, ואני ביצעתי כיול על פי הדרכת כיול מסכים שמופיע באתר.
3. עשיתי השוואה למסך אצל שכן באותן תחנות ובאותו הזמן.
4. הזמנתי שוב טכנאי (אלקטרה), ונאמר לי כי במידה ויתברר כי הבעיה היא מהממיר ולא מהמסך אחויב על הביקור.

OmriZamir

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
חבר יקר, במסכי טלויזיה שונים מותקנים שבבי עיבוד וידאו שונים. בגלל איכות השידור הירודה שקיימת בארץ בערוצים הרגילים, התמונה שמגיעה למסך לא קרובה אפילו לנתונים הטבעיים שלו גם מבחינת רזולוציה, וגם מבחינת קצב ריענון ואות התמונה - Interlaced או Progressive, לכן יש עיבוד של התמונה ומתיחה כדי לראות תמונה בכל המסך.
נסה לשחק עם ההגדרות במסך, אני לא זוכר איך זה בפיליפס, אצלי בסוני - Smart, Wide, Zoom עד שתגיע לתוצאה הטובה ביותר לעין, כמו כן שחק עם הגדרות נוספות, וזכור - ההגדרות שכיוונת לכניסת ה HDMI, לאו דווקא יראו טוב בכניסת ה RGB.
יכול להיות שמנגנון עיבוד הוידאו אצל השכיין עובד ביעילות יותר כנגד שידורי הכבלים והלוויין הפרימיטיבים בארצנו.

ze1

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
מסך פיליפס-אכזבה

מהתשובות אני מבין שישנם מסכים שהמעבד שלהם מסוגל להתגבר טוב יותר על איכות השידור הירודה, וישנם כאלה שפחות. נראה לי שהמסך שלי שייך לקבוצה השניה. רכשתי דווקא מסך של פיליפס ושילמתי יותר ממסכים אחרים משום שחשבתי שאני קונה מסך איכותי, ובשורה התחתונה אני מאד מאוכזב ממנו.

Roi232

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
אני חייב לומר לך בכנות שכשהייתי בחנות חשבתי שהתמונה של הפיליפס שלך הייתה הכי טובה בהצגת SD.
בכל מקרה אל תקח את זה קשה...ההרגשה שיש לך עכשיו תעבור מהר מאוד.

זורו44

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
נראה לי שהכיול שעשית לא מיצה את עצמו ולא התאמצת מספיק.
כיול מקצועי יתן לך תמונה חדה גם בערוץ 11 או בערוץ 2 גם בלוגו .הדגם הזה הוא אחד המסכים המוצלחים ביותר
ונותן תמונה חדה בכל הפרמטרים.אם אלקטרה יחייבו אותך לפחות שישלחו מקצוען שיכייל בכמה דקות .שווה לשלם למקצוען אם אין לך את הידע והנסיון כי התוצאה לאחר כיול מהממת ביופיה.:cool:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור